la 6 luni,alaptat, doarme maxim 3 ore, il intarc?
Raspunsuri - Pagina 7
OanaRusu spune:
mama ce polemica...
Daca vrea cineva dovezi, am cu carul relativ la sfaturile proaste care vin de la cadre medicale - in materie de alaptat de bebelusheala.
Eu sunt surprinsa doar ca fiind si mamica si pediatru, Irina.C poti sa recomanzi sa nu primeasca sanul un copil de 15 luni.
E foarte mic - e foarte-foarte mic pentru a avea pentru el importanta somnul legat de noapte, odihna somacelului si alte teorii.
Toate teoriile astea care impun o disciplina ferma in prunci sunt aberatii dupa parerea mea de mama - si fara tangente medicale decat cat mi-a impus pozitia mea de mama.
Nu poti "educa" iubirea. Scurt. Copilul atat de mic invata sigur frustarea si se RESEMNEAZA. Exact la fel cum la camin este pancarda mare "nu va lasati impresionate, mamicilor, de plansul lor, se invata ei cu caminul" adica din nou, se vor RESEMNA. Simplu
Am una bucata copila care a supt cum ii venea ei - si o face la fel si acum. Are nopti in care doarme 10 ore fix, altele in care se trezeste de 14-15 ori, spre deosebire de Porumbita care stie ca intr-o zi a stat 12-14 ore cu pruncu' la san, eu n-am habar cate zile de-alea au fost ca n-am mai numarat dupa 40
Cred ca cel mai bine ar fi sa acceptam cu totii ca fiecare dintre noi e unic - fiecare mama, fiecare copil.
De aceea resping hotarata metodele astea uniforme - regulile stricte prin care se stie precis cat si cum sa-i oferi unu bebelush, aici primordial ar trebui sa fie instinctul si capacitatile fiecaruia dintre noi.
Studiile sunt doar pe hartie - sunt generalitti, sunt esantioane, nu cred in ele cand e vorba de nevoile instinctive ale unui prunc.
M-am lungit si daca recitesc ma apuc sa rescriu, sa sterg.. ce mai conteaza daca aveti careva rabdare sa cititi ideea e ca dc o mama vrea sa intarce, sa intarce pentru ca nu-i normal sa alapteze cu ochii pe ceas.
www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
Sabina spune:
Asta si eu sunt perfect de acord.
ideea e sa te asumi si sa intarci constienta ca e alegerea ta, ca tu nu mai poti si gata, nu sa inventezi teorii ca de fapt e mai bine pt copil
(pentru ca sa nu mai ai energie sa alaptezi e perfect legitim si nu incap aici discutii ca "esti" asa si pe dincolo)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Porumbita spune:
sabina nici pe departe irina nu a sustinut asa ceva;
suparata ar trebui sa fiu eu pt acuzatiile pe care mi le aduce krishu,ca sunt o "cucoana cruda" si imi tin copilul nemancat, ca trebuia sa il intarc la 7 zile sau la 3 luni pt ca la un an si 3 luni nu ii dau san la cerere sau de alint sau pt ca ma uit la ceas cand il alaptez; ca nu am de gand sa alaptez pana la 3 sau 6 ani etc
oricum , deja discutia mi se departe de a fi constructiva!
cer scuze autoreai topicului!
alta postare aici nu mai scriu...
PS- si vb irei, pt proaspetele mamici care citesc, la fel ca si Ira am folosit cu mare succes mulsul si laptele meu la biberon pana spre 8-9 luni iar acest lucru nu numai ca nu mi-a oprit lactatia (pt ca la un an si 3 luni inca alaptez) dar m-a ajutat sa o mentin/cresc conf cu necesitatile copilului
pps - sabina imi mentin parerea ref cu ce e mai bine pt copilul meu
khrisu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina Asta si eu sunt perfect de acord. ideea e sa te asumi si sa intarci constienta ca e alegerea ta, ca tu nu mai poti si gata, nu sa inventezi teorii ca de fapt e mai bine pt copil (pentru ca sa nu mai ai energie sa alaptezi e perfect legitim si nu incap aici discutii ca "esti" asa si pe dincolo) Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! Cum mi-am alaptat copiii Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă. |
Exact..nu mai alaptez la ora 2 noaptea ca is chiauna de cap, obosita si ma duc a doua zi la birou..nu ca asa e bine pt copil..ca "peste tot" asa e indicat...si pediatra mea (irina_c ) tot asa zice.... aaaa..si-un copil de 18 luni (ca sofia mea) nu e ok ca inca suge ziua si noaptea la ora 2. Ca as putea s-o alin altfel la ora 2..un plans zdravan cica ajuta
Eu am venit cu studii ca m-a certat duamna doctor ca ...cine-s io sa zic ca e rau pt psihicu copilului sa-l lasi sa planga??
In plus ca sa mi demonstrezi mie ceva trebuie sa vii cu argumente stiintifice, studii care sa arate acest lucru, realizat de medici, carti scrise de medici, lucruri concrete ca noi suntem in secolul 21 draga mea , unde se practica medicina bazata pe dovezi nu pe vorbe |
Laura25 spune:
Un singura observatie am, ca am privit de pe margine, nu sunt asa implicata in discutie ca voi:
khrisu, si eu sunt rea tare cand aud de mame care lasa copilul sa planga ca e shantajist, ca treaba lui sa adoarma, ca nu vrea decat alint, si las' ca ii arata ea alint, ca sarmanul sotz nu poate dormi fara draga lui sotie, dar copilul.. treaba lui. DAR in discutia de fatza nici Porumbita, nici Irina nu au zis ca ele lasa copilul sa planga noaptea, ci ca il alina, il linistesc, il readorm in alt mod decat pusul la san. Asta am citit eu. Eu am intarcat baiatul (fata a primit lapte de la mine doar din biberon) la 13-14 luni (ca eram mica si proasta si desi simteam ca nu vreau si nu suntem pregatiti nici eu nici el, am cedat la presiuni din exterior si am facut-o. Asta e, nu pot da timpul inapoi). El (si sora'sa, desi nu era alaptata, dormea cu la fel de multe treziri) a continuat sa se trezeasca peste noapte si nu l-am lasat niciodata sa planga. Chiar daca aveam nopti cand stateam cu amandoi in brate deodata. De multe ori mi-ar fi fost mai usor sa le bag biberonul in gura si gata, dar nu asta era ceea ce vroiau ei. Deci trezit noapte=bagat bibe/tzatza si linistit=mama buna nu e valabil in totate situatiile. Mai sunt situatii cand trezit noaptea=> luat in brate,mangaiat, adormit la loc=mama buna, copil fericit.
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Sabina spune:
pai Porumbita, Irina a zis ca ii invatam neempatici si asa si pe dincolo daca oferim mereu ce ne cer.
ori nu e deloc adevrat asta, se stie, copiii invata cel mai mult prin puterea exemplului.
daca vor observa bunatatea si daruirea (majoritar), asta vor copia.
De aceea le ofer mereu ceea ce imi cer ( cat ma tin puterile)
eu nu pot sa cred ca vreunui copil de pe lumea asta ii e bine sa ceara ceva si sa nu primeasca :)))
sau sa ceara 100 de lei si noi sa-i dam o umbrela.(cand suta,,,cand umbrela....asta e problema)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
khrisu spune:
citat din mesajul lui Porumbita are momente cand doarme mai bine dc il iau cu noi, alteori se foieste cu orele pana adorme (de ex azi noapte de la 1 la 2 a facut ca trenu, la mine in brate sau cu mine langa el pe canapea mangaindu-l si vb cu el; de la 2 la 4 s-a foit intre noi, mai cate un plans de 2-3 min, iar pauza si tot asa; la 6 s-a trezit sa suga si apoi la 9) si asta a fost o noapte buna si ziua adoarme ffffff greu, dc adoame in genere face orele alea necesare de somn, dar e criminal... pe zi nu ii mai dau san de la un an ; noaptea pana pe la 2-4 nu mai primeste san orice ar fi si oricat de urat face; pe la 4-5 stiu insa ca ii e foame (niciodata nu l-am putut readormi cu apa, luat cu mine in pat etc la ore astea asta cum merge la restul trezirilor de pana atunci) eu ma pregatesc sa il intarc desi nu cred ca va dormi mai bine dupa da macar se va mai duce si sotul la el |
Laura25 astea de le-am ingrosat/inrosit m-au zgariat pe creier...iar duamna doctor irina_c o felicita ca tare bine ii mai face copchilului...e pentru binele lui.
Laura25 spune:
Sabina, eu sunt de acord cu tine, dar eu nu am vazut ca Porumbita a scris asa ceva. A zis doar ca ea nu ii da san la ora 2, ii da la 4. Dar nu a zis ca il lasa sa planga in nestire la ora 2, ci il consoleaza in alt fel. Eu aceasta nuanta am vrut sa o sesizati, pt ca khisu ii tot reproseaza ca lasa copilul sa planga.
Bazar umanitar DC
Laura25 spune:
khisu in ceea ce ai inrosit tu, eu am citit: "la mine in brate sau cu mine langa el pe canapea mangaindu-l si vb cu el", deci nu lasat sa planga in nestire. Ca "a facut ca trenul" nu e o expresie frumoasa, dar cred ca orice mama ajunsa la limita cu oboseala o mai foloseste.
Bazar umanitar DC
khrisu spune:
citat din mesajul lui Laura25 khisu in ceea ce ai inrosit tu, eu am citit: "la mine in brate sau cu mine langa el pe canapea mangaindu-l si vb cu el", deci nu lasat sa planga in nestire. Ca "a facut ca trenul" nu e o expresie frumoasa, dar cred ca orice mama ajunsa la limita cu oboseala o mai foloseste. Bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
il mangaie si-i vorbeste si el continua sa urle ca vrea san..cu toate astea nu primeste san la ora 2 "indiferent cat de urat face si orice ar fi"..
Vorba Sabinei..copilul daca cere mere (in cazul nostru sanul) si noi ii dam o umbrela (tinut in brate si vorbit la ora 2 noaptea)... in timp ce el face ca trenu... ce-am rezolvat???