Minciuna sau deformarea realitatii?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ceela spune:

Si daca bunicul vede si spune ca sunt prosti? si ca mama lor e lenesa?
si eu stiu ca nu e asa. adica ea nu e lenesa, doar ca oboseste repede, nu poate face multa treaba, si copiii nu sunt prosti, ca nu exista copii prosti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Ok, deci las' sa fie balul bal pana la capat, ca pe bune ca asta e tziganie ca la usa cortului.
Deci asta e bunatate de PM de la Ceela, stiu ca nu e frumos, dar e sanatos.
Ca sa vedeti fete dragi de ce trebuie sa chemam protectia copilului. pe bune ca m-am oripilat.

Copiii au 5,4 ani ani. Nu 3. si nu evorba ca nu vorbesc, dar vorbesc altfel.
in loc de eu spun tu, in loc de creta, creion, pe mine de cate ori ma vad ma intreaba :pi tine cum ti cheama? la fel pe toti ceilalti.
cumnata a vrut sa ia trimitere sa-i duca la logoped, ea cu frati-su. dr. a vrut sa le dea la psihiatru, nu la logoped. aici eu m-am oprit, ca nu e treaba mea.

Daca noi chemam protectia copilul si barfim pe un forum public o mamica din cauza ca niste copii de 5 ani spun tu in loc de eu, spun creion la creta si vorbesc moldoveneste, inseamna ca am avut dreptate ca a luat-o lumea razna.
Psihiatru pt asta?! Jeez!
Fata draga, voi duceti lipsa de subiecte de barfa acolo. Sterge subiectul asta pana nu afla femeia aia, ca pe bune ca altcineva are nevoie de medic, nu copiii aia.

Mergi la inceput

de 12 ori in 9 luni? dar ei in 4 ani? si cand face unul hapciu, sa ia automat si celalalt? are aproape 6 ani copilul tau, dar poate sa povesteasca ceva? chiar daca nu ar pronunta corect? stie sa tina un creion in mana? deseneaza mai mult de un cerc? se baga sub masa cand vede o fetita? spune tu in loc de eu? stie sa spuna singur macar o strofa? poate sa deseneze intr-un chenar? l-ai scos mai mult de 5 ori pe an din curte? incearca macar odata sa faca un puzzel? daca ar avea 5,4 ani si nu ar face nimic din toate astea, si tu ai sta acasa, si una din asa zisele tale prietene ar face ceva, macar sa scrie pe un forum, fara sa-ti dea numele,ce ai prefera?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Ceela, cumnata ei e si ea foarte sensibila avand in vedere ca a supravietuit doar unul din copilasi. EU cred ca cele doua mame: cumnata si prietena ta au doua abordari total diferite in ce priveste copiii. Si cum si copiii sunt diferiti ca viteza de dezvoltare, ati constatat ca modul in care ea ii creste nu e ok. Probabil ca stii tu mai multe despre copii si de asta iti pui probleme. Scuze, eu sincer m-am pus in pielea mamei respective si nu m-am simtit bine. De asta cred si eu ca Roxy, ca are o atitudine defensiva, ca se simte mereu judecata, cantarita.
Stii cumva de ce nu dorm copiii cu ei?
Copiii mei au dormit cu mine (cu noi) pana la cateva luni dupa nasterea celui de al treilea copil. Apoi a fost un haos generalizat si acum cel mic are 8 luni si ceilalti doi vor sa doarma la bunici! La parintii mei cu care locuim in aceeasi casa, dar la parter. Mi-ash dori sa doarma in camerele lor, sau macar cu mine si cu sotul meu, dar cum ei sunt fericiti asa, de ce sa le stric placerea? N-o sa se intample asta la infinit, dar nu vreau sa fortez lucrurile. SI din afara ce s-o vedea? "ii lasa pe cei mici cu bunicii ca sa nu-i strice noptile"? Sau cand mergem de Sarbatori la socrii, sau Duminica in vizita, socrii vorbesc la telefon cu diversi altii. Si ce-mi aud urechile: "nu avem timp, stam cu nepotii" Nu zau? Si atunci ce sa mai zici de perceptia celor din jur.

www.dropshots.com/dochia" target="_blank">poze1
poze2

Mergi la inceput

Nu e vorba de protectia copilului. e ceva...si eu nu stau acum la 12 noaptea sa barfesc, vreau sa aud sigur ca ei sunt ok, si sa stau linistita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Citat:
citat din mesajul lui ceela

de 12 ori in 9 luni? dar ei in 4 ani? si cand face unul hapciu, sa ia automat si celalalt? are aproape 6 ani copilul tau, dar poate sa povesteasca ceva? chiar daca nu ar pronunta corect? stie sa tina un creion in mana? deseneaza mai mult de un cerc? se baga sub masa cand vede o fetita? spune tu in loc de eu? stie sa spuna singur macar o strofa? poate sa deseneze intr-un chenar? l-ai scos mai mult de 5 ori pe an din curte? incearca macar odata sa faca un puzzel? daca ar avea 5,4 ani si nu ar face nimic din toate astea, si tu ai sta acasa, si una din asa zisele tale prietene ar face ceva, macar sa scrie pe un forum, fara sa-ti dea numele,ce ai prefera?

Pe bune ca fac copy-paste la mesaje din astea ca sunt de retinut in istoria forumului. Pai stie sa tina creionul in mana sau nu, daca face cerc, nu? Ca face doar cercuri si nu si paralelipipede, nu-i nimic, are tot timpul. Medicamente nu ai luat tu toata viata cat a luat copilul meu, dar nu e cazul sa iti dau raportul. Sun copii care inca mai coloreaza afara din chenar si nu ii spanzura nimeni si nu ii trimite la psihiatru pentru asta. Sun copii care nu se ating de puzzle, nu le place deloc, dar se joaca cu masinute sau lego toata ziua. Baiatul meu daca nu ii place de cineva se duce in camera cealalta si se uita la televizor, nu se joaca cu el. Tu vorbesti cu toata lumea, esti prietena tuturor?! Ma indoiesc! Copilul meu nu stie nici o poezie, stie cateva cantecele atat. Aici nu se invata poezii si nici eu nu l-am invatat. Rugaciunea Ingerasul a invatat-o dupa ce am repetat-o cred ca vreo 4-5 luni seara de seara. Si acum mai greseste cateodata cand e obosit. E aberant, opreste-te te rog, ca nu e cazul sa te agiti atat. Singura "vina" as zice a mamicii asteia e ca nu duce copiii la gradinita, acolo sigur ar invata sa interactioneze cu copiii mai mult, ar invata si poezii fir-ar ele de poezii, ar vorbi mai mult si mai corect, etc. Sigur o sa ajunga macar la scoala si o sa se corecteze copiii, daca nu ii duce intre timp la gradinita. Poate ca nu isi permit. Poate ca sanatatea copiilor nu le permite sa mearga la gradinita, poate stau 1 saptamana la gradinita si 1 luna acasa bolnavi si asa au decis sa ii mai tina acasa pana trece iarna, habar nu am.

Dar stiu sigur ca tu nu ai mai fi prietena mea daca as afla asta si nici cumnata nu mi-ar mai calca casa pentru complotul facut! Brrrrr....

Mergi la inceput

Copiii stau la bunici ca acolo le e bine. au camera lor. Faptul ca stau la bunici nu e o acuza, doar am scris sa se inteleaga ca mama nu e super obosita, gen nopti nedormite, sau altele. Ea sta zilnic cu ei, le face mancare buna intotdeauna, le calca, nu e mama rea. nu vreau sa acuzati mama.
Si mesajele private sunt private nu pentru ca sunt secrete, ci pentru a nu fi citite de absolut toata lumea, ci doar de cei care ar fi interesati mai in amanunt. Daca era un secret nu-l scriam nimanui, nici macar pe privat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

ceela poate ca tie chiar iti pasa de cei doi copii, dar spune chiar amandoi sunt cu probleme, nu se poate unu numai si celalalt nu, pentru ca ceea ce descrii tu acolo, face parte din sfera autismului.Este o problema grava, care trebuie abordata de foarte timpuriu.Poti cauta daca te intereseaza si singura pe net sau chiar aici pe forum discutii despre aceasta problema sa zic asa, pentru ca acesti copii care au autism , nu sunt vinovati cu nimic ca sunt asa, si nici parintii.Singura vina a parintilor ar fi aceea ca lasa timpul sa treaca pe langa ei fara sa ajute copii.Deci daca ceea ce spui nu e doar asa spus la hai sa-i arat eu cine e mai tare, atunci cu adevarat are nevoie de ajutor.Ar trebui sa cauti pe net despre asta, ce se potriveste si sa-i dai sa citeasca.Sa ii spui ca depinde doar de ea daca copii vor fi integrabili sau nu, si sa nu piarda timpul.Inversarea probnumelui eu cu tu este foarte frecventa in aceasta problema, la fel cu repetarea obsesiva a unei formulari sau intrebari cum spui ca va intreaba mereu cum va cheama...
Dar revin, amandoi au aceleasi manifestari, sau doar unu si celalalt pentru ca sunt mereu impreuna il copie.
Daca sunteti la tara e foarte greu sa aiba acces la informatie si e pacat de copii, sa treaca timpul pentru ca dupa varsta de 7 ani nu prea se mai poate face nimic.Eu in acest fel as fi de acord cu intruziunea din afara in treaba lor, pentru ca timpul pierdut nu se mai intoarce.
Da doar sa fie asa cum spui si nu doar ca ei nu cunosc ca aceea era creta si li s-a parut creion sau din astea, care nu au legatura cu vreo boala ci cu educatia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Nu stiu, nu ar trebui sa ma bag. Dar daca nu au prea fost la gradinita, ca or fi fost bolnaviciosi sau mama ciudata, poate nu s-a ocupat cineva in mod serios ca acesti copii sa aiba niste achizitii (poezii, desen in chenar). Chiar nu ash vrea sa minimalizez o problema care ar putea fi serioasa. Dar ce te faci cu un un barbat care vede si spune ca nepotii lui sunt prosti si fii-sa lenesa? In capul lui problema e rezolvata.
Cu hapciuul din experienta proprie si nefericita, de dushmanca infocata a antibioticelor date aiurea: da, sunt copii care prind din zbor primul stranut. Ai mei 3 sunt in aceasta categorie! Poti sa separi fratii? Nu poti. Pai atunci, e foarte probabil sa raceasca unul de la altul de fiecare data. Si posibilitatile ca ei sa ia un microb, virus din alta parte sunt mai multe cu cat ai mai multi copii...
Ai putea sa incerci sa spargi cumva bariera ei defensiva. Si sa vezi daca nu cumva a vorbit deja cu un psiholog, sau daca nu i-a mai sugerat cineva deja asta (un alt medic din cei multi care i-au vazut copiii).

www.dropshots.com/dochia" target="_blank">poze1
poze2

Mergi la inceput

Carmenbr, nu ai fost corecta. nu toti copiii fac ce am scris acolo, dar daca nu fac nimic din ce e scris? e mare diferenta. si nici tu, nici eu nu suntem speciliasti. Ca sa fiu mai exacta, daca la toate achizitiile se incadreaza la varsta 2-3 ani? copilul tau a vorbit tarziu, dar acum turuie. dar daca acum vorbea tot ca atunci cand a inceput? cu acelasi vocabular si aceleasi fraze? si daca nici cu lego nu construieste? daca ma intreaba mereu cum ma cheama?uita mereu numele meu sau nu recunosc persoana? stii tu toate raspunsurile?

Mergi la inceput