Crestinismul si evolutia spirituala 7

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Hristos a Inviat!

Toate Sf Scripturi sunt traduceri sau copii ale originalelor Sf Carti. Cine in zilele noastre citeste originalele? Stiu ca in ortodoxie crestinii citesc Sf Scripturi care sunt tiparite cu aprobarea Sf Sinod.

Interesanta interpretarea de mai inainte. Noi asteptam a doua venire a Domnului, marturisim asta de fiecare data cand spunem Crezul. In plus Sf Impartasanie e insasi cina / masa la care ne invita Dumnezeu la fiecare Sf Liturghie cand preotul spune - Cu frica de Dumnezeu, cu credinta si cu dragoste sa va apropiati!

Citat:
citat din mesajul lui beren

Interesanta opinia, mamabear. E ceva sa te duca in ispita evanghelia dupa Ioan.

Da' tu stii ca Biblia pe care o citesti e o traducere, nu?

Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

fetelor, crinuta. kariguld, pentru sprijinul vostru. am fost tare amarata din caua alergiilor.
azi sunt in schimb foarte optimista. am impresia ca am gasit in sfarsit biserica pe care o cautam. abia astept sa merg si duminica viitoare ca sa fiu sigura ca nu m-am pripit in apreciere :)

Citat:
pt baietelul careia am si eu un leac...i l-am spus deja pe privat...nu vrea..

Katya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Tocmai de aceea diferentele intre Evanghelii sunt foarte interesante si informative. Ioan (care a scris intr-o epoca unde simbolistica obiceiurilor era bine cunoscuta) a facut clara precizarea dintr-un motiv anume. Oricum, daruind (intrebari) vei dobandi (intelegere). Finis opus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Hristos a inviat!

Astazi nu stiu sigur daca mai am de unde intra pe net (ultimele 2 sapt de servici) si ma astept ca sa fiu bagata intr-un colt...la cum am fost tratata in ultimul timp. Iar acasa pe deseara s-au anuntat ceva vizitatori. O sa-mi lipseasca enorm daca nu pot intra (parca e microb in sange).
Beren, eu sunt un pic diferita pentru ca in adolescenta tata imi dadea sa citesc filozofie si cartile lui Eliade (se gaseau extrem de greu si erau tare scumpe atunci). Dupa ce le citeam stateam si le dezbateam cu el asa cum vii si pui tu intrebari. Mie imi aduce aminte de perioada aceea, ma provoaca. Dar intr-o oarecare masura intrebarile ''de ce'' realizez ca apar din partea lui Sf. Toma mai mult, nu din partea lui Sf Petru sau Sf Pavel. Cum zicea tata: "Toma era baiat nu ca destept, foarte destept". Dar cata neincredere... De aceea nu ne e de folos despicarea firului in 4, daca ne desparte de credinta si de Hristos. Depinde cu ce suflet o faci. Pentru ca altfel, in Pateric sau n Filocalie suntem invatati "cine vrea sa se mantuiasca, cu intrebarea sa calatoreasca". Adica daca cineva nu a inteles un aspect, sa mearga sa intrebe pe altul, pana va da de raspuns si sufletul i se va linisti. (Asta apropos de ideea idioata care este propagata intre necrestini cum ca preotii invata oamenii ''crede si nu cerceta" ..ce aberatie)
Sa nu uitam ca in Grecia, cand a patruns crestinismul, structura sociala era de alt tip. Filozofii greci stateau in pietele publice (ce nivel inalt de civilizatie!!!) si dezbateau si studiau fel de fel de probleme. Si cand vii cu credinta la un om obisnuit sa gandeasca asa, creierul va merge o perioada in gol- ca motorul. Doar ca credinta noastra e vie, se traieste si este mai presus de ratiune (nu mai jos cum tind multi sa spuna). Si cine nu a trait asta nu are cum spune altfel. Eu sunt sigura de bunele tale intentii si nu iau interventiile tale ca afront. Sa zicem ca esti de formatie pur teoretica si ai nevoie de certitudini, ca te ancorezi mai usor prin teoreme si teorii in credinta decat prin traire (desi sunt convinsa ca nici trairea nu ti-e total straina). Dar cum zice parintele Teofil Paraian: "Dumnezeu n-are oameni de pierdut". (De vreme ce a murit pentru tine, te iubeste, ce poate fi mai presus de atat.)

