Sezatoarea canadiana (177) Bine ai venit Sabina!!!

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

arturicii, Vitamina D - eu am avut cu reteta de la pediatru, gratuit. Dar eram la RAMQ asigurata, nu la asigurare privata. Am vazut ca sunt mari diferente.... Nu merge fara reteta. Trebuie sa o ai si sa te duci sa ceri Vitamina D farmacistului. Sa o bage in sistem. Chiar daca e la liber in raft.

Am fost ieri la salon de livre de la Quebec. Si m-am uitat mult la cartile pentru copii. Am vazut multe edituri care au carti cu exercitii pentru copiii. Era si o carte cu admiterea la secundara la privat si la scoli internationale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Pentru doamnele din Montreal si Laval, simbata 17 aprilie (de azi intr-o saptamina) voi avea parastas pentru tata, la biserica din Saint-Laurent (St-CROIX) la 09 dimineata e de obicei;
m-as bucura daca ati veni si voi, care puteti, sa nu fiu acolo singura (dureaza putin rugaciunea si dupa mincam un cozonac+ un vin impreuna)

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

O sa incerc sa fiu acolo!
Te pup!
Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ana, daca reusesc sa-l conving pe Octav sa duca singur copiii la activitati, vin si eu. Daca nu, voi fi sigur cu gindul alaturi de tine, rugindu-ma pentru sufletult taticului tau.

Am citit pe sarite, raspund din amintiri...

Mikiion, cafeaua cica se tine in congelator, cutia mare adica. Asa nu se mai rasufla. Eu am intrebat despre cafea pentru ca eu beau multa. Inainte de sarcini, beam la fel: multa (adica trei cani pe zi, mari), neagra, fara lapte, fara zajar... prietenii spuneau ca daca ti se pare viata amara, ia o gura din cafeaua Corneliei, sigur ti se va parea dulce viata dupa aceea. Cit timp am tot fost gravida si am alaptate, am redus la una relativ micuta, cu lapte mult, dimineata, in general dupa alaptat, ca sa se mai duca din ea pina la urmatorul... Dar de cind l-am intarcat si pe ultimul... m-am intors din nou la dragostea mea cea dintii: doua cafele mari pe zi, citeodata si a treia cind am de citit mult si mai stau noaptea... mari, tari, fara zahar, dar laptele l-am pastrat, ca nu o mai pot bea fara... Eu iau macinata la fata locului din Marché Atwater, e buuunaaa! Si mai iau si cutii din astea care se gasesc, iar soacra si prietena mea au grija sa-mi trimit macar o data la doua luni cite un Jacobs, cafeaua mea preferata pina la urma. Mai este una nemteasca, dar am uitat cum ii spune, si aceea imi place mult, am gasit-o o data la Bucuresti si imi mai aduc prietenii... ca la mine daca vii cu o punguta de cafea buna, fie si de una sa ajunga, cu orice ocazie, nici flori nu-mi trebuie.

Si va intrebam pentru ca voiam sa stiu daca nu e cam prea mult cit beau, nu am probleme, nu am avut niciodata nici o reactie de la cafea prea multa, dorm bine, ba chiar prea mult, ca eu beau cafea sa nu dorm si sa invat si pic pe mine dupa o ora de somn... dar totusi, nu mai am nici 20 si ceva de ani ca odinioara, cind beam tot atit... si mai ieseam si cu prietenii... tot la o cafea. Copiii mei sint dresati, mai ales Agata si Octav la fel... s-a trezit mami, e facuta cafeaua sau e vai de noi!

Lorelai, ma uit prin filmele Agatei si iti fac o lista, ca eu le-am pierdut sirul, inainte ma uitam la tot ce se uitau, acum nu mai am timp, desi mi-ar placea... se mai uita si Tudora la unele, macar pe alea sa ti le trec pe lista... dar Agata de deja la adolescenta cu filmele, a vazut si ce nu trebuia...

Ankalaura, nu am ajuns inca la dentist... dar nu am uitat. Desi banuiesc ca te-a lamurit deja Simi...

