Maple-syrup babies (8)
Raspunsuri - Pagina 13
Dragaica spune:
Gata, m-am intors de la acupunctura, sunt o relaxata si o calma ce n-ai vazut, sunt ZENNNN!!!!!
Cateva intrebari:
1. Am niste maini cat butoaiele, abia reusesc sa strang pumnul, ma dor articulatiile degetelor de-mi vine sa ma dau cu capul de toti peretii (ce bine ca aici sunt din lemn )![]()
Ce sa fac sa nu mai doara asa, cu sa readuc degetele la forma initiala ?![]()
2. Orice tentativa de spalat a danturii se transforma intr-o reeditare proasta a unui roman horror, abia reusesc sa opresc sangerarea cu apa rece si apa de gura, nu mai zic cat sunt de inflamate nenorocitele astea de gingii, cred ca am sa raman fara dinti.
Voi ati patit asa ceva in timpul sarcinii, daca da ce remediu imi recomandati?
3. Din seria "Nu faceti ca mine", am aruncat o bucata de paine veche din care am uitat sa scot paletuta aia de la boulangeur, normal ca acum am ramas cu o singura paletuta si nu mai pot folosi "facatorul" de paine. Nu va spun ce papara mi-am luat de la barbat.....ce sa-i faci...neuron de gravida
.
Acum va intreb, de unde cumpar eu o alta paletuta??????
Cam multe intrebari pentru o zi ![]()
http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita
22+ de
Tudor Sebastian si
Felix Alexandru
delia79 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Dragaica Gata, m-am intors de la acupunctura, sunt o relaxata si o calma ce n-ai vazut, sunt ZENNNN!!!!! Cateva intrebari: 1. Am niste maini cat butoaiele, abia reusesc sa strang pumnul, ma dor articulatiile degetelor de-mi vine sa ma dau cu capul de toti peretii (ce bine ca aici sunt din lemn ) Ce sa fac sa nu mai doara asa, cu sa readuc degetele la forma initiala ? Se numeste sindrom carpian, dispare dupa nastere. gugaleste un pic si te lamuresti. Si eu am avut, destul de neplacut, dar trece .2. Orice tentativa de spalat a danturii se transforma intr-o reeditare proasta a unui roman horror, abia reusesc sa opresc sangerarea cu apa rece si apa de gura, nu mai zic cat sunt de inflamate nenorocitele astea de gingii, cred ca am sa raman fara dinti. ![]() Voi ati patit asa ceva in timpul sarcinii, daca da ce remediu imi recomandati?E din cauza furtunii de hormoni, am avut si eu perioade din astea horror, chiar si din nas curgea sange. Trece cu cat avansezi in sarcina 3. Din seria "Nu faceti ca mine", am aruncat o bucata de paine veche din care am uitat sa scot paletuta aia de la boulangeur, normal ca acum am ramas cu o singura paletuta si nu mai pot folosi "facatorul" de paine. Nu va spun ce papara mi-am luat de la barbat.....ce sa-i faci...neuron de gravida .Acum va intreb, de unde cumpar eu o alta paletuta?????? Suna la magazinul de unde ai cumparat scula, cu singuranta nu esti nici prima, nici singura care a facut boacana Cam multe intrebari pentru o zi http://community.webshots.com/user/Dragaica Graviduta fericita 22+ de Tudor Sebastian si Felix Alexandru |
Mamy de Sofia scumpa (20 septembrie 2009)
Pozici Sofia botez
www.monitorulsv.ro/Local/2009-11-23/Primul-bebelus-botezat-in-costum-popular-bucovinean" target="_blank">Sofia bucovineanca
Photos
Dragaica spune:
Delia multumesc de raspunsuri 
Eu am pus intrebarile astea asistentei de la spital dar nu m-a ales decat cu un "Este normal in sarcina"
.
Ok, am inteles ca este normal dar ma gandeam ca sunt niscai remedii, daca nu sunt asta e...am sa stau sa sufar ca o "mama heroina" ce sunt ![]()
Graviduta fericita
22+ de
Tudor Sebastian si
Felix Alexandru
Llaura spune:
Diana
, sa traiesti cu retetele, am sa le incerc si eu desi musiu vreau sa zic ca apreciaza absolut orice leguma sau fruct ii pun in fata, musca (vorba vine, n-are nici un dinte), suge, molfaie, totu bun. Piure sau mancare moale insa kuku, cum le pasez cum le scuipa. Cereale mananca mai nou (oatmeal, orez e cah), ii pun un pic de lapte si un pic de piure de fructe si chiar ii plac. Peste si carne mananca fasiutze, cat ii dau eu cat apuca si el, ajungem la o concluzie. Squash e o exceptie, pana acum i-am dat de cateva ori borcanel (ca e organic) dar azi am gasit de cumparat si am sa-l fac eu.
Conopida le dati? ca sunt cam in pana de idei pe azi si acush se scoala (nu c-ar dormi ziua cine stie ce, de cele mai multe ori doua jumatati de ora).
Eu mi-am luat jogger de pe kijiji, mai stau totusi inca aproape patru luni acasa si vreau sa merg pe valea raului (e frumos, verde, taie orasul in doua) pe unde m-am plimbat cu orele in fiecare zi si cand eram insarcinata. Pana acum am fost numai prin ma-a-la cu el, alta viata cu rotile alea mari...faza e ca eu cand m-am dus la tipa aia sa iau carutul am vazut ca arata bine roti mari, l-am luat, abia acasa am observat ca e din ala are nu intoarce
mi-a fost jena sa ma duc inapoi, asta e, pt plimbare pe cararuie merge, prin magazine si malluri ma duc cu celalalt. Bine macar ca cat de cat imi incape in portbagaj (dar sa nu credeti ca fara efort).
Dragaica, am aruncat si noi paleta la gunoi, nu stiu sigur daca eu sau barbatu-meu, dar pastrasem manualul ca are retete in el; manualul avea un nr cu 1-800, am sunat si am comandat alta paletuta, a venit cam intr-o saptamana. However. A costat $35 iar masina e din aia de la costco, vreo $60 cu totul, asa ca nu stiu cat merita.
Pupam! 
arturicii spune:
Hello, ce mai faceti?
Noi tot la domiciliu sechestrati, insa partea buna e ca maine implinim 3 saptamani (deh, azi aveam programarea ptr cezariana
) si deja avem pe undeva pe la 800 de grame acumulate (nu eu ci Sabina
).
Mi se pare asa simplu acum cu alaptatul si cand vad ce povestiti aici de diversificare, scheme, incercari, eliminari, etc, ma ia cu transpiratie; insa pana de Halloween (cam pe atunci incepem noi diversificarea) mai e. Va citesc si incerc sa retin.
Dragaica, sa iti fie de bine acupunctura; nasol cu degetele si gingiile; sfaturi nu am insa zic si eu ca asistenta...esti gravida si o sa iti treaca.
Cat despre cum o sa fie cu baietii, mie mi se pare ca acum (si au trecut un pic de 6 ani) nu e chiar cum zice cartea de care zice Doloress si anume mai simplu; ci sa vezi tu certuri si negocieri si tratate de pace si reguli.
Cand sunt mici mai faci cum vrei tu insa apoi....
Asa ca Enjoy perioada in care unde ii pui acolo stau si apoi perioada in care nu vorbesc ci poti sa vorbesti doar tu
apoi perioada in care inca esti mai iute decat ei la alergat.
Ca apoi sa te tii
Si de-o fi sa nu te descurci (greu de crezut) lasa-i pe aici pana faci o acupunctura ca avem experienta!
Diana, chiar fain caruciorul (mai e unul la noi pe strada de se plimba, e ceva rosu cu rotile negru cu alb (scuze insa nu ii stiu numele) insa l-am vazut pe net la peste 500
. Eu am gasit la Walmart ceva ce ne place, e 130 inainte de taxe, tot cu 3 roti de cauciuc; m-am "plimbat" cu el acolo in magazin si mi se pare ok.
Sa aveti un weekend frumos,
Ioana,
Philip, Yann, Sabina
Dragaica spune:
| citat din mesajul lui arturicii Si de-o fi sa nu te descurci (greu de crezut) lasa-i pe aici pana faci o acupunctura ca avem experienta! Ioana, Philip, Yann, Sabina |
Sa nu zici de 2 ori ca te trezesti cu mine si plozii la usa, apropo......lasa si adresa
sa stiu unde sa vin Glumesc
, multumesc de sfaturi.http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita
22+ de
Tudor Sebastian si
Felix Alexandru
Dragaica spune:
| citat din mesajul lui Llaura Dragaica, am aruncat si noi paleta la gunoi, nu stiu sigur daca eu sau barbatu-meu, dar pastrasem manualul ca are retete in el; manualul avea un nr cu 1-800, am sunat si am comandat alta paletuta, a venit cam intr-o saptamana. However. A costat $35 iar masina e din aia de la costco, vreo $60 cu totul, asa ca nu stiu cat merita. Pupam! ![]() |
Uite ca nu m-a dus capu sa ma uit pe carticica aia, sa vad daca o mai am
, daca nu a avut aceeasi soarta cu paleta Am cautat pe net sa comandam da n-am gasit pentru modelul nostru.
Graviduta fericita
22+ de
Tudor Sebastian si
Felix Alexandru
Diana2007 spune:
| citat din mesajul lui arturicii Diana, chiar fain caruciorul (mai e unul la noi pe strada de se plimba, e ceva rosu cu rotile negru cu alb (scuze insa nu ii stiu numele) insa l-am vazut pe net la peste 500 . Eu am gasit la Walmart ceva ce ne place, e 130 inainte de taxe, tot cu 3 roti de cauciuc; m-am "plimbat" cu el acolo in magazin si mi se pare ok.Sa aveti un weekend frumos, Ioana, Philip, Yann, Sabina |
Eu l-am avut pe asta de la wallmart pentru Victor, de fapt il mai avem.
http://www.instep.net/Product/Swivel_Wheel_Joggers/Detail/157_2008_Suburban_Safari_Jogging_Stroller_11-AR700A/
E un jogger mai modest dar e super rezistent. Dupa doi ani de folosire intensiva, in afara ca i s-a blocat chestia aia care blocheaza directia la roata din fata si ca ii cam vibreaza aceeasi roata cand alerg cu el, nu am ce sa-i reprosez.
Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain
Diana2007 spune:
| citat din mesajul lui delia79 Simonna, a dormit toata noaptea Infanta ???? Se pare ca numai a mea nu vrea/poate sa faca toata noaptea (de fapt, nu a dormit ever 3 ore legate pe timp de zi). Am incercat sa o adorm fara sa-i dau san si e circ, iar cand prinde sfarcul trage ca disperata, dar nu mai mult de 3 min, deci nu-i este foame. Nu mai povestesc ca n-am reusit cu urletele sa o fac sa adoarma singura in patut. Nu suport zbieretele ei mai mult de 5-10 min, asta e, imi creeaza un stres enorm. Mai nou, nici adormita n-o mai pot pune in patul ei, ca se trezeste instant ![]() . M-am gandit sa-i cumpar un pat din ala de todler, cu saltea mare, protectie pe margine si sa adormim . O fi o idee buna? Daca nu, de ce?? ufffMamy de Sofia scumpa (20 septembrie 2009) Pozici Sofia botez www.monitorulsv.ro/Local/2009-11-23/Primul-bebelus-botezat-in-costum-popular-bucovinean" target="_blank">Sofia bucovineanca Photos |
Delia, pai patutul ei parca e din ala la care se scoate lateralul, nu ? Poti sa incepi cu asta, scoate lateralul si ia o protectie din aia joasa care se ataseaza la pat. Fa cum zici, alapteaz-o la ea in patut (incapi tu ca am incapat eu in cribul lui fi-miu, si eu am incercat chestia asta dar la el nu a mers), las-o sa doarma acolo cat vrea, macar se obisnuieste sa doarma in patul ei si in timp cine stie, poate o sa-i si placa
Eu zic acuma ce imi trece mie prin cap si ce am facut, tu adapteaza-te la soimita. Pentru somnul de pranz eu cu Victor am mers pe metoda aia cu lasat sa planga, dar eu ma stiu pe mine, si il stiam si pe el ca plange de oboseala. La Sonia, care e si ea intr-o masura dependenta de adormitul la san, n-as putea sa o las sa planga mai mult de cinci minute, nu stiu cum sa zic, e un alt fel de plans, o data ca plange cu lacrimi, se congestioneaza toata (Victor nu plangea cu lacrimi si daca intram in camera la el, instant ii revenea buna dispozitie, nu ziceai ca a plans pana atunci), si apoi ea nu plange decat foarte rar, deci clar are nevoie mai mult de mine atunci, asa ca o las la san pana o vad ca se calmeaza si incerc sa o pun din nou in pat. Ea s-a atasat de o paturica pe care si-o trage langa/pe fata si suge asa langa ea si asa adoarme.
Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain
CriPOD spune:
Simonna, am vrut azi sa aud si io ce minunatii mai faceti, dar cu prisnelul al mic, nu mai stiu ce fac. De cand e mobil nu mai ajung sa fac nimic, asa ca iau paturica, snacks si mergem in parc. Mai vedem un cal, o veverita, o pasare, ... un avion. Si trece timpul. Marti am fost in parc cu Mara si romanitza, atata de scumpi au fost cei mici ca daca as stii ca e ea ok, as pune un filmulet sa-i vedeti. Papusi pe lume, Mara zicea "aaa", el raspundea "eee". Se studiau, isi ranjeau. Ea i-a infulecat biscuitii si a fost cuminteee, el i-a mancat grisinele mamei ei si s-a tot dat mare acolo. La un moment dat s-au catarat amandoi la mine in brate zi faceau nimic acolo, sedeau in kur, fiecare pe-un picior de-al meu admirau peisajul ignorandu-se la mare arta. Au si dormit acolo. Fain, 5 ore am stat si daca nu-mi era ca n-am lasat mancare acasa la restul clanului, mai stateam. Dulci erau si cu Miss, cu cat cresc cu atat sunt mai haiosi impreuna. Cum sa fac si eu sa pot sa incep sa procesez ideea de dus copil la day-care?
Magda, mersi, asta vroiam sa aud. Eu am vazut vreo 2 OEYC pe McNicoll si la finch/leslie, acolo m-as duce. Numai sa si ajung.:D
Cum mai sunteti?
Llaura, imi place si approachul combinat BLW si clasic. Cred ca-i mai practic asa. Mie mi-ar fi usor sa iau un borcan cu mine in parc. Super cu parcul ala al vostru, acum in perioada asta pe mine ma scoate, as capia acasa toata ziua cu el. Prize, colturi, bale pe jos, agatat de toate, mers de maini, magia scarilor, etc, etc. Bine ca-i cald!
Zoo: pt ontario (hihi, nu-i un user nou)... tipa care are aquaplay si alte activitati are in 30 aprilie fitness la zoo. Se intalnesc fomeile la poarta acolo si costa biletul de intrare + $10. E 2 ore, dup-aia face fiecare ce vrea. eu m-as duce ca p-asta micul il chiar fascineaza animalele, as sta la zoo pana mai tarziu. Mai vrea cineva?
arturicii, un pic mai aveti si sunteti libere sa iesiti. Cred ca abia astepti. Ce spun baietii?
Vaz ca merge biznisul cu mancatul bine la toti siropii dulci. Ce meseriasi. Al meu a inceput la alt nivel dupa greva de cateva zile. Acu' baga cantitate, adica mananca sa umple burta. Dar are preferinte clare, asa ca daca am sa-i dau ceva ce nu-i pe lista lui, am muncit degeaba. Broccoli, favorit la inceput, sa nu-l vada. Cu cartoful dulce nu gresesc niciodata, iartul, mai nou branza. Fructele (in afara de banana, care a fost number 1 la inceput si para, care a fost number 1 mai tarziu). Carnita la cuptor sau bbq. Avocado. Cereale nu mai vrea farley ioc, acu vrea niste cherios shaped fara nici un pic de gust sau zahar, i-am luat tocmi de-aia, dar nu speram. Oul fiert inca nu i-a picat cu tronc (nu-i bai ca-l amestec cu avcado si branza). Dar vrea omleta si ochiuri. Omuletul vrea din farfuria mea, orice. N-a incetat pana n-am scos morcov si boabe de fasole din ciorba mea personala. Acu parca n-as manca nici fara sare.
Asa ca le tot outsmart in fiecare zi sa fie bine. Short answer: da, mananca. haha, numai sa fiu eu creativa sau sa mananc pe ascuns.
| citat din mesajul lui delia79 Fetili cu bebei pe BLW, am niste curiozitati tehnice 1. cum dam supica la bebei? adica, voi dati? si cum? 2. Simonna, Diana, voi ati inceput sa dati mancare gatita la papusele (pot sa intreb ce anume?)? Dar iaurt/branzica (de care?)? 3. consistenta kk-utei |
Delia, zic si eu una alta.
1. Zame nu-i dau, cica n-au nici o valoare calorica, muuuuulta apa. Pentru mine e pierdere de vreme. Idem cu sucurile. Acu' daca am facut marti ciorba de perisoare, i-am scurs din ea legume si o perisoara si i le-am depus pe tavita. Mare minune, ca numai de la mine din farfurie ii trebuiau.
2. Ma bag si io aici numai sa va spun despre un iaurt fe-no-me-nal. E organic din "whole milk" si are 4% butter fat, ii zice www.saugeencountrydairy.com/" target="_blank">saugeen country, poate gasiti si pe-acolo. Al meu bea iaurtu' din sippy cup, cu gauri mari. Si-asa nu-l foloseam la nik. Orice ar manca amestecat cu iaurt, ii place, tremura numai cand il vede. Branza de vaci a inceput sa manance de... ieri, dupa ce s-a strambat de vreo 3 ori acu 2 saptamani cand am mai incercat, acu' baga de sparge, asa din senin, mi-e si frica sa nu pateasca ceva. Ce ti-e si cu toanele astea.
3. Pe masura ce organismul lor incepe sa produca enzimele necesare pentru digestia alimentelor, kk va deveni... omogen. Acu' e fain, macar vezi ce mananca, vorba Dianei.
Diana, fain carutzul. L-ai luat deja? Pe-aici n-am vazut.
Eu l-am dus ieri sa-i ia sange pentru analiza de anemie. Grasanul, abia i-au gasit vena, dar a fost meseriasa tipa. Atat a cautat cu degetul si a bagat acul la fix. A macait de vreo 2 ori, din motive de enervat ca il tineam fedeles, dar s-a calmat mintenas, n-a plans absolut deloc. Si cate probleme mi-am facut! Printre care si sa nu lesin eu.
Hai c-am scris pentru o saptamana jumate iar. In seara asta am fost la concert la scoala fetii. A fost superb, iar el a fost vedeta acolo la colegii ei. Culmea ca s-a apucat de chiuit exact cand era ea la saxofon, mai sa trebuiasca sa parasesc sala. In rest, mare meloman, a si aplaudat.
Va pupez!

pepit