Mancare pe baza de soia?

Mancare pe baza de soia? | Autor: Irinabr

Link direct la acest mesaj

Aveti retete cu soia?
Eu fac drob cu ciuperci si soia si "soia" batuta!
Dar altele?
Astept sugestii!
Irina si Mihnut cel nazdravan.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Cum faci drobul ?
Dar soia batuta ?

Eu mai fac musaca de soia cu cartofi. Este foarte buna.

Pupici,

Andra cu burtica de 23 saptamani si Andrei (4 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Snitele din soia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

buna fetelor!
eu facdiverse mancaruri cu soia. de fapt nu ma prea omor dupa carne, iar sotul meu ar manca tone...asa ca am ajuns la un compromis...fac mancare si cu carne, dar atunci cand ma"satur" de ea, fac cu soia...asatfel i se va parea si lui canu ii pierde gustul
pai eu fac mai ales:
ARDEI UMPLUTI CU SOIA: cales ceapa apoi orezul si las cu legume tocate marunt (ardei, morcov, rosii etc) sa fiarba ca o mancarica si apoi o las la racit putintel...nu uit nici de condimente, bineinteles. apoi fierb soia granulata conform indicatiilor de pe pachet, aduagand ceva mai mult delikat...iese,mai gustoasa.
apoi le amestec.si umplu cu ele ardeii curatati si spalati si le pun capacele de rosii la fiecare in parte. ieri cand am facut, nu am avut rosii suficiente si am pus capacele de bucati de ardei ( la ardeii rosii capacele verzi iar la cei verzi capacele rosii)...si i-am pus pe rand la prajit putin in ulei sau untura, pe toate partile, timp de cam 5 minute sau mai putin chiar. am facut asta pt ca mie imi place sa ii decojesc cand ii pap (prajiti putin inainte, se desprinde f f f usor cojita) si apoi i-am asezat in tava sau in oala si le-am pus apa, condimente si suc de rosii sau chiar rosii bucatele mici si i-am dat la cuptor pt 15-20 minute. ies deliciosi si sunt usor de coinsumat .ii servim cu iaurt sau smantana si nu rezista mai mult de o zi cand ii gatesc. sunt super
mai am si alte retete: chiftelute, snitele, musaca de diferite feluri, tocanite, etc..toate cu soia...chiar si pateu. daca vreti, spuneti-mi si vi le scriu.
pupici dulci si...astept noi retete si de la voi. interesant subict fetelor.
pa!

anne-marry

NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Taty spune:

Anne-Marry,ma intereseaza f. mult si celelalte retete ale tale pe baza de soia!
te rog mult sa le scrii daca poti!
Taty

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne-marry spune:

pai MUSACALELE... cam toate au un punct comun. SOIA!
deci le fac cam asa...prepar soia astfel:o fierb cu mai mult delikat sau ceva preparate de acest gen si apspoi o scurg si o las putin la scurs si apoi o potrivesc de sarre...si o amestec us ceapa tocata,,morcovi, ardei, ce ai si ce vrei sa pui si apoi o pun in starturi ( de obicei unul singurP inte cele de baza. adica daca este musaca de vinete le asez in tava sau cratita cu putin ulei, pun soia, apoi rosii feliate si iar vinete. deasupra torn un sos din apa si bulioon, sau cum vei vrea tu si eventual poti pune cascaval ras si nu uita de condimente. este f simpla dac o faci cu cartfi, ii tai felii potrivit de graose cam de juma de cm si le prajesc pe ambele parti putin si le asez la fel ca la muscaua de vinete. exact la fel preparata doar ca difera straturil;e de baza. ca cel de soia ramane la fel. si se mai poate face cu conopida innloc de cartofi sau vinete. numai ca se pune conopida buchetelecrude, spalate...
chiftelutele le fac cm la fel, adica:soia fiarta cum am mai zis si scursa si cu condimente, morcov dat pe razatoarea mica, ceapa marunt tocata, ou, condimente...etc c eea ce s epune in mod nrmal si apoi s prajesc. sunt usper mai ale smici c mingiutele. s anu s=le lasati prea mult la prajit ca se ard., se fac f repede.
va ai scriu si maine pupici dulci



anne-marry

NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinabr spune:

Multumesc foarte mult celor care au raspuns.

