Crestinismul si evolutia spirituala 7
Raspunsuri - Pagina 13
crinuta spune:
Kariguld, du-te la un ortoped bun.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kariguld fata mea ma intreaba tot timpul daca il va mai vedea pe tataie vreodata. incerc sa-i dau un raspuns realist, adika ii spun ca nu avem nici o garantie in acest sens, ca nu stim cu precizie ce se intampla dupa moarte, unde se duce fiecare. credeti ca gresesc? e destul de mare ca sa priceapa lucrurile. cum as putea oare sa-i mai sting dorul de bunic? ca ii este dor si intreaba mereu de el, chiar ma intreaba daca va invia intr-o buna zi. ca nu s-a pus pamant peste el, e doar intr-o groapa de beton. multumesc Domnului ca existati si ca sunteti mai intelepte ca mine. Bazar general pe DC ********************* VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA M-am nascut pentru succes! |
Nu suntem mai intelepte decat tine, incercam insa sa crestem dpdv spiritual.
Ce inseamna certitudine? Pentru unii ( gen Toma), certitudinea vine in acelasi timp cu dovada, pentru altii, sunt suficiente experientele celor din jur, si multi au spus ca da, iti vezi rudele.
Cel mai recent caz, ca tot l-am prezentat aici, Gloria Polo, care si-a vazut ambii parinti, bunicii, rudele, imediat cum a ajuns " dincolo".
Spune-i fetitei tale ca bunicul ei este fericit unde este, ca o priveste, ca se roaga pt ea, si daca ar putea si ea sa se roage pt el, ar fi sehr gut.
Crinuta si minunea ei
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
Katya spune:
Hristos a-nviat!
mamabear ,mi-a placut citatul din carte,asa e,nu se poate Scriptura fara Traditie sau invers.Tb sa ne tinem de Biserica,mai mult ca oricind,mai ales de cea vazuta(numita si luptatoare),cea nevazuta e in cer,e cea biruitoare!
Kariguld,sigur ca fetita isi va revedea bunicul,S Rose cu "Sufletul dupa moarte" e carte de referinta in domeniu.
Iasmin,asa e,cum ai zis,doar ca sufletul sta doar 6 zile in rai(+ alea 3 pina la inmormintare de pe pamint,de-acolo nr 9).Si da,ajutam enorm sufletul noi,cei ramasi in viata,dar acuma depinde si de acel suflet cit a fost de curat si si de noi cit sintem de vrednici ca Domnul sa ne auda rugaciunea astfel ca,dupa 40 de liturghii,sa scoata sufletul din iad.Cert e ca atunci cind sufletul e pomenit la liturghie,el se ridica din locul de unde e si nu mai revine in acelasi loc,macar cu un mm si tot se muta la mai bine.La fel daca e-n rai,prin pomenirea la liturghie se muta tot spre mai bine(ca si raiul e pe categorii).
V-am pupat!
Iasmin08 spune:
Fetelor (Katya), eu stiu ca atata vreme cat este pomenit la Sfanta Liturghie, sufletul este scos din iad si tare se mai bucura. De aceea si facem pomeniri, sa scoatem sufletul la lumina, in cazul in care nu a ajuns in Rai.
Deasemeni, stiu ca in saptamana luminata, absolut toate sufletele sunt scoase din iad si se bucura de Inviere.
Este si o povestire in sensul asta, poate o voi gasi si o voi posta exact.
Dupa pomenirea la 40 de liturghii se spune ca sufletul este scos din durerile iadului la rai, "acolo unde nu este durere, nici intristare, nici suspin, ci viata fara de sfarsit".
Kariguld, sufletul dupa moarte exista, poti sa spui fetitei tale linistita despre bunicul ei, ca e bine. Poti sa dai un sarindar (40 de liturghii). Cei de la manastiri le fac, dar ei postesc, se roaga mult, asa ca...
Da, se poate tine post negru o zi fara probleme. Cea mai rea nu e foamea ci setea in intervalul asta. Urina devine mai inchisa la culoare (e mai concentrata), deci sa nu te sperii.
Oricum, pana la Inaltare nu se posteste post aspru.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Katya spune:
Iasmin ,am citit ca "acolo unde nu este durere, nici intristare, nici suspin, ci viata fara de sfarsit" se intimpla abia dupa a 2-a Venire,deci dupa Judecata universala,atunci cind se intra (adica cine se invredniceste)in Imparatia Cerurilor,abia atunci nu mai e intristare nici durere nici suspin.Pina atunci,adica in rai,simtim durere si suspin tocmai pt ca ii vedem pe cei ramasi in viata si,fie ca nu putem sa-i avertizam de ceva rau,fie ca ne-ntristam pt vreo suferinta de-a lor,in rai poate fi inca durere-deci dovada ca ai nostri raposati stiu ce facem noi,noi putem doar sa speram ca ei sint bine acolo si sa facem tot posibilul sa le fie si mai bine,prin rugaciuni,pomeniri si fapte bune.
Deci raiul e una(pina la a 2-a Venire a Domnului,dupa judecata particulara)-si Imparatia cerurilor e alta(dupa judecata universala).Abia atunci,dupa Venire,cei din iad nu mai pot comunica deloc cu cei din Imp. Cerurilor,tocmai pt ca cei vrednici sa se poata bucura,ei nu mai stiu ce se intimpla cu cei ramasi la iad,deci nu mai pot suferi si intrista,in schimb cei din iad vor vedea cum se bucura cei din Imp Cer.,zice parintele nu mai stiu care ca e ca si cind din intuneric te uiti la cei care stau in jurul unui foc:tu ii vezi pe ei,dar ei nu vad in intuneric...
am edit. ca sa corectez o prepozitie...
