Sezatoarea canadiana (177) Bine ai venit Sabina!!!
Raspunsuri - Pagina 7
Magdone spune:
Arturicii, felicitari multe!!! Sa va traiasca minunea mica si tie recuperare usoara!!!
Vaaai asta cu innecatul e cosmarul meu bine ca s-a terminat cu bine Nelia, mamamana, eu asa ma pierd la faze de astea, nici nu stiu cum sa reactionez:(
Si Olivia mai e si genul care-si baga mancarea in nas, urechi trebuie s-o urmarim ca pe nu stiu ce.
Pucku, sa stii ca e la fel, cand mai bine cand mai rau, acum de ex iar s-a stricat la burta si nu ne dam seama de la ce, ca lapte nu prea i-am mai dat, numai branza si iaurt, dar parca as inclina sa cred ca nu e de la astea, nici nu mai stiu...o sa mai mergem la dr iar sa intrebam.
Sophia, sa cresti mare si norocoasa!!! Olga, ce mai faci?
Denisa, Ktrinel, felicitari pentru joburi! sa aveti bafta!
Noi inca ne acomodam cu cel mic, adica Olivia, ca ea vad ca e cea mai afectata, cum il prinde pe bebe cum ii trage cate o palma, nu stiu cum sa mai abordez problema, cu frumosul i-am explicat ca il doare pe bebe ca e mic, ca se face el mare si ea o sa se joace cu el, etc si ea stiti ce mi-a zis??? NU, BAT! adica ea nu o sa se joace cu el, o sa-l bata! nu mi-a venit sa cred cand am auzit-o, offf.
nelia spune:
Ankalaura, dar nu poti sa ceri sa-ti trimita ce aveati acasa? Nu e mai simplu pentru inceput? Eu trec miine pe la cabinetul copiilor mei pentru ca trebuie sa vad cum stam si sa-i programez pe toti la dentist. Vrei sa intreb, sa-ti aduc informatii de la prima mina si eventual daca te primeste acolo sa-ti faca? Are cabinet special pentru copii si cel putin un dentist se ocupa numai de copii, sint tare draguti si competenti zic eu, desi noi nu am avut probleme ca sa verific acest lucru... Cabinetul este la metroul Atwater, in Place Alexis Nihon, se numeste Clinique Denticare.
Magdone, ce semnatura frumoasa ai! Sa stii ca Agata a reactionat la fel cind s-a nascut Tudora, si e mult mai rau pentru ca sint ambele fetite si in continua rivalitate pentru orice (of, femeile astea!). Nu s-a acomodat cu venirea Tudorei pe lume, desi la Lisandru nu a avut absolut nici o problema... Tudora e in regula cu existenta Agata, pentru ca a gasit-o acolo cind a venit si nu a reactionat urit la venirea lui Lisandru, un pic de gelozie si atit. Dar probleme sint, intre Agata si Tudora, mai mult din partea Agatei... ma termina psihic felul in care se inteleg ele. Sint si momente bune, cind se joaca frumos de ti-i mai mare dragul sa le privesti, dar fundamental... nu se iubesc. Mi-a luat ceva timp sa accept asta, pentru ca ti-e greu sa crezi ca asa ceva e posibil intre surori si frati. Dar asta este adevarul, mai ales Agata pe Tudora, dar si Tudora are rautatile ei, chiar daca multe sint din autoaparare. Sint complet diferite, si fizic si temperamental, nu prea au puncte comune la prima vedere, amindoua cred ca cealalta are mai multe de la noi, pe toate planurile... ce mai, un adevarat razboi, iar eu sint mediatorul, in permanenta, ca Octav nu se baga pentru ca zice ca sint copilarii. Eu am inceput sa iau foarte in serios relatia lor, nu am ce sa fac, dar macar sa reusesc sa le fac sa se accepte una pe alta, asa cum sint fiecare... si as fi multumita. Imi pare rau, ele spun ca se iubesc, dar in realitate nu fac decit sa se lupte pentru a cistiga cit mai mult din spatiul celeilalte... cu toate explicatiile mele pertinente si psihologice, mi-am pus la bataie tot ce stiu, m-am pus pe citit, pe informat, le studiez, anticipez momentele de conflict... degeaba!
Daca iti spun ce a scris la o tema cu facut propozitii cu cuvinte date... nici nu mai stiu daca am scris aici sau nu. A avut de facut propozitie cu cuvintul canibal, ma rog, nu stiu ce cauta acest cuvint la clasa a III-a, ma indoiesc ca era chiar necesar sa-l invete. Si Agata a scris: Citeodata imi vine sa o tai in bucatele pe sora mea si sa o dau la canibalii flaminzi sa o manince. A zis ca a glumit... si ca a scris asa pentru ca nu stia ce sa scrie cu acest cuvint si ca e la figurat. Am trecut peste durerea provocata de ceea ce a scris si i-am spus ca inteleg, dar de ce sora, de ce nu o alta persoana, oricare... Pai, pentru ca sora mea este persoana care ma enerveaza cel mai tare de pe acest pamint! Nu stiu de ce, ca de iubit o iubesc, dar ma enerveaza de-mi vine sa o bat macar o data pe zi!
Asa ca, parerea mea este ca nu reactiile ei trebuie oprite, astea sint firesti, Olivia este si foarte mica, ci demontate in capusorul ei motivele pentru care ii vine sa procedeze asa. Nu ma intreba cum, ca nu stiu... dar stiu sigur ca trebuie luate in serios motivele pentru care ei se simt asa si le vine sa faca asa, in loc sa-i minghiie si sa-i pupe asa cum ni se pare noua firesc.
Eu mai am un razboi in casa, intre Lisandru si Tudora, de fapt, Lisandru si toti patru, ca eu sint preferata lui, pe mine la pupa si ma baleste pina ma albeste si numai mami sa-i faca tot. Dar pe Tudora o bumbaceste de o termina, o bate la modul cel mai serios, e zgiriata si acum pe ochi, iar pe cei doi mai mari ii musca, se duce prin spatele lor, ii ia prin surprindere si cind nu sint atenti... harsh, le trage cite o muscatura de tipa astia ca din gura de sarpe. Si are niste dinti ascutiti... te doare la inima cind te stanteaza. Numai acasa face asa, la gradinita e cel mai cuminte copil, e un dulce, toti se mira de cit de bun, cuminte si vesel este! Si acasa e vesel, ca ride si cind bate si cind musca... nimic de spus. Acum, ce-i drept, ca la fel cum ii musca, ii si iubeste, ii pupa, se joaca frumos cu Tudora, pe Agata o adora si se pare ca si Agata pe el... dar il apuca asa, din cind in cind, daca e nervos, flamind, frustrat... se razbuna pe ei. Eu sint mediator si acolo, ca toti vin la mine si tipa: maaamiii, m-a muscat sau batut Lisandru... sau isi fac singuri dreptate, sa vada si el cum e!
Citeodata imi tot vine sa ma duc... noroc ca nu ma tine mult!
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
delphin spune:
Anka, incearca sa ceri acasa sa ti le trimita prin DHL, te ajunge mult mai ieftin cred, cel putin pt. moment;
Si ma bucur ca ati ajuns cu bine, chiar daca e doar o mica "problema" de parcurs, gutierele fetei!
Celorlalte canadeze, o primavara placuta!
ankalaura spune:
Multumesc mult de info, o sa ii scriu lui Simi, problema e ca majoritatea nu cunosc ce sunt astea plaques occlusale si pac! se gandesc la braces si ma tem ca ma vor indruma aiurea. De-aia ma gandeam sa intreb direct la sursa...
Din lista aia care spune ce acopera asigurarea, nu pricep nimic. Gutierele astea sunt o banalitate fata de o obturatie, ca sa nu mai zic fata de coroana prefabricata! Dar pentru ca e o chestiune rara, nu cred ca au introdus-o ei in lista asta.... Clar trebuie sa vorbesc cu un stomatolog.
NELIA - asta e problema, inca nu stiu daca le-am uitat acasa... Cei carora le-am vandut apartamentul nu sau mutat inca de tot, si nu i-am prins la telefon, iar la mail nu mi-au raspuns. Daca le-am uitat acolo, asta ar fi cea mai buna rezolvare dar ma tem sa nu le fi aruncat, parca imi amintesc ca le-am pus intr-un servetel, si daca nu l-am pus bine imediat, e posibil sa il fi aruncat
Daca ai putea sa intrebi maine, m-ai ajuta enorm. Noi nu am facut inca asigurari private, din cauza vacantei asteia a lor, dar pana reusesc sa le fac, macar sa stiu variantele - cat ar costa toata tarasenia fara asigurare, cu asigurare privata (si ce ar trebui sa cer eu la asigurare, ca sa acopere) si cu RAMQ peste trei luni cand vom avea cardurile. Daca imi zice ca ar costa 100 de dolari, nu mai stau dupa nici o asigurare si i le fac urgent. Daca insa e mai mult (desi nu prea cred), macar sa am un plan....
ARTURICII - sa va traiasca puiul mic! Nu am apucat sa citesc din urma, atata doar ce am vazut de la fete! Cred ca baietii sunt tare incantati!
