Bv Denisa, Gabi, Castelana,Lara !Iepu 2010 (129)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

BRIZA MARII - Mi se pare cam aiurea sa planga un copil pana lesina. Inseamna ca are ceva care clar in deranjeaza. Si cum sa stai linistita in conditiile alea?

Ciudat argument la medicul tau, ce sa zic>

Cristina +36 si Maria Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
"Uita raul, iarta mult si rabda mult." Arhm. Mina Dobzeu

http://bucuriaarteisauartizanuldebucurii.blogspot.com/

Mergi la inceput

IOANA - Eu as chema medicul sa il asculte nitel. La copii debutul este destul de rapid, iar la nou-nascuti este atipic de multe ori, deci eu personal n-as astepta, ci as consulta un doctor.

Daca n-are nimic dorm linistita, dar daca are il iau din pripa. Este atat de mic, incat ar fi pacat sa suporte o raceala oricat de usoara, cat timp organismul lui nici nu-i adaptat la viata.

Cristina +36 si Maria Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns briza_marii spune:

Scuze ca am iesit asa in viteza dar plangea bebeul.

Ma..cred ca a fost vina mea. Sunt tare neindemanatica la scos aerul dupa ce papa bebe. Nu stiu dece dar nu reusesc sa il pun calumea pe umarul meu, tot am impresia ca nu sta bien capul ca nu respira bien bebe..mi se pare ca mai am nevoie de inca o mana: cu 2 sa il tin si cu una sa il bat usor pe spate....Si se tot incovriga de burtica, se chircea..era clar ca il durea burtica..de aia si plangea asa de tare, si eu neindemnatica in loc s ail calmez cred ca mai tare l-am agitat.
Si mie mi se pare aiurea faza cu urlatul pana nu mai respira dar asa azis si medicul pediatru, si tipa de la urgente d ela Grigore Alexandrescu si tipul de pe ambulanta (avea un baietel de 4 luni si a zis ca si el a patit-o), plus inca 2 prietene care au bebici un pic mai maricei....Nu stiu ce sa mai cred...Totusi cred ca sunt cam multe persoane care sa zici ca mint la fel....
Fug ca iar plange

Mami de iepuras Eric Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiacovita spune:

Denisa sut convinsa ca totul e bine cu bebeluna.

Selina imi pare rau ca ai asa probleme.

Briza si eu aveam la inceput proobleme cu scosul aerului. Solutia mea a fost: mmusai inainte de masa Infacol (il ajuta mult la scos aerul) si eu il puneam pe burtica mea la scos aerul. Eu stateam in fund cam la 120 de grade si il puneam pe pieptul meu. Dureaza mai mult pana scoate aerul, dar e o metoda verificata si merge si acum la mine, in special noaptea cand nu am chef sa ma ridic. Sper sa te ajute sfaturile mele.

Oana, mami de minune mica, Eric Nicholas(21.02.2010)

Multumim Doamne pentru minunea data si ajuta-ne sa fim sanatosi!

Cand cineva acolo SUS te iubeste...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladimirescu spune:

Selina, of, saraca de tine, prin ce treci... Victor se va face bine cu siguranta, ca doar e supravegheat si de doctori, nul tratezi tu aiurea... Urite chestiile astea intestinale, si eu am trecut prin asta cu Vladimir pe la un an si jumatate, am ajuns cu el la perfuzii ca se deshidratase pt ca varsa absolut tot ce intra in stomac, apa, ceai... plus diaree si dureri de burta... Of, Doamne, dar parca n-a fost leguma cum zici tu ca e Victor, iar eu nu eram insarcinata gata sa nasc si nic analize proaste nu aveam, si tot m-a darimat experienta aia... Imi imaginez ca iti e cumplit de greu!
Dar tu esti fata desteapta si puternica, poti sa te mobilizezi... Hai sa zicem asa: faci si tu tot ce poti. In primul rind, ai facut si faci tot ce tine de tine pt Victor (si sper ca ai mare grija sa nu iei si tu, Doane fereste, uritul ala de virus!!!). De Victor ar trebui sa se ocupe altcineva de fapt, nu tu, ca te consuma prea mult emotional asta... Trebuie sa gasesti o solutie, incearca...
Apoi: analizele ies ca naiba in sarcina, stie toata lumea. Lasa asta pe mai tirziu, probabil o sa se redreseze de la sine... Si chiar daca nu, oricum acum nu ai ce face, sa fim sincere, nu? Asa ca pune ca prioritate :sa nasc cu bine un copilas sanatos, si sa ramin si eu sanatoasa ca sa-l pot scoate la liman macar in prima luna... dupa aia vad eu cu restul, sa fac bine asta mai intii"...
Suna aiurea rau ce zic eu, dar dupa cum stii, lucrurile se fac pe rind, nu toate odata, mai ales cind ai asemena probleme. Deci mai intii hai sa aduci pe lume un copilas sanatos - pt asta ai nevoie de o stare cit de cit buna, lucreaza un pic la asta poate... Dupa aia, cind te mai linistesti un pic, mergi la alti doctori, alte analize... Daca tot prost o iesi (ceea ce sincer nu cred), eu stiu ca exista tratament, asa ca nu fa o tragedie din asta, bine? Dumnezeu e bun cu copilasii si cu mamicile lor, ai incredere!!!
Uite, exemplu cu doctorii astia care te baga in sperieti: tatal meu a fost diagnosticat acum 15 ani cu cancer la ficat, i-au dat citeva luni de viata. Si e bine-mersi si acum, "cancerul" era un nodul enorm, pietrificat, cu care traieste si in ziua de azi si nici nu-l deranjeaza, a ramas tot asa, neschimbat. Apoi, acum vreo 5 ani, alt doctor i-a dat verdict "cancer la stomac, mai ai maxim un an de trait". L-am trimis la niste doctori mai destepti si analize mai sofisticate si a reiesit ca nic pomeneala, avea niste vilozitati care aparusera inexplicabil si tot asa au disparut... Si uite ca tatal meu, care e f increzator in general ca nu se poate sa pateasca tocmai el ceva asa rau, e bine-mersi, isi bea cafeaua linistit cu tigara de dimineata...
O prietena de-a mea a fost doagnosticata de 2 ori cu cancer la sin, o data a fost fraiera si s-a si operat. S-a dus a doua oara la Londra si apoi la Berlin la alti doctori (unii f renumiti) si au ris aia de ea, avea pur si simplu niste formatiuni ale glandei mamare mai neobisnuite, si atit. Si tot ea a venit acum vreo 2 ani la mine cu un Papa-Nicolau nasol, si dupa aia a reiesit tot ca nu are nimic... AI INCREDERE, Selina, Dumnezeu e tare bun cu cei care cred in bine... (sau asa cred eu, care-s tare norocoasa, zau...)
Capul sus si hai sa nasti cu bine, ok? Dupa aia mai vedem...

Denisa: Doamne ajuta !!! Sa dea Dumnezeu sa avem cu toate doar probleme care trec si ne lasa copiii si pe noi sanatosi !
O fi de la alergiile alea ale tale la tot felul de medicamente, dupa cum ziceai? Ca poate a mostenit vreo alergie, e f posibil... Tin pumnii sa treaca repede si sa te bucuri de Maya in liniste - uite, amnascut aproape 70 de mamici deja aici si a fost totul bine la fiecare pina la urma, nu? Asa va fi si la tine !

Briza: of, of, parca s-au adunat toate la tine ca sa te stresezi si mai tare si sa superi lapticul... Nu te lasa, draga noastra, nu te lasa doborita de incercari ! Copiii sint insa mai rezistenti decit credem noi, nu uita asta...
Eu una cred ca e bine ca ai chemat smurd-ul cind te-ai speriat: mai bine sa rida aia de tine si sa nu fie nimic rau, decit sa fie o problema si tu sa nu faci nimic, "de rusine"... Asa sa faci de cite ori te sperii. Si poate te imprietenesti mai bine cu un pediatru, pe care sa-l poti suna la orice ora, ca sa t eindrume si linisteasca cind mai tragi sperieturi... Iti doresc numai bine si sa se termine aici problemele tale!

Mai fetelor, asa ma supara cind vad problemute pe aici... Jur ca eu nu ma mai pling de nimic, ca la mine-s basme, zau, nimic important... Dumnezeu sa ne pazeasca copilasii !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

am vorbit cu denisa, au mai disparut petele, a fost s.o alapteze :)
sunt sigura ca va fi bine, bebeluna s.a nascut cu 3200 kg si 51 de cm, daca vrea cineva sa treaca micuta in lista :)

fetelor va rog frumos am o problema , buricul silvanei...sta sa cada si mi se pare ca nu e copt, adica din el sau in el se vede ca un mat galben!!! o sa.i cada carligul ala si daca iese ceva pe acolo? ce sa fac? ma duc la medic sau?

roxana si silvana aroa (2.04.2010) ivan leonard(2.12.2006)
POZE

Mergi la inceput

Hai, mai, ROXANA, ce sa cada pe acolo?
Cade cand se usuca, deci cand e inchis.

Fireste, ca daca nu s-a vindecat bine te duci la doctor imediat fara alte variante, dar nu cred ca asta e problema.

Stai linistita si nu-l atinge.

Mergi la inceput

SELINA - De la niste enterocolite facute de Dami cand avea 2 ani, saracuta, era atat de slabita de nu mai avea putere sa se ridice din pat ca sa-i dau sa pape si imi zicea ca-i obosita, desi intindea gurita dupa orezul ala firt in apa si painea prajita. Asa ca, o hraneam culcata si cu piciorusele aduse la gura de durere.

E tare rau sa vezi un copilas mic chinuindu-se si sa mai si fie al tau. Simti ca iti pierzi mintile.

Dar copiii au putere de vindecare mai mare decat adultii si Dumnezeu e cu ei.

Hai, fi optimista!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Desi am zis ca nu mai intru asa des, trebuie sa felicit proaspetele mamici: Castelana, Denisa, Riella. Sa aveti bebelusi sanatosi si sa va recuperati usor!

Selina, multa sanatate, ai incredere ca va fi bine totul. Am trecut si eu printr-un diagnostic urat chiar inainte sa raman insarcinata cu Alex. Inca mai cred ca am scapat ca prin minune...Gandeste-te la copilasii tai si fii optimista, Domnul te va ajuta sa depasesti orice incercare.

Roxana, atat timp cat alaptezi si organismul nu s-a reglat dupa sarcina si nastere, nu poti face nimic impotriva artropatiei, decat fizioterapie si alte chestii de genul asta. Sa-ti dozezi calciul peste cateva luni, sa excluzi riscul unei demineralizari osoase din cazua sarcinii.
Edit: lasa buricul sa cada singur. Cateva zile e posibil sa vezi ca a ramas acolo o carnita roz, tine zona uscata si se inchide imediat. daca in 3 zile nu s-a inchis de tot, mergi la maternitate sa-i puna niste nitrat de argint.

Si doua vorbe despre spasmul hohotului de plans: unii copii pot da intr-un plans urat care culmineaza cu intreruperea respiratiei, un fel de lesin. Desi cei din jur se sperie cand vad bebele alb sau vanat (e normal sa te sperii, nu?), problema nu inseamna nimic dpdv medical, nu a fost asociata cu nicio boala. Cel mult copilasii respectivi pot fi mai emotivi si-atat.
Cand se intampla, ii puteti "trezi" lovindu-i usor peste obrajori, ciupindu-i usor sau suflandu-le in fata. Daca aveti apa la indemana, ii puteti stropi cu cateva picaturi.
Pe masura ce cresc crizele se raresc si dispar de la sine. In cazul in care se indesesc si nu trec in cativa ani, se impune excluderea altor probleme si este bine sa fie facuta o EEG. Dar acestea sunt cazuri extrem de rare.

Pupam mamicile si comorile lor.

Diana, mami de Alexandru (16.01.2010), Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Dianami, pe mine sfaturile tale m-au ajutat enorm, iti multumesc mult!

Vladiiiiii

Fetelor, va multumim pentru urari, inmiit vi le intorc, sa fiti sanatoase, sa va bucurati de bebeii vostri si taticii lor

Am pus cateva pozici la semnatura, pentru cine vrea sa ne vada, va pup cu drag, merg printre picaturi sa citesc din urma

Nikole, mami lui Albastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si fericita 40
+cu...Albastrica/Luana
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput