Crestinismul si evolutia spirituala 7
Raspunsuri - Pagina 12
Iasmin08 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ana Stroe Eu vreau sa va intreb daca in religia noastra exista undeva (eu n-am gasit, sau nu am cautat deajuns) ceva scris despre memoriile pamintene ale sufletului dupa moarte...sau mai exact daca ma voi revedea cu tata vreodata. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759 |
Ana exista, dar sunt considerate texte apocrife...In tot cazul, in Rai, toti se cunosc intre ei. Deci daca faci tot posibilul sa ajungi acolo, sigur vei sta cu el.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Iasmin08 spune:
Ah si revin: in primele 40 de zile dupa moarte, noi credem asa: in primele 3 zile cel decedat merge si vede toate locurile in care a colindat, oriunde vrea sa mearga (chiar si acolo unde nu a fost). Dupa care in urmatoarele 6 (sau 9?) zile merge si vede Raiul. Si restul merge si vede iadul. Dupa care are loc judecata particulara si este asezat provizoriu in Rai sau iad. La Sfarsitul lumii are loc Judecata de Apoi, cea care va aseza sufletul pentru eternitate.
Noi credem (noi fiind ortodocsii) ca putem prin rugaciuni sa influentam intr-o oarecare masura mila lui Dumnezeu sa ierte pacatele omului, iar acesta sa ajunga in Rai. De aceea dam acele ''sarindare'', adica 40 de slujbe in urma carora se pare ca sufletele sunt iertate si merg in Rai.
Repet: asta este n conformitate cu ritul ortodox.
Dar sa vedem ce spune mamabear, ea stie mult mai multe decat mine.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
patou spune:
'neata buna Iasmin
asta-i biserica la care merg: http://www.egliseleportail.com/
crinuta nu stiu ce produse sa aleg...
edit ca sa va intreb cum e treaba cu cartile apocrife, ca eu n-am reusit sa inteleg si nici nu stiu de unde sa incep sa caut , pe ce criterii sunt recunoscute de unele religii si de ce alte religii nu le recunosc. (am citit cateva fragmente dintr-o carte apocrifa, si am inteles de ce nu sunt recunoscute, dar doar la un nivel intuitiv)
crinuta spune:
Stiu eu :)
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ana Stroe Eu vreau sa va intreb daca in religia noastra exista undeva (eu n-am gasit, sau nu am cautat deajuns) ceva scris despre memoriile pamintene ale sufletului dupa moarte...sau mai exact daca ma voi revedea cu tata vreodata. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759 |
Iti vei revedea parintii si cei dragi dupa moarte.
Crinuta si minunea ei
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
crinuta spune:
Patou mama, ai PM>
Crinuta si minunea ei
Second chance
kariguld spune:
hallo fete dragi,
ma doare o mana, mana stanga.....musai sa ajung la medic am un nod pe os, ceva care nu ma deranjeaza dar ma gandesc sa nu fie altceva.
o saptamana plina de binecuvantare va doresc!
spuneti-mi si mie, tine careva din voi post negru fara mancare si apa, o zi intreaga?
pe toate,
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
kariguld spune:
fata mea ma intreaba tot timpul daca il va mai vedea pe tataie vreodata. incerc sa-i dau un raspuns realist, adika ii spun ca nu avem nici o garantie in acest sens, ca nu stim cu precizie ce se intampla dupa moarte, unde se duce fiecare.
credeti ca gresesc? e destul de mare ca sa priceapa lucrurile. cum as putea oare sa-i mai sting dorul de bunic? ca ii este dor si intreaba mereu de el, chiar ma intreaba daca va invia intr-o buna zi. ca nu s-a pus pamant peste el, e doar intr-o groapa de beton.
multumesc Domnului ca existati si ca sunteti mai intelepte ca mine.
Bazar general pe DC
kariguld spune:
beren, f interesanta explicatia ta legata de stergarul Domnului care a fost gasit impaturit. n-am studiat niciodata acest aspect. o sa-i spun si sotului, el a studiat si teologia, sa vad ce spune!
Bazar general pe DC