DONIA - bagajele prin cargo au facut fix 6 zile, au ajuns ieri, dar nu le-am putut ridica pentru ca la vama era liber. Ma duc azi din nou. Le ridic de la American Airlines si am platit 50 de dolari nu stiu ce frais de nu stiu ce. Dupa 2 zile se plateste depozitare.
Am avut 350 de kile si am platit 1,64 euro per kil, plus 50 de dolari van-ul in Romania, si na, materialele de ambalat. Aici nu mai inchiriem masina, o sa facem vreo 2-3 drumuri cu niste prieteni, asa ca ne mai costa un plin de benzina (un van ar fi fost cam 80 cu tot cu asigurare). In total cred ca am ajuns sub 2 euro per kil cu tot cu scotch
Pe bune ca e o super varianta daca sunt multe de trimis. M-ar fi apucat deprimarea! si asa am cumparat destule (cos de gunoi si matura de ex ) dar sa ma fi dus si sa imi sara din buzunar acuma dolarii pe polonic si prosoape, asternuturi si perne, paturici si plapumici, ca sa nu mai zic de haine... Pai in valize abia am pus trei lulele, ce naiba poti sa iei in 70 de kile cat am avut noi??
Noi le-am trimis doar cu 2 zile inainte de plecare, si am vrut sa sarim peste vacanta astora, altfel le-am fi trimis mai devreme si le ridicam a doua zi dupa sosire.
simi spune:
ankalaura imi pare rau de incidentul cu pricina, dar cum ziceau si fetele, cel mai simplu e sa ceri sa t-i le trimita din Rom. pe simplul motiv ca nu se face Plaque Occlusale la copii. Nu se face. Bruxismul la copii nu e o patologie (adica nu-i boala) ci e fiziologic. De aceea nu se fabrica nici un aparat contra buxism-ului pina la virsta de 16-18 ani.
Daca vrei mai multe detalii iti raspund pe privat. Deci, cere sa t-i le trimita din tara, e mai simplu. Iar cu acoperirea de RAMQ, e o mare gluma, intr-un cuvint, nu te baza! Imi pare rau!
Magdone spune:
Nelia, multumesc ca mi-ai impartasit din experienta ta cu fetele, sa stii ca asta imi doresc cel mai mult, sa reusesc sa-i fac pe copii sa se iubeasca, sa fie prieteni.
Imi aduc aminte cand eram mici, eu si cu sora-mea, niciodata nu vroiam sa o iau cu mine, eu fiind mai mare, cand mergeam cu prietenele mele, se ruga mama de mine, ia-o mama si pe ea, ca e sora ta, si eu nu si nu, ca sa se duca cu prietenele ei. Nu pot sa inteleg ce era in mintea mea de atunci, acum as vrea sa merg cu ea undeva, noi singure, dar uite ca fiecare e cu familia ei, si greu mai reusim sa avem si noi o escapada de asta.
mamitzica spune:
Ankalaura,
Nu stiu cum sta treaba cu dentistii in Montreal.
Dar, la copii nu se fac gutiere;in general scrisnirea de dinti dispare pe masura ce copilul creste si ii apar dintii permanenti.
Oricum welcome to Canada.
ankalaura spune:
Pfff, asta e una calda si una rece... Daca dispare, ma linistesc si o las in pace. Inca nu stiu daca le-am uitat in Romania, nu am reusit sa dau de cei care s-au mutat in apartamentul nostru, unde le-as fi putut uita...
Ea avea doua si le purta simultan. Dentistul mi-a spus ca ar trebui sa dispara scrasnitul in vreo 6 luni, dar ea le poarta deja de vreo 2 ani si nimic...
Ufff...
Multumesc oricum!
Simi, daca mai afli ceva intre timp, astept de veste pe privat.
cge spune:
Anka, acum mi-am adus aminte cum a scapat Victor de aparatul dentar.
A ramas in Bucuresti acum 3 ani.
Si eu zic tot ca fetele ori ti le trimit de acasa, ori renunti.
Serviciile dentare sunt foarte scumpe aici, Assurance Maladie nu remburseaza asa ceva. Oricum, fetele te sfatuiesc f. bine.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Podeanu spune:
Acu' ma bag si eu ca musca in lapte... bine ca a-ti explicat ce anume cauta Anka.Eu am gutiere din plastic facute de dentista.Le folosesc cind imi albesc dintii.
Nelia, dar cind au fost separate fetele si-au dus lipsa una celeilate? Cind a fost Agata in Ro , cum s-a purtat la intoarcere?
Mi-e tare greu sa cred ca chiar o uraste pe Tudora. Si ai mei se impung de multe ori dar cind lipseste unul se simte si celalalt remarca imediat Pe mine m-ar macina rau numai sa gindesc ca ei nu s-ar iubi.