Dovlecei de septembrie-octombrie2009 *127*
Raspunsuri - Pagina 19
hepilica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui selen80 of, Alex mititica de ea...poate de la fructe i se mai linisteste stomacelul, nu stiu ce sa zic.... am si eu neste intrebari, si ca sa nu fiu nesi, dau cate o bere/colica/pahar de vin pt cine imi raspunde: 1. voi cum preparati avocado? cum se curata, ca de-abia fac si eu cunostinta cu acest fruct acum...si ati explicat voi si cum imi pot da seama daca e copt sau nu, dar nu am retinut 2. voi cum puneti rosiile in piure, cu coaja si seminte, sau fara? 3. cam pe la ce varsta ati dat voi piureul blenduit mai putin, adik si cu bucatele mai mari?? a mea se cam ineaca, ii vine sa vomite daca gaseste o bucatica, oricat de mica...dar totusi ne apropiem de 8 luni, n-ar trebui sa inceapa sa si mestece putin?? sau nu depinde de varsta, ci de cand am inceput diversificarea? ca eu nu ma pot compara cu cele care au deja 3-4 luni experienta.... si cred ca atat deocamdata...iesim si noi afara, poate adoarme, sa ma apuc si eu de piureul de legume.... LA MULTE LUNITE MARIA, CAROL IOAN SI SARAH MARIA! si pe unde o fi Mada?? de ursulica Ebru Fatima (29.08.2009) PRIMA POZA! |
Raspunsuri la lucrarea de control. Astept nota. Iata raspunsurile:
Intrebarea 1:
Raspuns: nu stiu nici cum arata acest fruct.
Intrebarea 2:
Raspuns: nu stiu. nu am folosit. da' cum sa le scoti semintele ma?
Intrebarea 3:
Raspuns: nu stiu .
h.
de minunata (22.09.2009).
Multumesc lui DD.
suede spune:
Alex imi pare rau de problemele pe care le aveti.
Cumva i-ai introdus un aliment nou?Poate are intoleranta la el....ca al meu asa a vomat tot de la cereale.KK cum e?
Laura fericita de puiut scump norocos Mihnea Costin 12.10.2009
Poze noi
lutoniana spune:
Selene, eu raspund numai la 2 ca atata stiu:
Eu bag la fiert juma de rosie...si cand le bag in blender, coaja cade singura ca e fiarta ...iar in ceea ce priveste semintele le culeg cu mana din supa/piureut ...ca se vad ca naiba.....
Si pe mine ma preocupa faza cu bucatele mai mari ca am citit si aici ca trebuie sa le faci piure 80% dar ma intreb eu cam cat naiba inseamna asta....
Adi ii mai da bucatele mici mici mici minuscule de cate ceva si le inghite pelicanul dar mie imi tremura chilotii sa nu-i ramana in gat cumva.
Sa-mi spui si mie cum faci, auzi ?
Hepilioooo tu ma dezamagesti groaznic...dar groaznic, pai tu femeie care sta intre rasaduri si cu pomii in floare, cu cocosul alergand printre picioare nu stii cum se face branzica ?
Eu macar mi-a crescuta la bloc cu 6 scari si 10 etaje si stiu cum se merge cu liftul cu usile deschise ....
DAR
eu am cumparat 1 litru de lapte organic full fat si am zis ca il pun la fiert si cand fierbe el acolo bag cateva picaturi de lamaie si o lingurita de iaurt.
Inca nu am facut ingineria asta DAR te anunt cum mi-a iesit ca si eu vreau sa ii dau lu davidosu branzica.
Problema mea e ca nu stiu in ce sa o pun .....ca nu am tifon....am doar ceva asa ca o strecuratoare mai mare ....o fi buna ?
Hai va pup ca pauza a luat sfarsit, capul la fund
Lucia, mami de David 13 Septembrie 2009
suede spune:
Selen eu am o carte de bucate pentru bebelusi,in care spune ca piureul de avocado se face foarte usor,adica se decojeste,se scoate samburele,se coace,se paseaza cu lingurita,se dilueaza cu lapte si asta-i tot.
