LMA - Albinute & bondari de mar-apr '07 (139)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisikuta spune:

bai gagici, acu' eu tre sa va spun ca am conchis singura: sa nu fac educatie dupa cartile de psihologie(cu toata pasiunea mea ptr aceasta Stiinta), ci dupa INIMA.
dupa trei pedepse cu inchisul in camera, o jucarie ajunsa la gunoi, cateva defulari la incapatanarea fiica mi, am realizat ca nu mi se potriveste niciuna din actiuni. mie oricum imi vine s o imbratisez si s o balesc tot timpul. daca e furioasa, indaratnica, ceva in mine e atat de solidar cu ea(COPILUL din mine, dupa analiza tranzactionala, care a fost extrem de razvratit si si a luat mereu pedeapsa), incat mi se inmoaie toti nervii si o iau cu simtul umorului. ca pe o faza tipica varstei.
stiu ca veti gandi, unele din voi, ca nu ebine ptr ea asa. ca tot conform cu analiza tranzactionala ea va obisnui sa joace jocuri cu mintea mea, din cele in care va castiga mereu, iar asta e daunator ptr mai tarziu.
dar eu vad ca ea raspunde usor la stimuli care o deturneaza de la actiunea negativa. asa ca am gasit abordarea potrivita nanei.
oricum, la multe din figuratii e greu sa nu te umfle rasul, daca esti dotat cu un minim de umor.
azi, de pilda, nu sh' ce nu i convenea si a ridicat mana la mine. i am zis las o jos. NU! nu las mana jos. si a ramas asa, cu ea suspendata. si a stat, nu gluma. natural ca m a umflat rasul si ca ea a fost contrariata. am gadilat o la subrat si a coborat mana din reflex. si cu asta s a incheita sesiunea de fite.
fetelor, relax, viata e frumoasa, luati o calm. trece si asta. ascultati la anii mei

pup, o zi faina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene spune:

Revin cu partea a 2-a, ca sa nu incarc asa tare pagina...

As avea nevoie si de un sfat - la buburuza mea ii este frica de copii de varsta ei... Unele motive le stiu care sunt:
- nu a mers inca la gradi (de la 1 an e la bunici, la noi e numai in weekend
- dintre prietenii nostri cu copii, noi am fost cei mai harnici iar toti ceilalti copii mai apropiati din trupa sunt mai mici decat ea - cel mai mare are 1 an, deci nu prea interactioneaza cu ei
- dintre cei de varsta apropiata, a interactionat cel mai mult cu verisorul ei (care nu sta in oras cu noi, deci nu se vad foarte des) si care e cu 3 luni mai mic, dar care a dat in ea de cateva ori si de atunci vrea sa se joace cu el, dar e foarte restinuta iar cand el vrea sa se joace cu ea, am vazut ca se fereste de el si se sperie si tot asa acum am vazut ca se fereste de ceilalti copii de varsta apropiata cu care am mai interactionat prin parc (de ex se jucau prinsa si cand o fetita a pus mana pe ea - doar ca sa o prinda, nu cu alte intentii a inceput sa strige la ea 'nu imi place!', 'nu ma atinge!')
La gradi o vom da din toamna si imi fac griji cum va fi atunci, cand va ramane singura intre ei, mai ales ca am citit de copii care au ramas marcati de prima experienta la gradi. Ca prima faza o voi duce la locurile de joaca in mall etc. sa vad cum se comporta. Aveti voi si alte sfaturi?

A, de ce nu am dat-o inca la gradi - pt ca la noi vone barza cu in vara si eu nu am avut bolile contagioase specifice colectivitatii si mi-a fost teama sa o dau acum . Stiu ca nu e cea ma buna decizie, dar nu prea au fost alternative.

Va pup pe toate si scuze ca m-am intins atata!

Anca

Anca, de www.TickerFactory.com/][/url]" target="_blank">MARIA ALEXANDRA - 28 februarie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kitty
Diana tu esti de pe alta planeta.

Hehe, cateodata ma simt si eu cam aeriana pentru planeta asta

Stii povestioara cu Popa Tanda? E povestea mea favorita, pot sa reproduc pasaje intregi din cap, mai am putin si o recit pe toata mi se pare excelenta ca principii de viata... deci, daca n-a mers cu cearta, va iau cu alte metode...

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)

Mergi la inceput

ma, nu le mai spuneti ca sint rai! nu exista copii rai. se poa'?

selene, si nana e un pic timida la primul contact cu copiii, tot ptr ca nu merge la gradinita inca si ptrca in iarna ne am jucat mai mult singuri, evitand comunitatile de copii de teama virusilor sau pur si simplu fiind prea frig ptr ca sa gasesti grupuri de copii afara.
uneori trebuie sa deschida mama calea, ca sa intre n joc si ea. dar odata introdusa, in cateva secunde, e prietenoasa, comunica si se joaca impreuna cu toti.
si ea evita copiii mai mici. dar eu opinez ca e doar din cazua ca nu sint destul de interesanti. la trei ani esti mult prea inteligent sa nu te prinzi ca cei mai mici nu vorbesc, nu sint la fel de creativi ca tine si...nu te stimuleaza practic la joaca. dar tot la 3 ani esti si mult prea mic ca sa preiei rolul de indrumator ptr cei mai mici.
de cand s a incalzit iesim zilnic la copii si incepe sa si schimbe atitudinea, devine mai indrazneata. cred ca fetita ta va experimenta aceeasi evolutie. du o in parc si o sa vezi pe zi ce trece. mult succes!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pisikuta

ma, nu le mai spuneti ca sint rai! nu exista copii rai. se poa'?

Eu insist pe asta, pentru ca un copil caruia i se spune ca "e rau" isi permite sa faca mai multe prostii, pentru ca oricum e rau si din moment ce e rau e pur si simplu treaba lui sa faca rele, ca daca nu le-ar face n-ar mai fi rau

"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Neatza ca sa zic asa si de la noi...
A decurs bine aterizarea de astazi de la gradinita, n-a plans nimeni.

Pisik, da, ai mare dreptate. Simtum umorului ne scoate deseori din impas, ca bine zici.
Oricum la mine e clar ca cedez cand sunt amandoi razvratiti si mai ales in pericol.
Adica, in casa, gestionez mai bine crize de orice fel, oricat de zdrente as fi... dar afara, cand trage unul hais si unul cea si trec masini pe strada ca la balamuc la 1m-2 de noi... nu stiu unde se ascunde simtul umorului asta al meu.
Devin brusc gardian si bodyguard, nu mama, si focusul e pe "nu-i pierde / nu-i scapa pe sosea/nu-i lasa sa pateasca ceva"

Selene, Teo la gradinita nu relationeaza inca cu niciun copil. Focusul lui este educatoarea, stie numele tuturor educatoarelor, directoarelor si ingrijitoarelor din gradinita, dar nu stie numele niciunui copil.
Acu problema e ca eu asa am fost si asa am si ramas... nu imi amintesc niciun coleg, nici macar de facultate, daca nu am ramas prieteni pana in zilele noastre... deci sunt varza la capitol, sper sa nu-mi semene copiii ca tare naspa ma simt cand ma opreste careva si-mi zice vai, nu ma mai tii minte...

(ma uit acu pe camera, ce credeti ca face fi-miu?! Pai ce face si acasa. Se joaca cu masinutele pe pervaz...)

Mergi la inceput

gaia, n-ai unde sa ii faci in camera lui un fel de "pervaz", la inaltime rezonabila (50 cm) pe care sa urce sa se joace cu masinutele? stii, genul de jumatati de perete pe care se pun flori de obicei sau ceva gen www.elvila.ro/mobila-pentru-casa_mese-si-scaune-sufragerie_masuta-dreptunghiulara-zen-pid-720.html" target="_blank">masuta zen, pe care sa aiba voie sa se catere sa se joace cu masinutele? eu cred ca o masuta de-aia si 2-3 cactusi pe pervazul geamului v-ar linisti/ferici pe amandoi

Mergi la inceput

Diana, toate masinutele si trenuletele sunt parcate pe pervaz la noi. Acolo se joaca cu ele, si Radu se iteste si el pe varfuri, ca inca nu ajunge bine. Lui Teo ii place tare mult asta (ca nu ajunge R bine la pervaz )
Fara cactusi insa, ca mi i-a mai scos din pamant odata.

Mergi la inceput

pfii, adelutzo, dar pe mine tii minte cum ma cheama de la o postare la alta?
ma, cand am citit prin ce ai trecut cu ei, mi am dorit sa nu fi fost in locul tau...ca nu pun mana n foc ca nu gestionam la fel ca tine afacerea...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pisikuta

pfii, adelutzo, dar pe mine tii minte cum ma cheama de la o postare la alta?
ma, cand am citit prin ce ai trecut cu ei, mi am dorit sa nu fi fost in locul tau...ca nu pun mana n foc ca nu gestionam la fel ca tine afacerea...

mama de papusha si cateodata balaur, Nana
varsta nana

norah

Everyday is the right day

Daca nu tin minte Delia, tot tin minte Pisik... si e usor, ca nu trebuie sa tin minte si o fata asociata. Nu radeti de baba, ca stie ca e grav.... Sa vezi cand ma mai abordeaza cate un client si eu nu le mai stiu moacele... halal mujer de afaceri...

Mergi la inceput