la 6 luni,alaptat, doarme maxim 3 ore, il intarc?
Raspunsuri - Pagina 10
Bebe Beca spune:
Manon, asa cum ti se pare tie o chestie de ev mediu alaptatul peste o anumita varsta, asa mi se pare si mie aiurea sa ii dau unui nou nascut ceai in loc de lapte. Vezi tu, fiecare cu pasarelele lui. Iar o femeie care a ales sa alapteze copilul mai mult de varsta pe care o considera altii normala, s-ar putea simti jignita atunci cand se compara alegerea ei cu evul mediu.
Ioana, Rebeca (16.05.2004) si Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca
Bee spune:
Bebe beca, nu uita de piureri si cereale, pe langa ceai!
Daca tot nu suntem nici o tara asa saraca, nici in evul mediu, nu inteleg la ce le mai trebuie lapte copiilor, chiar si lapte praf. Si nici nu stiu de ce ne mai trebuie sani ca femei, ca doar e o barbarie inapoiata sa dai laptele ala nehranitor copilului, care n-are nevoie ca e oricum sanatos si creste bine! A, ba da, ne trebuie pt estetica frumosului. Si in nici un caz lasati de la alaptat! Si nici riduri sau fire albe de la nesomn.
Brrrrrr.
doxinu spune:
Manon,cine a deschis acest topic cerea o parere nu un mod de dresaj.Ceea ce ai facut tu asta este.Copilului ii trebuiesc satisfacute nevoile,punandu-l pe primul plan.Daca se trezea noaptea nu o facea sa te deranjeze pe tine,ci pentru ca avea anumite nevoi.Copilul alaptat nu are nevoie de ceai/apa intre mese,iar daca se trezea avea nevoie de mancare nu de ceva care sa-i umple burtica tinand locul laptelui......
Cat despre afirmatia cu evul mediu..........mie mi se pare ca se aplica mai mult la cei care,in acest secol,nu sunt informati despre cum si cu ce se creste un copil,cat si la cat timp are nevoie de hrana.Prerea mea este ca transmiti "informatii" eronate si idei care nu au in prin plan copilul ci nevoia de confort a mamei.Dezvoltarea psihica a copilului incepe de la comportamentul mamei,cea mai importanta persoana din viata bebelusului.Comportamentul copilului reflecta intotdeauna tratarea acestuia de bebe.
khrisu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui manon a propos de recomandarile oms despre alaptare...pai chiar sa alaptezi copilul pana il duci la gradinita...mi se pare cam de evul mediu. pe vremuri mai incercau femeile chestia asta in speranta ca alaptatul le-ar putea proteja de o noua sarcina (nu functiona intotdeauna) dar acum...chiar nu inteleg... |
Nu stiu cand o sa-mi intre in cap ca-s o inapoiata, demodata, n-am auzit de anticonceptionale (apropos..is divortata, chiar n-am nevoie deocamdata). Nu m-au ajutat cu nimic studiile universitare, postuniversitare, etc... Sa mai zic ca alaptez doar dintr-un san de ceva vreme?? (pitica refuza constant un san, ca am sfarcul mai ombilicat la stangu decat dreptul)..no...
Am auzit ca sunt doftori buni pe la oras de-ti fac tzatzele de fata mare..oare-i adevarat??
Apropos...laptele matern are cam aceeasi valoare calorica cu laptele formula..in jur de 70 kcal/100ml. Nu e mai satios laptele formula..e doar mai greu de digerat pt bebe..de aia nu se trezeste vreo 3 ore dupa un biberon.
Catalishka spune:
citat din mesajul lui manon a propos de recomandarile oms despre alaptare...pai chiar sa alaptezi copilul pana il duci la gradinita...mi se pare cam de evul mediu. pe vremuri mai incercau femeile chestia asta in speranta ca alaptatul le-ar putea proteja de o noua sarcina (nu functiona intotdeauna) dar acum...chiar nu inteleg... |
tu glumesti, nu?
manon spune:
nu, nu glumesc deloc. noaptea toata lumea doarme dar fiecare face, pana la urma, cum il taie capul. n-as pune semnul egalitatii intre dresaj si educatie. eu sunt multumita de modul in care am "colaborat" cu copilul meu. la 1 an dormea de doua ori peste zi, dimineata de la 9-11 si dupa amiaza de la 2-5 (cu mica aproximatie). nu impartasesc opinia unor mame care, ajunse la capatul puterilor, recomanda propria experienta ca pe una demna de urmat. eu mi-am crescut copilul singura, fara ajutoare externe, asa ca am fost obligata sa-mi organizez viata cat mai eficient. astfel am fost in stare sa ies zilnic la plimbare cu el, sa fac cumparaturi, sa rezolv toate obligatiile gospodaresti, etc. si chiar sa mai ajung la un coafor, o manichiura, o pedichiura...altfel nu puteam ramane o fiinta sociala dupa nastere. nu i-as fi fost de folos copilului meu daca as fi fost doborata de oboseala. oricum, va doresc numai bine si putere...