Laura fericita de puiut scump norocos Mihnea Costin 12.10.2009
Poze noi
lutoniana spune:
sunt infioratoare, cred ca ma voi apuca de trebusoara la Pastele Cailor
DAR nu ma pot abtine ca de cateva zile numai asta am in cap pentru dragele mele preasimpatice Dana15 si Hepilica
www.youtube.com/watch?v=uHWylTw6biY" target="_blank">o dedicatie
Lucia, mami de David 13 Septembrie 2009
vias spune:
In Ro avem lapte organic?????
Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------
ingerasul Darius-Andrei
Poveste si POZE
alex25 spune:
Bun, am papat si noi fructe si vad ca nu a protestat mititica, dar trage niste partzuri de sa te feresti. De la ce? Habar n-am, nu am introdus nimic nou in alimentatie stiind ca vine vaccinul. Sa vedem cum se comporta acum dupa fructe, ma rog la DD sa nu mai vomite, m-am speriat ingrozitor.
Raspund si eu la lucrarea de control:
1. AVocado nu i-am dat pana acum, deci habar n-am.
2. Eu ii pun in supa rosii cherrie (sau cum s-o scrie) dar nu le pasez in piureutz.
3. Cred ca incet, incet se vor obisnui,dar cred ca trebuie sa aiba ceva dintisori ca sa pape asa, nu?
Si pentru Hepilica am ceva raspuns:
Si eu sunt in plop si plopul in aer privitor la branza...cica cea mai buna varianta este cea cu iaur si lamaie, aia cu calciu cica iese aspra plus ca nu se poate controla cantitatea de calciu din alimenattie si poate duce la excese....la partea cu laptele nu ma bag, mie mi-a fost recomandat laptele cat mai romanesc, gen Napolac, Covalact, si iaurtul Campina.
Cam atat.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alexandra super fericita de ALESSIA ZEINA (26 septembrie 2009)
Da Doamne sa fim sanatoase!
vias spune:
si daca da...unde il gasesc in Brasov????
Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------
ingerasul Darius-Andrei
Poveste si POZE
DanuKa spune:
noh,daca copilul enascut in strainatate atunci si unul din parinti trebe sa aiba pasaport cu adresa din strainatatecica si de asta trebe schimbat,despre titlul de calatorie stiam, am avut deja odata la baiat,dar si ala 60 de euro e, asa ca o sa rezolvam cu pasaportul aici ,costa 96 de euro si e gata in 1 luna jumate ,iar daca merg in tara nu cred ca pot sta 1 luna dupa pasaport,ma duc si eu saptamana viitoare si va anunt ce si cum
Aveti grija cu avocado e foarte alergen ,noi mancam des,dar asa crud ,nu stiu ce gust are copt
eu tin minte ca baiatului la un moment dat ii pasam cu furculita legumele si apoi a trecut treptat singur la bucatele ,cu fata aveam de gand sa incep direct cu fingeer food dar nu am rezistat ,m-au trecut caldurile cand i-am dat o bucatica de morcov , cica bebe stiz cel mai bine cand e pregatit ,asa ca mai asteptam si asa nu suntem foarte avansate cu diversifcarea ,ieri am crezut ca-mi vomita in brate de la spanac cu cartof ,manaca un pic de leguma doar amestecate toate la un loc , si de la 3 am urcat la 5 lingurite ,oricum baga laptic si inainte si dupa ,ca a mea mandra nu are program de masa
DanuKa spune:
legat de lapte , aici doar de la 1 an se recomanda lapte de vaca sau normal si de atunci sa fie lapte integral , adica fara sa fie diluat deloc ,pana atunci se da laptele adaptat copilului aka lp sau lm sau aici se pune mare accent pe laptele imbogatit cu vitamine si fier ,la iaurturi si branzeturi se recomanda cele normale , ma miram ca pe lista mea apare si branza cu mucegai de la 8 luni ,cica le place mult si e snatoasa ptr ei ,lol
In rest la 6 luni se poate incepe cu petit suisse ,am vazut ca si in tara este ,m-am uitat pe ele si sunt si cu 40 % grasime si cu 20%, sau un altfel de branzica gervais dar asta cred ca-i de la danone si nici u nu- s de acord cu ele
Ralu am vrut sa-ti spun ca si aici pritenele mele fr fac iaurturi in aparate din alea c ai aratat tu ,iaurtiere si sunt foart ebune
Scuze ptr scris , e de pe telefon