Copilasi de Iulie - August 2004 (45)
Raspunsuri - Pagina 9
cristalina spune:
Carmen, am inspirat chestii...:))) (dar mai demult, ca faza cu bebelusii m-a apucat la treiij da ani si vaz ca nici acu' spre patruzeci nu mi-a trecut...)
Roberta, si eu tot de rinita alergica am intrebat-o pe doctorita, ca sa nu-i zic in fatza ca poate s-au refacut polipii (acu', ea n-o fi nebuna sa ne zica "neica, nu am operat copilul bine, mai veniti o data!" normal ca a zis femeia ca nasul e curat :))
A zis ca se vede la cornetele nazale (care mie mi se par imense ) ca nu e rinita...Asa o fi, ea stie mai bine...
Vreau sa vad ce se intampla in urmatoarele luni si pe urma "abordam" celalalt spital, Budimex (in iunie mai pleaca o data John, repetam experienta cu dormitul toate trei in acelasi pat si-mi fac o parere despre evolutie...)
Corina, in prima ora dupa ce adoarme Maria Ioana sta si o imita, sforaie si horcaie sau cum i-o zice ...e supersimpatica dar la ora aia cand mi-e somn nu ma mai distreza asa de tare
Andries, doctorii recomanda la micsorare coablatia (din cate am vazut eu) si la scoaterea lor recomanda operatia clasica...
De crescut cresc, dar creste si copilul asa ca o fi vreo branza cu micsorarea asta... Numai ca nu-mi vine sa o operez iar.
Apnee are si acum, ma sperie cumplit cand dorm cu ea!
John zice ca mi-am ratat cariera, ca trebuia sa dau la medicina Nu s-a gandit nimeni (nici macar eu, eram tare rebela pe atunci, ca asta ar fi o optiune )
Monica, Maria Alexandra (02.07.2004) si Ioana Adriana (20.04.2007)
poze unu, poze doi, poze vechi si poze noi
corianai spune:
Ioana pi undi esti ca duamnele aiestea nu'sh ce tot au despre chemie
Apnee e aia cand face ca omu meu, sforaie ce sforaie si apoi pauza... de zic doamne feri sa nu fi uitat sa plateasca asigurarea??
leeloo2004 spune:
Hai ca am mai iesit si eu din sedinte, ca tot mai am juma' de ora si plec spre gradinita sa-l iau pe Stefan...
Nu mai stiu cine m-a intrebat de pozele facute - nu le-am facut cu Vrabiuta - am gasit o fata care are un studio foto la mine in sat (ma rog, in Paradisul Verde) si acolo le-am facut.
Corina - eu mi-am mai retezat din avintul gradinii (uite aici ultimele poze - deocamdata ma ingrijesc de partea cu legumele, asta pentru ca azi vin baietii sa-mi taseze terenul, miine vin cu freza sa traseze pentru gazon si undeva pina la sfirsitul saptaminii imi planteaza si gazonul - si apoi, o luna de zile, nu mai avem voie sa calcam pe teren, pina tundem prima oara gazonul... Sa vad cum o sa il tin pe Tudor ca el nu are nicio bariera, bate curtea in lung si in lat, de obicei alergind pisica.
V-am zis ca duminica a aruncat pisica in canal?? Cit m-am chinuit s-o scot de acolo nu va zic - vazuta afara a fugit pisica in garaj de zici ca avea motor cu reactie...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
corianai spune:
Gabi ce de flori ai cum adica sa traseze cu freza... nu inteleg. Iarba o puneti rulouri sau seminte? si am vazut o cladire cu geamuri multe langa voi, e o locuinta?
roberta04 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carmenp bey, si io m`as putea juca cu substantele da` mi`e ac se muta kiroshima`n ieshi si`n plus mi`e mila de fundatia lu` gabi;)) tzucurei de tzucurei 1, 2, 3 |
Mey, totul pana la fundatia mea... dar iti dau voie sa te joci cu substante langa primaria din comuna (v-am zis ca ma fac taranca ) ca s-a stricat drumul si nici gand sa ni-l repare....
kim222 spune:
pe repede inainte ..cum este viata mea
multumim de complimente!
Robi si Adries..prima casa implica si unele riscuri ot mine?Nora mi-a mai explicat ceva..dar despre credite in general..
Robi ai avut cadastru? Cum ati procedat?Cit a costat? Far fisa aia de la fisc care este valabila 30 de zile? Cit costa si de unde o scot? Mi-o da pe loc?
scuze trebuie sa fug..
g_ioana spune:
Neatza
Repede ca sa nu uit ce vream sa zic in primul rand am admirat-o pe Andreeap in blugimeii da ce mamica sexoasa esti si la multi ani pentru sotioram dedus din titlu pozelor
Liliana sa-ti traiasca sotiorul
Carmencita iti vand un pont pentru fundatia lui Gabi...un pic de zahar un pic de clorat de potasiu si o picatura de acid sulfuric si buumm
Cristalina sanatate maxima la galushti..si mandra a primit trotineta noua de la iepurash
Daria vezi ca n-ai semnat condicutza azi
Andries spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kim222 pe repede inainte ..cum este viata mea multumim de complimente! Robi si Adries..prima casa implica si unele riscuri ot mine?Nora mi-a mai explicat ceva..dar despre credite in general.. Robi ai avut cadastru? Cum ati procedat?Cit a costat? Far fisa aia de la fisc care este valabila 30 de zile? Cit costa si de unde o scot? Mi-o da pe loc? scuze trebuie sa fug.. |
ooo... dar unde te crezi sa-ti dea cineva ceva in romanika "pe loc"? vai de mine ce orori poti sa gandesti
desi...daca imi amintesc bine ce mi-ai spus despre ap...daca e in sector 6 acolo e un Administratia fiscala sector 6 http://www.taxelocale6.ro/ centrul numarul 1 de la Orizont, unde iti da certificatul fiscal pe loc, au organizare de tip birou unic. par example la sector 2 dureaza 2 zile.
vezi ca iti trebuie procuri daca nu mergi cu tata, sa-ti faca o procura de vanzare ca sa te misti mai usor (stie notarul ce sa scrie ca sa reiasa ca te ocupi de tot, cadastru, intabulare etc).
la cadastru e "buba" trebuie sa gasesti un expert cadastral care sa iti faca dosarul si sa il depuna la oficiul de cadastru, sa iei numar si apoi trebuie sa intabulezi in cartea funciara ap. Abia apoi poti sa vinzi. Asta dureaza minim 3 saptamani ... dar minim minim... ia-ti rezerva de timp. dar eu credeam ca tu te-ai interesat de formalitati... dar te cred ca nu ai avut timp nici sa ridici ochii la cer, bafta multa, cauta un expert cadastral care chiar sa aiba intrare la of de cadastru sa poata urgenta ceva, altfel stai la coada.
io cred ca te poti sincroniza astfel incat sa ai actele la timp, odata cu actele de la dosarul de prima casa.
vezi sa-ti dea tata procura peperioada nedeterminata sa nu-ti expire procura.
iti mai trebuie si hartie de la asociatia de propietari ca nu ai datorii la intretinere si mi se pare ca hartia asta trebuie vizata la primarie?? dreaq sa-i ia ... si-acum imi amintesc ce maldar de acte trebuia sa ai.
cel mai bine iei toate actele in brate si te programezi la un notar, notarul se va uita peste ele si-ti va face o lista cu tot ce trebuie, de obicei notarii au si "intrari" la cartea funciara si la cadastru, deci poate te pot ajuta si in aceasta privinta cu o recomandare de expert cadastral si nu cred sa-ti ia bani pe consultatie, poate cel mult 50 de lei.
Andries
Andries spune:
Cat despre riscuri... unicul risc este sa nu i se aprobe cumparatorului dosarul, sau sa nu ii aprobe cat a cerut. Oricum aprobarea se face pe baza de evaluare expert.
Unele banci nu trimit expert la evaluare (adica nu accepta dosarul) daca nu ai cadastru si intabulare!! aici chiar ca te pot intarzia cu delta t pana iti faci tu actele. Oricum la dosarul pe care il trimit la fondul de garantare cred ca trebuie sa fie si cadastrul si intabularea.
Pentru intabulare trebuie sa apelezi la un notar cred, caci intabularea se face pe baza actelor de propietate, adica act vanzare cumparare, mostenire, etc.
Expertul trebuie sa "evalueze" astfel incat valoarea ap sa fie mai mare decat valoarea ipotecii cu un %, % pe care eu nu il cunosc pentru prima casa...habar nu am cat trebuie sa fie peste.
Dupa ce se completeaza dosarul clientului, acest dosar se trimite la stat, unde asteapta si acolo o aprobare, abia dupa aia se poate incheia contract de vanzare, se intabuleaza dreptul de propietate viitorului propietar plus ipoteca. Abia dupa aia primesti banii.
Una peste alta... eu estimez vreo 2 luni. Poate daca impingi ceva ... se scurteaza.
Andries