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Katya, inima de mama ramane inima de mama. Cat despre fete... eu n-as fi asa de sigura... Dar nu e cazul sa ne ingrijoram, ca doar noi ii crestem.
Patou, n-ai idee ce bucuroasa sunt ca ai gasit biserica dupa inima ta.
Crinuta, ma bucur ca s-a rezolvat tulburarea de ieri
Ica, ce bine ca ai gasit un pic de timp sa intri la noi. Imi place cum gandesti.
Conchita, chiar ieri dupa ce ti-am scris povestea cu inima de mama, cam in interval de 5 minute, am si trecut prin furcile caudine. Baietii mei erau plecati la biserica si ii asteptam sa vina. Cand colo, apare Fat Frumos pe motor, singur singurel si ma intreaba daca printul a ajuns acasa. Eu sa intepenesc. Cica plecase de multisor de la biserica, dar acasa nu ajunsese. Pot sa va spun ca 10 minute am fost neom. Stiind ca am baiat blond si frumos, toate prostiile mi-au trecut prin minte. Il si vedeam rapit si strigandu-ma cu lacrimi in ochi. Plangeam de nebuna prin casa. Cand in sfarsit l-am vazut in casa (fusese la Kaufland sa-si cumpere chipsuri din alea in forma de taietei) nu ma puteam opri din plans. El facea (plangand, ca doar nah, bine nu i-a venit) "Mami, gata, sunt aici, chiar in fata ta, nu mai plange". Si mai tragea trei lacramici si un suspin...Greu mi-am revenit.
Seara vine cel mic la mine si zice: ''Mami, de ce tati si unchiu erau asa nervosi pe mine si numai tu erai atat de trista si plangeai?"
A trebuit sa ii explic cum ca barbatii traiesc altfel supararea. Si acum cand face referire la episod zice ''cand erai tu trista"...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Iasmin, da mama, se lamurise misterul.

Patou, ce Biserica ai gasit? Cum ai gasit-o?

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Iasminuta draga, dar de ce il lasati singur la 8 ani? Traim niste vremuri tulburi, nu mai e ca pe vremea noastra.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

Second chance

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages

Mergi la inceput

Pai io'l las?? Fat Frumos il lasa, ca are senzatia ca e ca in vremea copilariei noastre... Stii ce-mi venea sa-i fac lui Fat Frumos? Bafta lui ca sunt crestina si nu-mi permit sa-mi bat barbatul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Hristos a inviat!

Vreau sa va impartasesc si voua cateva randuri foarte frumoase, din cartea pe care v-am recomandat-o acum doua zile:

" Numai relativ la om se poate recunoaste impartirea Bisericii in cea vazuta si cea nevazuta, insa unitatea ei este reala si absoluta. Cei care traiesc pe pamant, cei ce si-au terminat calatoria pamanteasca, cei care (precum ingerii) nu au fost creati pentru calatoria pamanteasca, cei care inca nu si-au inceput calatoria pe pamant (generatia viitoare), toti sunt uniti intr-o singura Biserica, intr-un Har dumnezeiesc; pentru ca Dumnezeu cunoaste si faptura care inca n-a fost zidita si aude rugaciunile si stie credinta aceluia pe care inca nu l-a chemat din neant la fiinta."

"Nu vreo persoana oerecare, nici multimea persoanelor cuprinse in Biserica nu pastreaza Traditia si nu scriu Scriptura, ci aceasta este lucrarea Duhului lui Dumnezeu traind in comunitatea bisericeasca. De aceea , sa nu se caute in Scripturi temelia Traditiei si nici in Traditie dovezi ale Scripturii, nici in fapte justificarea Scripturii si a Traditiei; un astfel de lucru nu se poate si nici nu trebuie facut. Celor ce traiesc in afara Bisericii le sunt de neinteles Scriptura, Traditia si fapta. Dar celui ce traieste inlauntrul Bisericii si se impartaseste din duhul Bisericii, unitatea lor ii este vadita prin Harul ce traieste in Biserica."

"Nu veti intelege Scriptura decat in masura in care veti pastra Traditia si veti implini fapte dupa intelepciunea care traieste intru voi. Dar intelepciunea care exista intru voi nu va este data voua personal, ci membrilor Bisericii precum sunteti; si va este data in parte, fara a inlatura cu totul greseala personala; Bisericii ii este data in plenitudinea adevarului si fara amestecul erorii. De aceea , nu judecati Biserica ci supuneti-va ei, pentru ca sa nu se ia de la voi intelepciunea."
(Alexis Homiakov - "Biserica este una")

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Eu vreau sa va intreb daca in religia noastra exista undeva (eu n-am gasit, sau nu am cautat deajuns) ceva scris despre memoriile pamintene ale sufletului dupa moarte...sau mai exact daca ma voi revedea cu tata vreodata.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput