Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (153)
Raspunsuri - Pagina 8
Victoria_mami spune:
Azi am primit o veste super-buna: prietena mea cea mai buna din lumea asta, suntem prietene de 16 ani! a zis ca se gandeste sa emigreze in Canada! WOW! Deja eu planuiesc vacante, cafele, etc. desi vor mai fi ceva ani pana ajunge ea aici... din pacate... dar tot e mai bine decat nimic.
_
Mami de Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
Victoria_mami spune:
Esme, saru-mana de retete.
Si eu dau la copii, dar niciodata fara sa intreb inainte... mi se pare inacceptabil sa dai ceva unui copil fara sa intrebi parintii daca are copilul voie sau nu.
_
Mami de Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
aelita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui aldaesme
Evident..insa si in alte partgi sunt doctori si studii si unii doctori, de exemplu al meu mi-a spus (si aratat in studii...ca de felul meu nu ma las asa usor) ca atata vreme cat copilul mananca orice si deci deja ia minerale si vitamine pe cale NATURALA sunt mult mai bune decat cele din lapte praf si prin urmare laptele de vaca e indicat...tocmai din cauza ca nu e imbogatit cu vitamine. E drept ca mi-a interzis sa ii dau lapte nefiert pana la doi ani insa mi-a atras atentia sa NU fie lapte degrasat. Asa ca vezi tu, evident fiecare alege ce vrea insa studiile nu sunt asa inversunate impotriva laptelui de vaca...acolo unde dieta o permite. Eu am fost acu' doua zile de partea cealalta a barticadei, iesisem de la cresa si aveam o cutie cu biscuiti cu alune de dat fetei si ratelor din apropierea cresei. La locul cu ratele se mai aflau doua mamici si trei copii. Doi dintre ei nu au avut nici in clin nici in maneca cu biscuitii nostri (ca sa-mi fie cu iertat, nu mi-as fio ascuns biscuitii doar fiindca erau altii acolo...ideea era sa dau fetei ...si ratelor conlocuitoare) dar al treilea frate saliva. Styiind ca sunt cu alune nici nu m-am gandit sa ii dau...incercam sa o fac pe mama lui atenta ca vrea copilul ca sa o pot intreba daca are voie si in caz ca are voie daca e ok ca au alune. Aia nici nu baga in seama. Copilul a inceput sa urle (raaau), Lorelei nu stia cum sa se urce pe mine io nu stioam cum naiba sa o scot pe aia din conversatia cu cealalta. Cred ca dupa 5 minute de urlete a cedat...si s-a repezit la copil ca nu are voie, ca cine stie cum sunt...era sa paralizez...precizez ca tanti asta nu are habar ca ii vorbesc perfect limba. I-am explicat insa ca sunt facuti de casa pentru fata mea, ca doar ca au si gluten si alune deci poate nu e ok pentru alergii dar in rest daca vrea copilul si are voie este de unde. Rosie pana in varful urechilor...a lasat copilul sa ia ..."cati biscuiti vrea el"...care a insemnat mai bine de juma de cutie.... noapte... esme |
eu vorbeam de cei care dau COPILULUI MEU lapte de vaca,cu lingura din gura adultului si cu cerealele cu gluten de adult ,COPIL DE PANA IN 8 LUNI !Deasemena vorbeam despre aici,unde traiesc eu,si normele pe care mi le impune sistemul medical in care traiesc eu.Nu vorbesc despre alte parti.
Mie mi-au interzis categoric laptele de vaca la acea varsta.
deci eu nu vorbeam de cine ce da copilului sau,spuneam ca daca MIE asa imi spun aici medicii,e normal sa NU dau copilului meu, la 6 luni cat avea atunci, lapte de vaca.
Citat: |
ca atata vreme cat copilul mananca orice si deci deja ia minerale si vitamine pe cale NATURALA sunt mult mai bune decat cele din lapte praf si prin urmare laptele de vaca e indicat...tocmai din cauza ca nu e imbogatit cu vitamine. |
avea 6 luni,alaptam exclusiv,inca nu incepuse cu diversificarea,nu mancase nici o leguma,era doar cu cereale fara gluten pe care le dadeam in laptele meu de la san.deci cum sa imi spuna un medic sa dau lapte de vaca daca eu alaptam??
si m-am trezit ca ii baga lingura in gura cu lapte de vaca,si cu celelelalte agravante in plus,lingura folosita si cerealele.si NU,NU ERA NICI FIERT LAPTELE,ERA INCALZIT in farfuria ei cu cereale unde manca ea.
Eu vorbeam despre un caz anume,si despre a da ceva unui copil care nu e al tau,atat timp cat mamei i s-a spus altceva de la medic.
Nu am spus ca nu trebuia sa dea acea persoana copilului ei laptele pe care il dorea.
in plus,eu eram in tara asta unde nimeni nu da lapte de vaca la 6 luni,deci daca asa spun toti pediatrii,mergem asa ca ei.daca mergeam in alta parte,ziceam ca persoana nu stie.ca probabil in alte tari e permis,aici se considera ca da carente de fier laptele de vaca.
Eu nu pot sa accept deci ca o alta persoana sa vina peste mine si sa ii dea ceva ce mie medicul imi interzice.putea sa fie in toate tarile admis,daca aici nu e permis,eu fac ca ei.
Asa si alunele lui Desirre sunt admise in unele tari.Aici deasemenea sunt interzise. nu vorbim care unde ce mananca,ci care mama ce da copilului ei ,in functie de medic,sau chiar si in functie de cum vrea ea,nu conteaza,vorbim DE A TRECE PESTE MAMA si a da copilului EI fara sa intrebi.
Deci eu nu aleg aici ce vreau.Daca un medic imi spunea una,si altul alta,da,alegeam eu.Dar daca 10 pediatri imi spun acelasi lucru de 4 ani,daca primesc de la spital ,nu de la un medic,brosurile respective cu alimentatia,obligatia mea e sa o respect,daca traiesc aici sa merg cu sistemul.Daca traiam in alta parte,normal ca faceam ca ei.SI nu vorbeam despre Andres la aproape 2 ani cat are acum,vorbeam despre Sofia la 6 luni alaptata exclusiv !
tu te-ai gandit din start la copiii nostri de acum mari .
tu ai fost subiectiva in ce ai citit din ce am zis eu,si te-ai pus in situatie,dar cazurile sunt diferite !!
ca sa-mi fie cu iertat, nu mi-as fio ascuns biscuitii doar fiindca erau altii acolo |
de-.aia zic ca ai fost subiectiva si ai ales ce am scris eu si s-ar fi potrivit la cazul tau,dar nu e deloc la fel.
Mai explic odata,ca nu imi place sa se interpreteze gresit,tu deja te gandesti ia uite frate la asta,ce spune,sa nu mai scot eu biscutii mei cu copilul meu !
eu vorbesc cazul meu,tu pe al tau,nu au de-a face!
deci femeia asta statea pe banca,cu castile la urechi,ca sa explic detaliile,copiii nu erau langa ea,copiii erau in tarcul ala de nisip unde se jucau ,si scoate punga intentionat ca sa ii adune la ea la banca ! nu vin ei balosi,ii striga ,eu am crezut ca le arata ceva ,desi ea era pe banca in afara tarcului de joaca ,ei au iesit adica de acolo ca sa le dea ea pufuleti.
Normal ca ea putea sa manance ce dorea,dar sa ii lase in pace,nu sa ii adune pe langa ea.
ca deja se inslatalsera langa ea,nu se mai juca nimeni,isi bagau mainile pe rand in punga ei.
normal ca daca ii chemi lasa si nisip si topogan si tot,poti sa le dai orice! eu spuneam ca se uitau ca milogii DUPA ce le daduse deja,normal ca asteptau sa le mai dea,se asezasera deja pe banca ei.
ea face asa dintotdeauna,cand s eplictiseste pe banca,se duce uneori si ia de la magazin si vine si ii striga sa le dea pufuleti .
tu nu ai fost de cealalata baricada povestita de mine !!!
