Minciuna sau deformarea realitatii?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

mai, in loc sa o acuzam pe fata ca face barfa, sa ii face educatie neceruta si neavenita, nu ar fi mai bine sa cautam o solutie? sa ii dam un sfat?
ce e atat de greu sa credem ca exista prieteni pe lumea asta, ca exista oameni care vor sa isi ajute seamanul.
Nu cred ca cineva din cele 3 au mistreated "saraca" mama, ci dimpotriva, ii tolereaza minciunile si tot incearca sa o faca sa inteleaga ca ceva nu e chiar unde trebuie!
hai sa ne ingrijoram de copii, sa incercam sa luam povestea ca un studiu de caz si nu ca pe un deget aratat pe strada de un know-it-all (cu opinii de genul asta nu ar mai exista studii de caz in educatie/cercetare)

on topic, eu sunt mai brutala, si refuz sa mai iau contact cu astfel de persoane. Cateodata sunt intrebata de ce atitudinea drastica, si atunci dau feed-back. Am destule ale mele pe cap sa stau sa ascult fabulatiile cuiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Si nu cred ca e nici minciuna, nici deformare a realitatii, nici nu se minte singura. E poate mai putin atenta la detalii, fiind gemeni cred ca au coplesit-o, poate au avut si probleme de sanatate mici fiind, poate era exasperata de chestii de genul: al meu suge 300 ml lapte la 4 ore si doarme toata noaptea, iar mai apoi: al meu mananca 300 g de mancare sau ce-o fi, in timp ce ea s-o fi chinuit sa hraneasca 2 mofturosi. Poate gemeni fiind si sarcina cu probleme, au mers mai tarziu. SI ce? 12, 13 sau 16 luni (1 an si 4 luni adica normal!)chiar coneteaza? Tot in jur de un an e, nu? Si sunt adulti care n-l pronunta pe R. Daca pe mine maine ma intreaba cineva daca copiii mei il pronunta pe R, da stiu fetita il pronunta, dar nu stiu exact de cand. Nu ash putea sa spun daca de la 36 de luni sau de la 40 de luni, ca nu socotesc lunile la care stau in fund, le ies dintii, merg sau il spun pe R. Aaa si nici nu notez nicaieri, deci mult mai rau, ca n-o sa am peste ani DOVADA cand or avea ei copii sa le explic eu exact ce si cum se face si la ce varsta!
Cu medicul de familie, la care ati discutat-o, iar nu mai zic. Ba zic, urat! Sunt sigura ca nu s-o fi dus de nebuna la diversi doctori pe la Medlife! Nu s-o fi dus de mare incredere ce o fi avut in doctorul de familie, care moare de grija ei si a copiilor! Si daca copiii chiar sunt sensibili si bolnaviciosi si predispusi la astm (da si ai mei sunt), asta nu inseamna ca-i neglijeaza sau ca e inconstienta sau ca trebuie cineva sa anunte protectia copilului. Ai mei sunt bolnavi de 2 luni de zile! Continuuu. Sunt exasperata cu asta. Si o sa ma apuc sa le explic prietenilor apropiati sau chiar fratelui meu ca am probleme cu ei? Pe toti ii intereseaza cat sa-si dea cu parerea, da? Si mie mi s-a spus ca toti 3 vor face astm si acum ce ar trebui? Fratele meu si vreo verisoara sa ma judece ca le fac aerosoli cu adrenalina in loc de ventolin? Sau ca le dau/ nu le dau antibiotic cand cum.
Cu mintitul doctorilor. Nu-i minte, doar ca nu le spune? Spune-i unui doctor: am fost la 5 doctori si mi-au dat urmatoarele:........ si nu am fost multumita, nu am incredere in ei........POti sa faci asta? Poti sa ocolesti raspunsul, realitatea, dar cu siguranta faci ce crezi tu ca e mai bine pentru copii.
Cu iesitul fara copii. Cu ea sunteti prietene bune, dar sotul? Ce stiti voi despre relatiile intre ei? De unde stii tu ca ea nu acopera acolo alte lucruri. POate el mai vrea sa iasa doar cu nevasta. Nu spun ca e bine, rau, dar poate nu o fi ea de vina pentru toate. Poate cand ati fost cu totii cu copiii, copiii ei erau in convalescenta si a preferat sa nu-i ia sa-i puna la gramada cu alti copii inttr-o perioada cand puteau fi mai receptivi la imbolnavire. Si aici se poate croseta la infinit: "de ce i-a lasat bolnavi sau post boala?"

www.dropshots.com/dochia" target="_blank">poze1
poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna, eu cred ca voi nu-i sunteti prietene si nici ea voua.Nici eu nu as dori sa ies la plimbare impreuna cu alte asa zise prietene care nu ar avea ce face decat sa compare copii mei cu restul copiilor.Nu as putea nimic sa fac sau sa zic ca dupa aceea as auzi ca am zis aia sau ailalta.Nu pare prea promitator ca sa vrei sa iesi cu copii in compania asta.Nu e de mirare ca ea nu vrea sa iasa cu voi.Ma mir ca va primeste in casa, dar daca nu ar deschide usa probabil s-ar trezi cu protectia copilului pe cap ca maltrateaza copii si ii tine inchisi.
Oare nu v-ati gandit la varianta ca va arunca minciuni sa scape de voi? Spune orice numa sa va faca sa o lasati in pace.Nu inteleg si pace grija asta a altora pentru ce se intampla la vecin.Daca copii sunt gemeni, sarcina a fost cu probleme , e si normal ca acesti copii sa nu fie la fel , ca unul nascut din sarcina unica, poate nascut la termen, si sa aiba unele aspecte diferite sa spunem.Nici un copil nu se dezvolta la fel, unii vorbesc mai mult si mai repede, altii merg mai devreme sau altii pur si simplu retin foarte mult.Toti sunt diferiti.De ce va place asa sa dati cu noroi intr-un om.O fi cu probleme , nu zic , ca nu o cunosc, dar sa intri in casa ei si apoi sa zici ca tv e mereu pus pentru copii , mi se pare lipsa de bun simt.
Si la mine dac aintra cineva la o anume ora, dimineata pana in 11 , au program de desene, sunt unele foarte frumoase, educative, prin care cel mic care nu merge la gradi inca invata germana, dar unul neavizat ar zice , uite ce mama ...ii lasa la desene, dar de fapt ei nu se uita acolo, doar aud, si le intra in cap ceea ce aud.Spune mereu cuvinte noi si asta nu face decat sa ma bucure.Afara merge, da nu cuvoi, cine si-ar dori sa stea mereu sub lupa si sa-i fie analizate orice miscare, atat a ei cat si a copiilor ei.
Si al meu cel mare a vorbit foarte tarziu, spre 3 ani, dar nu am auzit pe nici o prietena cu care ma intalneam, vai draga esti dusa cum poti sa lasi copilul sa nu vorbeasca la varsta asta.Nimeni nu stie prin ce am trecut eu pana sa-l aud vorbind, da nu ii dau voie nimanui sa imi critice casa.Asta se intampla si la casa acelei femei.
Nu spuneti nicaieri ca-si neglijeaza copii...doar pentru ca nu-i ia mereu in vacante, e gata mama rea? Are cu cine sa-i lase in grija, ii stie la adapost de rele, atunci de ce nu...Noi nu avem cu cine sa-i lasam asa ca-i caram cu noi mereu, da nu mereu le e bine, asa.Ar fi mai bucurosi sa stea cu bunicii , o zi, doua, decat sa mearga oriunde, pentru ca e obositor pentru ei, sunt mici.
Dar nu ma mai intaind, daca voi vreti cu tot dinadinsu sa face razboi in casa femeii, bagand sotul ei la inaintare si dovedindu-i acestuia ce mama de nimic e sotia lui...atunci nimic nu va va impiedica...dar ma mir sincer de ce va mai deschide usa...poate de frica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

-s-a gandit cineva ca fiind gemeni e normal ca acesti copii sa aiba o dezvoltare mai inceata?
-am o prietena buna care este o mama buna dar isi indoapa copilul cu antibiotice (a fost si asistent medical) convinsa fiind ca face bine
-e intr-adevar foarte deranjant sa te simti sub lupa continuu (poate si din cauza asta se/va minte). Poate mai are putin si-o ia pe campii (chiar nu-mi pot imagina cum e sa cresti 2 copii odata) si iesirile cu sotul sunt garantia ei ca ramane intreaga la cap
- poate e greu sa mergi cu doi copii in parc (si eu stau la curte si nu mai merg in parc la fel de des ca atunci cand stateam la bloc - e mai dificil) dara asta nu inseamna ca am luat-o razna
- si eu am schimbat 4 pediatrii (motivele sunt altele dar nu conteaza asta)
Concluzia mea: e foarte sensibila si discutabila situatia. daca-i esti cu adevarat prietena scoate-o intr-o zi la o cafea si spune-i ce te ingrijoreaza.

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Nu are rost sa ne certam .... eu zic doar atat : O MAMA CARE SE MULTUMESTE SA FIE DOAR VECINA CU PROPRII COPII NU PREA E MAMA ! Punct! Orice mi-ati spune asta e o convingere pe care nu mi-o poate demonta nimeni.

Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/ ***** www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA

Nasterea ariciului Vladimir ***** ***** Anna, o nastere cu viteza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceela spune:

Conform ultimelor mesaje, sa inteleg ca nu trebuie sa se amestece nimeni, ca mamica isi cunoaste bine copiii si doar ne minte pe noi sa scape de noi. dar minciunile le spune fara sa o intrebe cineva. nu e vorba ca nu-i place cu noi, dar copiii stau singuri fara parc, fara gradinita, fara alti copii. Si ei ar vrea la copii, isi doresc foarte mult.

Asta vroiam sa aud, ca mamica stie si doar ne minte pe noi. Copiii au mancat dintotdeauna bine, sunt mult mai inalti decat cei de varsta lor, sunt frumosi si veseli, copiii ii plac si lor le plac copiii. Copiii sunt cuminti nu i-au facut viata grea. fara sa intrebe cineva, ea pune mereu propozitia: "Stii, eu iau mereu copiii cu mine, doar acum nu i-am luat"
Ea ii spune cumnatei: cum nu merge? ai mei au mers la 1 an. Cum nu-l spune pe R? ai mei il spun.
Medicul de familie i-a spus mamei copiilor, nu mie sau cumnatei. Si mama nu a vrut sa auda, vrea sa schimbe medicul. La gradinita nu i-a placut, dar nu a cautat alta, vecinele ei nu-i plac, dar pe copii nu i-a dus in alt parc. Si aici nu e vorba ca nu-l spune copilul pe R. e ceva mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

ceela, sigur ai dreptate, nu a pus nimeni la indoiala ceea ce spui, ceea ce se desprinde cand vezi din afara , e logic mai clar vazut decat din inauntru, dar totusi, ar trebui sa incercati sa vedeti oare de ce face asta aceasta mama.Poate ca contraatca prima pentru a nu fi pusa ea in dificultate, nu inteleg rostul a ceea ce face.Poate are intradevar probleme, nu cred ca pe un forum vei afla raspunsul pe care il cauti, ci doar presupuneri, dat cu parerea sau contraziceri.Tu esti acolo, vezi concret ce se petrece,trecand de firul subtire ce delimiteza barfa de grija adevarata .Este as ade usor sa criticam , dar asa de greu sa ajutam cu adevarat.Nu inteleg nici eu de ce mama aceasta poate sa stea in casa vecina, stiindu-si copii la alta casa, chiar si a bunicilor.Una e sa nu ai cu cine ii lasa ca pleci la servici, si alta e sa te duci acasa sa ai liniste, lasandu-i acolo.M a cam depaseste, dar vezi, suntem asa diferiti si ceea ce mie mi se pare negru, alteia poate sa i se para alb.De aceea parerea mea, este sa o ajutati , dar nu cu critica.Asa nu veti rezolva nimic, si nici facand din sotul acestei femei o arma de atac asupra ei, s-ar putea sa obtineti exact contrarul a ceea ce va asteptati.Bafta multa si fiti alaturi de ea, da nu atacand.

M gandesc ca daca ati aduce discutiile in asa fel incat sa inteleaga ca nu e asa grav ca nu-l pronunta pe R sa zicem la varsta asta, se rezolva, cu ajutorul logopedului, care e prieten cu ea, nu dusman.Probabil ea vede in toti ca posibili inamici ce vor sa-i dovedeasca ca nu e mama buna, si atacata fiind, face tot posibilul sa se puna la adapost.Nu stiu, asa vad eu.Daca s-ar putea relaxa putin in preajma voastra, sa vada ca nu ii vreti raul, nu vreti sa ii dovediti ca nu se pricepe cu copii, ci ca e ceva ce nu depinde doar de ea si de aceea exista ajutor, poate se va deschide si va aceepta .Asa renuntand la minciuna, care , dupa parerea mea, ma repet, scuze, dar eu o vad ca pe o arma folosita de ea pentru a se apara, de toate comparatiile celor din jur.Sper sa puteti sa faceti ceva pentru ea, ca e tare greu sa crezi ca toti au ceva cu tine si ca ai numai dusmani...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceela spune:

Copilul cumnatei e cu 2 ani mai mic, nascut la 1100 din tripleti, singurul supravietuitor. Cumnata ei tot timpul a auzit asta ca ei sunt gemeni, se dezvolta mai greu, de aceea nu s-a alarmat pana acum. dar al ei are deja 3,5 ani, vorbeste mananca singur, se imbraca sie sa se joace, de aia acum nu mai poate crede scuza asta cu dezvoltatul mai incet. si daca nu se dezvolta, nu trebuie ajutati?
Antibioticele-: cand am intrebat-o daca nu ar trebui sa le faca ceva analize, exudat, ceva, sa nu le dea asa de multe ca poate de aia nu-si mai fac efect, imi spune mereu ca nu le-a mai dat anul asta. i-am sugerat sa scrie intr-o agenda cand le da, ca timpul trece si uiti de cate ori le-ai dat. ea sustine ca nu le-a mai dat.
Cu copiii in parc e greu, dar asta vara eu i-am luat si pe ai ei de cateva ori, si am fost cu 3, ea a ramas in casa, doar ca nu-i place in parc, nu sa faca treaba.
Copiii stau ziua si dorm noaptea la bunici. ea si sotul sunt singuri zilnic de la ora 19 seara la 9-10 dimineata, nu e vorba sa evadeze ea cu sotul. Au fost invitati de multe ori cu copiii in we, ceilalti merg cu copiii, de aia se scuza ea mereu ca nu ii ia.
Mai raspund la intrebari, de barfit nu am barfit pe strada, am scris aici fara sa dau nume, si aprope convinsa ca ea nu citeste forumuri despre copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Sibylle, dupa teoria ta multe mame nu sunt mame. Suna aiurea stiu, dar sa ma explic. Sa ridice mana sus cate dintre mamele de pe acest forum au fost crescute de bunici pana pe la 7-8 ani, poate si mai mult si parintii veneau doar la sfarsit de saptamana.
Sa vad acum cum le explici ca mamele lor nu sunt mame.
Hai sa nu exageram, daca unele dintre noi nu am lipsit din viata copilului nostru nici o noapte (eu recunosc in aproape 6 ani ai lui fiu-meu am lipsit 5 nopti) si am fost mereu langa ei, nu inseamna ca alti copii sunt privati de mame sau ca nu sunt mame suficient cele care au copiii crescuti si pe la bunici. Sunt convinsa ca si acum pe forum sunt multe mamici care au copiii la bunici si ii vad in week-end sau mai rau, stau in alta tara si copiii sunt la bunici in Ro. Nu comentam motivele, comentam situatia de fapt.

Eu sincer, daca as afla ca cineva scrie de mine pe forum sau ca, cumnata mea deschide subiect de barfa de mine pe forum (Monica please nu o face), nu ai vrea sa stii ce ar fi la gura mea la usa ta, iar cumnata nu ar mai calca veci in casa mea.
Mai fetelor, voi o vedeti pe ea si copiii aia cateva ore pe zi si sunt sigura ca nu zilnic. Cum pisicii mei de voi puteti pune diagnostice copiilor aia si mama si bunica care sunt non-stop cu ei nu vad?! Hai ca mama e depresiva, deja s-a diagnosticat, dar bunica are si ea depresie post-natala?! Ca mi-e tare greu sa cred ca macar bunica nu ar face ceva daca ar fi chiar atat de in neregula.
Da, poate ca nu vorbesc perfect, poate ca cei mici nu stiu sa se joace extraordinar cu copiii dar astea nu sunt motive sa luati in colimatoriu femeia. Vorbiti cu ea, vorbiti si cu bunica daca chiar arde, dar lasati-le pe ele sa decida. Nimeni nu isi doreste sa nu li se dezvolte copiii, ce naiba. Mama, de-ati fi voi "prietenele" mele.

Mai ce naiba, a fost ceva pus in mielul asta anul asta? Ca zici ca a luat-o natiunea razna frate. Sau e prea mult timp liber si atunci o ia imaginatia razna, ca eu altfel nu-mi imaginez ce e cu explozia asta de luat pe aratura. Dar nu-i nimic, facem trafic pe forum, avantaj Mirela!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Ceela, pai tu esti ideala sa fii "prietena" mea. Copilul meu a inceput sa vorbeasca dupa 3 ani, pana atunci doar cateva cuvinte, nu le lega deloc. Acum nu-i tace gurita, e moara stricata, insa sunt si copii mai tacuti. Catoedata nici acum la aproape 6 ani nu stie sa se joace cum trebuie cu unii copii, el e genul mai razboinic, mai bataios, alearga mult, vorbeste tare. Alti copii mai linistiti sigur nu s-ar putea juca cu el, iar parintii ar zice ca are ceva in fundulet de alearga asa. Asta nu inseamna ca nu e un copil normal, e doar diferit de cei mai linistiti. Asta e temperamentul lui, veci nu o sa fie un copil calm, molcolm. Nu vrei sa stii cate antibiotice a putut lua copilul meu acum 2 ani, a luat de 12 ori antibiotic in 9 luni, deci de mai mult de 1 data pe luna. Te-am oripilat? E adevarat ca a si fost bolnav, e astmatic, dar a luat antibiotic. Si nu uita ca nu sunt in Ro unde doctorii dau asa una-doua antibiotic. Chiar si aici doctora lui imi da cateodata antibiotic la o raceala mai prelungita, pentru ca altfel nu inceteaza criza de astm si apar complicatii. Sunt situatii si situatii, pe bune ca e aberant ce faci tu acolo.

Si da, tot barfa e, chiar daca nu e la coltul strazii, tot tzatzism e.

Mergi la inceput