Leoaicele DC**(50)**
Raspunsuri - Pagina 8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali_mete/Lali_mete.jpg)
Lali_mete spune:
Fetele multumesc de complimente,m-ati facut sa rosesc si fa fiu mandra tare,ca de altfel de fiecare data cand cineva imi lauda puiul
Am lucrat in patiserie,dar nu faceam eu bunatatile,eu le degustam si le vindeam clientilor.Asta nu inseamna ca nu am furat din trucuri
.
Annie te referi la placinta dobrogeana aceea sub forma de suluri ,rotunda in forma de spirala sau cele ca niste gogosi plate? Tot secretul este in branza,sa nu fie nici sarata ,nici dulce,nici tare,nici moale,telemea de vaca ... si a doua parte a secretului consta in aluat.Unde am lucrat eu se facea un aluat simplu,din faina,apa calduta,otet si sare,dupa framantat de portiona aluatul ,se dadea prin ulei amestecat cu margarina si era lasat vre-o jumatate de ora pana la modelat.E,si lasatul asta la odihnit cred ca facea de fapt,cel mai mult,ca altfel nu se intindea foaia.
Dodo multumesc ca m-ai trecut si pe mine in lista. pentru tine,ce fac copilasii? Iti citisem mai demult povestea,eram insarcinata pe atunci,si amm plans,cred,vre-o doua zile,numai cand imi aminteam,si sa stii ca am vizionat pozele atunci una dupa alta,cu mare atentie ca poate te intalnesc pe strada
,dupa care am citit ca te-ai mutat in Navodari.
Lali,mami+
Paul-Iuliansi+ Vali,tati
in devenire = NOI,o familie care vrea sa fie fericita !!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Annie80 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui katty cu Annie ce ne facem...? |
am spus, trimite prin SmS, e-mail, etc
DoDo numai bine, si sa terminati odata sa duci baiatu la plaja
lali am intrebat de amandoo feluri de placinte , dar eu vreu un pic mai detailat, dar nici o graba, ca nu stau bine cu timpul
Pup u all!, On maine!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/catutza/catutza.jpg)
catutza spune:
hello hello
va citesc, mor de dragul vostru ca sunteti active dar nu am timp sa scriu
ieri si azi a fost nebunie cu testele nationale dar sper sa pot respira zilele astea ca sa scriu mai des
Lali , bine ai venit , am admirat pozele cu puiul tau frumos
sa fii activa mereu
Katty , si noi avem masa albastra ca a vostra, o avem de vreo 8-9 ani si inca e ok, eu o iubesc ca ocupa loc putin in casa
La ce padure ati fost?
Annie , tu chiar ma superi! sa nu mai vb prostii ca ma supar pe tine Te doare capul sau ceafa?
Gabi , va invidiez ca aveti marea aproape sa ne spui cand ajungeti la plaja si poate vedem si poze cu dragalasii copilasi.
Adriana , ce ai mai facut bun? poze nu ne arati de la casuta?
va pe toate, ma duc sa intind rufele si sa fac dus la zgatia mica si apoi sa ma tarasc si eu la dus
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/katty/katty.jpg)
katty spune:
Neata!
Va poftesca la o cafeluta cu lapte!!!
Catutza, nu e masa noastra, e masa (de fapt au fost 2), le-a adus nasul lui Andrei, am avut si noi una, normala, cu scaune separate!
Am fost in padure la Raioasa, daca ai auzit de ea, la iesirea din Chitila! A fost frumos, ca a fost aer curat!
Lali, sa ne mai zici secrete de patiserie, daca ai tras cu ochiul pe acolo pe unde ai lucrat! Noi suntem interesate de bucatareli din-astea!
Am primit pe mail o reteta de Placinta dobrogeana, de mult voiam sa o fac, asa ca arunca-ti un ochisor aici si vezi daca seamana cu ce stiai tu!
Placinta Dobrogeana
Ingrediente:
Coca:
600 g faina, 100 g ulei, 2 oua, 1 lingura otet, ½ lingurita sare, apa circa 200 g cat cuprinde faina, 200 g margarina sau unt
Umplutura:
500-600 g branza de vaci bine scursa, 3-4 oua, 100-150 g zahar, 100-150 g smantana, 40 g gris, razatura de la o lamaie si sare dupa gust
Mod de preparare:
Umplutura
Branza se sfarama sau se trece prin sita de malai, se amesteca foarte bine cu smantana, ouale, zaharul, razatura de lamaie, sare si gris. Cine doreste poate sa intrebuinteze la umplutura jumatate de branza de vaci si jumatate de branza telemea sau de burduf, in acest caz nu se mai sareaza umplutura.
Coca
Se cerne faina pe o planseta, se face la mijloc o gropita in care se pun ouale, uleiul, otetul, sare si apa cat primeste faina ca sa se obtina o coca potrivit de moale. Se framanta pana coca pana nu se mai lipeste nici de masa nici de maini. Se imparte coca in opt bucati egale, se rotunjeste fiecare, se unge cu ulei si se acopera cu o cratita sau lighean incalzit. Se lasa sa se odihneasca coca 20 minute. Dupa aceea, fiecare bucata de coca se intinde cu sucitorul si apoi se mai
intinde cu mainile cat sa acopere tava bine unsa cu unt. Foaia trebuie sa iasa subtire, fina, fara sa se rupa. Se pun in tava jumatate din foi pregatite in acest fel, stropite intre ele cu unt. Peste aceste foi se intinde umplutura, iar peste umplutura se asaza restul de foi stropite deasemenea intre ele cu unt topit si pe deasupra ultima foaie se unge bine cu unt. L a urma se apasa foile petrecute peste marginile tavii ca sa se lipeasca intre ele. Restul de foi peste margini nelipite se taie cu cutitul. In felul acesta aerul cat si albusurile dinauntru placintei nu vor iesi afara si vor forta foile sa se umfle intre ele, dand o forma frumoasa placintei. Placinta trebuie sa se coaca la inceput la cuptor incalzit potrivit, ca sa nu se rumeneasca de la inceput prea repede, deoarece aceasta impiedica cresterea placintei.
Servirea:
Cand placinta este scoasa din cuptor se pune incet pe masa, fara sa fie trantita si dupa 10-20 minute se taie in bucati. Bucatile nu se scot imediat din tava, decat atunci cand se servesc la masa, astfel se racesc. Aceasta placinta poate avea ca umplutura: carne, dovleac, cartofi, ciuperci, praz inabusit sau ceapa verde condimentata.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/catutza/catutza.jpg)
catutza spune:
neatza!
Katty , multumim de cafelutza si de reteta normal
sa-mi spui daca o incerci. Nu stiu padurea unde ati fost dar mi-a placut ca era liber nu om langa om ca la Cernica unde am fost noi
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/katty/katty.jpg)
katty spune:
Catutza, eram nummai noi, am trecut de bariera caci cunostea cumatrul acolo (nasu') si ne-a dat voie...de-asta a fost asa liber! Am stat chiar langa casa padurarului!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Annie80 spune:
neata
katty, sar'mana de cafea , chiar am nevoie si de reteta, normal
aici e intunecat, o vreme de stat in casa, dar totusi cald
Cata, cred ca acum ma doare fundul ( scuzati, dar...) de cata bataie mi-ati dat
pup u all, eu am o gashca de facut, de gatit, spalat, calcat, etc, maturat dunele de nisip, de pe balcon, living , intra peste tot
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali_mete/Lali_mete.jpg)
Lali_mete spune:
'neatza gagix!!! Merci Katty de cafeluta cu laptic,eu beau mai mult laptic cu cafeluta ,ptr ca imi face rau cafeaua. Retete de placinta dobrogeana sunt multe,depinde de cine le face.Seful meu era machedon,nu stiu daca asta e motivul principal pentru care erau asa bune produsele,dar nu facea rabat de la calitate.
Reteta era asa:
Aluat:faina,apa[200 ml la 500 gr faina] ,sare,otet [o lingura la 500gr faina].
Umplutura: telemea vaca nu prea sarata,smantana sau iaurt,branza faramitata in mana si omogenizata cu iaurtul sau smantana,arata la sfarsit ca branza cu smantana de pe vremuri,doar ca bucatelele de branza erau ceva mai mari.Nu foloseste gris la umplutura,nu ii place.