femeia asta ma cunoaste de 2 ani si stie ca nu o las sa le dea copiilor mei.
am spus ca e aceeasi care ii baga pufulete in gura lui Andres cand avea 3 luni,doar ce eu am alergat dupa Sofia 2 secunde,si in timp ce ma intorceam la carut urlam la ea sa il scoata din gura,si ea nu si nu ca ii place,si a trebuit sa ajung sa ii dau peste mana si se punea in asa fel inact sa nu pot sa o dau la o parte.
e aceeasi care dupa enterocolita Sofiai de la 1 an jumate,cand ii cerusem iar sa nu ii dea nimic ca abia a scapat de voma si abia se tine pe picioare ,am avut probleme vreo 2 luni cu ea,si ea la fel ii dadea pe furis ,pur si simplu o baga dupa ea si ii baga in gura !
deci nu e acelasi lucru cu ce spui tu cu copilul acela careia ii atentionai mama si ea isi vedea de treaba.
daca era asa ,eu nu as zice nimic!
dar cazurile mele au fost ca la Desiree,date intentionat ,stiind ca nu dau voie ,cunoscandu-ne !!!,si face intentionat.
Lui Andres la 3 luni,acelasi grup ,familie cu femeia asta,cand la fel eu alerg dupa Sofia si carutul ramane la 5 metri de mine,in parc,ei se apropie,ii scot suzeta din gura si ii baga suzeta in bere ca erau cu cutiile de bere dupa ei si i-o baga la loc ! faza pe care eu nici nu am vazut-o ca faceau pe furis ! adica eu cand veneam inapoi cu Sofia,erau doar cativa metri,dar ei se puneau asa la carut sa nu vad si se faceau ca vorbesc cu copilasul...mi-a spus unul din ei mai tarziu ,ca atunci eu nu mi-am dat seama desi i-am vazut cu cutiile de bere dar cine isi inchipuia??
deci sunt cazuri diferite!
au primit si ai mei biscuiti,mari fiind,de la alte persoane,si nu am zis absolut nimic.
dar sunt anumite chestii,si varste,unde trebuie sa intrebi copilul care poate avea o problema.
si mai precizes ca ai mei nu cer niciodata ceva,se uita doar dar nu plang,nu le curg balele,nu tipa.daca le baga in gura,normal ca mesteca,nu or fi fraieri !
21+
Sofia (2ian2007) ,Andres(22mai2008)
aelita spune:
Poate acum m-am facut mai inteleasa...
ca uit sa ii spun LAUREI ca nu stiu cand a trecut asa timpul si gata nasti !!!!!!!! adica intr-o saptamana? semnatura e ramasa neschimbata,daca zici ca faci 40 s.oaaaaaaaaau mai e putin !!!!
21+
Sofia (2ian2007) ,Andres(22mai2008)
mihaser spune:
Pandispan
2300 calorii;460 glucide
4 oua, 270g zahar,7 linguri apa calduta, 200g faina, nuci sau stafide.
Se bat 4 galbenusuri cu 6 linguri de apa calduta si 200 g zahar, adaugate cate putin, pana se face spuma.
Separat se bat albusurile cu o lingura de apa calduta si 70g zahar.Peste galbenusuri se pune alternativ cate putin albus si faina. Ultima data se pune albus.(Se amesteca foarte usor cu galbenusurile ptr a putea creste frumos)
Se unge o tava, se tapeteaza si se toarna compozitia. Se pot presara deasupra nuci sau stafide (date prin faina). Se coace la foc porivit,nu se deschide cuptorul timp de 15-20 de minute.
Eu fac reteta asta si iese foarte buna, mai ales daca folosesc zahar bio, nerafinat...In apa calduta pun zeama pe portocala.
Personal imi place ca nu se lasa deloc pandispanul.
mihaser spune:
Luminel imi pare rau de patanie...ce cazatura ai tras! Sper sa nu ai complicatii.
Laurita...pai asa am facut si eu...o mai ignoram pe Eli sau o mai lasam cu altii cat era el acasa...Ma jucam cu el...cand accepta...avea niste sentimente foarte confuze...a durat un pic sa se acomodeze si el cu noua situatie.
