Maple-syrup babies (8)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Simonna

Seara!
mQQm, tie ti-era de bucataria mea :))))

Dragaica, ziceai de caruciare duble...
Amu', cu ocazia ca fiu-meu a incercat sa coboare un deal in fuga impingind caruciorul sor'sii (slava Domnului ca nu era si sor'sa in el!!!!!) si n-a reusit sa ajunga decit la jumatea dealului, dupa care s-au impiedicat si s-au facut praf (mai ales caruciorul, copilul e dat cu arnica din cap pina in picioare si blefturit de mama-sa de cred ca e si surd)...
Ziceam, cu aceasta ocazie, iar sint la cautat chestii pe lespac si kijiji si craigslist. Carucioare, evident. Si sint citeva chiar faine, acum nu's ce cauti tu, dar vin si eu cu sugestia :)

PS: Azi am vazut la mine in cartier o mamica nou-nouta cu carucior dublu, de-ala landou, rosu! Superb! Eu i-am zis: That's soooo cute!, ea mi-a multumit, dupa ce-am trecut unii de altii bunica ce o insotea a intrebat: "Ce-a zis?", iar eu am comentat catre Radu: "Asa-i ca era dragut rau?!". Drept pentru care, daca tot stiam ca vorbim aceeasi limba, ne-am hlizit una la alta si ne-am vazut de drum!

Ah, si la 10 jumate dimineata, singura persoana pe care am gasit-o parc (plus bebeul de rigoare) era, evident, romanca :))

Toate astea, concluziv si ma duc sa culc plozii, ca sa va spun ca am dat-o pe Catrinel in leagan azi, oficial si pentru prima data! (Si pentru ca frac'so ala mare si destept a vrut s-o dea si el, ne-am mai dus o data, si ne-am intors cu caruciorul varza ...tocata, cred! I'm pissed, da' am dat Infanta in leagan! :))

Noapte buna,
Simonna

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72985

Ce am vrea noi sa cumparam este un Peg Perego dublu, scaunele le-a luat tot de la Peg Perego de pe Kijiji de la o famailie cu gemeni.
Am zis ca n-are rost sa dau 300$ pe 1, 600@ pe 2 mai ales ca in scoici nu stau decat 6 luni, asa ca am dat pe amandoua 180$ si ne-am scos .
Cred ca asa o sa face, o sa cautam un deal pe net.
Toti amicii nostri s-au pus pe capul nostru sa nu dam 1000$ pe carut, ca e prea mult, ca sunt altele la 400$ la fel de rezistente, etc.......
Ce sa zic, au dreptate , noi ne-am cam lasat dusi de val, de cat timp asteptam sa facem si noi cumparaturi pentru bebeii nostri
Daca i-ati fi vazut fata sotului duminica prin magazin pe la Bo Bebe, cat era de fericit, le-a inebunit pe bietele vanzatoare cu intrebari, imi era asa de drag .........gata ca o dau in balarii

http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita 21+ de Tudor Sebastian si inca deliberam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia79 spune:

Arturicii, felicitari pt fetita, e pretioasa! Iar parutul ei m-a topit .

Diana, merci de intrebari. Carnetul TREBUIE sa-l iau cat mai repede, iti dai seama ca abia astept sa ma pot deplasa. Cu adaptatul la noua locuinta a soimitei, nu stiu ce sa zic. In general e ok, se joaca frumos, inca mai studiaza camerele. Avem insa vesnicele probleme la somn. Simt ca gresesc undeva si nu stiu unde, acum suntem in incercari sa o facem sa adoarma singura in patutul ei. Deci, daca nu o pun deja adormita, e jalea pamantului, zbiara (nu e o figura de stil, tipa de parca e torturata) efectiv inainte sa atinga salteaua. Mi-a facut creierii praf , azi mi-a luat o ora sa o adorm, si pana la urma tot in brate a adormit si am plasat-o in patut. Eu nu stiu sincer ce va face cand va merge la gradi. Am intors problema pe toate partile si tind sa cred ca mare parte din problema e faptul ca ea adoarme la san, deci imposibil s-o invat sa adoarma singurica in patul ei. In rest, toate bune Ce fac frumosii tai? Am vazut poze de la Paste, absolut superbi amandoi in camasute nationale, superb!

Dragaica, am tras cu ochiul si la pozele tale, esti o frumoasa si te prinde super burtica. Mi-au placut lucrusoarele ce le-ai luat pt baieti . Peg Perego a fost si pe lista mea de preferinte, e foarte calitativ. Pana la urma m-am oprit la quinny buzz, pt scaunul de buretel in special.

Doloress, zici ca e talentat Patrick? Lasa, ca asa-s taurasii , pupam baiatul , sa faci poze la operele de arta

Simonna, si zici ca ai dat papusica in leagan? Ce frumos, abia astept sa ajung si eu la un parc cu leganute pt bb. Si da, sunt cu ochii ca pe butelie pe soimita cand papa. Azi a binevoit sa pape/suga/limpaie doar verzaturi la masa de pranz: brocoli, pastai si asparagus ; legumele portocalii au fost ignorate . Ce ma ingrijoreaza un pic e ca nu-i plac biscuitii (nici mum-mum, nici farley's), oare cum sa rezolv treaba asta? Imi pare rau ca s-a lovit Radu, vorba ta bine ca nu era fetita in carut.

Monica, si noi dam Biogaia, asa... sporadic. O ajuta sigur la tranzitul intestinal. Cat despre diversificare si teama sa nu se innnece cu bucati mai mari, nu ne poate nimeni garanta ca nu se vor inneca. Dar din ce am vazut eu la Sofia mea, cum simte ca se duce ceva mai mare spre gat, cum incepe sa faca o miscare le limba sa aduca bucata inapoi. Azi a inghitit o bucata destul de mare de pielita de portocala. Am vazut ca incepe sa faca zgomotul ala specific, ca si cum se inneaca si incearca sa scuipe, am vrut chiar sa bag un deget in gurita ei sa scot bucata aia de portocala, dar nu m-a lasat si a inghitit . Urmaresc kkuta maine sa vad cum sta treaba .

Sigur, sigur mai aveam ceva de spus, dar nu-mi aduc aminte

Ah, doamnelor cu bebelusi, mai dam vitamina D daca iesim zilnic afara si e soare? (abia pe 6 mai ajung la pediatru, am muulte intrebari pt el). Si dam pielea de bebe cu vreo crema speciala cu ecran protectiv?

scuzati placinta...

Mamy de Sofia scumpa (20 septembrie 2009)
Pozici Sofia botez
www.monitorulsv.ro/Local/2009-11-23/Primul-bebelus-botezat-in-costum-popular-bucovinean" target="_blank">Sofia bucovineanca
Photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maya.maya spune:

Si noi ne-am dat in leagan in parc si tare ne mai place!
Astazi pe vremea asta superba l-am pus afara in iarba pe o paturica si a inceput sa exploateze mergand de-a busilea prin iarba. Super super incantat.Se joaca cu frunzulite, cu iarba si este super inebunit dupa catel.
Delia bine ai revenit!Sa sti ca si noi avem aceiasi problema cu adormitul la san. In patutul lui adoarme singur doar seara . In timpul zilei nici vorba... si noi am inceput deja gradinita .... drept vorbind timp foarte partial . De doua ori pe saptamana cate 3 ore. Usurel , usurel trebuie sa ne acomodam!
Eu vitamina D nu i-am mai dat de vreo luna. Stam mult afara .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Simonna, dai si la mine rogu-te te rog ceva indicii despre inghetata aia (intrebarea e din alt film, n-are legatura :)))? Sorry de carutza!

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui delia79

Diana, merci de intrebari. Carnetul TREBUIE sa-l iau cat mai repede, iti dai seama ca abia astept sa ma pot deplasa. Cu adaptatul la noua locuinta a soimitei, nu stiu ce sa zic. In general e ok, se joaca frumos, inca mai studiaza camerele. Avem insa vesnicele probleme la somn. Simt ca gresesc undeva si nu stiu unde, acum suntem in incercari sa o facem sa adoarma singura in patutul ei. Deci, daca nu o pun deja adormita, e jalea pamantului, zbiara (nu e o figura de stil, tipa de parca e torturata) efectiv inainte sa atinga salteaua. Mi-a facut creierii praf , azi mi-a luat o ora sa o adorm, si pana la urma tot in brate a adormit si am plasat-o in patut. Eu nu stiu sincer ce va face cand va merge la gradi. Am intors problema pe toate partile si tind sa cred ca mare parte din problema e faptul ca ea adoarme la san, deci imposibil s-o invat sa adoarma singurica in patul ei. In rest, toate bune Ce fac frumosii tai? Am vazut poze de la Paste, absolut superbi amandoi in camasute nationale, superb!

Dragaica, am tras cu ochiul si la pozele tale, esti o frumoasa si te prinde super burtica. Mi-au placut lucrusoarele ce le-ai luat pt baieti . Peg Perego a fost si pe lista mea de preferinte, e foarte calitativ. Pana la urma m-am oprit la quinny buzz, pt scaunul de buretel in special.

Ah, doamnelor cu bebelusi, mai dam vitamina D daca iesim zilnic afara si e soare? (abia pe 6 mai ajung la pediatru, am muulte intrebari pt el). Si dam pielea de bebe cu vreo crema speciala cu ecran protectiv?

scuzati placinta...

Mamy de Sofia scumpa (20 septembrie 2009)
Pozici Sofia botez
www.monitorulsv.ro/Local/2009-11-23/Primul-bebelus-botezat-in-costum-popular-bucovinean" target="_blank">Sofia bucovineanca
Photos

Multumesc de aprecieri si informatii in privinta restaurantului .
Citesc cum te chinui cu adormitul bebelinei si ma intreb, cu spaima, ce-am sa ma fac eu cu 2. Sotu are doar 7 saptamani concediu de paternitate dupa care am sa raman singura cu ei , cum am sa ma descurc cu alaptatul/adormitul

Recunosc ca mi-a placut la nebunie carutul tau, am studiat site-ul lor cap coada, pentru gemeni nu au carucioare din pacate.

In legatura cu crema soalara pentru copii, am vazut o emisiune despre sanatate in care se vorbea despre lotiunile cu ecran protectiv, medicul dermatolog invitat spunea ca nu este de acord cu folosirea cremelor la bebeii sub 1 an. Bunuiesc ca e mai sigura vitamina D lichid.

Acum urmeaza seria de intrebari :
- ce fel de biberoane sa cumpar, tot citesc diverse articole despre sticla contra/plastic. Am vazut unele de la Avent pe care scrie PBA free da parca tot am inima stransa, inclin spre cele de sticla.

- a doua problemuta, folositi sterilizatorul de biberoane, cat e de util??? Am vazut ca sunt de 2 feluri cel electric si cel care se baga la microunde.

- ce fel de detergent pentru rufele bebeilor folositi, as vrea sa incep sa le spal/calc si sa le pun la ei in raftulet

Cam atat pentru moment

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Dragaica, sa iti zic eu de biberoane, ca al meu e pe formula. La fel ca si tine am zis ca prefer sticla, numai ca musiulica stii ce-a facut? n-a mancat bine si serios cu nici o tetina care merge la sticla, cred ca am o sacosa de biberoane si tetine de la cate am incercat. Trecand prin faze ridicole, cred ca vreo trei sapt a mancat aproape numai cu o tetina de la o sticla de unica folosinta capatata de la dr. Pana la urma am ramas la playtex drop-ins cu tetine mari (sunt in toate magazinele, alea cu pungi de unica folosinta). Pungutele alea sunt de polypropylene si deci nu au de unde sa aiba bisfenol (bisfenol vine de la un polimer tare caruia ii zice polycarbonate. Si ma gandesc si ca riscul e mai mic oricum pt ca folosesti punga o data si o arunci.
Din cate am vazut pe net, sunt destul de bune analizele la sticlele BPA-free; si e plina lumea de ele, cred ca nici nu sunt in magazine sticle care sa nu fie BPA_free.
Lumea lauda f mult sticlele BornFree dar eu una n-am mai ajuns si la alea. Dintre cele mai bengoase am incercat unele Nuby si Playtex VentAire (no luck, de acum o sa le si dau).
Sterilizator nu am, folosesc clasica oala. Fac laptele in sticla de sticla si apoi il torn in punguta din aia. Mai utila mi s-a parut cutia aia de spalat biberoane in masina de spalat vase, le pun din cand in cand pe sertarul de sus, apoi le clatesc bine si le fierb. Mai am perie de sticle munchkin (de la walmart) si cam atat.
De cateva zile nu mai fierb apa pt lapte, nu vad rostul atata timp cat el roade la absolut orice ca un soricel; o filtrez prin brita, schimb filtrul mai des.
Detergent folosesc obisnuit (vinde costco unul eco fara fosfati) dar nu am avut probleme cu pielicica deloc. Hainutele lui inca le spal separat.
Pupam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Diana, Sonia are 13 KILE??????? Nu ma prosti, ca am vazut-o si nu parea.... Pe miine, dupa 9.

Delia, mie toti dr. mi-au spus de vit. D pina la un an, soare-nesoare, mincat solide - nemincat solide! EU ii dau, n-are ce sa-i strice.
Cu culcatul... cind te hotarasti, tre sa fii super serioasa. N-are rost s-o lasi sa urle 1 ora si pe urma s-o iei in brate. EU de-aia nici nu incerc :) Ca stiu sigur ca nu sint pregatita s-o las sa urle cu ora citeva seri la rind pina pricepe... De altfel nici la Atomix n-am fost si de pe la 4 ani a acceptat sa adoarma singur. :)Da' noua ne-a placut, stateam serile cu el la poveste, pe urma stingeam lumina, el adormea si, daca nu adormeam cu el, ne vedeam de treaba noastra.

mQQm, Coaticook ii zice, uite-aici:
http://www.laiteriedecoaticook.com/produits/creme_glacee.html
Nu pricep de ce n-au site in engleza, totata zona aia in care e orasul Coaticook e anglofona!!!!
Dintr-o privire pe site, nu distribuie decit in Qc.... Tre sa vii, yo're due for a visit :)

By the way, ca cresc copiii...DIANA, AI FOST LA CONSULAT???? Sa vina mQQm la Mtl...

Sorry, nu ma pricep la biberoane... Da' as zice ca ai timp sa ti le cumperi, ia-ti strictul necesar inainte. Ah, sticla versus palstic, am vazut unele cu punguta inauntru, isi bea lapticul, arunci punguta, nu-ti trebe sterilizator...
Pa,
S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Asa vorbiti, vorbiti, eu nu mai apuc nici sa respir, dar ma asteptam la asta acum macar la inceput.
Sa stiti ca Adam e fff cumintel, si noaptea stie el ca se doarme asa nu face scandal prea mare, se mai foieste asa, oricum vecinii nu si-au dat seama ca avem un bebe mic in casa, inca

In schimb Olivia e teroare, cum il prinde cum il articuleaza, desi acum s-a mai potolit un pic, ii trage cate una asa mai incet, nu prea tare sa-l doara. Ea mai plange noaptea si ma striga, asa ca nu sunt prea fresh dimineata, dar mergem mai departe.

Am iesit si noi oficial pe afara, ne place la aer, dormim bine.

Hai va pup si mai vin!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

Dragaica, sa iti zic eu de biberoane, ca al meu e pe formula. La fel ca si tine am zis ca prefer sticla, numai ca musiulica stii ce-a facut? n-a mancat bine si serios cu nici o tetina care merge la sticla, cred ca am o sacosa de biberoane si tetine de la cate am incercat. Trecand prin faze ridicole, cred ca vreo trei sapt a mancat aproape numai cu o tetina de la o sticla de unica folosinta capatata de la dr. Pana la urma am ramas la playtex drop-ins cu tetine mari (sunt in toate magazinele, alea cu pungi de unica folosinta). Pungutele alea sunt de polypropylene si deci nu au de unde sa aiba bisfenol (bisfenol vine de la un polimer tare caruia ii zice polycarbonate. Si ma gandesc si ca riscul e mai mic oricum pt ca folosesti punga o data si o arunci.
Din cate am vazut pe net, sunt destul de bune analizele la sticlele BPA-free; si e plina lumea de ele, cred ca nici nu sunt in magazine sticle care sa nu fie BPA_free.
Lumea lauda f mult sticlele BornFree dar eu una n-am mai ajuns si la alea. Dintre cele mai bengoase am incercat unele Nuby si Playtex VentAire (no luck, de acum o sa le si dau).
Sterilizator nu am, folosesc clasica oala. Fac laptele in sticla de sticla si apoi il torn in punguta din aia. Mai utila mi s-a parut cutia aia de spalat biberoane in masina de spalat vase, le pun din cand in cand pe sertarul de sus, apoi le clatesc bine si le fierb. Mai am perie de sticle munchkin (de la walmart) si cam atat.
De cateva zile nu mai fierb apa pt lapte, nu vad rostul atata timp cat el roade la absolut orice ca un soricel; o filtrez prin brita, schimb filtrul mai des.
Detergent folosesc obisnuit (vinde costco unul eco fara fosfati) dar nu am avut probleme cu pielicica deloc. Hainutele lui inca le spal separat.
Pupam!

Multumesc , am bagat la cap, luat notite, nu radeti de mine....chiar am un caiet in care-mi notez totul

De faza cu pungulita in biberon n-am auzit pana acum , v-am spus ca am ulte de invatat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Dragaica, eu sigur nu rad, unu ca-s definitia ignorantei, si doi si cand stiu ceva intreb de zece ori in caz ca cumva nu stiu bine Si faci foarte bine ca notezi in caiet ca un fel de jurnal, eu n-am tinut am avut tot felul de frici si acum imi pare rau.
Ce nume frumoase aveti la bebei, mandruta, soimita :-)
Eu tocmai am mai facut o tampenie, i-am dat o bucatica mica de paine; a, observ ca nu i-a placut, e pe jos.
Pupam!

Mergi la inceput