Dovlecei de septembrie-octombrie2009 *128*
Raspunsuri - Pagina 10
selen80 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lutoniana Selenico: "copilul trebuie sa se dezvolte natural, sa sara singur, sa-si dezvolte singur muschii, sa invete sa se tarasca si sa se ridice" Lucia, mami de David 13 Septembrie 2009 |
mda si la noi: las-o sa se ridice cand e pregatita, n-o forta tu, n-o tine prea mult in picioare, d-astea....
mai ales daca noi am avut de la inceput mici dubii, ba cu soldul, ba cu genunchii ei, are si argumentele pregatite...
de ursulica Ebru Fatima (29.08.2009) PRIMA POZA!
POZE URSULICA 0-6 luni
POZE URSULICA 6 LUNI +
nunta
monica_dicut spune:
Buna dimineata .
In primul rand vreau sa o strang tare tare in brate pe Nela . Sunt alaturi de tine dear, sper sa fie bine Ana Banana
Apoi si pe Danuta si Ana pentru sperietura si pe Alex pentru curaj sa treaca cele rele
In rest va pi toati si chiar daca voi nu ma miss io va miss.
Vroiam sa va intreb pe cele care lasati copilasii pe jos, cum faceti sa nu se loveasca. Pt ca tantalaul meu cand se rostogoleste de pe o parte pe alta mai tot da cu capsorul de pamant. PErne pot sa-i pun si 1000 ca pt a se putea misca el oricum le da la o parte. Si nah, nu prea e bine sa se loveasca mereu asa. Oricum, se vad si la el progrese destul de mari la sprijinitul pe maini, acum a invatat sa-si ridice fundul si sa se tarasca asa cu capul inainte, uneori reuseste sa se sprijine si pe coate si genunchi dar se blocheaza ca nu stie ce sa faca mai departe. Cam greu cu ridicatul burtii ca e
. In schimb vrea tot timpul in picioare, chiuie si nu mai poate de fericire si sare de parca ar fi intr-un jumper.
In rest suntem maraiti, avem vreo 3 gingii umflate, mi-e o mila de el de numai pot.
Apropos, selen, am hotarat ca azi mergem la oftalmo. SUnt curioasa ce ne spune ca deja ma enerveaza felul in care se uita chioras, acum parca ii duce pe ambii stramb... Scriu diseara sa spun ce ne-a zis. MErgem la celebrul Burloiu unde au fost si mimika si Alex.
Sa aveti o zi insorita.
Monica de Minune Dragos Alexandru(26.08.2009)
Povestea noastra
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce",
trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Ingerasul Andrei
Ellenuta spune:
neata gagici
alex aaa .. daca imi spuneai de nan, iti ziceam imediat ca de la el el .. eva nu l-a suportat niciodata .. il vomita imediat dupa ce-l bea .. am chinuit-o nitel cu el caci pediatra zicea ca e the best si cand am vazut ca o tine tot o voma, am schimbat pe milupa .. (bine ca pe eva dat fiind ca am intarcat-o la 10 luni, am incercat-o cu toate formulele de pe piata caci nu le accepta. la nan mi-a facut cel mai urat) .. oricum, du-te la dr si vezi ce spune ..
manga pupam mancaciosul!
luci vai cat de scump e cum se ridica in picioare .. iti vine sa-l papi tot tot!
danuka imi pare rau de noaptea agitata .. sa va faceti bine repede!
Elena, mami de Eva Maria (14.01.2008) si Anna Sophia (04.10.2009)
Eva
Anna
papa bun
selen80 spune:
Monica si Ebru se mai da cu capul, dar eu n-o las decat pe covor, iar peste covor si pilota aia subtire, zic eu ca mai atenueaza din lovitura..sper ...si n-o las tot timpul pe jos, cand sunt in camera o pun si pe sus, pe canapea...
noi nu mai mergem acum la oftalmo, mai facem un drum dupa ce face un an...mie la ea mi se pare ca s-a mai reglat, parca nu se mai vede nici in poze....om vedea...asteptam vesti, tinem pumnii!
AND WE DO MISS YOU!!
de ursulica Ebru Fatima (29.08.2009) PRIMA POZA!
POZE URSULICA 0-6 luni
POZE URSULICA 6 LUNI +
nunta
alex25 spune:
Elle ea a papat Nan foarte bine, pentru ca cu Topfer nu ne-a mers ok, insa acum am trecut pe NAN2 si asta practic e singura schimbare, nu stiu ce sa zic....dar gandindu-ma la rece este singura chestie care nu ii merge, sa vedem ce zice si dr.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!
Ellenuta spune:
asa .. ieri a gustat anna 2-3 lingurite de suc de mar .. nu l-a luat foarte convinsa insa deschidea gura. azi, cand am stors, a cazut si un pic de pulpa si l-am dat asa .. a deschis gurita, scotea limbuta afara sa prinda lingurita .. vom lua o pauza saptamana viitoare si apoi dupa ce ne intoarcem de la spital, vom relua.
luni mergem la dr, la chirurg sa discutam despre operatie. e posibil s-o stabilim chiar ptr saptamana viitoare. am emotii mari .. pe de alta parte, daca tot vom ajunge acolo, ii voi face o intrebare despre mobilitatea annei .. chiar am inceput sa intru la idei .. poate e nevoie de ceva kinetoterapie, sa vedem.
va pupacesc
Eva
Anna
papa bun
happy_uka spune:
citat din mesajul lui lutoniana trebuie sa ma mandresc si eu ca nu ma pot de fericire Lucia, mami de David 13 Septembrie 2009 |
Neata !!
Maaaama ce tare e Davidelu !! Scumpul de el cum se tine de patut! Bravo baietel, asa !!
Am si eu cateva intrebari :
- e rau daca fac marul la microunde? am cuptorul plin cu cratiti si oale si nu le-as scoate pt un amarat de mar ...si cat las, 5 min? si curat de coaja? sarumana...
- apoi auzisem la voi ca si-a luat cineva un termos pt mancare solida , imi ziceti si mie de unde? de pe net de preferinta , sarumanaaa..
- azi pun carnita in supitza .. asta e o info, nu intrebare
Va pup !
Uka, cea mai fericita mamosenie de C a r i n a - 14 septembrie 2009
happy_uka spune:
citat din mesajul lui alex25 Buna dimineata si poftiti la . Nu am starea necesara sa ma intind, insa va spun ca aseara am luat-o de la capat, din pacate. A papat frumos si nu dadea semne ca o supara ceva, cand mai avea cateva inghitituri din bibe a vomitat TOT cu tetina in gura, iar schena horror, iar copil speriat si ud leoarca, ,iar schimbat din cap pana in picioare, iar cerut lapte, a papat cativa ml si a adormit. A dormit toata noapte, dar dimineata nu a vrut sa pape mai mult de 90 ml, adica jumatate din doza obisnuite, asadar e clar, ceva o supara, nu stiu ce insa azi megem negresit la dr. Febra nu prea a mai facut, deci nu cred sa aiba legatura cu vaccinul...poate mai degraba cu shimbarea laptelui, ca am trecut pe NAN2...nu stiu, sper sa ii dam de cap...kk face normal...ooof, sa ne tineti pumnii, sunt tare amarata. Imi pare rau ca m-am plans, dar nu am cui, si e tare greu sa le tii in tine pe toate, of, ca m-a apucat si plansul, va las ca nu vrea sa va stric ziua. V-a pup mult! Nela ma gandesc la voi, sper ca sunteti bine. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA (26 septembrie 2009) Da Doamne sa fim sanatoase! |
Of mai Alex, ce rau imi pare! Si eu cred ca poate fi de la alptic, nu-i prieste ceva ...Vezi ce zice dr si tinem pumnii sa treaca repede.
Uka, cea mai fericita mamosenie de C a r i n a - 14 septembrie 2009
Ellenuta spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui happy_uka
Neata !! Maaaama ce tare e Davidelu !! Scumpul de el cum se tine de patut! Bravo baietel, asa !! Am si eu cateva intrebari : - e rau daca fac marul la microunde? am cuptorul plin cu cratiti si oale si nu le-as scoate pt un amarat de mar ...si cat las, 5 min? si curat de coaja? sarumana... - apoi auzisem la voi ca si-a luat cineva un termos pt mancare solida , imi ziceti si mie de unde? de pe net de preferinta , sarumanaaa.. - azi pun carnita in supitza .. asta e o info, nu intrebare Va pup ! Uka, cea mai fericita mamosenie de C a r i n a - 14 septembrie 2009 |
eu il faceam la microunde. il decojesti, il tai pe jumate, il scobesti si il pui pe o farfurie cu scobitura in jos. il lasi 4 minute la microunde.
despre termos nu stiu.
bafta cu carnita!
