Burtici cu Ursuleti de Nov-Dec 2010 (8)
Raspunsuri - Pagina 17
beatrice75 spune:
Alexa, eu am consultat 3 medici endocrinologi de frica ca iau niste medicamente in sarcina, 2 pastile pe zi
. Cel putin pana la luna a treia, toti s-au pus de acord asupra aceluiasi medicament, care a trebuit sa-l procur din Bulgaria, pt ca la noi nu se gaseste. As dori sa merg si in Austria si sa cer si parerea medicilor de acolo, plus sa-mi fac dublu test si screening-ul. Momentan merg la Monica Gheorghiu de la Parhon.
Va spuneam ca unii ginecologi imi ziceau sa fac chiuretaj!Sau sa intrerup medicamentatia, dar si daca nu tratezi tiroida in sarcina, lucrurile stau cam nasol, atat pt mama, cat si pt fat!
hipertiroidia netratata in sarcina prezinta pentru mama risc de:
* preeclampsie;
* insuficienta cardiaca;
* dezlipire de placenta
* infectii si hemoragii postpartum;
* anemie;
* avort spontan.
Pentru fat riscurile care pot aparea sunt:
* nastere prematura;
* moarte fetala;
* tireotoxicoza fetala.
9+
iubita_tiana spune:
ce-as vrea si eu sa NU mai am pofta de mancare....ca mi-e frica ca ajung de 90 kg.....ramanand cu 10 in plus
fetelor..eu cred ca greu voi ajunge sa va cunosc pe toate..poate ca am sa iau toate capitolele anterioare sa le citesc...ca altfel nu stiu..
ps: pot fi eu trecuta in listuta voastra?
beatrice75 spune:
Ne e bine sa se doarma pe burta!!!
eu am vomitat o data doar, dar greturi am.....insa acestea sunt balsam pe langa starea de sufocare si palpitatii
9+
ALEXA1985 spune:
Sper sa nu fie prea tarziu, abia mi-au iesit analizele si sunt in 8 saptamani. Poti sa imi dai nr doamei doctor? Te rog?
| Citat: |
| citat din mesajul lui beatrice75 Alexa, eu am consultat 3 medici endocrinologi de frica ca iau niste medicamente in sarcina, 2 pastile pe zi . Cel putin pana la luna a treia, toti s-au pus de acord asupra aceluiasi medicament, care a trebuit sa-l procur din Bulgaria, pt ca la noi nu se gaseste. As dori sa merg si in Austria si sa cer si parerea medicilor de acolo, plus sa-mi fac dublu test si screening-ul. Momentan merg la Monica Gheorghiu de la Parhon.Va spuneam ca unii ginecologi imi ziceau sa fac chiuretaj!Sau sa intrerup medicamentatia, dar si daca nu tratezi tiroida in sarcina, lucrurile stau cam nasol, atat pt mama, cat si pt fat! hipertiroidia netratata in sarcina prezinta pentru mama risc de: * preeclampsie; * insuficienta cardiaca; * dezlipire de placenta * infectii si hemoragii postpartum; * anemie; * avort spontan. Pentru fat riscurile care pot aparea sunt: * nastere prematura; * moarte fetala; * tireotoxicoza fetala. 9+ |
8+
ALEXA1985 spune:
Beatrice tu ai facut analizele ? Cat ti-a dat TSH? Eu am 6.98 si val normale sunt intre 0.40 si 4.00. Sa se fi declansat in urma sarcinii? Dar mi-a dat sa fac si un FT 4 si acesta a iesit 0.968 iar val normale sunt intre 0.89 si 1.76.
8+
beatrice75 spune:
Nu am nr ei personal de telefon, lucru pe care l-am regretat amarnic in weekend cand simteam ca-mi plezneste inima....eu am hipertiroidie, tu se pare ca ai hipotiroidie. Pe dna doctor o gasesti la Spitalul Parhon si mergi cu trimitere de la medicul de familie sau la clinicile private Anais si Medsana, dar eu te-as sfatui sa mergi la Anais ca nu-i asa aglomerat...
9+
douradoudou spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui iubita_tiana ce-as vrea si eu sa NU mai am pofta de mancare....ca mi-e frica ca ajung de 90 kg.....ramanand cu 10 in plus fetelor..eu cred ca greu voi ajunge sa va cunosc pe toate..poate ca am sa iau toate capitolele anterioare sa le citesc...ca altfel nu stiu.. ps: pot fi eu trecuta in listuta voastra? Mamica fericita de TIANA 4iunie09 http://s299.photobucket.com/albums/mm310/taniutzaa/ |
te rog scrie-mi datele tale pt lista..

..eu acum am ajuns acasa ..sunt f obosita...Alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri
8+
tigrutz spune:
Buna seara dragi burtici si dragi ursuleti! 
Si noi suntem bine, am fost vineri la ecografie, bebe are 7 mm, 119 batai pe minut...vineri aveam fix 7 saptamani, insa ecografie 6 sapt si 4 zile...dr mi-a spus ca e ok, e asezat bine.
Mie insa mi se pare ca are prea putine batai pe minut, desi ea mi-a zis ca e ok si am citit pe cateva site-uri ca e normal...probabil ca sunt doar f stresata,mai rau decat la prima sarcina...
bun venit noilor gravidute, sarcini usoare si ursuleti sanatosi ![]()
7+
douradoudou spune:
dis esti pe lista..bine ai venit
Alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri
8+