Iasmin08 spune:
Katya, eu stiu ca in Rai, 300 de ani sunt ca 3 minute iar in iad invers...
"Atat fericirea de dupa moarte, cat si cea de dupa judecata universala se numeste «rai» si "imparatia cerurilor", si atat chinurile de dupa moarte cat si cele de dupa judecata universala fae numesc "iad"."
<<E o taina, cum dupa judecata din urma, chinurile celor osanditi pe veci nu mai tulbura fericirea celor din cer. Probabil un act atotputernic dumnezeiesc ii rupe din legaturile ontologice cu cei fericiti.
Din faptul ca dreptii n-au luat fericirea deplina explica unii rasariteni si jertfa liturgica pentru ei. Sf. Ioan Gura de Aur cere chiar credincosilor sa se roage pentru cei drepti: «ca daca cel mort e pacatos, sa i se deslege pacatele; iar de e drept, sa castige un adaus de plata si rasplata». >>
Parintii se multumesc sa descrie iadul cu termenii Sf. Scripturi, sa afirme ca chinurile sufletelor din starea provizorie nu sunt asa de grele, ca cele de dupa judecata din urma. Ramanand, asadar, doar la afirmarea generala a deosebirii de grad intre suferintele din iadul de dupa judecata provizorie si cel de la sfarsit, putem preciza, pe baza Sf. Parinti, patru elemente ale acestei deosebiri:
1. Pacatosii din iadul de dupa judecata particulara nu-si cunosc inca toate urmarile pacatelor. Deci chinul lor e mai mic.
2. Multi din ei vor iesi din iad prin rugaciunile Bisericii si ale celor vii, deci n-au pierduit cu totul nadejdea, desi n-au o nadejde sigura.
3. In sfarsit, chinurile din iadul provizoriu sunt mai usoare, deoarece sunt suportate numai de suflet, nu si de trup, cum vor fi suportate dupa judecata vesnica.
Exista Katya mea iubita si rai si iad dupa judecata particulara. Iar starea de care am zis ''unde nu este durere etc" este ceea ce ne rugam noi ptr. judecata particulara. Gresit stiu, gresit zic.
Iasmin08 spune:
Deci cam asa e:
"Felul fericirii si nefericirii de dupa judecata particulara este deosebit de cel de dupa judecata universala, dar nu se poate bine preciza decat caracterizand pe cea dintai ca neperfecta, iar pe a doua ca perfecta. Ceea ce reiese clar din revelatia divina este ca viata de dincolo de mormant este o viata constienta si activa intr-un oarecare sens. Cei buni continua viata lor buna de pe pamant marindu-si fericirea (I Corint. XIII, 12) cugetand, simtind si dorind (exemplul bogatului nemilostiv si saracului Lazar (Luca XVI, 19-31). Sufletele pacatosilor ducand o viata plina de pacate pe pamant in ura si invidie, continua aceasta stare si dincolo."
http://www.crestinortodox.ro/inmormantarea/rugaciunile-pentru-morti-70619.html
crinuta spune:
Ce numiti voi " iad provizoriu" noi numim purgatoriu.
Noi credem cu tarie in puterea rugaciunii, a Liturghiei pt raposati. Avem si novene pt sufletele din Purgatoriu, rugaciuni speciale, pt ca ele nu se pot ruga pt ele, insa se pot ruga pt noi.
Pe ei ii tine speranta, pt ca stiu ca dupa ce ispasesc pt pacatele lor pe pamant ( pacatele iertate prin Spovada trebuie ispasite, aici sau dincolo) vor fi cu Dumnezeu.
Rugaciunie si Liturghiile, precum si sacrifiile celor dragi ii ajuta sa scurteze timpul petrecut acolo.
Crinuta si minunea ei
Second chance
Iasmin08 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crinuta Ce numiti voi " iad provizoriu" noi numim purgatoriu. Noi credem cu tarie in puterea rugaciunii, a Liturghiei pt raposati. Avem si novene pt sufletele din Purgatoriu, rugaciuni speciale, pt ca ele nu se pot ruga pt ele, insa se pot ruga pt noi. Pe ei ii tine speranta, pt ca stiu ca dupa ce ispasesc pt pacatele lor pe pamant ( pacatele iertate prin Spovada trebuie ispasite, aici sau dincolo) vor fi cu Dumnezeu. Rugaciunie si Liturghiile, precum si sacrifiile celor dragi ii ajuta sa scurteze timpul petrecut acolo. Crinuta si minunea ei Fara Dumnezeu nimic nu e. Cine se increde in sine, cade rau! Second chance www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy www.valentina-sydneyseer.com/messages_2010.htm" target="_blank">2010 messages |
Crinuta, chiar daca e cu alte cuvinte, e cam tot acolo. In mare e la fel. Doar ca din cate stiam in Purgatoriu nu este durere dar nici fericire.
crinuta spune:
Nu, deloc. Este durere imensa, dar este speranta ca totul se va sfarsi.
Sa caut ce spune Faustina despre Purgatoriu. Ea, ca mai toti sfintii, vizionarii, au vizitat raiul, iadul, purgatoriul si descrierile lor sunt identice.
Ea a fost intrebata de Isus daca prefera sa petreaca o zi in Purgatoriu sau sa sufere pe pamant, si ea a preferat varianta a doua, si chiar spune in jurnalul ei ca daca oamenii ar stii cum e in Purgatoriu, ar accepta orice suferinta pe pamant ca ispasire pt pacate, doar ca sa intre direct in rai, ci sa nu treaca prin purificarea Purgatoriului.
Sper sa gasesc descrierea.
Crinuta si minunea ei
Second chance