Eva
Anna
papa bun
hepilica spune:
Salutare!
Luto - imi place David la nebunie. Abia astept sa il arat si sotului diseara. Mai, ai o scumpete de copil. Si tare precoce mi se pare mie. E o incantare de copil, iar tu "se aude" din firmulet, o mamica indragostita si mandra pana in varful nasului de puiul sau. Esti atat de calda si ai o voce asa de alint..... Felicitari pentru tine, pentru voi!
Alex - cum i-ai schimbat formula Zeinei?
Nu stiu de la ce poate fi vomatul asta, insa mie doc mi-a spus ca formula se schimba treptat, daca se poate din 2 bibe, pt a testa toleranta copilului. Dupa ce 2 zile m-am chinuit cu 2 bibe, in a 3-a zi nu a mai mers, iar doc mi-a zis ca daca Maia nu a avut vreo reactie (varsaturi, dureri de burtica) in astea 2 zile, pot trece direct pe formula 2 sau amestecate. Asa am facut. Nu am tecut direct pe 2, i le-am dat amestecate. Si mie mi se paruse ciudat cu 2 bibe, dar asta a fost explicatia pediatrei: "sunt copii care au reactii la schimbatul formulei, fapt pt care fie se dau din 2 bibe, fie se dau amestecate in acelasi bibe pana se ajunge la inlocuirea totala a formulei 1", pentru a testa toleranta.
Cel mai bine mergi la doc si vezi ce spune. Foarte posibil sa nu fie de la schimbatul formulei...si sa o supere altceva.
Sanatate multa micutei Zeina si asteptam vesti de la doc.
Fragutza - asa mami! da-i din sticla de colica. eu incerc azi cu pizza si maine am zis sa-i dau totusi suc de fructe ca e mult mai sanatos, fapt pt care i-am zis sotului sa vina diseara acasa cu o sticla de fanta de portocale . sa nu tii cont de schema diversificarii de la doc, ca doar stii cum sunt medicii astia. numai tampenii ne baga in cap. si cu lactatele, lasa, nu te interesa ca nu e important .
Ca veni vorba, dimineata la cafeluta ii povesteam sotului de lactatele astea si de tot ce citesc, aflu eu referitor la ele, tinand cont ca trebuie sa fac o alegere. Ii spuneam la un moment dat acelasi lucru, dar cu cuvinte mai sarace - evident - cu ce ne spunea Luto mai zilele trecute. Cat de greu este sa iei o decizie si cat de mult stai in dubii cu ce alegere mai buna sa faci pt puiul tau si nici atunci nu esti sigur daca ai facut bine....si cum nu ne ramane decat sa avem convingerea ca alegerea pe care o facem e izvorata din cea mai mare dragoste pt puii nostri si nu traim, respiram decat pentru ei.
Concluzia sotului a fost ceva de genul...."cu cat esti mai informat, cu atat alegerile sunt mai grele..., cu atat devi mai selectiv, cu atat ai mai mari dubii, dar mai bine asa decat....".
I-am spus mamei mele ca vreau sa o duc pe Maia la bazin de luna asta. A fost incantata...sau mai mult mirata de cate chestii au aparut si de cum ne-am decis noi sa facem anumite lucruri pt copil. I-a zis, evident , unei vecine. Vecina, la randul ei, ii spune mamei ca "nu e bine sa duca fata asa devreme la bazin ca isi lateste spatele si la baietii e bine asta, da' la fete nu se vede frumos." Mama ma suna repede sa imi spuna aceasta info pretioasa de la tanti Venera si ma intreaba daca nu vreau sa discut eu cu ea direct .
h.
de minunata (22.09.2009).
Multumesc lui DD.