Catalishka spune:
citat din mesajul lui manon nu, nu glumesc deloc. noaptea toata lumea doarme dar fiecare face, pana la urma, cum il taie capul. n-as pune semnul egalitatii intre dresaj si educatie. eu sunt multumita de modul in care am "colaborat" cu copilul meu. la 1 an dormea de doua ori peste zi, dimineata de la 9-11 si dupa amiaza de la 2-5 (cu mica aproximatie). nu impartasesc opinia unor mame care, ajunse la capatul puterilor, recomanda propria experienta ca pe una demna de urmat. eu mi-am crescut copilul singura, fara ajutoare externe, asa ca am fost obligata sa-mi organizez viata cat mai eficient. astfel am fost in stare sa ies zilnic la plimbare cu el, sa fac cumparaturi, sa rezolv toate obligatiile gospodaresti, etc. si chiar sa mai ajung la un coafor, o manichiura, o pedichiura...altfel nu puteam ramane o fiinta sociala dupa nastere. nu i-as fi fost de folos copilului meu daca as fi fost doborata de oboseala. oricum, va doresc numai bine si putere... |
okeiu dragutza, dar de la asta pana la a trimite in evul mediu niste mame care empatizeaza cucopilul si mai si pun binele lor inaintea binelui lor, fara a deveni astfel fiinte antisociale si neingrijite (recte cu manichiura si pedichiura nefacuta) este un drum mult prea lung...si da, fiecare face cum crede ca e mai bine pentru pui, da' zau ca asta nu inseamna ca luam in zeflemea pe cei ce fac altfel si cred cu tarie in alte principii.
Sabina spune:
bine ca am aflat si eu la 30 de ani si dupa 7 ani si 7 luni de cand sunt mama ca fiinta sociala inseamna pedichiura si manichiura:))))))
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
manon spune:
vezi ce-a facut oboseala din tine??!! ia uite cate greseli de ortografie ai...si de logica, chiar. cauta in dictionar cuvantul "antisocial" ca sa nu-i mai dai tu conotatii personale. si mai citeste o data (de doua ori) mesajul meu ca sa vezi ca nu iau pe nimeni in zeflemea, nu aprob, nu dezaprob...ma minunez!! nu te supara ...esti, totusi, foarte obosita, dar asta nu-ti da dreptul la resentimente. by the way, de unde stii cum arat ?? mi te adresezi cu "dragutza"...
Citat: | ||
citat din mesajul lui Catalishka
okeiu dragutza, dar de la asta pana la a trimite in evul mediu niste mame care empatizeaza cucopilul si mai si pun binele lor inaintea binelui lor, fara a deveni astfel fiinte antisociale si neingrijite (recte cu manichiura si pedichiura nefacuta) este un drum mult prea lung...si da, fiecare face cum crede ca e mai bine pentru pui, da' zau ca asta nu inseamna ca luam in zeflemea pe cei ce fac altfel si cred cu tarie in alte principii. |
OanaRusu spune:
manon, am ezitat sa intru in polemica - si totusi intru
Viata pentru fiecare are parti mai mult sau mai putin importante - dc pentru tine odihna proprie si manichiura, coafor si pedichiura inseamna important, e alegerea ta.
Am ajuns sa am copii dupa 35 de ani - pana atunci am avut extrem de mult timp numai pentru mine - umblat prin lume, muncit ca "work-hoolic" - vezi doamne, cariera - coafor saptamanal, manichiur tot asa, saptamanal, masaj de 2 ori pe sapt, 50 de kile puse cum trebuie si unde trebuie pe corp...... spune ce vrei tu, am fost pe primul plan.
La 33 de ani eram satula de toate astea si imi curgeau ochii dupa oboseala cumnate-i mele - mult mai tanara dar mamica ..
Si am ajuns - acum - mamica, si prefer sa am 70 de kile decat sa ma infometez si sa intarc la 6 luni, prefer sa-mi fac manichiura la 12 noaptea (dimineata vad si eu cam ce am facut...), masaj nu mai am timp, la job prefer o munca mai putin provocatoare dar care imi permite timp pentru familie... si dorm putin noptile - si sunt foarte obosita si fericita - sotul meu ma gaseste frumoasa si ma iubeste chiar si plang de oboseala, copii mei imi dau pusi cand ma doare capul, i loc de coafor imi face Ana freza
De aceea nu-s in evul mediu cum crezi tu - nici nu-mi pun problema de a alapta ca mijloc de contraceptie ca stiu ca dc nu ne protejam ajungem la 10 copchii - ca-s io batrana da'nasc usor si raman gravi si mai usor
Ma simt o femeie moderna si implinita pentru ca imi pun copii pe locul intai - asta e luxul nostru, al familiei noastre - in loc sa muncesc pana pic in cap pt tzoale, masina si impresii, alaptez, pup, iubesc... si asta costa, costa chiar mai mult ca tzoalele si coaforul - pt ca mancam pe cat posibil sanatos si nu ne vindem timpul pe banii patronului.
Ioi - ca in ardeal, ioi de ala tare de tot - m-am intins de numa' dar cu mult drag - mi-e drag de mor sa o aud pe Ana "papa tzitzti Ana" si cum zice ea la tzitzi "beshte Ana tale-tale tzitzi", ma da pe spate sa gatesc aproape zilnic si sa-i vad ce incatati sunt sa fie cu mama la masa in fiecare zi, asta in loc de salar dublu, tocuri si vazut copii maxim 2 ore pe zi.
Va pup - ne alegem fiecare viata, va doresc sa o puteti face fara a avea invidie in suflet
www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor