la 6 luni,alaptat, doarme maxim 3 ore, il intarc?
Raspunsuri - Pagina 11
angelli spune:
Azi noapte s-a trezit puiul de doar 2 ori, a papat putin tztitzi si gata.Nu stiu ce a fost, i-am dat Calma Baby si am lasat lumina mica aprinsa. A fost minunat.Dar mai trebuie vreo 42.330 de nopti din acestea sa redevin human again, aseara era sa pun supa in cafetiera si cafea in sucul lui Andreas.
Sa va spun si despre Andreas.A fost hranit cu formula, a dormit in patutul lui de la nastere, a dormit toata noaptea de la 4 luni fara a fi nevoie de dezvat cu ceai sau apa sau shhhhh shhhh, toata noaptea.Fara prea mare scandal cu dintii cel putin nu imi aduc aminte.
Este un copil minunat,echilibrat, vorbeste mult, sensibil si afectuos.
Suntem mamici diferite, copii diferiti,circumstante diferite si numai faptul ca suntem aici si discutam despre ei demonstreaza ca ne preocupa binele lor foarte mult.Manon, de ex, fiind mamica singura(scuze daca gresesc) a ales un mod de a-si adormi puiutul , pt a fi treaza a doua zi.Eu plutesc ziua prin casa dar ma ajuta Adi foarte mult cu cel mare, cumparaturi,curatenie etc.
Catalishka spune:
Citat: |
citat din mesajul lui OanaRusu Va pup - ne alegem fiecare viata, va doresc sa o puteti face fara a avea invidie in suflet |
Oana
Manon da sunt obosita, dar sunt extrordinar de fericita cu drumul ales de mine pentru puiul meu. Si nu, nu mai alaptez, dintr-un motiv sau altul, nu are rost sa fiu offtopic. Insa asta nu ma impiedica sa fiu o mama atasata, empatica la nevoile copilului(fie ca asta inseamna joaca, alint, sau foame). Nu am vrut sa intru in polemica insa ma deranjeaza tare generalizarile si modelul "cum fac io ii cel mai bine, faceti toti la fel ca mine...".
Bebe Beca spune:
Krishu, am gasit postul la care am facut referire, nu era al tau, este acesta: "Va spun doar atat: eu sunt pediatru, ce e drept mai tinerel.Eu l-am si vzt pe baietelul Porumbitei si pot doar sa spun asa: pn la 1 an alaptatul este indicat , OMS spune pn la 2 ani mai ales pt tarile sarace.Dupa 1 an alaptatul devine mai putin hrana si mai mult orice altceva."
Manon, cred ca sunt multe printre noi care nu au ajutor peste zi. Ma numar si eu printre ele, mai primesc ajutor cand trebuie sa plec sa fac cumparaturi, deci oricum nu dorm. Si imi este asa de soooomn, simt ca am ochii crapati, pe bune. Dar tot nu as spune cuiva care face altfel decat fac eu, ca este de ev mediu.
Angelli, ma bucur ca ai avut o noapte buna. La cat mai multe nopti din astea! Eu am avut una EXCELENTA!!!! S-a trezit doar la 6.50, iupiiiii. Si apoi a adormit din nou, numa' ca eu nu am mai putut sa dorm cu ea. Ma tot gandesc ce oi fi facut special aseara, de am primit asa un premiu.
Intr-adevar, avem fiecare copii diferiti. La unii merge pacaleala, altii nu concep sa nu aiba pe mama langa ei, oricate incercari de a scapa ai avea. Eu am un astfel de copilas, care nu vrea nici macar pe tati. Numa' pe mine si extensiile mele, bidonasele de rigoare. Si cred ca fiecare mama din lume isi doreste sa doarma toata noaptea, fara treziri. Din pacate nu se poate la toata lumea.
Ioana, Rebeca (16.05.2004) si Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca
khrisu spune:
Manon eu iti zic cu mana pe inima ca nu ma simt obosita... desi n-am dormit o noapte cap coada din aprilie 2006. M-am obisnuit cu stilul asta de viata... chiar ma odihnesc noaptea cadn alaptez..important e sa nu planga nici unu. Voiam sa-ti spun ca si eu reusesc de ceva timp sa am grija de mine la modul cum o faci tu...manichiura, pedichiura, tzoale, coafor, tocuri, mai merg si la sala. Ca sa nu-ti mai spun ca n-am nici sot, nici bona si nici lift la bloc..si stau la etajul 7. . Ii car pe amandoi in brate pe scari si pe tocuri, mergem la plimbare in parc, la spatiu de joaca la tzara la mama. Maica-mea vine la mine cam 2-3 ore pe saptamana si sta cu puradeii cam asta e ajutorul, plus ca-i mai las si cu tata lor.
Edit pentru conformitate cu Art. 3 si 4 din Regulament
khrisu spune:
Observ inca o treaba intr-o postare anterioara..OMS-ul recomanda 2 ani de alaptat dar e recomandat numai un an. Cine is aia care recomanda numai un an??
Editat pentru conformitate cu Art. 3 si 4 din Regulament
Adriana mica spune:
OanaRusu, foarte-foarte frumos si sensibil ai descris ceea ce simti, ma regasesc aproape integral in vorbele tale. Nu vreau sa fiu off-topic, am vrut doar sa iti spun ca mi-as dori sa imi gasesc un astfel de echilibru in viata, eu inca il mai caut. Si, ca sa am o oarecare tangenta cu subiectul discutat, copilului meu nu cred ca ii lipseste faptul ca din motive medicale nu am putut alapta, ci faptul ca nu reusesc sa gasesc o modalitate de a petrece mai mult timp alaturi de el.
Angelli, scuze pt off-topic. Iti doresc putere si intelepciune in a alege ceea ce este mai bine pt puiul tau.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
OanaRusu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adriana mica OanaRusu, foarte-foarte frumos si sensibil ai descris ceea ce simti, ma regasesc aproape integral in vorbele tale. Nu vreau sa fiu off-topic, am vrut doar sa iti spun ca mi-as dori sa imi gasesc un astfel de echilibru in viata, eu inca il mai caut. Si, ca sa am o oarecare tangenta cu subiectul discutat, copilului meu nu cred ca ii lipseste faptul ca din motive medicale nu am putut alapta, ci faptul ca nu reusesc sa gasesc o modalitate de a petrece mai mult timp alaturi de el. Angelli, scuze pt off-topic. Iti doresc putere si intelepciune in a alege ceea ce este mai bine pt puiul tau. Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006) Uite ce mare am crescut... www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe... |
www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor
IRINA.C spune:
Krishu nu ai nici o calitate sa ma persiflezi."duamna " este o forma de persiflare si ai fost raportata.Pt stiinta ta chiar sunt o doamna si medic pe deasupra, asa cum tu NU ESTI--si aici ma refer la calitatea de medic.Este ultimul meu cuvant adresat tie pt ca una e sa ai pareri diferite si sa le combati sau nu,eu desi poate mai indreptatita decat tine sa tin la propriile opinii am toleranta de a asculta si a CITI in CARTI si alte pareri , tu manifesti o atitudine atat de superioara si plina de tine de parca ai detine adevarul absolut.Iti doresc succes cu ceea ce te chinui sa faci, eu prefer sa nu am de a face cu oameni care ma jignesc gratuit
Primul an cu Andrei
Poze Andrei
mami cea mai fericita de Andreita
mcoca spune:
Irina, sunt de acord cu tine la 100% .
Din pacate pentru unele dintre noi a fi o mama buna = tinut copilul la san 24/24 si atat.
Vicky si Printzesone
angelli spune:
Ok, sa va spun ce fresh sunt, ca un kiwi! S-a trezit azi noapte o singura data, dar eu nu mai pot dormi, culmea cum se obisnuieste organismul cu cateva ore de somn.Imi voi cauta un job de noapte ca ma prinde.
Ce am facut:babycalm inainte de culcare, calgel pe gingie,o picatura desi am promis ca nu ii mai dau, lumina difuza aprinsa, o gura de ceai la trezire,dormit in patutul lui.Si aseara cred ca am vazut un punct deci iese dintisorul.Cu ceai si suzi a fost foarte usor, nu a plans deloc cand i le-am oferit, oricum nu a baut mai mult de 3 gurite.Credeam ca face scandal.Acuma tztzti la mic dejun si cum doreste seful, a la carte.
Asta a mers la noi.
Va doresc nani mult si copii sanatosi si fericiti.