Maple-syrup babies (8)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Maaama, ce-am mai ras pe aici. Imi si imginam uitandu-ma cu lupa in kk lu’ asta mica… pai eu ce sa vad? Piureul? Cereala?

Am vrut si eu sa incep diversificarea BLW, ca-mi placea tare idea. Am citit, am conspectat, am intrat si pe la zmeurici sa trag cu ochiul, ce sa mai, mi-am facut temele serios. Am avut in plan sa astept pana la 6 luni, cum zice teoria.

Dar nu a fost sa fie. Intr-o zi cand ma uitam la TV si mancam dintr-o banana, m-am simtit brusc privita: Sophia ma fixa din scaunelul ei, chemfanind in gol. Am zis ca asta e momentul! Rup o bucata neatinsa de banana la dimeniune, intind catre copil, ea o ia si ma gandeam ca e si ea o mica doamna, ca o va molfai (ouups, folosisem niste termeni ...interpretabili) oarecum. Aiurea! Cum a nimerit gura a muscat jumatate din ce avea in pumn. M-am panicat, i-am scos bucata din gura in secunda doi, si i-am luat si restul din mana. Nu va spun fetelor ce fata trista a facut si cum mesteca in gol, isi lingea manuta, si mesteca in gol... m-am simtit un monstru!
Cum alta banana nu mai aveam in casa dar aveam mar, i-am aburit unul, l-am facut pasta cu Magic Bullet-ul, am amestecat cu cereale rezultatul si… mi-a mancat fata cu disperare! Am si filmat-o la prima ei masa de solide: http://www.flickr.com/photos/11882381@N02/4536491010/

De atunci papa zilnic cereale de orez cu ceva, leguma sau fructa, pastuita. Merele aburite ii plac cel mai mult. Banana nu a mai avut farmec crema. Cartoful dulce a fost ok in prima zi, a doua zi mi l-a scuipat si mi-a impuns mana. Ca ea ma dirijeaza: imi trage mana cu lingurita spre gurita ei, papa; o impinge, o las pe altadata.

Da’ nu-mi vine sa renunt de tot la idee si as mai vrea sa incerc cu finger foods. Nu stiu insa cum sa fac ca sa nu muste (cu gingiile) bucati asa mari? Cred ca-mi scapa ceva...

"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

LauraB, si Addie musca ca la balamuc, niste bucati maaaari... si pe urma le plimba cu limbuta in gura de nu se vad, le suge si le molfaie. Cind ii ajung prea in spate pe git le "gag" afara. De zis insa ca m-am uitat la filmulet si cred ca trebuie sa stea perfect perpendiculara cind maninca finger food, e prea pe spate in scaun asa cum am vazut-o eu mincind cerealele.
Am vazut si filmuletul cu hip-hop, pupam balerina si, din nou, sint impresionata pina la lacrimi - de bucurie, insa - de familia voastra.

mQQm, da' de ce singe pt. anemie?

Delia, vine ea si ziua in care isi face somnul si doarme in patut... Rabdare. LA Radu s-a intimplat pe la 9 luni, cred. Noapte intreaga, adica. Uite, Miss azi noapte s-a trezit la 2, la 4, la 6 si la 8. Ca cucu, dom'le! ca cucu! Ieri noapte s-a trezit la miezul noptii si mi-a cintat pina pe la unu-jumate. Da' pe urma a dormit pina la ort. Asa ca totul e cu dus si intors.
Constatae personala: doarme mai bine cind reusesc sa ma organizez sa-i dau mincare solida consistenta dupa ora opt seara (ea isi incepe somnul de noapte dupa 9 si jumatate, cind suge, mai nou o las la un sin si cind e jumatate adormita o mut la celalat sin si mai baga niste ture de supt in loc sa molfaie). Aseara, de ex., am fost pe la prieteni si i-am dat niste pepene rosu, dar nope biscuite, nope avocado, nope legume la abur... asa ca mi se pare normal ca s-a trezit in creier de noapte, ca avea burta goala.

A aflat Miss ca poate sa stea in patru labe si sa miste minutele si atunci inainteaza... drept ca ridica mina de pe jos si uneori nu apuca sa o puna la loc ca se dezechilibreaza si pleosc!, e in bot, dar noi facem pariuri despre cind incepe sa mearga in patru labe. In curind! :)

Diana, nu uita, pe miine, ca s-a schimbat programul la inot!

Gata, la lectii cu mine, ca doar de-aia s-a inventat duminica dimineata :))

Simonna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Simonna

LauraB, si Addie musca ca la balamuc, niste bucati maaaari... si pe urma le plimba cu limbuta in gura de nu se vad, le suge si le molfaie. Cind ii ajung prea in spate pe git le "gag" afara. De zis insa ca m-am uitat la filmulet si cred ca trebuie sa stea perfect perpendiculara cind maninca finger food, e prea pe spate in scaun asa cum am vazut-o eu mincind cerealele.
Am vazut si filmuletul cu hip-hop, pupam balerina si, din nou, sint impresionata pina la lacrimi - de bucurie, insa - de familia voastra.

Simonna

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72985

Subscriu la ce zice Simonna. Si Sonia musca bucati mari dar se descurca dupa cu ele. Am pus si eu un filmulet in care chiar se ineaca dar scuipa ce nu poate sa inghita.

http://family.webshots.com/video/3007124270102121341GJEvzU?vhost=family

Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain

Mergi la inceput

Sar'mana fetelor pentru raspunsuri

Simonna , Sophia inca nu sta in fundulet bine-bine daca nu e sustinuta de ceva, desi si atunci mai aluneca uneori intr-o parte. M-am uitat la filmele Dianei si am vazut diferenta. Cred ca trebuie sa mai am putintica rabdare cu bucatelele de mancare pana poate sta si copila mea la fel de bine.
Spectacolul de "hip-hop" (nu prea am inteles de ce l-au numit asa, ca cele 5 reprezentatii, grupate pe clase, de fapt era pe muzica lui Michael Jackson... dupa mintea mea, singura legatura intre hip-hop si MJ e "culoarea" de origine a cantaretului... dar poate is eu prea batrana ca sa inteleg) a fost emotionant pentru mine, m-a impresionat pana in adancul sufletului ca au inclus-o si pe Diana in el, dar mai ales cat de mandra era ea ca a participat. Dar nu-s de ce ma simt carcotasa: ce le-o fi trebuit dom'le spectacol de dans in mijlocul semestrului, facut si cam in graba- repetitii intense o saptamana, cu copiii scosi de la orele normale, din cate am inteles eu?

Si, daca tot am pomenit de filmulete, trebuie sa-i zic Dianei ca mi-a placut mult, da' mult de tot de Sonia! E asa de scumpa cum munceste ea acolo serioasa la mancarica din tavita si cum bea apa direct din pahar ...

"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Simonna, asta de anemie e analiza standard la alaptati, cred.

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mQQm

Simonna, asta de anemie e analiza standard la alaptati, cred.

pepit
Common sense is not so common...[Voltaire]

La noi nu e. Cel putin n-am auzit la nimeni sa i se fi dat. Eu am intrebat la doctorul meu si a zis ca atata timp cat nu sunt semne de carente (nu stiu care or fi alea) nu avem de ce sa investigam. Intreb si la controlul de noua luni, si le zic ca in Ontario se da de facut analiza desi nu ma tenteaza sa o intep

Stiu ce spui cu mancatul din farfuria ta. Am fost si noi cu copiii sambata seara la un restaurant, un mix chinezesc cu de toate, i-am luat fetei mancare de acasa, ca masa de seara la noi e cea mai bogata (apropo de ce zicea Simonna, desi eu n-am facut legatura niciodata cu dormitul), nu i-a stat gura nici o clipa de cand am asezat-o in scaun, plus ca a terminat inaintea noastra. Desi am zis ca nu-i dau nimic necontrolat, n-am avut ce face si i-am dat doua felii de pepene din ala verde sa mai roada cat am terminat si noi. Nu vreti sa stiti ce era pe jos cand am plecat de acolo Am sters noi grosul si am lasat bacsis gras ...
Chiar voiam sa va intreb cum e la voi la masa ? Mai stau si asa sa se uite pe pereti ?
Sonia in secunda in care o pui in scaun trebuie sa-i dai si ceva sa concaseze. Cand a terminat si nu mai vrea, se arcuieste toata, se bazaie si nu mai e chip sa stea in scaun sa-ti termini si tu mancarea.

Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura B

Sar'mana fetelor pentru raspunsuri

Simonna , Sophia inca nu sta in fundulet bine-bine daca nu e sustinuta de ceva, desi si atunci mai aluneca uneori intr-o parte. M-am uitat la filmele Dianei si am vazut diferenta. Cred ca trebuie sa mai am putintica rabdare cu bucatelele de mancare pana poate sta si copila mea la fel de bine.
Spectacolul de "hip-hop" (nu prea am inteles de ce l-au numit asa, ca cele 5 reprezentatii, grupate pe clase, de fapt era pe muzica lui Michael Jackson... dupa mintea mea, singura legatura intre hip-hop si MJ e "culoarea" de origine a cantaretului... dar poate is eu prea batrana ca sa inteleg) a fost emotionant pentru mine, m-a impresionat pana in adancul sufletului ca au inclus-o si pe Diana in el, dar mai ales cat de mandra era ea ca a participat. Dar nu-s de ce ma simt carcotasa: ce le-o fi trebuit dom'le spectacol de dans in mijlocul semestrului, facut si cam in graba- repetitii intense o saptamana, cu copiii scosi de la orele normale, din cate am inteles eu?

Si, daca tot am pomenit de filmulete, trebuie sa-i zic Dianei ca mi-a placut mult, da' mult de tot de Sonia! E asa de scumpa cum munceste ea acolo serioasa la mancarica din tavita si cum bea apa direct din pahar ...

Multumim Laura, m-am uitat si eu la voi, mie mi se pare ca mezinele noastre seamana bine iar Sophia este muuuult mai prietena cu lingurita decat Sonia. De fapt la noi asta e unul din motivele pentru care am mers pe BLW.
Eu azi i-am facut azi Soniei cerealele (am eu un fix cu cerealele) mai tari si i-am facut ca niste perisoare micute pe care le-a luat ea cu manuta. Gustul pentru ea e tot bleah, dar a fost mai interesata de modul de a le manca si a le intinde peste tot, parca a inghitit mai mult decat de obicei.

Si pe mine m-a emotionat filmuletul cu Diana, ce mai conteaza ca e hip hop sau nu, initiativa conteaza, cred totusi ca ai dreptate cu timing-ul poate i-a inspirat primavara asta timpurie. Si Victor cica face hip hop la gradinita, l-am intrebat ce face acolo si mi-a zis ca trebuie sa mearga pe o linie "on the side" ?!?! A facut si yoga anul trecut si cand il intrebam ce face, punea capul si picioarele jos si ridica fundul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Ahhh, recunosc, I-am dat copilului fish and chips de la noi...in apararea mea cartofii erau la cuptor, cu putin ulei si sare putina, ca inca e mama la noi si are regim fara sare. Dar ce sa fac daca el vrea?!
Coincidenta sau nu, de doua zile a mancat pe la 6-6:30 si a dormit noaptea, un pic trezire pe la 12, numai vreo 15 min insa.
Piure ii dau pt varietate (plus vesnicul meu pitic ca nu mananca copilul fir de atza) dar si pt ca am o prietena care ma piseaza sa-l expun la toate texturile...si atunci ce sa fac, il expun, sa nu ramana copilul neexpus, nu? Oricum el vrea mananca, nu vrea nu mananca.
Si am gasit o metoda sa manance pui, ii fierb copanel de aripa, ii iau pielita si i-l dau in manutza, a mers vreo doua zile, oricum mai bine decat fasiute (am pus poza pe feisbuc, ca eu Internet de la calc foarte rar mai apuc sa fac, si pe FB pot pune poze din telefon).
Voi ati mai reusit ceva pe la consulat? Azi ma duc dupa pasaport pt asta micu, o veni ea si vacanta aia odata.
Metoda de impacat cu intorsul la lucru nu am :-( ma apuca toate depresiile ca la 15 august ma duc lalucru dar sunt mari miscari la noi si chiar nu vreau sa-mi pierd jobul.
Pupam

Mergi la inceput

Diana, simpatic tare cel mic cu yoga!

Llaura, unde pe FB?
Eu cope cu ideea de intors la lucru, visand ca pana la sfarsitul lui octombrie o sa castig la loto

Chiar asa, de curiozitate, a reusit cineva sa scoata cert de nastere romanesc pentru copil?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia79 spune:

Arturicii, felicitari pt gramele luate de Sabina, la mai mare. Ce repede trece timpul! Imi e deja dor de soimita mea mica...

Diana, ce sportiva esti tu, alergi, mergi la sala, faci si scoala, ai 2 copii WOW! Ai o energie de invidiat. Multumesc mult pt sfaturi, e greu tare cu dormitul asta. A mea soimita plange asa cum spui tu de Sonia, dar cu spume de saliva, se inneaca, ii curg siroaie de lacrimi pana in urechi . Pe scurt, doar asa plange ea, de asta nici nu rezist mult s-o las sa boceasca. Am incercat déjà sa ma fac mica in patutul ei , dar se trezeste cand vreau sa ma ridic si mai si amortesc toata. Am sa incerc cu un pat de la ikea, macar stiu ca-l duc inapoi daca dau kix. Am vazut-o pe Sonia cum papa si bea apa din pahar… . E dulce tare. Cu statul la masa, asa face si soimita, in secunda in care se satura, face scandal, nu pot termina si eu mancarea. Nu m-am mai plans si de asta, ca avem repertoriu bogat oricum. Scump foc Victor cu yoga lui.

Mqqm, multumesc mult de sfaturi. Ce fain ca a inceput Pepitel sa umble si ca mergeti in parcuri, bravos! Am cautat iaurtelul ala pe aici, dar nu am vazut, mai insist. Nici eu n-am auzit de analiza asta pt anemie, m-ar interesa si pe mine tare, ca a mea nu prea papa cereale, so…. Habar n-am cat fier isi ia din legume, carne, chiar as fi curioasa sa vad daca sta bine cu fierul. Am sa intreb si eu la pediatru pe 6 mai.

LauraB, ti-am vazut printesuca, e dulce tare cum papa cu lingurita . Eu as fi vrut sa pape si pureuri, mi se pare mie ca iti dai seama mai bine de cantitatea ingurgitata, dar n-a fost sa fie. O mai incerc uneori cu 2 lingurite de cereale si le papa, dar nu mai mult. Eu atat mi-as dori sa pape pure : cereale si supa crema, in rest imi place tare cum se descurca cu bucatele.

Simonna, merci mult de incurajari si sfaturi. Sa stii ca are mult sens ce spui tu cu mancatul seara. La noi, chiar seara mananca putin, mai mult se joaca sau, ma rog, le arunca. Am sa incerc sa schimb menu-ul, voi ce dati seara de papa, ca eu ii dau legumele ramase de la pranz. Poate am sa incerc cu cereale… Felicitari pt statul in 4 labe! Soimita a invatat sa se arunce din fund stand, pe o parte, dupa care aterizeaza pe burta si incepe sa zbiere. Dar ii place schema, o repeta de zeci de ori pe zi

Vad ca vorbiti de certificate de nastere rom, eu nici macar n-am inceput demersul, mi-am propus in luna mai. Parca vazusem etapele pe prima pagina undeva, ma duc sa caut.

Eu ieri am fost sa vad gradinita la care am gasit loc (cu $30 pe zi, of course). Inca nu e deschisa, cica de la 1 aug, dar era déjà vopsit colorat, jucarii, saltelute, mi-a placut. E in mediu familial, cu dosar depus pt cpe. Ce vreau sa zic e ca am avut, asa, un atac de panica la gandul ca acusi imi dau soimita la gradi, nu-mi vine sa cred. Asta-noapte am avut cosmar pe tema asta, o vedeam pe fetita plangand si intanzand manutele dupa mine. Cred ca va fi foarte greu pt mine dpdv psihologic. Of, of, nici nu vreau sa ma gandesc.

Revin cu intrebarea despre cremele de protectie solara , voi ce folositi la bebei? Eu, dupa ceva gugalit, am luat o crema de la banana boat, cu factor 60 de protectie. Dar nu sunt convinsa ca ar fi cea mai buna alegere. So, please help.

Hai, ca m-am intins ca o placinta.

p.s. vazut ieri burtica frumoasa de dragaica, dulce rau

Mamy de Sofia scumpa (20 septembrie 2009)
Pozici Sofia botez
www.monitorulsv.ro/Local/2009-11-23/Primul-bebelus-botezat-in-costum-popular-bucovinean" target="_blank">Sofia bucovineanca
Photos

Mergi la inceput