**Zmeurici de iulie-august 2009 (36)**
Raspunsuri - Pagina 14
blanca000 spune:
Pooh...incearca asa :
- pui la fiert laptele, cand da in clocot storci o jumatate de lamaie si pui iar repede pe flacara in cateva secunde se aduna branzica,
-pui laptele la fiert cand d ain clocot arunci un iaurt rece de la frigider in el, imediat se branzeste,
-mai e si cu calciu lactic insa eu nu am facut..nu stiu
-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
My precious baby girl...
Bubi mic poze...din burtica si din afara ei
CriPOD spune:
pogos, la multi ani fericiti alaturi de sot si gogosile tale scumpe!
Ce frumusei de zmeurei, Alex de anemona si Tudor de pogos!
tanimi, nu, e ok materialul asa zic eu. Eu il bagam in el cand plecam la apa, cand ne intorceam la umbra il scoteam si-l bagam in halatel. Se usuca repede si e ok, am bagat si mana sub el, era racoros la piele, eu ardeam si el era numai bine. Pentru "zi cu zi" e mai simplu: hainite deschise la culoare de bumbac sau in sau ce mai material sanatos ai, pielea acoperita cat mai mult, palariuta, in rest crema pe unde e vizibil si evitate orele de "varf". Asa se zice, de fapt eu pt afara inca n-am pus sunscreen, doar celelalte le-am urmarit ca inca e mult in carucior si am control la copertina. Si al meu acum e bronzat cu manusi si masca. :)))
siacob, da aici asa se cere, cu talpa moale, dar cel mai bine descult. Eu asa am pt afara, dar nu stiu daca sa-i dau in casa, zice ca e mai bine descult.
Giova, chiar ziceam cand m-am intors din vacanta ca bronzul lui era un accident, pentru ca l-a prins soarele pe maini, picioare si fata cu toata crema de protectie pe care i-am intins-o gospodareste. Si de acord ca se bronzeaza la joaca, dar cand sunt mai marisori ca Marco nu mai sunt asa sensibili.
pepit
alinutza78 spune:
buna seara si de la noi
pogos ...sanatate multa si sa ai parte numai de fericire si impliniri alaturi de copilasii tai superbi si sot!!! Pup mamica deosebita
uliiasi multa sanatate lui David. Sa va mutati cat mai curand in casa noua Cred ca e super bine pentru voi ca v-ati mutat in Piatra...ai parte si de ajutorul parintilor..si nu mai spun de mediul nepoluat in care o sa creasca David
noce mii de rugaciuni pentru micuta incercata.
pogos si Eric cere lapte dupa aproape fiecare masa solida. Avand in vedere ca refuza apa, ma gandesc ca bea laptele pentru hidratare si nu de foame. La voi mai este si atasamentul de tzatzi...care e normal si des intalnit pentru multi bebelusi in prima etapa a diversificarii. Pe de alta parte, mie mi se pare chiar ok si rezonabil 100 g de papa solida.
mqqm phii...da' pepitul e un adevarat ardelean..din ala analist si ganditor. Eu fac exercitii cu Eric, dar ori nu sunt eficiente ori e prematura intentia, ca moldoveanul meu are doar chef de topaiala si tras de par. Singurul succes in domeniu este ca stie unde este nasul. Eu nu ma agit deloc ca nu merge in patru labe sau nu se deplaseaza deja prin camera, in schimb dezvoltarea psihica mi se pare relevanta pentru aceasta etapa (si un motiv de stres in plus ). Asa ca...felicitari pentru progresele pepitului (chiar daca nu ai avut o contributie directa).
Eric sta in casa in sosete sau descult, iar afara il incalt cu adidasi cu talpa moale, subtire si flexibila. Eu citisem ca asa este recomandat, nicidecum talpa sa fie rigida. In Iasi, pentru ca nu am covoare pe jos, l-am incaltat prin casa (cand era mai racoare) cu sosete antiderapante (au niste chestii de cauciuc pe talpa care protejeaza si de murdarie).
Anemona spor la sala si sa ai rezultate Alex e un scump in pozele din vacanta
tanimi, Eric papa noaptea din 2 in 2 ore: la 21, 23, 1, 3, 5...si la 6,30 e trezirea finala. Nu mananca mult, cam 100 ml la o masa. O fi de sete...ideea este ca studiile spun ca trezirile nocturne dese tin de bioritmul lor si de nevoile de papa. Spunea bine cineva ca si noi adultii ne mai trezim noaptea sa bem un pahar cu apa, sa luam o gustarica sau pur si simplu sa iesim pe balcon ptr 5 minute (asta face sotul meu). Eu mai am o teorie: tine si de norocul nostru. Am prietene cu doi copii dintre care unul care a dormit noaptea inca din a doua saptamana de viata si celalalt care are 4 ani si mai are o trezire pe noapte si acum.
maine plecam spre casa
pup zmeuricile
pogos spune:
Buna seara mamicute!
Va multumesc din suflet pentru urarile voastre frumoase si va doresc si voua tot binele din lume.
Azi am fost la padure si am petrecut. Am avut noroc de vreme super. Ne-a ocolit ploaia. Ana a zburdat de ziceai ca a fost tinuta legata iar Tudor a contemplat pe toata lumea.
Cu mancarea, eu ziceam 100 gr in cazurile fericite. Azi de exemplu nu a vrut sa manance piure decat vreo 4 lingurite. A mancat ceva tzitzi si apoi gata. A preferat sa admire lumea decat sa-si piarda timpul cu mancarea. Culmea e ca-i place sa bea apa, dar numai din pahar. Nu cumva sa-i pui canuta cu cioc sau biberon in gura. E mortal cum bea el apa ca un om mare.
Grasanul meu inca nu a luat-o de-a busilea. Vrea sa stea in picioare si sa vada lumea mai de sus. E tare bucuros cand se vede in pozitie verticala. Dar de pasit inca nu paseste. El sa topaie. Zici ca e pe arcuri.
Ne-am hotarat si noi unde vom pleca la vara. O sa mergem in Bulgaria la Obzor, la Sol Luna Bay. A fost cineva pe acolo? Am auzit ca e o statiune f mica.
Va doresc un week-end placut, ce a mai ramas din el.
Laura, mami de Ana Catinca (25.09.2006) si de Tudor Petru (22.07.2009)
"Fara familie, omul pe pamant e ca o frunza care tremura in vant..."
noce spune:
Ne-am intors si noi!
Multumim pentru gandurile bune!
La multi ani, Pogos!
Am facut vreo 5 ore pe un drum de 3, cu o oprire la manastirea Cocosul, unde am descoperit moastele Sf Mc Filip. (mancat avocado, papaya, mure si prune in fata manastirii)
Ne-am obisnuit si cu drumurile lungi din timpul zilei. Plecam dotati cu grisine, apa, suzi, un rucsac plin de jucarii si muzica buna ca sa-i danseze mami daca se plictiseste. Azi n-a mai fost cazul.
Avem inca o burtica in odisee? Felicitari, Chance! Sarcina usoara si bebe sanatos!
Criss, abia astept sa ne vedem in parc. Noi cred ca mergem maine, dupa biserica.
Blanca, chiar ma gandeam la tine azi daca esti prin Moghioros. Dar chiar sa te intalnesti si cu Olguta... ne-ai starnit dorul!
Unguras, drum bun spre Romania! Nu uita sa ne scrii cand ajungi cum v-ati descurcat. Tipsurile sunt mereu binevenite!
Clara, cand plecati spre Bulgaria? Scrie-ne, te rog, detalii de zbor. In ce scaun calatoreste Bryce, ii iei pastilute pentru dureri de urechi/ rau de inaltime, ii iei apa, mancare, de care? Mergi doar tu cu el? Daca mergi la toaleta cu cine il lasi? Iti pun tona de intrebari pentru ca planuim si noi un zbor pentru vara asta, nu stiu inca de cate ore.
Mqqm, imi place mult scaunul vostru de masina. Deci, pana la doi ani, preferabil 4, ar trebui sa-l tin cu spatele in directia de mers? Sa stim ce scaun luam in contiinuarea scoicii.
Fetelor, m-ati pus pe ganduri cu lotiunea de soare, costumul de baie si ochelarii! Voi de unde le luati? Si mai ales, care crema de protectie solara e buna din cele care se gasesc la noi? Parca am o retinere sa iau nivea. As vrea ceva mai natural, cu mai putine ingrediente chimice. Incep sa ma uit zilele urmatoare.
Oricum Filip e gata bronzat. Saptamana asta a stat mai mult in body, doar burtica mai e alba. Anul trecut in august-sept tot asa l-am tinut, fara nici o crema, ca era prea mic. Acum chiar o sa-l duc la plaja si as lua ceva masuri de protectie.
Cat despre incaltaminte, noi inca stam in picioruse goale/ sosetele, botosei, eventual cu talpa anti-alunecare sau impermeabila pentru parc. Asa am citit in Dr spock, asa aplic.
Uliiasi, mutare usoara! Vad ca suntem cateva cu mutari primavara asta. La cat mai putine genti!
Happy-mami de Filip, 1 august 2009
ClaraJ spune:
Si mie mi se pare ciudat ca se recomanda papucii cu o talpa tare la virsta asta, pai atunci talpa piciorului nu mai are adrenta de care atita nevoie acum cind ei invata sa faca primii pasi.
Asta am gasit pe net la o gugaleara rapida a subiectului:
http://babyproducts.about.com/od/clothing/bb/firstshoes.htm
MONILAND- noi vom fii in Sofia ca acolo filmeza sotul meu si e posibil catre sfirsitul filmarii sa mergem la Varna si in Croatia sau doar Croatia, inca se mai lucreaza la programul de filmare. Iar perioada va fii intre 14 mai si 7 iunie.
Noi suntem la bunici, mai imi trag o tira sufletul ca am avut o saptamina nebuna. Alergatura multa ca tre' sa vina mami si mai am de pus la punct citeva chestiute. Iar saptamina care vine plecam in Nordul Californiei ca nepoata-mea joaca intr-o piesa de teatru si mergem s-o vedem. O mica execursie pentru micutul Bryce. :)
Gata, fug la somn,
Va pupic,
Clara - mami lui Bryce Mihai - un copchil nazdravan -18.08.2009
ClaraJ spune:
Asa,
NOCE - am scris un pic mai sus perioada, 14 mai-7 iunie; nu cred ca o sa calatoresc singura cu el, e un drum mult prea lung ca sa-l fac de una singura si pentru prima data; asa ca fie ma intorc cu mama si eu ma opresc la bulgari iar mama merge mai departe, fie o iau pe socrela cu mine; de intors, ne intoarcem cu tati. Nu am inceput inca sa ma documentez, voi incepe peste putin timp, mai intii sa ajunga mama la mine, ca acum sunt stresata cu venirea ei (sa ajunga cu bine etc), insa, va voi tine la curent cu tot ce voi afla si cum ma voi organiza pentru aceasta calatorie.
Da, MQQM are foarte mare dreptate, copilul trebuie tinut cit de mult se poate cu spatele la sensul de mers si a explicat exceptional de bine si de ce. Aici in State, legea e 1 an si 20 pounds ( adica aprox 9 kg), insa majoritatea parintilor ii tin pe copii pina acestia au 3-4 ani. Si eu am Britax si sunt foarte, foarte multumita de aceasta marca. Si lui Bryce ii place in ea. :)
Gata, acu' chiar ca ma duc sa fac cunostina cu perna,
Va pupic,
Clara - mami lui Bryce Mihai - un copchil nazdravan -18.08.2009
Motana spune:
Noi am fost ocupati caci cumnatii au lasat fetita lor(de 11 luni) aici caci au trebuit sa plece pentru 2 zile si moama, e greu tare cu 2 copii.. si asta ca nu am avut eu grija de ea ci soacra. Dar deh, tot ne mai solicita si pe noi. Dari si ea voiau aceeasi jucarie, copila mea se bucura de nu mai poate cand vede copii, chiuie si se da sa ii apuce de haine, de maini de toate cele, asa face si in parc cand iesim.
Eu nu o dau pe Daris cu nimic, de obicei iesim cand nu e soare, pentru ca atunci cand este, e asa de tare incat nu iesim deloc. Ziua mai stam in curte si mai apucam cate o raza doua printre frunzele de mango, caci e mare, batran si gros.. doar acolo daca o mai prinde vreun pic soarele, chiar nu am remarcat sa se fi bronzat, nu cred ca a stat mai deloc la soare. La mare nu planuim sa mergem, deci toate chestiile alea nu prea is in interesul meu. Nici nu stiam de costumele astea de baie, io credeam ca bebeii stau in kuru gol pe plaja
Dari nu prea mai mananca, sterge tavita cu mana si arunca tot. Singurele chestii pe care le accepta sunt carnea si azi peste. Sa vedeti cum culegea numai bucatile de peste printre legume, apoi mai apuca un cartofior, il ducea la gura, isi dadea seama ca nu e peste , il arunca. Vine stie, poate corpul are nevoie de mai multa proteina de alege numai astea. O las. Ah, si seara ii da tafsu cu lingurita cereal cu un fruct. La 9 luni o cantaresc sa vedem ce si cum.
De dormit e cu chef cand are cand nu, dar oricum nu a mai repetat noaptea aia bestiala cand nu s-a trezit deloc.
La noi e cald in disperare, mereu transpiram cand o scot in sling sau wrap. Azi am pus.o in carut si dupa vreo juma de ora impingeam la el gol, bine ca aveam slingul dupa mine, ca in brate nu puteam.
Va pup, nite nite sau o zi buna!
Moniland spune:
Buna dimineata!!! Azi ploua.
Acum imi beau cafeluta dar trec imediat sa faca o baie. Of, Doamne nici nu mai stiu cum e... Am fost aseara la chef si fetilele sunt la bunici, dar le recuperez azi. Sotul e la miscare acum, asa ca numai bine ma relaxez in cada.
Costume de baie nu m-am gandit sa le iau ca vreau sa le pun cu fundul pe nisipul caldut. Dar cu o ie cu maneci lungi mi se pare ok pe plaja. Si eu vreau crema de plaja pt ele, dar inca nu stiu ce. Oricum cu factor de protectie urias.
Va doresc o zi frumoasaaaaa!!!
de Laura Ioana Irina Maria(26 iulie 2009)