Soia batuta! Da...este foarte buna si consistenta. Ai mei o prefera pentru ca nu are efectele fasolei.
Mentionez ca eu nu o cumpar din magazine si o am de la camp. Nu stiu in ce forma se gaseste pe piata.
E foarte spornica si la inmuiat si la fiert isi mareste mult volumul. De obicei prepar "doi pumni buni" cam 750 grame.
Eu am boabe si o pun la inmuiat cu o seara inainte . O fierb in oala cu presiune, ca e mai usor si arunc apa de 2 ori (alfel e prea uleioasa si devine grea la stomac). A treia oara adaug si legumele: morcovi 2,3 mari, pastarnac (2 buc), 2 cepe si o telina mica.
"Batutul": Folosesc robotul pentru a le zdrobi pe toate, dupa ce am scurs zeama (opriti intr-o cana ceva zeama sa mai adaugati daca devine prea seaca)si apoi cu mixerul adaug delicat putin ulei ( de preferat de masline sa nu fie grea la stomac), putin piper, boia dulce un praf.. si putina zeama daca e prea vascoasa.

Garnitura : Pentru cine suporata ceapa calita se face din ceapa calita si gogosari taiati fasiute si rosii ( ca la fasole) si dupa scurgerea uleiului din tigaia in care s-a calit se aseaza peste soia.
Pentru cine nu suporta ceapa se poate pune si un sos fara ulei facut la foc mic intr-o craticioara din rosii si gogosari.
Se poate manca cu muraturi sau acrituri sau...
Sper sa va placa.
Eu cred ca e usor de preparat si poate fi si la cina si la mic dejun si e mancare de post

Interesanta zacusca cu soia. Voi face si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinabr spune:

Scuze sunt la work si nu am fost atenta..
MUSACA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IOANA98 spune:

Piftelute de soia de post
Folosesc de obicei cuburi de soia pe care le fierb mai intai in apa cu un pic de sare, le scurg , le storc prin presare , si le pun iar la fiert in apa calda cu condimente (delikat , o crenguta de cimbru , o crenguta de busuioc , 2 foi dafin ) . Daca am timp le fierb chiar in 3 ape separate pentru ca mi se pare mie ca astfel seamana mai mult la gust cu carnea. Fierb 2 morcovi, 2 cartofi micuti , 1 telina mica .Dupa fierbere le dau pe razatoare , le amestec cu soia scursa bine si data la masina de tocat , 2 cepe , 4-5 catei de usturoi (nu capatani ) facuti mujdei si condimente dupa gust .Daca nu se leaga compozitia bine (daca nu la faceti de post puteti pune ou pentru a le lega )adaugati un pic de pesmet sau faina .Le prajesc in tigaie de teflon cu foarte putin ulei .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de Irinel

Retete cu soia???
Am cumparat ieri soia (bucatele) si as vrea sa stiu cum se poate prepara in afara de fierbere. Pe cutie scrie ca se tine la inmuiat un timp, apoi se stoarce si se pune in mancare.
Eu ma gandeam daca e posibil sa o si prajesc, sa fie mai gustoasa. Voiam sa fac niste legume cu paste sau cu orez si sa adaug niste soia prajita in loc de carne. Este bine daca, dupa ce am tinut-o la inmuiat o prajesc un pic (ma gandesc ca e mai gustoasa)?
Voi ce retete cu soia mai stiti?

Multumesc mult

Irina, burtica cu baietel

27+ saptamani (DPN 9 iunie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Multumesc mult Mariana, scuze, n-am vazut ca exista deja subiectul asta.
Fetelor, ma puteti ajuta cu sfaturi?

Irina, burtica cu baietel

27+ saptamani (DPN 9 iunie)

Mergi la inceput