Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (153)
Raspunsuri - Pagina 7
aelita spune:
oau,LUMINEL,la voi chiar sunt performante !
la noi nici un progres de cand a facut atunci primul pisu,si inca vreo doua intamplari,in rest nu il nimeresc,sta degeaba..
deocamdata nu pot sa il las prin casa fara pampersi,m-as chinui degeaba si l-as chinui,ca sub 2 ani oricum nu tine,si cum nici nu spune...
nu stiu de ce mamele din generatiile trecute considera ca e comod sa stai cu pampersi,ca noi o facem adica din comoditate,nu ca ele care spalau..
pai ticmai ca ele ii bateau sa invete repede ca sa nu mai spele.ca e mult mai usor sa faca la olita si daca se sterge bine daca nu iar bine..
decat sa staaai sa schimbi la pampersi.
ca la Sofia e super simplu,face singura,nu ma anunta,adica scapi de-o grija,nu cum cred ele ca ce bine ne e cu pampersii!
azi spre exemplu,dupa kk lui Andres ,l-am sters bine cu servetele,apoi direct in cada cu el ! ii fac un dush rapid,dar nuuu ca el mai vrea,ii pun apa in cada si il las cu jucariile,vede Sofia vrea si ea in apa,dezbrac.o,sapuneste-o si pe ea,lasa-i la jucarii,apoi scoate-i,sterge-i,creia o pauzaste-i schimba-i...si asta pt un kk la scutec unde se ajunge
pe cand la oala ar fi tzac pac sters si la revedere,nici nu se murdareste !
azi in parc,se aciuasera(sau cum se scrie) langa una la banca si le dadea pufuleti .aceeasi cu comentariu de "nu iti ajungeau 2 copii?" si cu vesnicii pufuleti pe care ii indesa lui Andres cand avea 3 luni...
si am urlat la ea sa nu le dea ca nu au mancat ! si ea raspunde calma:doar unul!
astia deja se uitau ca milogii la punga ei ca mai vor.
bai nene,chiar nu poti sa intrebi ????????
si chiar e musai sa scoti punga de pufuleti in copii cand stii ca e ora de masa???
si chiar daca o scoti,nu-i problema ca ai mei nu cer,doar se uita ca milogii eventualNU LE DAI cand stii ca eu nu vreau,ca trebuie sa ma intrebi,ca daca eu consider ca e ora de dat asa ceva,le cumpar eu !!!
eu daca rar am scos ceva la copii,intreb intai parintele:pot sa ii dau un biscuite?
nu ,nene,cu asta de cate ori ne intersectam,ii gasesc cu diverse in gura!
ori biscuiti cu crema de ciocolata ,ori pufuleti...
si de cate ori i-am spus !!! de cate ori ma prindea cu Sofia dupa vreo enterocolita cand stiti cum e ca abia incep sa manance,dupa regim,slabita,anemica,si ea cu dulciurile !asta cand era Sofia de 1 an si ceva..ca hai acum macar e mai mare.
si Andres cand avea 3 luni cu pufuletele in gura !! sa moooor si i-am zis ca el nu are voie cu asa ceva,cica ce are nu vezi ca ii place??avea 3 luni,saracul,putea sa faca vreo alergie,ce ii pasa ei !el doar sugea,normal !
21+
Sofia (2ian2007) ,Andres(22mai2008)
Victoria_mami spune:
Aelita, eu te inteleg! Nici eu nu dau niciodata pana nu intreb parintii daca am voi sau nu. Eu m-am certat cu nevasta lu' varu-emu in Germani ape tema asta, cand avea Victoria 8 luni! Ii spusesem sa ii dea iaurt daca vrea, dar fara alune! (Ca ea intrebase de care) Dupa care, nesimtita! i-a bagat pe ascuns iaurt cu alune in gurita si apoi a scos cutia si a inceput sa rada "Ha... i-am dat cu alune!" Sa-ti spun ce m-am aprins?! I-am spus ca e o proasta (desi nu-mi sta in caracter, dar m-au apucat niste nervi...), si ca daca-mi face copilul alergie e personal responsabila de nota de plata de la spital (de parca asta era important!!!) dupa care am imbracat-o pe Victoria si am plecat de la ea. Of, iar ma enervez! Pai ce dracu' mai intrebi daca tot faci cum te taie capul? Adica, ma intrebi, eu iti spun clar NU-I DA! ca nu e indicat inainte de un an si tu tot ii dai, ca stii tu mai bine! Pai, poate stii tu mai bine, DAR cand e vorba de copiii tai stii, cand vine vorba de al meu, stiu EU ce are voie si ce nu. Si asta dupa ce cu doar vreo 2 zile inainte am urlat la ea ca-i daduse cola "sa guste"! Si si atunci i-am zis ca nu e cazul la 8 luni sa guste cola, si ca daca eu cred ca e cazul, ii dau eu! Si la cateva zile dupa asta urla la copiii ei si de cate ori urla ea, Victoria mea sarea de sa nu-ti spun! Si am rugat-o sa nu mai urle cand sunt acolo cu Victoria, si ea zice "Lasa sa se obisnuiasca", Pai, zic eu "Nu e cazul sa se obisnuiasca, ca la mine-n casa nu urla NIMENI!" Eu nu, daddy nu, mai nou urla Victoria, de 2 zile ii tot explic ca daca vrea ceva sa ceara frumos, ca daca eu vreau sa faca ea ceva, eu nu urlu la ea. S-a mai potolit acum cu urlatul. Sper sa se obisnuiasca sa ceara civilizat ce vrea, ca eu inca nu am ridicat vocea la ea, doar schimb tonul...
_
Mami de Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
aelita spune:
vai,DESIREE ce m-am enervat si eu citind faza cu alunele !!! si cum o face asa dinadins,ca sa iti faca in ciuda,adica orcium copilul pt ea nu exista la ora aia,ii facea orice numai ca sa iti faca tie contra !!
si mie mi s-a intamplat pana in 8 luni.aici e interzis glutenul,eu acum e normal ca ma iau dupa medici,si nu doar unul spune asta,sunt norme sanitare si ei te informeaza absolut toti la fel,nu exista niciunul care sa zica:hai,domle,da-i ca noi pe vremea noastra mancam paine si nu aveam nimic ! nu! aici normele se spun asa cum le vin,si nu isi dau cu parerea pe langa.
deci fara gluten pana la 8 luni,cu cereale de copii fara gluten in laptele praf,ca deasemenea cel de vaca era interzis din muulte cauze .stiu ca sunt mamici care dau,dar una e sa dau eu copilului meu ca asa vreau eu,alta e sa cred ca asa e bine si ca medicii sunt toti niste prosti,si NU EI,ci studiile stiintifice,ca pana la urma ei primesc informatia si sunt obligati sa o dea asa .
deci,i se da Sofiai pana in 8 luni un coteil de interzise cam asa:cereale de adulti cu gluten cu lapte de vaca cu lingura din gura adultei respective !
dupa ce susesem NU DATI NIMIC FARA SA INTREBATI,NIMIC NIMIC NIMIC INSEAMNA NIMIC !(ca deja incepeau cu hai ma,nici cutare lucru? deci ramasese la nimic)
asa m-am enervat si eu si am zis:mai,acum eu sunt tampita sau inexistenta aici?daca eu consideram ca trebuie sa guste ,nu ceream ???? chiar trebuie sa i se bage in gura " de pofta !"-ca asa ziceau.
de pofta daca imi face o alergie cine se chinuie,voi?
ei o iau in gluma,ca hai domle,ca noi mancam si faceam si dregeam.da,noi,voi,multi,dar la fel de multi au alergie PE VIATA la gluten si nu pot sa manance niciodata poaine,biscuiti,napolitane,prajituri,nimic din ce mancam noi si are faina !
si ei la fel au fost ca noi,ca voi,ni s-au dat de toate ! sau ei nu exista? ei nu conteaza?ei sunt "aia",pe noi nu ne atinge ..
sau alt caz,o copila de 1 an si ceva,eram mai multi la o aniversare ,si cineva de acolo fara sa intrebe,idoapa copila cu branza din aia mucegaita...Mai,o fi lux pt unii,dar nu pt un copil !
fara sa intrebe,ca vezi domne se uita copilul la ei ! bine,si daca s euita chiar nu iti da prin cap sa intrebi?
am vazut eu fetita ca avea branza la gura ,si am intrebat imediat ce au dat,CA NU SPUNEAU !!!!! adica ii dadusera si inchipuiti-va ca daca facea ceva nu stia nimeni!
eu vad branza,si pana intreb,deja copilul vomita in jet in sufragerie acolo ,si plange si vomita,abia mancase bietul copil masa cu chin asa cums e chinuie multe mamici sa le dea sa manance la 1 an si ceva...a vomitat tot,de la branza aia ...
pe loc !!
respectivul se scuza ca "nu am stiut ca nu ii prieste"..
bai,nene,sunt oameni care iti omoara copilul !!!
in momentele alea ma gandesc,doamne fereste daca ai un copil bolnav de ceva grav,daca are alergii ,daca e pe regim,diete,medicamente si are interzise clar anumite lucruri ,si pune mana un cretin din asta si ii da exact ce are interzis!!!!
ca oricat ai sta cu ochii pe el,vezi ca ia copilul in brate,cand e cretin,ii da fara sa vezi !!!ca mare lucru sa ii bage in gura!
ca poate ai un copil si spui doar sa nu dea,asa cum a zis DESIREE verisoarei,nu expolici ca dfaca da moare,si oricum nu te crede...
ca un copil asa a murit ca i-au dat lapte la cresa,si avea alergie la lapte,si era scris pe lista sa nu dea lapte ,ii dadeau nu stiu ce se da in cazuri din astea.si a venit una care nu a citit lista,probabil noua,care crede ca toti beau lapte ca asa e,si a omorat copilul !
Andres cand avea 1 an,a luat de la Sofia o felie de kiwi si a mancat-o.lui nu ii dadeam inca,si nici nu lua de la ea,ei i-.am dat peste 2 ani.pe loc a facut alergie,intai a inceput sa se scarpine la ochi ,urechi,fataza,gat,se inrosea,se umfla..
noroc ca eu fac alergii diverse si cunosc,i-am dat repede un antihistaminic ca aveam in casa de copii,desi nu imi facuse niciunul pana atunci nu stiu de ce aveam...si fuga cu el la urgente.noroc ca i-.am dat de acasa,ca asa nu a patit nimic,mi-a prescris acelasi lucru.
dar aia a fost alergie usoara la un fruct,inchipuiti-va ca altii fac de intra in stop respirator.
de atunci nu mai exista kiwi in casa pt nimeni.
bai,dar daca esti om normal la cap,de ce sa te ocmplici sa ii dai unui copil care nu e al tau ,un aliment NOU pt el,cand se stie ca ORICE le poate da alergie la inceput,nu doar cele cunoscute ca alergice !
se stie ca bebeii trebuie probati 3 zile cu cate un aliment,de ce sa te complici nene cu copilul altuia si sa nu intrebi:i-ai dat cutare lucru pana acum?? ca eu asa fac.
daca nu iti e frica de alergii,macar nu te gandesti ca poate coipilul scuipa,ca nu ii place,ca i se pare aiurea,si de ce sa ii dai ceva in gura naspa ??? las-o pe ma-sa sa incerce in casa ei,trepatat !
21+
Sofia (2ian2007) ,Andres(22mai2008)
Victoria_mami spune:
Aelita, asa e, vezi si mie imi era teama de o reactie alergica, de o alergie pe viata la alune, nuci etc., hai ca poti trai cu astea, daca se intampla, dar chiar nu e cazul sa imbolnaveasca cineva un copil, doar ca sa arate ea ca e capabila de o cretinatate si sa ii faca mamei in ciuda, ca asa e, ai dreptate, exact asta a facut. Si imi era frica de un soc anafilactic,eram intr-o tara in care nu vorbesc limba si mai ales... ptr. ce? Ptr. o tampita! Doamne fereste de asa oameni!!! Of, cand tii scoate Dumnezeu (?) in cale, sa te tina nervii sa te tot infrunti cu ei... de fapt, sa-ti aperi copiii de ei!
Edit ca se trezise Victoria si am trimis mesajul aiurea...
_
Victoria_mami spune:
Ah, Aelita, si mie mi-a facut fosta prietena asa, ca i-a dat Victoriei de la ea din gura... de fapt, nu a apucat ca am urlat la ea! Eram la mall si ea sa-i bage Victoriei din gura, de la ea din gura! Si, sincer, EU nu am baut sau mancat niciodata dupa ea, (nu barfesc, dar nu se spala vreodata pe dinti, era dezgustator de galbeni si murdari), daca ea a baut din sticla mea, am preferat sa sufar de sete decat sa mai beau dupa ea... si si ea, tot asa, ca se uita Victoria la ea si "ii era pofta" pai atunci, da-mi, frate mie si ii mestec eu copilului meu! ca, nah, asta am mai facut-o, recunosc, desi am incercat intotdeauna sa nu-i mestec... ca uite pana si cariile dentare sunt "transmisibile", ei pot face gingivita de la saliva noastra, si cate si mai cate. Mama sau nu, eu am incercat pe cat posibil sa NU ii dau de la mine din gura, si ea ii da de la ea, desi stia care imi era teoria si ca nu prea ii dau din gura. I-am spus NU ii da, las-o ca nu ii e asa pofta!!! Asta pe la 9 luni! Si sa nu va spun ca era si soacra-mea acolo si saraca, ii picase fata cand a vazut-o pe asta scotand din gura sa-i bage Victoriei... noroc ca am oprit-o la timp!
_
Reallaura spune:
Am fost la mama 2 zile, azi am avut botezul, am nasit iar cu burti la gura! Uraa, am reusit si de data asta! Am programat si data la cezariana, 19 aprilie, sper sa nu avem surprize pana atunci, ca voi fi deja in 40 s.
Am apucat sa citesc nitel din celalat capitol, din asta nu inca.
Simonix ce rau imi pare de febra si ca am vazut mesajul asa tz!! Diazepam Destitin - solutie rectala e bun pentru febra d-asta care nu trece. sper sa fiti ok acum, muuulta sanatate. SUnteti in Buc??? Daca e iti dau eu desitin, dc mai aveti nevoie si sunteti aici, sa ma uit sa vad daca mai e valabil, am fol si eu la MIrci la nevoie...
Ali scumpa mea, prin ce mai treci si tu cu Vladi si cresa, ce rau imi pare ca tr sa existe si faza asta...sper totusi sa va redresati repede. Eu zic, ca si celelalte fete ca e benefica cresa, cat puteai sa te ocupi tu de el cu cel mic...Numai cand ma gandesc ma trec fiorii ce o sa fie pe mine, dar uite ca nu mai e cale de intors...o sa fie bine succes cu scoala!
Lumi imi pare atat de rau de cazatura! Sper sa nu fie nevoie de operatie!
fecian felicitari pentru progresele puiului
Micaela mai, toata lumea te lauda pt ca ai slabit pt ca iti sta bine, nu pt ca ai fi fost mereu grasa arati f bine!
Belleane vai, imi pare rau de incepututl de pneumonie. am trecut si noi prin asta cu Mirci...cand avea 11 luni. din pacate nu putem sa ne ferim oricate masuri ne luam.
Gabitzule acum si daca nasc zic eu, sunt la termen, e ok...bine ca nu s-a intamplat nimic pana acum
ma duc sa mai citesc din urma.
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si 37+ Ilinca Sabina
AMR 9 de zile
Reallaura spune:
Ali ce dor imi e de voi...eu ma uit des pe pozele cu voi cand mi se face dor, cum sa nu?? vad ca nici Cleo nu a uitat!
ce ma bucur ca Vlad e mai adaptat la gradi!!
Lumi am vazut mesajul tau, sper s anu fie nevoie de operatie!!acum, si daca era la 2 zile si daca e mai tz tot aia e nu?? tot operatie ar fi!! sper sa scapi de ea!
Mihaser aoleu, nu ma speria, te-a ignorat Cri vreo 3 luni, pai eu fac depresie daca ma ignora Mirci... o sa incerc s ao pasez mai mult pe Ilinca si sa stau cu el cat mai mult...
Andrada merci de vizionare si complimente. Sper sa reusiti sa vindeti casa sau ceva ca sa va permiteti si bb2! E adevarat ca trebuie bani, pe de alta parte cresc copiii oricum, uite la ai mei, nu au cine stie ce salarii si au crescut 5...cu ajutorul lui Dumnezeu...Dar ca sa iei decizia asta trebuie sa te simti tu linistita dpdv financiar evident...Sper sa rezolvati cumva sa fie casa plina si sa va bucurati de asta!
Simonix ma bucur ca e mai bine Robertzelul, ca ati iesit afara si e vioi!! inseamna ca nu mai e nici febra mare... tare dragul de el!
AMR 15 de zile
Reallaura spune:
Vad ca se lucreaza de zor la torturi pentru 2 anisori. ce frumooos! nOi nu stiu cum ne vom organiza atunci, dar poate reusim sa sufle si el in tort, deja are antrenament la suflat si ii si place...Spor Cleo, desiree, DanaH
aelita nici eu nu suport sa ii dea lui Mirci cineva - recte mama sau soacramea paine sau dulciuri inainte de masa, prefer sa pape o leguma, o bucatica de carne ca mare mancacios oricum nu e... in parc insa le zic...prefer sa nu-i dau dulciuri ca nu se spala serios pe dinti sau ca prefer sa manance. Insa sa vii asa sa bagi copilului in gura...
Sis scuza-ma ca am uitat sa te intreb cum a fost la party?? abia astept sa-mi dai detalii si poze maine!
AMR 15 de zile
aldaesme spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cleo78 eu asta o fac: http://www.bucataras.ro/retete/561/pandispan-cu-suc-de-portocale.html Fara cacao. e fain ca aroma e data de sucul de portocale. Si iese f. pufos, se comporta ok si la torturi. Esme nu vrea sa faca un blog cu retetele ei? |
Esme se gandeste, are si blogul...numa de s-ar scrie si retetele acolo ar fi genial...singure evident.
Deci io nu pun in nici un pandispan praf de copt. Defapt pun in extrem de putine dulciuri praf de copt, prefer drojdia sau fara...da' noa cand trebe trebe.
Pandispanul meu:
6 oua,
6 linguri faina,
6 linguri suc de portocale,
6 linguri zahar,
seminte din juma de pastaie de vanilie - sau zahar vanilat
una doua linguri coaja rasa de portocala.
Cuptorul la incalzit - 180-190C
Tava aranjata - hartie de copt, sau unsa cu unt si presarata cu faina, sau minunatul spray ala de care am auzit dar nu l-am vazut si deci nici folosit.
Galbenusurile le frec - nu nu eu, robotul minunat - cu 4 linguri de zahar si sucul de portocale, coaja de porto, vanilia, pana se albesc si cresc in volum si se intaresc...
Albusurile le bat si pe alea de le zapacesc, cu zaharul ramas pana sunt super extra tari.
Amesstec albusurile in galbenusuri...cu atentie sa nu distrug munca facuta de robot. Mai intai amestec doar o linguira doua din albusuri cat sa desfac galbenusurile si apoi pun retsul. La final adaug faina, cernuta sau amestecata (daca amesteci prin faina uscata are acelais efect de afanare ca cernutul). Cate doua linguri pe rand si se omogenizeaza cu grijuca. (La final compozitia tre sa fie in continuare umflatica...daca s-a lasat/lichefiat folositi la altceva... o solutie e praf de copt si niste unt si faina pot face niste muffinsi superbi.) Se pune comozitia in tava poregatit si urgent la cuptor.
In 25-35 de minute ar trebui sa fie gata si sa miroasa a portocale peste tot.
fug la somn...
Esme
aldaesme spune:
Citat: |
in laptele praf,ca deasemenea cel de vaca era interzis din muulte cauze .stiu ca sunt mamici care dau,dar una e sa dau eu copilului meu ca asa vreau eu,alta e sa cred ca asa e bine si ca medicii sunt toti niste prosti,si NU EI,ci studiile stiintifice,ca pana la urma ei primesc informatia si sunt obligati sa o dea asa . |
Evident..insa si in alte partgi sunt doctori si studii si unii doctori, de exemplu al meu mi-a spus (si aratat in studii...ca de felul meu nu ma las asa usor) ca atata vreme cat copilul mananca orice si deci deja ia minerale si vitamine pe cale NATURALA sunt mult mai bune decat cele din lapte praf si prin urmare laptele de vaca e indicat...tocmai din cauza ca nu e imbogatit cu vitamine. E drept ca mi-a interzis sa ii dau lapte nefiert pana la doi ani insa mi-a atras atentia sa NU fie lapte degrasat.
Asa ca vezi tu, evident fiecare alege ce vrea insa studiile nu sunt asa inversunate impotriva laptelui de vaca...acolo unde dieta o permite.
Eu am fost acu' doua zile de partea cealalta a barticadei, iesisem de la cresa si aveam o cutie cu biscuiti cu alune de dat fetei si ratelor din apropierea cresei. La locul cu ratele se mai aflau doua mamici si trei copii. Doi dintre ei nu au avut nici in clin nici in maneca cu biscuitii nostri (ca sa-mi fie cu iertat, nu mi-as fio ascuns biscuitii doar fiindca erau altii acolo...ideea era sa dau fetei ...si ratelor conlocuitoare) dar al treilea frate saliva. Styiind ca sunt cu alune nici nu m-am gandit sa ii dau...incercam sa o fac pe mama lui atenta ca vrea copilul ca sa o pot intreba daca are voie si in caz ca are voie daca e ok ca au alune. Aia nici nu baga in seama. Copilul a inceput sa urle (raaau), Lorelei nu stia cum sa se urce pe mine io nu stioam cum naiba sa o scot pe aia din conversatia cu cealalta. Cred ca dupa 5 minute de urlete a cedat...si s-a repezit la copil ca nu are voie, ca cine stie cum sunt...era sa paralizez...precizez ca tanti asta nu are habar ca ii vorbesc perfect limba. I-am explicat insa ca sunt facuti de casa pentru fata mea, ca doar ca au si gluten si alune deci poate nu e ok pentru alergii dar in rest daca vrea copilul si are voie este de unde. Rosie pana in varful urechilor...a lasat copilul sa ia ..."cati biscuiti vrea el"...care a insemnat mai bine de juma de cutie....
noapte...
esme