la 6 luni,alaptat, doarme maxim 3 ore, il intarc?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Laura
Mancatul nu e o solutie noaptea, dar suptul e linistitor pentru ei, mai ales la 6/12/14 luni.
Pe mine m-au haituit hoarde de binevoitoare ca trebuie sa-i scot suzeta la Paul la un an - si-a aruncat-o singur pe la 3 ani insa impresionat de tzatzele care-i spuneau ca-i prea mare si a regretat-o o vreme - spun ca a fost prea devreme pt el pt ca acum, avand probleme serioase de sanatate, cere sticla de lapte - cu biberon cand se simte f rau - si mananca f putin din ea - doar vrea tetina sa o simta in gurita. Zic probleme de sanatate pentru ca face crize astmatice foarte urate, nu-i vorba de rasfat....

Asa ca la el multe conform sfaturilor "binevoitoare" au dat gres pe pielea lui ...

Daca bebe primeste san noaptea, precis mananca mai putin decat din sticla, si precis se digera repede si fara probleme...
In fine, eu n-am putut sa o suport pe Ana plangand serios - mai ales cand e foarte obosita si nu mai poate manca, sau nu poate adormi, sau are cosmaruri... o sa renunte la tzitzi la mom potrivit si o sa se stie consola fara sa treaca la tzigara asa sper eu

In fine, probabil a fost prea lunga "prelegerea" mea - ideea mea e ca teoria da niste linii generale iar mamele isi gasesc propria reteta.
A, inca ceva, cu biberon si san, tehnica e altfel la biberon ca la san, sunt copii care accepta fara frustari trecerea de la una la alta, si altii care nu accepta si plang ff rau (ca Ana mea, cand eram convinsa ca moare de foame si nu intelegea ce-i cu biberonul...) A primit si ea mixt in pusee - ca eram cheauna de cap de nesomn - dar am avut noroc ca a preferat sanu l -si sunt convinsa ca e noroc

www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu nici n-am zis ca il lasa sa planga si ea se uita la filme cu masini straine
pe mine cel mai tare m-a zgariat afirmatia doamnei pediatru care considera ca ne devein copiii asa si pe dincolo daca le oferim sanul noaptea.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

eu nici n-am zis ca il lasa sa planga si ea se uita la filme cu masini straine
pe mine cel mai tare m-a zgariat afirmatia doamnei pediatru care considera ca ne devein copiii asa si pe dincolo daca le oferim sanul noaptea.

Cum mi-am alaptat copiii

asta zic si eu !

www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Natura a facut totul cu un scop. Daca era in interesul evolutiei speciei sa doarma copii toata noaptea si sa nu mai ceara san noaptea si sa nu mai aiba nevoie sa suga peste 2 ani, asa s-ar fi intamplat.

Ca unele mame din motivele lor personale gasesc o metoda empatica de a corela mevoile lor cu cele ale copiilor, de acord.

Varsta naturala de intarcare este intre 2,5 si 6-7 ani, ca dovada multitudinea de copii in aceasta categorie de varsta care nu renunta singuri la suzeta si biberon.

-----------------------------------------------------------------
Editat pentru conformitate cu Art. 3 si 4 din Regulament.
-----------------------------------------------------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Mihuta

Io tot asa m-am gandit cand fi-miu mi-a refuzat biberonul dupa 3 ani/....zic..uite ca s-a intarcat...pe doamna suzeta a aruncat-o pe la 2 ani si vreo 3 luni parca...desi i-o dadeam el o arunca..a stat ea pe raft la vederea lui inca mult timp dar nu a mai vrut-o. Mi-ar fi placut sa fiu eu suzeta si biberonul lui dar nah..m-au consiliat niste tanti in de-ale alaptatului...

Si daca acel copil de vedeta inca suge la 3 ani, ce??? Daca pe vedeta nu o deranjeza actiunea alaptatul, copilul inca cere..ce tre' sa ne oripilam asa, sa ne crucim si sa scuipam in san. Mie imi face placere sa alaptez fata..si fetii ii place sa suga? Pe cine deranjez? De ce al meu copil nu e ok???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

Mai, mai ce a crescut subiectul asta

Fiecare face cum crede ca este mai bine si cum il tin puterile.

Inainte sa nasc aveam si eu idei "marete" cu alaptat la cerere .
Dupa nopti nedormite si cateva crize de inima din cauza nesomnului am hotarat ca asa nu mai merge si asa i-am facut program bb-ului
Trebuie sa spun ca la 14 zile l-am intarcat, tot din motive de sanatate (ale mele).

Acum dati cu rosii in pediatra si in mine :)) am inceput cu diversificarea la 3,5 luni

Lasati-o pe Irina C ce-ati sarit asa pe ea

Ingrid si Cristi 7 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Ingrid, dar tu esti onesta, nu ai mai putut TU sa alaptezi si gata, nu ai venit cu teorii sa ne spui ca ai facut-o inspre binele copilului....

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Citat:
citat din mesajul lui IRINA.C

Cred ca mesajul pe care il transmiti copilului refuzandu-i sanul de alint este urmatorul "nu trebuie sa fii empatic la nevoile si suferintele celor din jur"...din pacate asta il inveti, pe langa un somn "sanatos" de 10 ore. Parerea mea! Pacat sa prin meseria ta propavaduiesti crezul asta..care este gresit.

