ATENTIE! Incep inscrierile la gradi pt. 2010-2011

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

deci Andreea, sfatul tau este sa depunem dosarele la ambele? la mine situatia e asa : am una mai departe si una ceva mai departe ( da, stiu, iarna nu-i ca vara ). Aia de mai aproape imi place mai putin dar ma incanta distanta. cealalta, exact invers. Ma rog, ideea e sa depun dosarele la ambele, ca poate vom reusi macar la una sa o inscrie. nu dam spagi, nimic nimic, mergem ca tot omu'cu dosaru'. deja la cea de langa casa ni s-a spus ca sunt 20 de locuri si vreo 100 de solicitari ( nu ma intrebati cum a numarat solicitarile, ca si noi ne-am interesat dar nu ne-a trecut pe vreo lista ceva ca sa ne poate numara si pe noi). cum sa facem deci? inscrierile sunt exact in aceeasi perioada.

Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xelanoimis spune:

Putin offtopic,
voi cum faceti cu ridicatul copilului de la gradinita?
Atat eu cat si sotul lucram pana la 18:00 si nu avem cum sa ajungem mai devreme. Deci pentru gradinita de langa casa, ne trebuie in mod clar alta solutie, caci pana ajungem acolo se poate face si ora 19:00. Din cauza asta si inclinam spre gradinita de langa munca, dar mi se pare ca si asa 18:00 e prea traziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Vezi ca la gradinitele de stat 18 e doar pe hartie. In realitate la 17.00 educatoarele pleaca si pana la 17.30 in gradinita mai ramane ingrijitoarea care trebuie sa spele si sa curete (adica il poate tine dupa ea cand face curat). Fiul meu mai mic a avut o perioada cand nu vroia sa plece acasa si la 17.00 ramanea singur. Nici-un copil nu mai era... Poate ar fi bine sa te gandesti la cineva care sa-l ia de la gradi, sa se opreasca jumatate de ora cu el in parc si apoi sa-l preluati voi.
Daca e particulara...probabil ca stau pana la 18.00.

Mergi la inceput

aaa.......si mai am o intrebare? cum ma sfatuiti sa fac? eu as vrea ca fetita sa stea la inceput program scurt ( plus masa) cateva luni, pana se obisnuieste si pana incep eu serviciul cand termin CIC cu cel mic. Apoi probabil va fi la program lung. Cum e mai bine sa "declar"la inscriere? avand in vedere ca oficial sunt doar 20 de locuri...ca vreau la programa lung sau scurt? sau nu conteaza?

Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Mergi la inceput

si inca una : cand incepe gradinita la 1 sau la 15 septembrie? ca tb sa mai mergem si in concediu si sa stiu cand tb sa fim inapoi .

Noi, 2 minuni:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Da, sfatul meu este sa depuneti dosare la ambele gradinite unde va e la indemana, dar apoi sa va retrageti daca e cazul la cea la care urmeaza sa nu mergeti.

Cu ora de luat copiii, eu nu reusesc sa inteleg parintii astia, probabil ca mai toti au pe cine trimite sa le ia copiii la ora 16 sau au program pana la 15:30 la serviciu. Altfel nu-mi explic de ce la ora 17 gradinita e aproape pustie. Raman cate 2-3 copilasi singuri, ii mai pune la televizor, le mai da plastilina ceva, dar e neplacut pentru ei sa ramana mereu ultimii. Pentru Filip e mereu o problema nu atat ca ramane in urma cat faptul ca mai comaseaza grupele, ca sa se adune 3-4 copilasi de colo si 2 din alta grupa. Si educatoarele fac cu randul: o data sta una de la o grupa pana la 6 alta data sta alta. Problem copilului meu este ca nu-i plac schimbarile astea si plimbatul prin alte grupe si mereu le da de furca pentru ca plange de mama focului.
Aceeasi situatie este si la asa-zisele vacante cand ei fac pauza doar de activitati dar gradinita este deschisa numai ca parintii nu-i mai duc deloc asa ca nu-l mai duc nici eu ca decat sa fie el si inca un copil doi care chiar nu au cu cine ramane acasa si sa-i mute in alte clase ca sa se adune mai multi si sa-l iau mereu bocit mai bine ma lipsesc si-l tin acasa.

Asa ca sfatul meu e acelasi: sa va orientati si sa gasiti pe cineva care poate sa ii ia la ora 17 maxim si sa stea cu ei pana scapati voi de la munca. Asta e un alt motiv foarte important pentru care nici de la toamna nu imi pot cauta de lcuru pentru ca nu am cine sa mi-i ia si nu-mi permit sa platesc pe cineva.

Eseea, gradinitele din ce am vazut eu incep la o data aleasa de fiecare in parte. Nu pare ceva batut in cuie, poti sa intrebi acum la inscriere, dar de la o gradinita la alta stiu ca a variat cu vreo 2 saptamani daca nu chiar o luna.
Tu cere loc la program lung si mai vezi tu. Insa sfatul meu este sa nu incepi cu program scurt apoi sa treci la program lung. Copilul va fi derutat, daca va prinde teama de gradinita si va plange o vreme la inceput o sa creada ca merge din rau in mai rau. Incearca sa-i explici de-acum ca va merge la gradi, va invata lucruri noi, se va juca cu alti copii, mananca, doarme si apoi vii sa o iei acasa. Pentru ca ei nu stiu cat e ceasul dar au nevoie sa indentifice cumva momentul cand vii dupa ei la gradi. Eu asa ii spuneam lui Filip ca o poezie in fiecare dimineata.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Buna!
Andoix, anya, sau alte fete cu experienta, sfatuiti-ma si pe mine un pic, ca tot se dicuta de luat copilul de la gradi.

Eu mai am CIC cu cea mica pana in nov, cand ar trebui sa reiau munca.
Vrem sa o inscriem pe cea mare la gradi de stat pt la toamna. De luni incep inscrerile. Gradinita este f aproape de casa (5 min mers pe jos).
Am o educatoare vecina de bloc, la care am apelat pt sfaturi, daca ne poate ajuta cumva (nu e vb de spagi, dar ca poate "prelua" ea dosarul, adica chipurile ii zice directoare ca suntem cunostinte buna si se mai accepta si asa, copii din partea cadrelor didactice. gradinita fiind destul de solicitata). altminteri indeplinim conditia de domiciu in apropiere(dar daca vin 100 care apartin tot de gradinita asta?)
Sfatul pe care il cer ar fi legat de optiunea program lung sau scurt.
Educatoarea asta imi zice ca cel mai sigur e sa optez pt progr. scurt. ca la program lung sunt f putine locuri, si ca sa fim siguri 100% mai bine optam asa, si ne mai mutam dupa aia...

Situatia e cam asa... in nov reiau munca, mai am un copil care va avea atunci 2 ani, care 1 an (pana o dam si pe ea la gradi) va ramane cu bunicii, prin rotatie (ca nu avem unul singur care sa poate veni zilnic), plus sa o ia pe cea mare (daca o dam la progr scurt).
In caz de program prelungit, la gradinita asta ora limita e 17.30, eu lucrez pana la 16.30 si as ajunge in 30 min, deci m-as incadra chiar eu. Sau uneori poate unul din bunici (ori cel care sta si cu cea mica, sau unul care scapa mai repede de obligatii)

in fine, sfatul vostru care ar fi, vis a vis de optiuni? Unii zic ca la inceput pt copil e mai bine la program scurt, si sa o lasam la anul la program lung, altii zic ca mai bine direct lung...?
Mi-e teama ca daca optez la prog lung, si nu prind, ramanem pe dinafara, adica nici macar nu "retrogradam"(la figurat termenul) la program scurt. La programul scurt sunt sanse mai mari, caci sunt mai multe locuri. E cea mai ok gradinita asta si din cauza distantei (de altfel e si bine cotata), caci suntem legati si de fetita mica si e greu cu transportul pe distante mari.
Este vorba de gradi 42 din Bucuresti, sect 1. Nu stiu daca stie careva de ea, caci nu am gasit vreo referinta pe DC...

Multumesc anticipat!

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Da, sfatul meu este sa depuneti dosare la ambele gradinite unde va e la indemana, dar apoi sa va retrageti daca e cazul la cea la care urmeaza sa nu mergeti.

Cu ora de luat copiii, eu nu reusesc sa inteleg parintii astia, probabil ca mai toti au pe cine trimite sa le ia copiii la ora 16 sau au program pana la 15:30 la serviciu. Altfel nu-mi explic de ce la ora 17 gradinita e aproape pustie. Raman cate 2-3 copilasi singuri, ii mai pune la televizor, le mai da plastilina ceva, dar e neplacut pentru ei sa ramana mereu ultimii. Pentru Filip e mereu o problema nu atat ca ramane in urma cat faptul ca mai comaseaza grupele, ca sa se adune 3-4 copilasi de colo si 2 din alta grupa. Si educatoarele fac cu randul: o data sta una de la o grupa pana la 6 alta data sta alta. Problem copilului meu este ca nu-i plac schimbarile astea si plimbatul prin alte grupe si mereu le da de furca pentru ca plange de mama focului.
Aceeasi situatie este si la asa-zisele vacante cand ei fac pauza doar de activitati dar gradinita este deschisa numai ca parintii nu-i mai duc deloc asa ca nu-l mai duc nici eu ca decat sa fie el si inca un copil doi care chiar nu au cu cine ramane acasa si sa-i mute in alte clase ca sa se adune mai multi si sa-l iau mereu bocit mai bine ma lipsesc si-l tin acasa.

Asa ca sfatul meu e acelasi: sa va orientati si sa gasiti pe cineva care poate sa ii ia la ora 17 maxim si sa stea cu ei pana scapati voi de la munca. Asta e un alt motiv foarte important pentru care nici de la toamna nu imi pot cauta de lcuru pentru ca nu am cine sa mi-i ia si nu-mi permit sa platesc pe cineva.

Eseea, gradinitele din ce am vazut eu incep la o data aleasa de fiecare in parte. Nu pare ceva batut in cuie, poti sa intrebi acum la inscriere, dar de la o gradinita la alta stiu ca a variat cu vreo 2 saptamani daca nu chiar o luna.
Tu cere loc la program lung si mai vezi tu. Insa sfatul meu este sa nu incepi cu program scurt apoi sa treci la program lung. Copilul va fi derutat, daca va prinde teama de gradinita si va plange o vreme la inceput o sa creada ca merge din rau in mai rau. Incearca sa-i explici de-acum ca va merge la gradi, va invata lucruri noi, se va juca cu alti copii, mananca, doarme si apoi vii sa o iei acasa. Pentru ca ei nu stiu cat e ceasul dar au nevoie sa indentifice cumva momentul cand vii dupa ei la gradi. Eu asa ii spuneam lui Filip ca o poezie in fiecare dimineata.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Da, asa vom face, vom depune la ambele. Sincer, nu stiu daca vom intra la vreuna, cel putin din ce tot vehiculeaza directoarele. dar eu nu inteleg : daca sunt 100 de copii care indeplinesc criteriile pe 20 de locuri, cum se va face departajarea? sa zicem ca 5 au frati in gradinita, alti 5 au parintii cadre didactice ( desi nu mi se pare ok deloc criteriul asta, si ce daca sunt cadre didactice, de ce sunt preferati?? gradinita e a lor proprietate sau cum? ), mai raman 10 locuri..cum se aleg aia 10 copii?

apoi........parca nu imi vine sa o las la program lung din prima, ce rost are sa doarma acolo cand o poate face acasa? si apoi, vreau sa petreaca timp si cu fratele ei, cat mai sunt eu acasa. Mi se pare mult la program lung din prima. Deja i-am explicat tot ce spui tu acolo despre gradi, in fiecare zi aproape ii prezint "ävantajele"

plus inca o chestie! ce se intampla cu copiii care nu vor sa doarma de pranz??a mea are zile si zile, uneori pur si simplu nu vrea sa doarma. Am intrat in vorba cu o gardiana de la gradi si am intrebat-o ce se intampla daca unii copii nu vor sa doarma? zice : pai doamna dorm toti pana la urma, ranjind asa....zic : si totusi daca nu vrea sa doarma? pai tre sa stea obligatoriu in pat!! Pai zic : cum asa? 2 ore??? pai si daca nu vrea sa stea?? La care ea raspunde : Doamna, stau toti!! Tipa la ei si tot stau toti in pat!! Asta mi se pare chiar ingrozitor, mi-o si inchipui stand tremurand in patut 2 ore!! Pai nu poate sa-i lase intr-o camera invecinata undeva sa se joace?? Al meu sot a inebunit cand a auzit ! cica sa o dam la particulara chiar daca ne costa!

da, nici eu nu inteleg cum poti lua copilul la ora 16,30-17 cand esti la serviciu? unii de abia termina munca atunci! eu credeam ca program prelungit inseamna prelungit!, adica minim ora 18,00......pai ce fac? ii dau la gradi program prelungit ( ca doar va urma si al doilea) si angajez pe cineva sa ii ia de la gradi?

offfffff, tare greu mai e.

Noi, 2 minuni:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

la depunerea dosarului de inscriere trebuie sa fie ambii parinti? eu am sa fiu plecata din tara exact in perioada de inscrieri..sotul meu e cam tolomac la capitolul asta...ar da orice sa nu aiba de mers si socializat pe acolo..il poate inscrie o bunica?

am emotii cum nu am avut nici la admitere la facultate..nu m-am dus sa vorbesc dinainte cu directoarea, am tot mizat ca e gradinita din spatele blocului de care "apartinem" si inde a fost si sotul cand era mic..dar acum ca au afisat doar 20 de locuri mi s-au cam inmuiat genunchii

meg,dematei(9.02.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Asta mi-e si mie neclar, daca apartii cu casa de gradinita, sunt 20 de locuri sa zicem, si se inscriu 100 de copii, ce alte criterii mai conteaza? Sa zicem pt cei care nu mai au frati in gradinita. Spagile?? Cred ca de aici au inceput sa se generalizele spagile...

Stiti ce mi-e neclar? Pe vremea lui Ceausescu cand natalitatea era mult mai mare, deci mult mai multi copii, toti aveau loc, nu am auzit pe nimeni care sa nu fi mers din lipsa de loc, acum, ca sunt mai putini copii decat in anii '80, cum Dumnezeu nu au locuri suficiente???

In alta ordine de idei, mai astept sfaturi, pareri, sugestii, reclamatii la mesajul meu de anterior! multumesc!

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput