Bogati si stresati?

Bogati si stresati? | Autor: Madi25

Link direct la acest mesaj

Eu nu inteleg urmatorul fapt: langa blocul in care locuiesc este o vila uriasa unde locuieste o familia bogata. Fiica lor are masina, tot ce isi doreste, sotia e casnica, bla bla, oameni bogati, ce mai. La inceput cand m-am mutat sotia si fiica lor m-au abordat intr-o zi cu amabilitate si am facut cunostinta - am inteles ca asa au facut cu majoritatea. Si de atunci eu le-am salutat de vreo doua ori, ca asa m-a educat mama acasa - sa salut pe toti pe care ii cunosc. Iar ele s-au facut ca nu aud si au mai si ras. Dar ce ma uimeste pe mine e rautatea din privirile lor - toti par ca le tuna si le fulgera tot timpul, daca au ocazia sa fie rautaciosi nu o rateaza pentru nimic in lume, mai ales cu strainii, parca nu au aer de respirat din cauza celorlalti.

De cand nu au raspuns la salut a doua oara, si eu ma fac ca nu ii vad si gata. Dar ce ma mira: au tot ce isi doresc - isi pot permite sa fie relaxati, zambitori, politicosi, etc...iar ei sunt exact opusul. Mai amabila si mai umana e o persoana care o duce greu de azi pe maine, ei oare de ce nu pot, ca doar nu sunt impovarati de grija zilei de maine? Pentru mine e un mister si as dori sa aflu si alte opinii.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

stii poate viata lor nu e asa de roz, chiar daca au de toate, dpdv financiar, asta nu inseamna ca sunt fericiti sau bine educati.
Bunul simt nu depinde de cat ai in cont, si nu are de-a face nici cu inaltimea vilei
Da-le ignore, nu te amesteca cu ei.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

madi cu cat ai mai mult cu atat doresti mai mult. cu atat e mai greu sa te satisfaca ceva.

tu ii vezi bogati, ei vad multi altii care sunt mai bogati.

unii muncesc pt o paine, ei muncesc pt un stil de viata luxos.

si au mai mult de pierdut - si asta te streseaza mai tare.

adica cand eram in liceu nu aveam mobil,nu aveam cablu, nu aveam net. si traiam bine, nu stiam ca-mi lipseste ceva. acuma daca as ramane fara astea as fi un pic incapacitata. in mod fals, evident, dar trebuie sa lucrez sa mi le asigur, astea si multe alte mofturi, care par indispensabile, si atunci trebuie sa lucrez din ce in ce mai mult, sa castig tot mai mult, ca masina se strica, calculatorul se invecheste, mobilul se demodeaza... cand de fapt nu am nevoie decat de o paine. daca am fi capabili sa traim doar cu ce ne e strict necesar nu am mai fi stresati. stresul vine in mare parte din nevoile astea artificiale, ca astea costa mult. si ai impresia ca daca le-ai pierde le-ai pierde mult

rautatea - tot stilul de viata modern parca te departeaza de ceilalti. un om simplu e mai bun tocmai pt ca vede oamenii, vorbeste cu ei fizic, nu la mobil sau pe net, iese la plimbare - nu sta la tv sau pe net... inventiile astea ne alieneaza si ne izoleaza, ne fac sa traim singuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

madi, dar poate au ei o problema cu strainii in general, ii considera pe toti imigranti, si se stie foarte bine cum se comporta o parte dintre ei, acolo in italia, chiar si romanii nostri au facut destule lucruri negative pe acolo...

poate ca, dupa ce te-au abordat si salutat prima data, cele 2 au aflat ca nu esti italianca get-beget si te evita...

e greu de spus daca asa le este firea in general sau au o problema anume, legata de imigranti...poate ca au avut probleme in trecut (casa jefuita, masina furata, amenintati sau talhariti) si acum sunt mai circumspecti...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi25 spune:

Cristian, dar nu ma refeream la faptul ca au mobil si internet. Ei chiar sunt bogatasi - adica isi permit cu muuuult mai mult decat un mobil si calculator de fite.

Si mie mi se pare ca ai dreptate spunand ca virgula cu cat ai mai mult, cu atat vrei mai mult. Dar e trist ca atunci cand ai totul, sa ravnesti si la chifla cu gem de capsuni a celuilalt, doar pentru ca tu ai un borcan cu gem de caise si o franzela lipsindu-ti chifla si gemul de capsuni.

Mergi la inceput

mobilul si netul erau doar exemple. asa cum iti ajunge un acoperis sa traiesti - dar vrei vila, o ai, si asta te costa de 1000 de ori mai mult, si esti stresat sa nu cumva sa o pierzi.

poti merge pe jos sau cu autobusul - dar e placut sa ai masini, care mai de care. dar iarasi... costa.

si toate costurile astea trebuie acoperite, ceea ce duce la stres. stres care te inchide in tine, te face egoist si individualist, te face sa te gandesti atat de mult la tine ca nu mai ai loc si pt ceilalti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Poate nu sunt stresati deloc, dar nu le palc oamenii bagaciosi, care arunca o privire peste gard, apoi au impresia ca stiu totul despre ei si mai scriu si pe forumuri, ca uite, neica, astia au atatea si sunt bogati si nu ma lasa sa intru la ei in casa sa am ce povesti la amicele mele.

De unde stii tu cat au, ce au, ce fac, ce fel de oameni frecventeaza? Poate nu le place de fatza ta si nu au chef sa o vada prin casa lor, poftim! Daca nu ti-au deschis la usa inseamna ca sunt stresati din cauza bogatiei?

Pot sa mut subiectul la sectiunea de barfe?

Bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

laura, daca vorbim strict de ei, e barfa

daca vorbim general, cum cu cat esti mai bogat cu atat esti mai stresat - e bine aici

depinde ce discutam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

pai discutam de vecinii bogati ai lui madi nu? care nu pricep de ce au suparat-o in asa hal in cat sa ii barfeasca pe un forum, ca ma scuzati asta e. poate ca nu sunt nici stresati, nici rai si nici asa bogati, poate sunt din toate dar de ce tb sa-i comentam noi?

Si poate ca e pur si simplu o diferenta culturala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

mai da ce e in aer, ca de la o vreme numai subiecte din astea se deschid,cum ii intereseaza pe altii de altii .Nimeni nu mai e interesat de propria persoana.Mai chiar asa sa fie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Madi, eu nu sunt de acord cu titlul, dar am inteles foarte bine care este ideea mesajului.

Barfa? Nu! Este o situatie din viata de zi cu zi si oricine s-ar putea confrunta cu asa ceva. Titlul este neinspirat sau nu reflecta realitatea, dar Madi are tot dreptul sa vina sa povesteasca aici despre o situatie in care a fost implicata si sa ne ceara parerile. E ca si cum s-ar fi dus si i-ar fi spus celei mai bune prietene. De cand se cheama barfa faptul ca impartasesti cu altii experientele tale pe un forum?

Sa fim seriosi, "nu mai pot" acele vecine ca Madi scrie aici... Ea e singura care s-a consumat, care a fost afectata, ele n-au facut decat sa-si bata joc prin dispretul lor. "Diferenta culturala", ce scuza "buna"! Bunul simt e acelasi peste tot.

E urat si nepoliticos sa nu te mai salute dintr-odata daca va cunosteati deja. Nu le doare gura daca o deschid si spun, simplu "Buna ziua" si probabil ca nici tu nu pretindeai nimic mai mult, sa te invite in casa sau sa va imprieteniti, ca asta inseamna, deja, sfera privata. Cu atat mai jrenant cu cat nu tu te-ai bagat in viata lor, ci ele au facut primul pas spre tine, abordandu-te, venind la inceput sa te cunoasca. Salutul este doza elementara de respect pe care ti-o poate acorda un om, daca e Om. Eu asa imi invat copilul. Deci gandeste-te ca asta nu are absolut nici o legatura cu "bogatia", "stresul" lor, poate nici nu sunt stresate sau poate sunt si mai bogati decat ei care au foarte mult bun simt. Are legatura doar cu proasta lor crestere si probabil si cu discriminarea. Daca spui ca s-au facut ca nu aud, ca ti-au ras in fata si ca te-au privit cu dispret, faci foarte bine ca nu mai vrei nici tu sa ai de-a face cu ele, ca ai si tu demnitatea ta de fiinta umana. Ti-ai format parerea si iti vezi de treaba da ca si cum nu ai fi facut niciodata cunostinta cu ele, nu-i nici o pierdere, decat o dezamagire de moment. N-au decat sa se simta ele "sfidate" ca treci pe acolo si nici nu le bagi in seama. Evident ca te-au facut sa te simti prost cand nu ti-au raspuns la salut si, prin atitudinea lor, au vrut sa te umileasca.

Macar daca nu erau lase si-ti spuneau in fata ca nu mai vor sa aiba de-a face cu tine - uite- asa, ca nu mai au chef - asa cum au facut e cel mai rau pentru ele.

Merita sa le ignori si sa nu te mai stresezi.

Mergi la inceput