ATENTIE! Incep inscrierile la gradi pt. 2010-2011

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

monica, referitor la optiunea pt program normal vs prelungit (la restul intrebarilor nu stiu ce sa iti raspund..) noi am considerat ca pt matei va fi mai usoara adaptarea la 4-5 ore de gradi/zi, cel putin pt inceput...nu e chiar cel mai sociabil copil, nu prea ii plac schimbarile, in locurile noi cu lume noua e vadit timorat asa ca, desi mai incomod financiar (vom pastra bona si gradinita va mai adauga niste cheltuieli lunare) il vom inscrie la program normal (pana la ora 13)

meg,dematei(9.02.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Nu trebuie sa fiti amandoi la inscriere, un parinte e suficient, cu dosarul complet.
Si nu mai sunt locuri cum erau pe vremea lui ceausescu pentru ca nu mai sunt nici atatea gradinite ca atunci.

Monica, nici nu stiu ce sa te sfatuiesc. In orice caz in locul tau, as ruga educatoarea respectiva daca chiar vrea sa ma ajute sa vina cu mine la directoare cand depun dosarul. Si acolo fata in fata povestesti directoarei care e cazul tau particular. Eu asa as face. Daca ar fi sa merg mai departe cu punerea in locul tau nu as spune nimic de program scurt cu riscul de a nu prinde loc pentru ca tocmai pentru ca sunt locuri putine numai daca deschizi gura sa fii sigura ca nici nu te mai ia in considerare pentru program lung, ori pentru mine a fost foarte important ca sa stea la progrma lung.

Noi petrecem oricum destul timp impreuna, dupa gradinita mergem in parc sau la verisoarele lor sau la un prieten la joaca, dar acum ca a venit caldura mai mult prin parc. Profit ca sunt amandoi mancati si dormiti si dupa amiezele le petrecem impreuna. Desigur aproape in jumatate din ocazii ne intoarcem acasa si pregatim cina din ziua respectiva sau cine stie ce altceva mai am eu de rezolvat, dar ei se joaca, deseneaza si eu imi fac treaba.

Cu somnul de dupa amiaza, sa stiti ca nu e folclor de gradinita: chiar dorm toti pana la urma si nu tremura niciunul in pat. De curand am descoperit ca eu il stiam cuminte pe fi-miu si eram convinsa ca doarme in fiecare zi. Cand colo mi-a povestit educatoarea intr-o zi ca e in extaz ca reusise sa-i culce pe toti si a dormit pana si Filip de la bun inceput. Am ramas cam masca si mi=a spus ca de obicei cere apa apoi pipi si uite asa mai mult se plimba decat sa doarma plus ca se iau toti unii dupa altii si venea unul pleca altul si tot asa. Dar descoperise si ea metoda magica: le-a zis ca in ziua aia nimeni nu se da jos la apa sau la pipi si i-a trimis daca au de facut ceva sa faca inainte. Ce greu era dar uite na intr-o buna zi i-a venit aceasta idee.
Varianta cu joaca intr-o sala alaturata nu este agreata in mai nici o gradinita pentru ca chiar daca se joaca cuminte si cu orice s-ar juca, respectivul copil trebuie supravegheat de cineva si cine sa-l supravegheze? Plus ca nu poti sa spui unui copil de varsta asta caruia ii arde de joaca, dar care totusi fara ora aia de somn e cam isteric pe la 17 asa (adica exact cum e copilul meu) ca un colegut de-al lui nu poate sa doarma asa ca sta in camera alaturata dar el trebuie sa mearga la somn ca altfel o sa fie obosit si o sa planga din orice.

Altfel eu v-am zis parerea mea despre program lung versus program scurt, pentru mine asa a fost ok. La inceput am zis ca vreau sa se obisnuiasca pentru imi faceam planul ca de anul asta imi gasesc de lucru si nu vroiam sa pice pe mine sa-l obisnuiesc tocmai cand trebuie sa incep si un nou job, asta a fost anul trecut la grupa mica cand copiii mei stateau la bunici de luni pana vineri. Apoi am schimbat gradinita, iar am zis sa mearga de la inceput program lung, pentru ca e un stres pentru el schimbarea in sine si daca il duc mai intai program scurt si pe urma lung n-o sa-i placa, sa nu va suparati pe mine dar pentru mine este echivalent cu o pacaleala pe care in final daca copilul o percepe asa cum am crezut eu c-o va percepe Filip atunci si-ar pierde de tot increderea in parinte si ar uri gradinita din tot sufletul. SI in final asa am ramas, chiar daca eu muncesc de-acasa si teoretic as putea s amerg sa-l iau la pranz. Teoretic doar pentru ca practic daca as face asta s-ar numi ca STAU acasa nu ca MUNCESC de-acasa pentru ca n-as mai avea vreme sa fac mai nimic.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

Fetele, trebuie sa mergem la o anumita ora pt inscriere sau ceva? Adica daca ma duc in prima zi a inscrierilor, in programul gradinitei, cred ca e ok, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

Ralucis - eu am inscris copilul in prima zi de inscrieri, pe la 9-10, adica in timpul programului gradinitei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandruta spune:

In primul rand directorul e obligat sa primeasca toate dosarele. Abia apoi se face o lista cu admisi, deci nu conteaza la ce ora depuneti dosarul.
Pentru Monica, daca poti inscrie copilul la program prelungit eu te sfatuiesc s-o faci. Daca nu se adpteaza il poti lua inainte de somn. La prelungit platesti hrana (in jur de 10 lei/zi), iar la program scurt copilul are pachetel de acasa. Nu pierzi nimic, pentru ca gustarea de la ora 4 o ia copilul acasa daca pleaca mai devreme.
Nu cred ca nu sunt locuri in gradinite, pentru ca s-au construit in ultimii ani corpuri noi. Doar ca unele sunt mai cautate si se aglomereaza. Si se produce haos si pentru ca parintii depun dosarul in mai multe locuri (nu va condamn!). Parerea mea e ca daca stii pe cineva acolo sa incerci asa!
Eu lucrez la gradinita, dar sunt acasa cu bebe. Stiu ca sunteti speriate si nelamurite. Daca va pot fi de folos...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

am depus si noi azi dosarul. acu'sa vedem......

Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubu77 spune:

esseea, fetelor pe langa dosar ati mai dus si o mica atentie la inscriere? ca mine merg si eu...si sa vrea sa stiu cam ce cum...daca vretzi imi puteti raspunde pe privat..
Sunt obligate sa primeasca toate dosarele... am intrebat eu la inspectorat..ca asa mi-a facut mie una anul trecut ca nu mai sunt locuri..si era martie..zic cum doamna..si nu a vrut sa imi ia dosarul..nu a vrut sa mi-l ia ca eu oarecum locuiam in zona gradinitei..fata de altzii care sigur nu..si luam locul unuia deja promis..dar anul asta nu ma mai las..ma duc din nou si la ea..si sa-mi dea numar de inregistrare la dosar..si asteia chiar ca nu ii duc nimik..

Mergi la inceput

iubu, eu nu m-am dus cu absolut nimic. doar dosarul si atat.

Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandruta spune:

Doar dosarul! Nu mai incurajati spaga! Stiu ca de frica sa nu ramana pe dinafara sunteti tentate sa strecurati ceva, dar nu e bine. E dreptul fiecarui copil.

Mergi la inceput

mandruta, ia spune-mi si mie, te rog, daca sunt 20 de locuri si 50 de copii care intrunesc criteriile, cum se aleg cei 20??

Noi, 2 minuni:

Mergi la inceput