Maple-syrup babies (8)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delia79 spune:

Simonna, felicitari!!! pt locul la CPE, norocoasa mica ce esti tu .

Raportam prima zi de carnita : si anume de miel , a limpait-o un pic, ma bucur ca n-a refuzat total, aveam emotii .
Raportam si vaccin de 6 luni facut ieri, soimita a fost o curajoasa si nici febra n-a facut. E maraita, ce-i drept, dar asta o are in sange oricum . Ne-a si cantarit madame, avem 8,570 kilute, o grasanca

Fug, ma cheama datoria

Mamy de Sofia scumpa (20 septembrie 2009)
Pozici Sofia botez
www.monitorulsv.ro/Local/2009-11-23/Primul-bebelus-botezat-in-costum-popular-bucovinean" target="_blank">Sofia bucovineanca
Photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Citat:
citat din mesajul lui delia79

Neata fetele

Dragaica, cu hainutele, eu le primesc inapoi ''dupe'', ca am asa o dorinta ascunsa , ca poate cine stie cum se mai intampla o minune in viata noastra . Dar, nu e graba, nicicum . Btw, spalat - uscat hainute gravidoase, te asteapta .

Pozici Sofia botez
www.monitorulsv.ro/Local/2009-11-23/Primul-bebelus-botezat-in-costum-popular-bucovinean" target="_blank">Sofia bucovineanca
Photos

Vezi, stiam eu ca te gandesti la bebe2 de asta ti-am si zic ca le aduc inapoi.
Apoi la ce gene bune aveti (a se vedea un bucata soimita frumoasa) ar fi si pacat sa nu faceti pereche.

http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita 22+ de Tudor Sebastian si Felix Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dragaica

Citat:

Neata fetele

Dragaica, cu hainutele, eu le primesc inapoi ''dupe'', ca am asa o dorinta ascunsa , ca poate cine stie cum se mai intampla o minune in viata noastra . Dar, nu e graba, nicicum . Btw, spalat - uscat hainute gravidoase, te asteapta .

Pozici Sofia botez
Photos

Apoi la ce gene bune aveti (a se vedea un bucata soimita frumoasa) ar fi si pacat sa nu faceti pereche.

Asa i-am zis si eu, s-a speriat oleaca la inceput, zicea ca nu-i mai trebuie, insa i-am zis eu ca dupa un an te cuprinde iar dorul de bebe mic si toata nebunia de la inceput e uitata. Ramai numai cu amintirile frumoase.

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Doloress

Citat:

Citat:

Neata fetele

Pozici Sofia botez
Photos

Asa i-am zis si eu, s-a speriat oleaca la inceput, zicea ca nu-i mai trebuie, insa i-am zis eu ca dupa un an te cuprinde iar dorul de bebe mic si toata nebunia de la inceput e uitata. Ramai numai cu amintirile frumoase.

Hai ca astept sa vad cu te descurci tu cu 2, si mai vedem . Acum, numai daca ma gandesc ma ia cu rau la stomac

Ia zi, asta e chef de munca la tine ?

Pozici Sofia botez
Photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Pai, eu ce sa mai zic cu 2, o s-o iau pe aratura......al meu sot e viteaz rau de tot, imi tot bate apropouri, ce frumos ar fi sa avem si o fetita pe langa 2 baieti.
Eu il las sa vorbeasca dupa cateva luni de nesomn o sa-i treaca cheful de rochite si fifite si o sa-o roage pe soacrasa sa vina de urgenta la Montreal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Citat:
1. cum dam supica la bebei? adica, voi dati? si cum?

Eu nu-i dau. Stiu ca mQQm foloseste grisine inmuiate in diverse sosuri, pe post de mijloc de locomotie pentru sos. Preconizez sa incep, insa, ca altfel ne dau aia afara din resort in Mehico la cita mizerie facem cu un brocoli si-o coaja de biscuit!

2. Simonna, Diana, voi ati inceput sa dati mancare gatita la papusele (pot sa intreb ce anume?)? Dar iaurt/branzica (de care?)?

Vazut iaurt organic la Maxi, fo trei feluri, de-ala prevad. Da' n-am inceput inca, de altfel nici nu stiu de la ce virsta se recomanda lactatele... Plus kefir facut de subsemnata, pentru miss o sa cumpar lapte organic.

3. consistenta kk-utei e asa, cum sa zic, ca o gradina de legume facuta semi-pasta? Adica, se vad bucatele clare de legume/fructe? ca la noi asa e

Yap, se vad. Mai putin dupa ce maninca para, ca atunci e ca in vremuri imemoriale, cind dadea afara canalizarea la subsolul blocului.

Amu', facut si noi la sapte luni vaccinul de sase, sadica rau asistenta aia, Infantissima dormea frumos, am luat-o cu binisorul, am asezat-o in brate, n-a apucat nici miau sa faca si aia deja era cu acul in piciorul ei!!!!
Cred ca acum are ceva febra, ca doarme ca la balamuc, de trei ore deja!
Iar azi noapte iar a dormit de la 10 la sase!!!!! (Ma rog, sase fara un sfert, dar se cheama ca ne indreptam spre dormitul peste noapte, cumva-cumva, s-o pun la ea in camera si sa revenim si noi la obiceiuri de dormitor, na-na-na...si-asa mai departe :)

Diana, cool carut, sa mor de nu! Da' scump! M-am uitat pe site si, la ce bani am eu chef sa cheltui si cita treaba am eu cu carutul, trei strazi la stinga si doua la dreapta in cartier, de pe site-ul ala imi cumpar numa' plasticu' de ploaie :) Glumez, da' mai analizez situatia, ca se zdrangane de la o zi la alta carutul meu!

Andreea -Dragaica, ai PM.

mQQm, a reinceput pepit sa manince? Ce faceti?

Da, se trezeste Aceea, i-o fi ajuns cit a dormit!!!!

Weekend fain!
Simonna

Mergi la inceput

Citat:

Pai, eu ce sa mai zic cu 2, o s-o iau pe aratura......al meu sot e viteaz rau de tot, imi tot bate apropouri, ce frumos ar fi sa avem si o fetita pe langa 2 baieti.
Eu il las sa vorbeasca dupa cateva luni de nesomn o sa-i treaca cheful de rochite si fifite si o sa-o roage pe soacrasa sa vina de urgenta la Montreal.

Sati, mai, ca poate baietii tai vor fi de comitet, nu toti copii sunt asa ''cuminti'' ca soimita. Eu m-am referit strict la cazul nostru . Chiar si soimita s-a linistit muuult, cam de cand a implinit 6 lunite, se vad schimbari remarcabile , deci nu e draqu chiar asa de negru . Curaj mami, o scoateti voi la capat, cu sau fara ajutor. La noi, sotz a putut fi prezent dupa cezariana doar o sapt, dupa care munca de la 8 am la 8 pm, deci chiar nu am avut ajutor, poate si de asta m-am resimtit cu oboseala mai tare. N-am vrut sa te sperii

Pozici Sofia botez
Photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Dragaica o scoateti voi la capat pana la urma! Daca ai ajutorul sotului si mai ales cum te vad organizata asa, o sa fie bine, ai sa vezi. La inceput e mai greu pana va stabiliti un ritm si o rutina.
Tocmai a fost la radio e emisiune despre gemeni, vorbeau si de o carte, Gisele Seguin - Gemeaux, mission possible!
Ziceau ca e greu in primii ani, insa mai apoi ai avantajul ca se joaca impreuna, fara sa ceara concursul parintilor prea mult. Pe cand la unul trebuie mereu sa fii langa el, partener de joaca. Al meu cel putin nu sta nici 5 minute sa se joace singurel, si nici nu are rabdare cu jocuri statice, trebuie sa ne miscam permanent. Seara cad lata.

Delia da, am un chef nebun de munca, l-am pierdut acum vreo saptamana prin America. Dar mai sunt cateva ore si vine week-endul Merg sa recuperez piticania de la gradi si mergem in parc sa alergam putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Citat:

Fetili cu bebei pe BLW, am niste curiozitati tehnice , please help:
1. cum dam supica la bebei? adica, voi dati? si cum?
2. Simonna, Diana, voi ati inceput sa dati mancare gatita la papusele (pot sa intreb ce anume?)? Dar iaurt/branzica (de care?)?
3. consistenta kk-utei e asa, cum sa zic, ca o gradina de legume facuta semi-pasta? Adica, se vad bucatele clare de legume/fructe? ca la noi asa e
Ma duc sa mai citesc pe la Cristina, poate n-am fost atenta si explica ea pe blog ce-am intrebat .

Merci anticipat pt raspunsuri

Pozici Sofia botez
Photos

1. Nu-idau inca supita ca e complicat sa fac doar pentru ea, as putea sa fac pentru noi si sa o dreg cu sare si alte cele dupa, dar e prea mare balamucul. Ieri am facut o ciorba pentru noi, cand am tocat zarzavatul am pus si pentru ea niste betisoare de morcov, pastarnac, de-astea. Nici lui Victor nu i-am dat pana dupa un an cand a inceput sa manance cu noi din aceeasi mancare (eu oricum nu sunt prea prietena cu sarea asa ca mi s-a parut ok si pentru el), ma gandeam ca nefiind obisnuit nu o sa manance, da de une, e innebunit dupa ciorba de perisoare, supa cu galuste si supa de "soare" (supa crema de legume cu mai mult morcov).
2. Mancare gatita, da, legume fasii cu pui (pulpa) tot fasii subtiri, cu un pic de apa, un pic de ulei de masline, suc de lamaie si ierburi uscate (i-am pus ceva de le zice provencale), toate cu capac la cuptor 15 minute si inca 15 minute descoperite. Foarte bune si apreciate. Apoi am facut o mancare de linte pentru noi cu sos de rosii si carne de porc, se tot uita la noi in farfurie si i-am dat o bucata de carne, tot asa fasie lunguiata. Mi-am dat seama ca e innebunita dupa carne, si daca e si mai zemoasa e si mai buna, la fel daca are ceva sos pe ea. Nu-i dau in fiecare zi carne (ca nu apuc sa gatesc ) si cand sunt pe fuga ii steam-uiesc ceva acolo.
Inca o chestie care a mers la noi, butternut squash, taiat pe din doua, pus intr-o tava de yena cu taietura in jos in doua degete de apa, bagat la cuptor vreo 40 de minute, pana infigi usor o furculita in el. Decojit, taiat felii si mananca bine fata.
Iaurt am incercat de doua ori sa-i dau (plain yogurt, 3.25 grasime, de la Astro ii zoce Balkan Style, asta il mancam si noi de cand il avem pe Victor), nu prea ii place, ca de altfel orice are legatura cu lingurita. Dar parca a ramas ceva in gurita fata de cereale (pe care le-am si schimbat, am treut de la orez la orz, de-alea in care adaugi doar apa) pe care le scuipa cu indarjire (cel putin la mine asa e, taica-su cica le mananca, cred ca i le baga pe gat )
Asta apropo de tati, orice ar face, incurajati-i, chiar daca nu fac ca noi, nu conteaza, important e ca fac ceva si sunt mandri de asta, copilul e ok, noi mai rasuflam sau mai facem cate ceva pentru noi.
La Victor eram tot timpul cu gura pe el (aveam si de ce, a venit o data in miezul verii la mine la servici cu copilul cu helanca pe gat si pantaloni flausati ), cand il vedeam ca bate in retragere incepeam sa-l laud, si tot asa. Acum la Sonia nu-i mai zic nimic de rau, numai incurajari (eu stiu sigur ca ea nu mananca cereale )
3. Consistenta la caca, da, asa e in functie de ce a mancat la masa de dinainte, si cu bucatele prin el. Mama, dar sunt asa fericita cand il vad zic, uite ce-a mancat fata

Dragaica, eu am un plan (mai indepartat) de bebe 3, o sa pastrez totusi hainutele dupa ce termini tu cu ele, oricum nu tin de moda de acum.

Simonna, poate gasesti ceva pe kijiji de la tike tech asta.

Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009

"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain

Mergi la inceput

Multumesc fetelor pt raspunsuri , incerc sa bag la cap. M-am uitat pe schema de diversificare de la CLSC si zice ca lactatele se introduc pe la 9 luni , mai vedem. Deocamdata, am sa mai introduc si alte feluri de carne, pe la 8 luni galbenusul si alte legume/fructe neincercate inca. Diana, am sa incerc s-o obisnuiesc si cu tati, sa-i de si el sa manance, sa ies macar o ora singura din casa.

Hai, ca azi am tastarita . Voi ce fel de crema de protectie solara dati pe pielicica bebeilor? Am vazut ca sunt multe feluri la farmacie, voi cum ati ales? Nu de alta, dar nu as vrea sa se arda bunatate de pielicica alba de soimita.

Simonna, a dormit toata noaptea Infanta ???? Se pare ca numai a mea nu vrea/poate sa faca toata noaptea (de fapt, nu a dormit ever 3 ore legate pe timp de zi). Am incercat sa o adorm fara sa-i dau san si e circ, iar cand prinde sfarcul trage ca disperata, dar nu mai mult de 3 min, deci nu-i este foame. Nu mai povestesc ca n-am reusit cu urletele sa o fac sa adoarma singura in patut. Nu suport zbieretele ei mai mult de 5-10 min, asta e, imi creeaza un stres enorm. Mai nou, nici adormita n-o mai pot pune in patul ei, ca se trezeste instant . M-am gandit sa-i cumpar un pat din ala de todler, cu saltea mare, protectie pe margine si sa adormim in patul ei, dupa care eu sa ma filez la mine in camera. Pe timp de zi doarme asa in patul familial, singurica, de obicei adoarme la san, dupa care eu ma ridic si-mi vad de treaba vreo jumate de ora . O fi o idee buna? Daca nu, de ce?? ufff

Pozici Sofia botez
Photos

Mergi la inceput