Fulgusori Nov-Dec2009(58)
Raspunsuri - Pagina 12
Lumi_Richard spune:
Laurairina,te rog mult,poti sa-mi trimiti PM cu adresa ta de mess?
Lumi SEXY MUMMY de Alexa Annabelle Denise 7 Oct 2009
Poze Alexa Annabelle Denise
dankutza spune:
www.botcau.ro/grafic_calculator_greut_inaltime_sugari_0_12luni.htm" target="_blank">Calculator greutate si inaltime nou nascut
Cred ca este inutil sa spun ca noi nu suntem nici macar la limita inferioara pt varsta ei. Si pe deasupra, nici nu prea vrea sa manance.
Poze noi cu Pinky de la 4 luni (nascuta in 09.12.09)
www.youtube.com/watch?v=eAQj284jG3o" target="_blank"> Varul Zbuciumix iubeste pe verisoara Atomix
laviniablaga spune:
Dankuza, nu te mai ingrijora cu greutatea...fiecare bebe are ritmul sau...stai linistita!
floricik spune:
Dankutza, nu ai de ce sa-ti faci griji. Eu nu-i inteleg pe astia cu calculatorul lor... Unii copii se nasc cu 2 kg , altii cu 4....nu se pot compara.
Floricik mami de Maria Ema-12.12.2009
www.webshots.com/user/floricik0805" target="_blank">noi 3
vias spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ali762000 Buna fetelor ! Vreau sa va intreb ceva si daca ma puteti ajuta si pe mine. Vreau sa imi cumpar si eu scaun de masina, nu e de cine stie ce marca e la real o oferta zice asa ca are 3 pozitii, 0-18 kg si 0-4 ani. Ce ziceti? A si vreau sa va mai intreb ceva fotoliu care are tot 3 pozitii e acelasi lucru cu scaun de masina? Ca din desen asa ar reiesi. Multumesc Vreau sa va spun ca Mihai doarme de 2 zile mai putin , nu prea manaca(o fi de la masa cu supa+morcov), manca ce manca si apoi se joaca cu sticla cu biberon.Dar noaptea doarme bine nu se trezeste , asa face numai ziua. ALI mama lui MIHAI |
cu scaunul nu stiu , nu te pot ajuta, deocamdata am scoica, scaunul il cumpar mai la vara...dar iti spun ca sunt invidioasa tare pe tine ca doarme piticul tau noaptea...eu zau ca nu stiu ce-i asa moapte dormita
Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------
ingerasul Darius-Andrei
Poveste si POZE
vias spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dankutza www.botcau.ro/grafic_calculator_greut_inaltime_sugari_0_12luni.htm" target="_blank">Calculator greutate si inaltime nou nascut Cred ca este inutil sa spun ca noi nu suntem nici macar la limita inferioara pt varsta ei. Si pe deasupra, nici nu prea vrea sa manance. Poze noi cu Pinky de la 4 luni (nascuta in 09.12.09) www.youtube.com/watch?v=eAQj284jG3o" target="_blank"> Varul Zbuciumix iubeste pe verisoara Atomix |
ma alatur fetelor care iti spun sa te linistesti, nu e cazul sa te ingrijorzi... fotomodelul!
Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------
ingerasul Darius-Andrei
Poveste si POZE
Laura B spune:
Lumi, o sa trimit ce am adunat pana acum despre BLW pe contul comun.
Despre Diana, depinde la ce o raportez. Daca o compar cu cei in situatii similare, e foarte bine. Ea nu-si poate misca nimic voluntar de la gat in jos, si nici nu poate respira singura. E deci complet dependenta de altcineva pentru orice (mincare, spalat, schimbat, transfer, etc) si are un aparat care o ajuta sa respire. Accidentul nu i-a afectat creierul; era un copil foarte-foarte activ, incapatanat si nazbatios- asa este si acum. Dar pe cat e de desteapta, pe atat e de lenesa (la scoala, ca e in clasa 1 la scoala din cartier, merge insotita de o asistenta medicala din comunitate)- si cu asta se incadreaza in normalitate.
De ce spun ca e foarte bine comparat cu cei in situatii similare e pentru ca de 2 ani, de cand a fost externata nu a trebuit sa revina in spital decat o data cu o raceala, si a mai fost la un moment dat o noapte cand i s-a facut primul implant de pacer diafragmatic la un copil in Canada- la momentul ala a fost si cel mai tanar pacient din lume. Implantul o va ajuta la un moment dat sa respire fara ventilatorul extern, cam pe acelasi principiu cum un pacer de inima ii ajuta pe cei cu probleme cardiace. Ei, dar asta e poveste lunga si nu are rost sa o detaliez.
Altfel, ca activitati, are pe calculator tot felul de jocuri pe care le poate juca singura cu un mouse special, controlat cu gura; se uita la desene animate; invata sa citeasca si sa scrie tot pe calculator ; cand e de joaca cu papusi, cand e de colorat sau mai stiu eu ce crafturi, cineva e langa ea si face ce dicteaza Diana ca vrea facut. Iese la plimbare cand e vreme frumoasa, merge la zilele de nastere ale colegilor de scoala, mergem impreuna la cumparaturi.
Ce ne dorim noi, ca parinti, e ca ea sa fie cat mai sanatoasa, pentru ca sa fie un candidat bun atunci cand va apare vreun tratament care sa ii redea din mobilitate (noi speram sa se intample cat de curand, in timpul vietii ei).
Monica, ai dreptate. Am mai invatat cate ceva dupa experienta asta: sa ne bucuram altfel de viata impreuna, sa fim mai adaptabili si sa ne ajustam prioritatile, sa nu ne mai afecteze orice...
dragoniza, dupa cum ai inteles si eu scriu rar. Imi amintesc de mesajul tau, si nu am raspuns printre altele si pentru ca eu am alimentat amandoua fetele mixt (pe Sophia mai mult la piept, pentru ca asa a cerut ea si atat lapte am avut). Cum metoda mea nu raspundea intrebarii tale, am lasat sa scrie mamicile care puteau sa te ajute.
Si eu incerc sa ma organizez de ani buni... ca si tine, cand reusesc sa-mi intru intr-o rutina, intervine altceva si o iau din nou de la capat.
Camy, nu pot sa-mi imaginez prin ce treceti voi, mamele greu incercate. Tot respectul meu pentru durerea si puterea voastra.
Eu nu am nici o idee despre cum sa tii in frau durerile de burtica ale copilasilor. Am noroc ca fetita mea nu pare sa aiba colici, indiferent ce as mananca eu. Face in schimb gaze, dar si le rezolva singura prin metoda clasica: ridica un piciorus sau amandoua (dupa caz), chiuie si le elimina zgomotos pe la capat.
Ramonika, noi cand am pus scaunelul Sophiei ne-am uitat si la instructiunile masinii- mai spune si acolo cum se monteaza diversele sisteme pentru copii; daca trebuie dat drumul la centura de vreundeva, sau daca scaunul de copil trebuie sa stea doar pe un anumit loc, instrunctunile de la masina ar trebui sa-ti detalieze.
dankutza, eu stiu ca fiecare copil are ritmul lui de crestere si ca important e sa se dezvolte consistent urmarind curba generala, asta nu inseamna sa se afle neaparat in zona de 3-97%.
Medicii iau in calcul multi factori cand evalueaza copii: proportiile parintilor, daca copilul se dezvolta consistent, daca copilul arata multumit, e activ, e alert, si posibil si altele.
Eu am tiparit un grafic de pe internet ca sa vad cam cum creste Sophia, dar il completez mai mult cu titlu informativ. Si fata mea iese din grafic, dar in zona de sus. Daca pediatrul vostru nu a spus nimic de rau, nu te ingrijora degeaba.
lili, ha ha ha, ce m-a amuzat si mi-a placut cum ai povestit cum exploreaza Mariuca lumea... Vad ca fetita ta are exact varsta Sophiei, doar ca a mea e lenesa tare- deh, e greu sa miste shunculitzele :). Prefera sa stea pe spate sau pe o parte, sau in leganut, sa guste si sa intoarca pe toate partile jucariile care sunt la indemana.
Oare personalitatile copiilor se vad de pe acum, sau se pot schimba mult? Ce ma framanta si pe mine acum...
"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner
RamonaCopot spune:
Dankutza...zau ca nu merita sa te uiti pe site-ul ala. Chiar asa, nu pot sa fie la aceeasi greutate copii nascuti de 2,5kg cu aia de 3.5 sau 4 de ex. Piticta ta are ritmul ei si o sa vezi ce domnisorica frumu o sa fie si silueta pe deasupra. Ca papa putin, da e mai nasol si ne facem mereu griji, car ca nu are aceeasi greutate ca altii, e un stres in plus si e inutil.
Lumi, nu stiu daca am trimis mesajul cu felicitari pentru scumpa Annabelle la implinirea celor 6 luni, dar daca nu va felicit acum pe amandoua. Treaba buna ai facut cu fetita asta. Aa cu mandrie m-am uitat la ea cum tinea banana in mana, de parca era fie-mea. Parca acum iti aud vocea la telefon:"salut! ce faci? eu sunt deja mamica"!!! va cu mare drag pe amandoua si abia astept sa vad poze cu papica multa si variata in pumnuleti si pe la gurita pisicutei.
Ramona ,
dependenta de dragostea barbatilor din viata mea:
DOMINIC ANDREI(26/10/2009) si a lui tati Stefi
DORIS_71 spune:
Mamicilor eu nu mai am timp sa si scriu, abia ce reusesc sa ajung la zi cu cititul, acum mai am de citit capitolul asta. Am vazut niste mici conflicte in cap. trecut, sper sa trece-ti peste si sa incercam sa fim mai intelegatoare.
Puiul meu timp de 2 saptamani m-a facut varza. Plangea de rupea pamantul asa din senin si trebuia sa stau numai cu el in brate, sa fac ture prin casa, se potolea foarte greu(mi-a plans si 2 ore la rand) si pentru inca cateva ore suspira in continu de mi se rupea inima. Cand plangea era foarte nervos si statea numai cu manutele in gura, asa ca am crezut ca poate il dor gingiile.Nu mai stiam ce sa-i fac asa ca ne-am dus la pediatru, l-a controlat si era totul in regula, nici gingiile nu erau iritate deci nu erau dintisorii, am facut si analiza urinei ca mi se parea ca miroase cam tare si era totul ok. Mi-a zis pediatrul ca sunt copii care pana la un anisor sunt mai capriciosi. Acum de 2 zile e mai linistit, mai face nazuri seara dar oricum e mai bine. Sper sa nu-mi mai faca figuri ca eram terminata.
Ma duc sa citesc si cap. asta, daca ma lasa Matteo.
toate mamicile si fulgusorii fara exceptii.
many_bani spune:
Raspund si eu pe fuga ptr. ca am una bucata copchil maraicios.
Ramonika si noi avem scaun auto ptr. doua grupe. Momentan in folosim montat invers sensului de mers din motive de sigurnta pr. bebe expuse de Diana aici. Din ce ai scris tu cam asa il montam si noi in ambele masini si nu am avut prob. cu centurile, cu toate ca sunt marci diferite. Noi am gasit pe site-ul firmei de unde l-am luat si filmulet cu montare. Asa cum a zis si Dymomo puteti sa mergeti intr-un magazin care comercializeaza si sa va uitati la instructiuni
Dymomo cum fu draga la Suceava, Danut fu cuminetel?
Lumi cred ca imbatranesc detot pana imi vad si eu pruncul ca mananca singur asa ca printesa ta
Raluci superbe poze, frumosi protagonistii. Sa va traiasca micutul crestin.
LauraB esti o mamica tare curajoasa.
Tina draga, dar tu plimbi copilul in ranitza?
Lili gata cu nunta? Sa stii ca si Vlad se deplaseaza ca Maria, adica impinge fundul si beleste nasul
Dankutza nu mai stresa fetita cu tot felul de masuratori, fiecare cu ritmul lui. pupam fetili
Krelia distrctie placuta maine
Coquelicot si Laura G la voi petrecerea este in toi, asteptam poze
Mai fac o strigare, Lylyana, Shtephy, Simina totul este ok?
Lavinia poate ai scris si nu am fost eu atenta, cum mai doarme Raresh noaptea?
Monis, Diana, Andree
Noi azi am ciosvargalit prin oras vreo 6 ore, am stat si in parcul Bordei si ne-am uitat la lebede, lebadoi si tot nemul de gaste(care mie imi semanau a rate, dar ma rog) si am avut un copil super cuminte care o singur data a deschis gura dupa papa, dar de cand ne-am intors a scos parleala, nimic nu-i convine.
Despre mancare nu mai vorbesc, in ziua in care mananca cu placere marul copt, se stramba la cereale si invers. Imi vine sa-l las cu tzitzi pana la un an cand cere singur supa si friptura pe gratar
Funduletul lui se vindeca frumos, pana plecam in vacanta o sa treca si poate face baiatul plaja in tang vorba lui Lili
Pup toate mamicile si toti fulgusorii.
mami de Vlad (29.10.2009)
Poze