Desi inteleg de ce te bucuri...si eu sunt "emigranta" in Tm si mi-a fost greu la inceput...pana ne-am facut prieteni...Nici mie nu imi place sa le dea celor mici tot felul de prostii...dar la noi e sport national...In Israel cred ca te-ar aresta daca i-ai dat unui copil ceva!
Luminel spune:
citat din mesajul lui aelita nu stiu de ce mamele din generatiile trecute considera ca e comod sa stai cu pampersi,ca noi o facem adica din comoditate,nu ca ele care spalau.. pai ticmai ca ele ii bateau sa invete repede ca sa nu mai spele.ca e mult mai usor sa faca la olita si daca se sterge bine daca nu iar bine.. decat sa staaai sa schimbi la pampersi. ca la Sofia e super simplu,face singura,nu ma anunta,adica scapi de-o grija,nu cum cred ele ca ce bine ne e cu pampersii! azi spre exemplu,dupa kk lui Andres ,l-am sters bine cu servetele,apoi direct in cada cu el ! ii fac un dush rapid,dar nuuu ca el mai vrea,ii pun apa in cada si il las cu jucariile,vede Sofia vrea si ea in apa,dezbrac.o,sapuneste-o si pe ea,lasa-i la jucarii,apoi scoate-i,sterge-i,creia o pauzaste-i schimba-i...si asta pt un kk la scutec unde se ajunge pe cand la oala ar fi tzac pac sters si la revedere,nici nu se murdareste ! 21+ Sofia (2ian2007) ,Andres(22mai2008) |
wow, ce bine ai intors-o in favoarea noastra
acum, serios vorbind, nu era deloc usor pe vremuri, eu stiu din experienta...in '94 cand s-a nascut baiatul, habar nu aveam de pampersi...ce mai spalam la pantaloni...si fiu-meu a fost si un lenes care a facut pipi pe el pana la 2 ani si ceva si kk pana aproape de 4 ani(se ascundea sub masa si psunea ca face o "doldoasa")...deci cu toata motivatia, tot n-am reusit nici eu nici mama sa-l facem sa faca la olita pana n-a vrut el...q.e.d.
Lumi, mami de bombonica Elena Cristiana (26.05.2008)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733a9f9f274d6633afc942" target="_blank">Montaj
Luminel spune:
citat din mesajul lui Reallaura Lumi am vazut mesajul tau, sper s anu fie nevoie de operatie!!acum, si daca era la 2 zile si daca e mai tz tot aia e nu?? tot operatie ar fi!! sper sa scapi de ea! Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si 37+ Ilinca Sabina AMR 15 de zile |
Laura, felicitari pentru nasit!
Despre operatie, se facea in doua zile cand oasele nu erau inca sudate si nici plaga infectata...acum ar trebui sa astept o luna sas e traga umflatura, si inca o luna sa fie doctorii siguri ca e totul ok in zona respectiva...dar atunci oasele sunt deja sudate si ar trebui rupte din nou si reasezate...mai mare daraua decat ocaua!...iese din discutie...
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733a9f9f274d6633afc942" target="_blank">Montaj
Luminel spune:
Nici mie nu-mi place sa is e dea ceva la copil fara sa se ceara voie...din fericire, nu mi s-a intamplat asta pana acum...
De semenea, nici eu nu dau ceva la un copil fara sa cer voie...asa cere bunul simt...
Azi mergem la ziua verisorului lui Cris...la McD, bleahhh...as fi preferat la kfc, dar astia nu organizeaza asa ceva...ce e mai nasol e ca sunt programati la ora 2 cnad Cristiana doarme de rupe de obicei...sper sa reziste...
Luminel spune:
LA MULTI ANI ALEXANDRA si GABRIEL, mladita si muguras scumpi de Yannia si Ina78! Sa cresteti mari si frumosi, sanatosi si voiosi, sa le umpleti viata de bucurii parintilor vostri!
fetelor, incep sarbatorile in clubul M&Ms!!!