Si eu cred ca ce ai scris mai sus este o mareee scorneala.Nu gaseesc un alt cuvand necenzurabil de regulile forumului.Sa stii ca sunt absolut "impresionata" si convinsa ca Andrei va fi un egoist si neempatic la suferintele celor din jur pt ca nu i-am dat san de alint.

Cat priveste meseria mea , am citit atat de mult pe acest domeniu, plus experienta PRACTICA diversa nu doar pe copii/copilul propriu a mea si a celor cu care lucrez si care-mi sunt mentori incat nu cred ca se poate pune la indoiala ca ceea ce propavaduiesc"-de parca as fi preot poate fi atat de eronat pe cat prezinti tu.
In plus ca sa mi demonstrezi mie ceva trebuie sa vii cu argumente stiintifice, studii care sa arate acest lucru, realizat de medici, carti scrise de medici, lucruri concrete ca noi suntem in secolul 21 draga mea , unde se practica medicina bazata pe dovezi nu pe vorbe.Si in plus nu ai nici o calitate sa comentezi modul in care imi fac meseria.
Sa nu te astepti sa-ti mai raspund la orice mi-ai scrie cat de veninos ar putea fi, considera ca poti avea ultimul cuvant, eu si pacientilor care nu pricep nici a doua, nici a treia oara explicatia cu buna intentie pe care le-o ofer nu le pot face educatie si renunt.Fiecare traieste exact cum isi asterne.De altfel nu te deranja ,,,,nu o sa mai citesc.Si poti fi convinsa de asta si vizualizand profilul meu, eu vietuiesc aproape exclusiv la odiseea copilului meu, tocmai ca sa-mi scutesc neuronii de asfel de discutii inepte

Primul an cu Andrei
Poze Andrei
mami cea mai fericita de Andreita

Cel mai grav este nu ca aplici aceste metode pe copii tai,ci ca ii sfatuiesti si pe altii,pardon ii inveti din "practica" ta.Si uite asa nimerresc unii oamnei nestiiutori pe mana unui pediatru care ajunge sa-i invete ca nu copilul are nevoi si daca are oricum nu conteaza.
Dupa ce ca natia asta de roman este oricum din totpor(ma refer la parintii care isi educa copii cu palmuta),mai avem si o droaie de dr.-ri scoliti care sunt oricand binevoitori sa-i invete si pe altii tainele cresterii unui copil.Ar trebui sa fie insemnati cu buline ca blocurile cu risc crescut in caz se seism!

angelli este perfect normal.Asa am patit si io cand alaptam,insa io nu mai aveam alt copil de care trebuia sa am grija.Sunt sigura ca este foarte obositor insa efortul tau consta intr-o viata mai sanatoasa pentru el.Orice ar spune fetele,doar tu esti singura care hotaraste.Sanatate multa,putere si multa rabdare iti doresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelli spune:

Revin, foarte interesant subiectul si multe punce de vedere, adevarul este ca suntem diferiti,copii la fel, oricum, multuesc pentru sprijin.
Azi noapte iar ne-am trezit din ora in ora, eu oricum nu am mai dormit.pe la 12 , 1, 2, 3 si tot asa, parca dimineata mai adoarme.Din tztzi nu prea trage,dar e buna de linistit.Nu mi se pare OK sa nu poata trece de la o ora de somn la alta fara plans puternic.Ziua doarme in 2 reprize a cate 1 ora, afara in carut, dar nu imi fac griji si se trezeste linistit, nu asa, cu scandal.Am incercat toate variantele: mai cald in camera, mai frig, mai infofolit,mai liber, scos mucisorii seara,la noapte las lumina aprinsa, sa vedem poate se sperie, pana acum era un semiintuneric.Of sunt incoerenta,dar am motive.
Mai vreau sa incerc un siropel Calma Baby.
Somn usor va doresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Angelli, Sara are 1 an si suntem tot la capitolul treziri de nenumarate ori pe noapte. Am incercat de cateva ori sa sar peste alaptat, respectiv l-am rugat pe andrei sa se duca la ea si sa incerce sa o readoarma. Insa nu functioneaza. pana nu se cuibareste la san, nu se lasa. Nu-mi convine ca trebuie sa ma trezesc de atatea ori pe noapte, imi pica ochii in gura de somn, cateodata ma si enervez, ma mai apuca si plansul alteori... dar nu imi place sa o aud ca plange... Si asa ca o las pe ea sa conduca, in detrimentul meu, asa este firesc, nu? Are si nopti in care doarme legat (foarte rare, de altfel). Insa nu avem ce face. Asta este nevoia ei si nu sunt convinsa ca s-ar schimba treaba daca as intarca-o. Multa putere!

Am citit pe sarite subiectul asta, insa am surprins o fraza care m-a intrigat. Nu mai stiu cine a facut afirmatia... Nu retin exact cuvintele, insa era ceva de genul ca OMS recomanda alaptarea prelungita in mod special pentru tarile sarace. Eu nu am regasit conceptul asta printre recomandarile OMS... Poate ca nu am citi bine. Insa mi se pare cel putin deplasata o astfel de afirmatie.

Ioana, Rebeca (16.05.2004) si Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput