Maple-syrup babies (8)
Raspunsuri - Pagina 16
Simonna spune:
Hei! Ziua buna! (Se cunoaste de dimineata, pe mine nu ma chinuie azi maseaua... numa' gindul ca tre scoasa si facut implant 

... bine ca mi-am platit vacanta :))))
Mei, Infanta a descoperit ca aluneca pe parchet! Si se rostogoleste jos de pe covor, dupa care se trage in minute si avanseaza. Nu misca neam piciorusele, se foloseste numai de minute, parca-i la ora de crawl! Mi-am propus sa cronometrez in cit timp ajunge din sufragerie in dormitor da' tot uit!
Delia, eu seara ii dau biscuite de-ala de cereala Farley sau avocado sau carne, plus legume si fruct. Indes in ea cit doreste, cind nu mai doreste tot mai insist un picut :) poate - poate doarme. Asta se intimpla intre sase si opt, si pe urma suge undeva intre 9 si 10. Cind maninca la 8 se trezeste dupa 5. Aseara a mincat la sase, a supt pe la opt (nu mult, ca eram cu ea in brate pe jos la intilnirea de la gradinita) a adormit pe masina la intoarcere si la 2 era in patru labe in patut, ma privea fix si facea: Mam-mam-a-ma-mam!!!! Cum sa n-o iei de-acolo?
Ieri am facut si eu cereale de orez, aveam ceva plic - mostra si-am zis sa incerc. I le-am pus in lingurita, a prins lingurita cu minutele, cerealele fleosc, afara! Inca o data, tot fleosc, afara! Si iar floesc, pina mi-a venit ideea sa iau o lingura mare si s-o umplu pe jumatate. Eu tineam de coada, ea isi atirna degetelele de cavitatea lingurii si ducea la gura... a mincat. Mai facem, ca Farley tare greu merg!
Nu-s cine zicea, dar da, doarme cu mine in pat. Adica de cind se trezeste sa manince si pina dimineata. Dar patutul ei este lipit de al nostru pe lungime, pe partea cealalta sint eu, asa ca nu poate sa cada din pat. Dar urmeaza :)) Of course, Colegu' e surghiunit la ea in camera, pe futon... SI mai sint si alte lucruri surghiunite, ca futonul ala e taaare incomod... da' asta-i subiect de copii mici, nu intru in detalii :))))
mQQm, il si vad pe pepitus in semineus :)))
Diana... consulat????? Any news???
Si eu am cumparat crema de soare, tot asa kids si super protection no aia si no ailalta, nu-mi aduc aminte cum o cheama... Acum caut costum de baie cu mineca lunga si GLUGA. Ca am vazut eu la Mehico anul trecut pe ceva bebeu. Da' nu gasesc 
Sa va zic ca gradi nu e CPE, e tot privata, de fapt singura chestie naspa e ca inchide in cele 2 sapt. de "constructions" din iulie - august, dar ne-om descurca. Altfel functioneaza tot pe grupe de copii, pe virste, fiecare grupa cu localul ei. Sint 10 copilasi care incep pe 1 sept., cu 2 educatoare. Mi-a placut ca aveau fise pe pereti pentru fiecare copil, cu recomandari ale parintilor. Era o fetita unde mama scrisese (in numele copilului): Eu dorm cu o cirpa PE FATA. Mi-o dai la o parte, ma trezesc. Mi-o lasi asa, promit ca nu ma sufoc. Si m-am distrat ca asa dormea Radu si educatoarea lui ii tot lua cirpa aia de pe fata si el se tot trezea... Si-acum doarme cu plapuma in cap, ca si mine, de altfel!
Cam departe, dar ma depaneaza pe moment si e cu 7 dolari pe zi, ca eu tot sper sa o aduc mai aproape dupa 2 ani, de preferinta intr-o gradi englezeasca.
Asta-i, pe moment, pupici,
Simonna
Simonna spune:
Uitam:
Aplicatia pe site direct, Dragaica, nu la tel. Daca am facut-o eu, poate oricine :)
Poti sa-ti faci dosarul inainte si sa-l lasi "off" pina cind il activezi. Si il activezi fix in ziua in care iti propui sa intri pe maternite. Sau cind te intorci de la maternitate. Nu trena, ca daca intirzii cu saptaminile nu-ti mai dau banii retroactiv. Tre sa le trimiti hirtoaga aia de la serviciu prin posta, in trei sapt. de la aplicatie, nu-mi aduc aminte cum o cheama.
S.
Dragaica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Simonna Uitam: Aplicatia pe site direct, Dragaica, nu la tel. Daca am facut-o eu, poate oricine :) Poti sa-ti faci dosarul inainte si sa-l lasi "off" pina cind il activezi. Si il activezi fix in ziua in care iti propui sa intri pe maternite. Sau cind te intorci de la maternitate. Nu trena, ca daca intirzii cu saptaminile nu-ti mai dau banii retroactiv. Tre sa le trimiti hirtoaga aia de la serviciu prin posta, in trei sapt. de la aplicatie, nu-mi aduc aminte cum o cheama. S. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72985 |
Bagat la cap, mi-a mai explicat si Delia, am sa vad cum am sa fac, daca vad ca nu ma descurc am sa sun la ei. La mine e mai complicat eu nu mai lucrez din octobrie de cand am inceput tratamentul, ma incadrez la venit "irregulier".
Documentul e "releve d'emploi"
http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita
23+ de
Tudor Sebastian si
Felix Alexandru
Diana2007 spune:
Gata cu examenele
Ultimul aseara, dar reincep cursurile saptamana viitoare, urmatorul examen pe 1 iunie.
Soniei nu-i convine nimic de luni incoace. a inceput de luni la piscina, cand pentru prima oara nu a participat pana la sfarsit, am zis ca e obosita. Apoi nu prea mai vrea sa manance, din trei mese cat ii ofeream abia mananca la una, dar se enerveaza repede. Bine ca suge bine in continuare. De stat in fund si jucat cum facea, nici vorba, intinde mainile si se bazaie sa o ridic, vrea numai in picioare, a invatat deja sa faca ture prin casa dusa de manute, ghici unde-i place ? opritoarele de la usi, lampile, si hartia igienica
La asta seamana perfect cu frati-su doar ca el se ducea singur la ele. Si in rest maraiala cat cuprinde, ca ultimele chestii pe care le-am citit pentru examen mi se combinau in cap cu "un elefant se legana..."
Crema solara si eu tot din aia aveeno vreau sa iau, sper sa am mai mult succes cu ea decat la Victor care cum il ungeam cum se stergea la ochi cu antebratul (singurul descoperit cand avea maneca scurta) si dai urlete ca il ustura. La gradinita in schimb, pana la un an nu ii ungea cu nimic, iar dupa un an Dumnezeu stie ce crema le dadea (n-ai voie sa le dai alta crema de acasa de cat daca e cu prescriptie de la medic). Eu am avut ceva cu crema aia cu zinc pentru fund, si am vrut sa le-o dau pe aia de galbenele care o foloseam acasa, nu se poate, asa ca le-am zis sa nu-i dea deloc, raspund eu daca se opareste (eu cred ca dau cu crema aia ca sa nu se irite cand ii lasa mult cu caca la fund)
Simonna, ma bucur ca v-a placut gradinita, te inteleg cu distanta dar te obisnuiesti, eu am fix 9 km pana la gradi, si nu pe autostrada, fac intre 15 si 20 de minute. Acum ca nu merg la servici e chiar o placere, Victor stie foarte bine drumul, magazinele, masinile, tot ce misca pana acolo, si avem despre ce povesti.
Apropo de faza cu paturica, si Sonia doarme la fel, dar eu i-o dau la o parte. La Victor, cand l-am dus la gradi (la opt luni) le-am spus ca doarme numai pe burta, mi-au tinut prelegera cu SIDS si le-am spus ca imi asum riscul.
Nu mai garantez nimic cu Consulatul, eu zic ca de azi pana joia viitoare ma duc, doar ca si-au si schimbat programul, jumatate e acum doar pentru pasapoarte, mai raman doar putine variante de mers acolo. Tu i-ai facut pasaportul lui Addison ? Ca si pe asta il am in program.
Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain
delia79 spune:
Ziua buna 
Cand pleci in vacanta Simonna? Poate gasesti acolo costumul de baie cu gluga. Imi pare rau de durere de masea, nasol :(, sper sa treaca.
Ca tot ma plangeam ca numai soimita nu binevoieste sa doarma mai multe ore legat, ieri-noapte a dormit de la 8 p.m. la 2 a.m., apoi halta la 5 si la 7:20 trezirea. Asta-noapte, insa, cred
ca a dormit intins pana la 5 a.m., ori sunt eu intr-o dunga si nu-mi amintesc o alta trezire
. Nu sunt sigura, hmmm. Inutil sa spun ca copilul e tot in pat la noi, n-am ajuns la Ikea sa iau un patut de todler
.
Eu sunt tare bucuroasa ca soimita papa de 2 zile si supica, asa cum ai descris si tu Simonna, adica musai sa duca ea lingura la gura. Jumate de castron e pe ea, dar jumate in gurita
. Eu fac ''zupa'' in felul urmator, ca sa nu se piarda vitaminele prin fierbere: pun cateva legume la abur si o bucata de carnita, eventual. Apoi le scot la racorit, jumate de cantitate o blenduiesc cu zeama aia care le-a aburit, jumate le tai betisoare pt placerea soimitei. Mai adaug la blender si o crenguta de marar/patrunjel si asta mica rupe lingurita de placere. Eu ma declar multumita. Pureurile sunt refuzate in continuare, dar nu mai conteaza, ca-i merge bine cu finger foods. Ce ma ingrijoreaza un pic e ca nu prea papa cereale, adica cam un biscuite de orez pe zi, cel de grau este cah. Deci fier din cereale nema, noroc ca-i plac verzaturile. Am sa intreb pediatrul totusi ce-i de facut.
Si eu tot Banana boat am luat ca si ecran solar, dar vreau sa incerc, mai intai pe pielea mea, si emu oil ca am citit lucruri frumoase si e si recomandat de persoane de incredere
.
Diana, esti o forta
, felicitari pt examen. Poate ii ies dintisori Soniei si de asta e mai maraita. La noi nu se arata inca nici un iepuras.
Oare v-am zis ca am vazut si eu gradinita soimitei? Mi-a placut: pictat colorat, carticele, jucarele, saltelute. E in mediu familial. Am un pic emotii ca se deschide in aug, sper sa nu aud ca nu se mai deschide sau alte minuni, ca m-am fript rau. Bine, mama va fi aici in perioada aia, dar nu vreau complicatii. Fetele, ce sa-i cer mamei sa-mi aduca din ro? Adica pana acum am pus pe lista crema de galbenele, niste carticele de povesti si cam atat. Ce-ar mai fi util si nu se gaseste aici? Merci 
Indraznesc sa va intreb, poate cunoasteti voi pe cineva: as vrea sa imprumut/imchiriez/cumpar un premergator si nu cunosc pe nimeni care sa aiba. Pe sezatoare mi-e jena sa intru, ca nu ma cunoaste nimeni pe-acolo si nu vreau sa deranjez, si asa postez foarte rar.
Mamy de Sofia scumpa (20 septembrie 2009)
Pozici Sofia botez
www.monitorulsv.ro/Local/2009-11-23/Primul-bebelus-botezat-in-costum-popular-bucovinean" target="_blank">Sofia bucovineanca
Photos
delia79 spune:
Ziua buna 
Cand pleci in vacanta Simonna? Poate gasesti acolo costumul de baie cu gluga. Imi pare rau de durere de masea, nasol :(, sper sa treaca.
Ca tot ma plangeam ca numai soimita nu binevoieste sa doarma mai multe ore legat, ieri-noapte a dormit de la 8 p.m. la 2 a.m., apoi halta la 5 si la 7:20 trezirea. Asta-noapte, insa, cred
ca a dormit intins pana la 5 a.m., ori sunt eu intr-o dunga si nu-mi amintesc o alta trezire
. Nu sunt sigura, hmmm. Inutil sa spun ca copilul e tot in pat la noi, n-am ajuns la Ikea sa iau un patut de todler
.
Eu sunt tare bucuroasa ca soimita papa de 2 zile si supica, asa cum ai descris si tu Simonna, adica musai sa duca ea lingura la gura. Jumate de castron e pe ea, dar jumate in gurita
. Eu fac ''zupa'' in felul urmator, ca sa nu se piarda vitaminele prin fierbere: pun cateva legume la abur si o bucata de carnita, eventual. Apoi le scot la racorit, jumate de cantitate o blenduiesc cu zeama aia care le-a aburit, jumate le tai betisoare pt placerea soimitei. Mai adaug la blender si o crenguta de marar/patrunjel si asta mica rupe lingurita de placere. Eu ma declar multumita. Pureurile sunt refuzate in continuare, dar nu mai conteaza, ca-i merge bine cu finger foods. Ce ma ingrijoreaza un pic e ca nu prea papa cereale, adica cam un biscuite de orez pe zi, cel de grau este cah. Deci fier din cereale nema, noroc ca-i plac verzaturile. Am sa intreb pediatrul totusi ce-i de facut.
Si eu tot Banana boat am luat ca si ecran solar, dar vreau sa incerc, mai intai pe pielea mea, si emu oil ca am citit lucruri frumoase si e si recomandat de persoane de incredere
.
Diana, esti o forta
, felicitari pt examen. Poate ii ies dintisori Soniei si de asta e mai maraita. La noi nu se arata inca nici un iepuras.
Oare v-am zis ca am vazut si eu gradinita soimitei? Mi-a placut: pictat colorat, carticele, jucarele, saltelute. E in mediu familial. Am un pic emotii ca se deschide in aug, sper sa nu aud ca nu se mai deschide sau alte minuni, ca m-am fript rau. Bine, mama va fi aici in perioada aia, dar nu vreau complicatii. Fetele, ce sa-i cer mamei sa-mi aduca din ro? Adica pana acum am pus pe lista crema de galbenele, niste carticele de povesti si cam atat. Ce-ar mai fi util si nu se gaseste aici? Merci 
Indraznesc sa va intreb, poate cunoasteti voi pe cineva: as vrea sa imprumut/imchiriez/cumpar un premergator si nu cunosc pe nimeni care sa aiba. Pe sezatoare mi-e jena sa intru, ca nu ma cunoaste nimeni pe-acolo si nu vreau sa deranjez, si asa postez foarte rar.
Pozici Sofia botez
www.monitorulsv.ro/Local/2009-11-23/Primul-bebelus-botezat-in-costum-popular-bucovinean" target="_blank">Sofia bucovineanca
Photos
Dragaica spune:
De o ora sunt la probat bluzite, rochite, pantaloni
, barbatul e in culmea bucuriei ca l-ati scutit de ditamai cheltuiala de timp si bani 
, a zis ca vrea sa va dea de baut, asa ca domanelor aveti invitatie la noi cu mic cu mare.
Deja si-a luat nasu la purtare cica sa nu-i mai cer nimic pana de Craciun
da cine-l baga in seama.
Intr-un cuvant va suntem recunoscatori, Simonna, Delia, Diana va multumesc din suflet pentru hainute, va promit ca o sa am grija de ele
.
Cred ca sunt cea mai "dotata" gravida la capitolul hainute
.
Acum trec la capitolul vaicareala, aseara am avut o stare tampita, o presiune puternica in bazin in partea de jos, ma intepa in vagin asa de tare, am stat cu o frica 

Oare e de la oasele bazinului sau dela ligamentele care se intind......da de ce intepaturile alea in vagin??????
Am luat un no-spa, m-am bagat in pat si-am adormit, acum parca e un pic mai bine, problema apare doar daca stau in picioare.
Graviduta fericita
23+ de
Tudor Sebastian si
Felix Alexandru
Simonna spune:
Diana, chiar, poate ii ies dintii... Nu's ce sa zic. Si Addie a fost habauca, n-a plins si n-a facut ca toate alea la dinti, numa era cu fundul in sus!
Dragaica, chiar rideam aseara cu Colegu' ca tre sa mai gasim ceva sa va dam ca sa mai veniti o tura pe la noi, ca sinteti un cuplu tare placut... un minut mai tirziu, in spiritul vazut, am zis: cadita, ai mutat-o si pe aia, nu? Ca era acolo sa le-o dau!!!!! Asa ca mai tre sa veniti o tura, dar ai tu grija maxima da tine. Ligamentele alea asa senzatie dau. Dar daca ti se mai intimpla te duci fuguta la spital!
S.
Dragaica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Simonna Dragaica, chiar rideam aseara cu Colegu' ca tre sa mai gasim ceva sa va dam ca sa mai veniti o tura pe la noi, ca sinteti un cuplu tare placut... un minut mai tirziu, in spiritul vazut, am zis: cadita, ai mutat-o si pe aia, nu? Ca era acolo sa le-o dau!!!!! Asa ca mai tre sa veniti o tura, dar ai tu grija maxima da tine. Ligamentele alea asa senzatie dau. Dar daca ti se mai intimpla te duci fuguta la spital! S. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72985 |
Multumim, multumim
Cat depsre vizite....eu abia astept un motiv sa ies din casa
Graviduta fericita
23+ de
Tudor Sebastian si
Felix Alexandru
delia79 spune:
Dragaica, esti mai bine? Pupam burtica sa fie relaxata pana la termen 
Pozici Sofia botez
Photos