Dupa ce formeaza placintele,indiferent de forma,le mai lasa asa in tava,vre-o 15 minute in afara cuptorului.Desi nu are aluatul nimic de crescut,se face aer,sa zic asa,intre foi,si se umfla placinta.La placinta rulouri lungi sau spirala nu da cu nimic deasupra,o baga la cuptorul incins inainte, pentru cam 20 minute,o scoate si o da cu un amestec de ou batut cu iaurt,mai mult asa,sa intre si printre rulouri,si se mai baga cateva minute la cuptor,pana se incheaga iaurtul cu ou de deasupra.Asta la placinta dobrogeana.
La cea rotunda,dupa ce s-au umflat placintele,le "intinde" dandu-le cu acelasi amestec de ou cu iaurt,dar inainte de a le baga la cuptor,de la inceput.
Desi au aceleasi ingrediente,sunt coapte la aceeasi temperatura,forma si faptul ca sunt unse cu ou si iaurt in momente diferite,schimba gustul total.
Am uitat sa spun ca dupa ce s-a facut aluatul,portioneaza bucatele de 100 gr,le da prin mult ulei amestecat cu margarina,si le lasa ceva timp asa,sa lacaie in ulei,la 'odihnit',si cand se intinde foaia,tot cu mult ulei se face.Nu stiu cum face colega mea,desi e inalta[peste 1.80] invarte coca pe deasupra capului,ca pizzerii,doar ca e foarte subtire,si nu se rupe niciodata
Sigur mai voiam sa spun ceva,dar uite ca au trecut deja 2 ore de cand ma straduiesc sa scriu mesajul.Intre timp am facut papica pentru Paul,am papat si eu o omleta mica,mica,am adormit copilasul...Acum ma apuc de nitica curatenie...Nu am eu dune de nisip[
Annie] ,dar se aduna praf si aici,plus ca eu cam sufar de lene cronica in ultimul timp,abea,abea ma mobilizez sa fac altceva in afara de avut grija de puiut si facut mancare,si pe aia cand si cand.
Mai ce pofta de o placinta fierbinte cu iaurt mi s-a facut!!!
Lali,mami+
Paul-Iuliansi+ Vali,tati
in devenire = NOI,o familie care vrea sa fie fericita !!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/katty/katty.jpg)
katty spune:
Lali, esti o comoara, eu am pus reteta in ideea ca arunci ochiul pe ea si ne zici daca e ok sau nu, tu ai facut mult mai mult! Sar-na, sa-mi pregatesc lista de cumparaturi, caci chiar vreau sa fac in weekend!
Annie, spor la trebaluiala!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
adi69 spune:
Salutare feteleee.. preiau legatura la Iasi..:)
Dupa ce m-am delectat cu pozele voastre m-am invrednicit sa pun si eu cateva.Am facut,special ptr Catutza si ptr Annie niste pozute ieri.
Vedetele sant trei cirese si cateva ridichi..:)
Vedeti pozele de aici incolo..
Aseara cat am udat eu iarba,sotul mi-a montat bateria la chiuveta,acum am si eu apa la bucatarie.Si plita.Si gratar.Si cuptor...ce mai,ne putem muta,nu? ha ha ..acusica.
Lali laleli..:),multumim de reteta.
Acum mai zi,dupa ce se odihneste,se intinde foaie subtire subtire?Si se unge si cu ceva grasimi sau uleiuri inainte de a pune umplutura,sau numai umplutura si atat?
Eu am terminat de facut o supa cu galustele,o mancarica de cartofi cu pui..salata de varza..voiam sa pun si de o portie de briose ca nu mai am ce da fetei la scoala..am ajuns sa cumpar biscuiti insa mi-a fost lene..De acum avem de facut temele si ,dupa ce repetam putin cantecelele mergem iar la casa,la udat.
Am vazut azi in piata rasaduri de rosii.Mi-as lua si eu,insa nu stiu de care si tre sa caut putin pe net sa vad ce conditii de plantare.
Ei,va las..spor la treaba !
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)