Noi am avut competitie astazi, prima a Tudorei! Au fost Jeux de Montreal. Nu a luat medalie, ca era cea mai micuta si pierduta pe acolo, dar eu nici nu ma asteptam. De fapt, nici nu ma asteptam sa intre singura pe gheata... am avut emotii. Ca nu e pe patinoarul pe care este ea obisnuita, a fost pe unul strain si mare, si atita lume in jurul ei... Ce mai, eu sint incintata ca a intrat pe gheata, ca nu a plins, ca s-a descurcat admirabil, a facut si salutul de intrare si de iesire, nu a cazut, nu s-a pierdut de emotie cind sala a inceput sa o aplaude furtunos cind a vazut-o atit de micuta si slabuta cum dansa ea acolo... ce mai, o scumpete de fetita are mami. Nu am avut aparat, asa ca trebuie sa ma credeti pe cuvint...

Si am probat costumele pentru spectacolul de dans din iunie de la scoala de balet-jazz. Superbe spun fetele, ca pe mine nu m-au lasat sa le vad imbracate! E surpriza spectacolul, care va fi tinut chiar pe scena mare, nu stim ce pregatesc copiii, se lucreaza cu usile inchise. Si mai avem evenimente pina la vacanta: concert de pian al Agatei, serbare la scoala, serbarea de absolvire a gradinitei... ce mai, vom fi foarte ocupati in urmatoarele doua luni... da' ne place!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Citat:
citat din mesajul lui mikiion

arturicii, Vitamina D - eu am avut cu reteta de la pediatru, gratuit. Dar eram la RAMQ asigurata, nu la asigurare privata. Am vazut ca sunt mari diferente.... Nu merge fara reteta. Trebuie sa o ai si sa te duci sa ceri Vitamina D farmacistului. Sa o bage in sistem. Chiar daca e la liber in raft.

Am fost ieri la salon de livre de la Quebec. Si m-am uitat mult la cartile pentru copii. Am vazut multe edituri care au carti cu exercitii pentru copiii. Era si o carte cu admiterea la secundara la privat si la scoli internationale.

pai nu am asig privata; am scrisoare med de la spit imsa a platit sotul vit D... o sa cer reteta pediatrului cand mergem peste 2 sapt;

vaccinarile se pot face la orice CLSC sau doar la cel de care tinem cu casa? trebe programare?

Ana, daca nimeresc intre 2 alaptari (care nu-s la ora fixa ci cand doreste mandra), vin si eu. Inca nu o scoatem din casa ca sa putem sa venim impreuns

Ioana,

Philip, Yann, Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Pentru doamnele din Montreal si Laval, simbata 17 aprilie (de azi intr-o saptamina) voi avea parastas pentru tata, la biserica din Saint-Laurent (St-CROIX) la 09 dimineata e de obicei;
m-as bucura daca ati veni si voi, care puteti, sa nu fiu acolo singura (dureaza putin rugaciunea si dupa mincam un cozonac+ un vin impreuna)

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Ana eu vin cu sotu, la 9 suntem acolo.

http://community.webshots.com/user/Dragaica
Graviduta fericita 20+ de Tudor Sebastian si inca deliberam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

arturici, daca o iei direct din raft si te duci la casa nu e gratuit. Daca ai reteta si cred ca si aia care ti-a dat-o in spital e tot o reteta, te duci in spate la farmacist ii dai cardul Soleil si el ti-o intra in calculator si ti-o da gratuit. Cel putin asa era in 2006-2007. Nu cred ca s-a schimbat ceva de atunci.

Despre vaccin, da, trebuie programare, facuta din timp, mai ales la Montreal( minimum o luna). Poti sa faci gratis la CSLC vaccinurile. Dar am inteles ca si unii pediatri faceau vaccinurile, dar uneori contra cost. La CSLC, eu imi aduc aminte ca m-am mutat cand avea Marc 3 saptamani in alt cartier, mi-au transferat dosarul.Dar nu-mi aduc aminte daca eu am cerut asta sau a fost automat. Marc era urmarit de o infirmiera care venea la noi de 2-3 ori pe saptamana pana cand a incept sa ia in greutate cum trebuie( adica vreo luna). Si cand ne-am mutat ne-au transferat la alt CSLC si la alta infirmiera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ione81 spune:

Ramona75,
Ahaha, da, e frumos cand vine chinook-ul, dar poa' sa ninga si in iunie! Ce mai, e la munte!
Aici cabietul dentistului, noi la el ne curatam dintii mereu!
http://www.drlarry.net/

Da, Calgary e atat de intins, cu masina va fi mult mai usor, apoi e super simplu de orientat, 4 puncte cardinale si nume de strazi.
Sunteti niste norocosi cu muntii in jur - sunt atatea de vazut! Si apoi conduci in 3-4 ore esti in BC.
Nu o sa va plictisiti!

Codritu,
Vezi pe lufthansa! Nu stiu de unde esti tu, eu am pus Montreal-Cluj si mi-a iesit la 2 adulti, 1 copil peste 2 ani si unul sub 2 ani (am dat cu ghicitul dupa imaginea de la semanatura) 4430 plecat la mijlocul lui august si intors la sfarsitul lui aug.

Pucku,
Nu este ceva serviciu gratuit la barou? stiu ca la Montreal poti sa mergi la barou si ai o ora gratuita de consultatie cu un student ce studiaza sa devina avocat, bine eu ma interesam pt un alt subiect, dar poate se aplica si la voi...

Lorelai,
Merci de LCBO, probabil ca as putea gasi ceva la SAQ (echivalentul cred la Quebec), dar eu vreau - the one!

Ana,
Voi fi cu gandul la tine - din pacate pe 17 sunt la o conferinta toata ziua.

CAFEA
Eu nu beau cafea deloc. Doar cate 2, 3 sau chiar 4 ceaiuri pe zi.
Dar, din cand in cand, un expresso e extraordinar; cand ies in oras, din ala scurt; imi place asa de tare mirosul de cafea ca mica e mare bautoare in Ro.
Dar imi da niste palpitatii, asa ca nu beau des; de obicei il beau dimineata, ca trebuie sa treaca macar 12 ore inainte sa pot gandi macar ca voi merge la culcare! Cel mai bun l-am baut la Munich, in centru; cine a fost, stie ce fain miros pietele a berea aia nemteasca excelenta si a cafea de calitate! mmmm, dar daca beam unul pe la 3pm, se facea 4am pana adormeam :D
Si cum zici Nelia, mai nou mi-l place fara zahar, fara lapte, simplu - de preferat cu o praji langa, sau o tziga... dar nu mai sunt fumatoare sociala de un 1 1/2 an :), asa ca doar praji!

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Ana, o sa incercam sa venim sambata la biserica.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Mikion, Lorelei multumesc de sfaturi cu privire la mancat.
Al meu nu se uita la desene absolut deloc, deci nu pot sa-i dau asa, am inceput sa nu mai am nici o reactie, efectiv il las in pace, ii pun mancarea acolo, nu insist deloc si tot la fel...
Azi pana la ora 7 seara mancase doua feliute de branza, cateva lingurite de bors (insa numai zeama, cum vede o leguma pe acolo e cah) si cativa biscuiti. Asa ca i-am facut cartofi prajiti cu ochiuri (la noi se prajeste rar, insa ce sa fac, ii dau si McDo numai sa-l vad bagand ceva in stomac!) si in sfarsit a mancat. Am incercat mereu sa-i dau ce ii da si la gradinita doamna, si nu vrea deloc.

Ana si eu as veni, insa suntem plecati in State week-endul ala...

Fetelor stiti unde as putea gasi si eu niste pantofiori de baieti negri, i-am luat costum cu papion pentru nunta sora-mii insa nu gasesc nicaieri pantofi. Numai adiasi si pantofi sport. Am gasit ceva la La Baie dar sunt oribili, urati, butucanosi asa. E tare nedrept, pentru fetite am vazut o gramada, e conspiratie importiva baieteilor cu hainutele astea!

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

In seara asta am fost la teatru, la unul din ala de 10 dolari, la colegiul Dawson. Mi-a spus Octav ca a vazut ceva dragut in program, am iesit din casa si m-am dus... nici nu stiam la ce. Si... supriza mare, da' mare de tot! De fapt, mai multe. Prima a fost ca nu au jucat studenti... ci Yannis Simonides, care un are un premiu Emmy in palmares... acum am citit despre el, adicatelea vreau sa spun ca am intrat la intimplare la ceva maret!

http://www.greeknewsonline.com/?p=7080

O alta surpriza a fost ca tot ceea ce se intimpla era materie de examen pentru studentii din sala - filozofie si teatru - si dupa o ora si douazeci de minute de piesa, a urmat o ora si ceva de discutii intre spectatori si actorul de pe scena, plus profesorul de filozofie al colegiului. A fost asa... cum sa spun, inaltator!

Eu am pierdut firul cu teatrul romanesc, va duceti, ati luat biletele deja, ca nu mai stiu... cind este? Mai puneti inca o data informatiile... ca as vrea sa merg, numai sa pot si sa mai fie bilete. Macar vin atunci direct la usa, dar sa stiu unde, ca nu vreau sa iau bilet si sa nu pot ajunge, cum mi se intimpla de obicei...

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput