Bogati si stresati?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

apropo de saluturi
eu detest perioada aceea cind esti nou la un job; toata suflarea (mai ales feminina ) asteapta sa vada, saluti/nu saltui, ca deh, tu esti cel nou si trebuie sa-i saluti pe toti; doar ca eu avind memoria oamenilor/figurilor destul de proasta se intimpla uneori sa nu mai stiu pe care l-am salutat si pe care nu;
nu e jena sa spui tu buna ziua primul, chiar daca esti mai vechi pe acolo in loc sa-l tot supraveghezi pe celalalt daca te saluta sau nu; acum m-am mai obisnuit, incep sa-i stiu si unii ma saluta ei, pe altii ii ignor pentru ca si ei o fac si gata; cred ca ne cramponam prea mult de formalitati; e si fata aceea din SUA care se plingea ca n-o saluta vecinii, pai eu sunt fericita cind vad ca-si vad de ale lor in loc sa-si bage nasul in viata mea (de salutat ne salutam, dar cam atit); la vechea casa aveam unii (localnici) care ne spionau efectiv; intr-o zi ne-a intrebat tipul candid <am vazut ca la 4H dimineata ati incarcat pagaje, unde ati fost> risu-plinsu, vroiam sa-l intreb <dar tu ce faci, la patru dimineata iti pindesti vecinii pe geam>; bine ca ulterior ne-am imprietenit si-mi cadea bine ca supravegheau copilul si eu pe ai lor, dar la inceput m-a deranjat mult bagareala asta.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Ana, nu astept sa salute el primul. Dar cand esti la servici (dupa 2 ani nu esti chiar nou) si o necunoscuta cu vreo 20 de ani mai in varsta ca tine te saluta, chiar daca habar n-ai cine e, zici si tu buna ziua si treci mai departe. Nu e chestie de formalitate, tine de cei 7 ani de acasa. Traim in societate, nu in codru.

Faptul ca saluti o persoana cunoscuta (fie chiar si ceva superficial) e o chestie de educatie. Daca n-o saluti- tine tot de educatie. Daca te comporti altfel decat majoritatea oamenilor, esti considerat ciudat, "altfel". Ceea ce vreau sa intreb: oare noi suntem ciudati, care salutam, sau vecinii lui Madi, care nu saluta? Oare noi avem nevoie de psiholog, sau ei?

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Pentru mine lucrurile sunt clare.
Sa saluti nu este o obligatie, dar sa raspunzi la salut este. In primul caz, cand nu saluti tu primul, e dezinteres sau neatentie, nimic condamnabil, in al doilea, cand esti salutat si nu raspunzi desi ai auzit, e nepolitete si nesimtire.
Simplu ca "buna ziua"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Eu nu vad rostul mentionarii situatiei financiare, "ca stau intr-o vila, fata lor are masina, oameni bogati, ce mai". Adica pot sa inteleg(desi eu nu mi-as bate capul) supararea ca nu te mai saluta brusc, dar inventarul asta si analiza psihologica in functie de venituri, nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Salutul tine de cei 7 ani de acasa nu de nivelul social. Poti sta la bloc si sa nu saluti/sa te salute, nu inseamna ca este stresat....
Cred ca nu a fost bine pusa abordarea.
Sunt lucruri mult mai importante in viata decat daca m-a salutat sau nu un vecin, daca are sau nu vila, masina sau ce mananca. Viata este scurta si nu trebuie sa pui pret pe amanunte neimportante. Eu ma amuz la faze de genul acesta. Important este cine sunt eu si cum ma port eu nu ce face vecina, cum se imbraca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela42 spune:

gindind firesc si amintind de codul bunelor maniere de bun simt este sa salutam macar vecinii,cunostintele cu care ne intilnim....iar eu mai,, respectuasa,,salut si femeia care face curat pe scara pe care noi calcam si ea ne spala.mi-ar fi rusine sa trec pe linga o persoana cunoscuta si sa ma uit in alta parte.nu sunt curioasa,nu ma intereseaza ce face cine ,unde...dar din nefericire uneori oamenii inavutiti si in special cei fosti ,,flaminzi,,au astfel de reactii mojice.cred ca motivul atitudinii lor este acela legat de nationalitate iar asta iar este o dovada de lipsa de bun simt ca totusi romanii sunt majoritatea oameni de treaba iar ei se ghideaza dupa uscaturi.tu madi25 alege din jur ce te reprezinta,e greu sa te trateze cineva asa dar eu cind patesc grozavii ma amuz in gind cu o vorba,,cu cit cunosc mai multi oameni cu atit iubesc mai mult animalele,,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Salut!

Cred ca stresati pot fi toti oamenii indiferent de starea financiara. Intr-adevar, nu e tot aia sa fii stresat de banii de paine sau de banii de noua masina (ca sa dau un exemplu grosier) insa impactul stresului asupra individului e tot nociv. Ceea ce e important, e modul in care ne afisam stresul, ostentatia cu care o facem, etc. Poti sa starnesti interes, intelegere si sprijin din partea celor apropiati sau dispret ca te vaiti. Depinde de om.

Asta, insa, nu are nici o legatura cu salutatul si cu cat de vesel/trist/incruntat te uiti la ceilalti. Asta depinde de cei 7 sani de acasa, da bunul simt sadit in neuroni din frageda pruncie, etc.

Mie mi se pare normal sa saluti toate persoanele care misuna pe holurile si prin birourile institutiei unde lucrezi. Si ce daca saluti a doua oara in ziua aia pe cineva? Te tine minte de sociabil si bine educat. Sa nu raspunzi la salut, fie si de la o persoana pe care esti sigur ca nu o cunosti, e inadmisibil.
Sau in blocul in care stau...cum sa nu salut pe cineva intalnit la lift, chiar daca nu cunosc acea persoana? Dam nas in nas, practic. Ce ar invata copilul meu daca nu as saluta?
A, ca nu mi se raspunde intotdeauna e alta treaba. (am vecini-vecine care nu raspund frate, pur si simplu nu raspund, nu mai zic sa salute ei primii pe principiul ca eu stau la lift si ei intra in bloc, si ar trebui ca cel care intra in incapere sa salute....neeeeee). Dar ii salut si nu ma enervez, pentru ca asa cred ca e bine si vreau ca Matei sa invete aceste reguli de baza.

Un singur comentariu la ce ai spus tu, Madi: sa fii relaxat, zambitor, politicos nu "iti permiti" in functie de starea materiala. Esti sau nu esti fiindca asa ti-e felul si educatia. Era o vorba pe care nu o stiu acuma cu "poti sa imbraci in matase, poti sa impodobesti cu matase....bla bla bla nu stiu cum, ca tot se vede cine esti de fapt"....na, ca nu mi-a iesit, dar ideea e clara: omul e om indiferent de apanajele materiale. Sau in ciuda lor.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luciana84 spune:

Citat:
Dar ce ma uimeste pe mine e rautatea din privirile lor - toti par ca le tuna si le fulgera tot timpul, daca au ocazia sa fie rautaciosi nu o rateaza pentru nimic in lume, mai ales cu strainii, parca nu au aer de respirat din cauza celorlalti.

Madi25, oamenii de genul asta nu merita nici macar sa le arunci o privire. Nu ma mir ca sunt si rasisti, si nu le convine de straini! Eu locuiesc in Norvegia, si crede-ma, oamenii sunt mult mai reci aici decat in Italia. (am locuit si-n Italia 4 ani) Iar aici oamenii chiar au tot ce le trebuie...numai ca nu stiu sa socializeze, si se simt frustrati si singuri. Poate si familia despre care vorbesti e la fel de frustrata. Sau poate sotul o inseala pe vipera cu o femeie tanara, frumoasa si straina

Nu pune la suflet..treci mai departe, bucura-te de viata ta simpla si fericita, si lasa-i in mama lor ca bogatia nu-i face mai fericiti daca ei sunt plini de ura.

Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Nu vreau sa ma gindesc citi oameni or gindi ca sunt cu nasul pe sus sau nesimtita ca nu ii salut pe strada. Problema mea e alta - eu nu recunosc oamenii dupa fete. Ba chiar ii si mai incurc. Eu recunosc oamenii daca ii intilnesc in locuri in care ma astept sa ii intilnesc - cumva fac asociere intre fata si loc. Si ii mai recunosc dupa voce. Nu vreau sa va spun in cite situatii jenante am fost din cauza asta .

Partea a doua: stresul si supararea exista si cind esti miliardar. Poate cineva din familie e bolnav. Poate stii ca esti pe linga faliment sau sa fii dat afara din servici si incerci sa te retragi fara sa dai explicatii tuturor. Poate te inseala sotul sau te certi intr-una cu el.Poate copilul tau e dependent de droguri sau un coate-goale. Poate ai fost atacata pe strada de un strain si acuma ai teama si de umbra ta ... Am citit cindva o carte : "Daca as fii tu" . O recomand tuturor

------------------
Still looking for pieces of heaven...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Daca saluti o data si nu-ti raspunde, oricat de educat ai fi nu mai saluti a doua oara.
Totul tine de educatia celor care se intalnesc si de respectul fata de sine.

Mergi la inceput