Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (152)
Raspunsuri - Pagina 4
cleo78 spune:
fetelor, sa vedeti cum am eu de 5 min pielea de gaina:
Doloress, despre muncitul in ro - depinde unde esti la lucru. De ex. socrul meu merge 2-3 ore pe zi, unele zile. La mine in firma, fiind firma americana - shedintele cu americanii is la ora 19 - cand se trezeste Los Angelesu. La noi firma - cu suedezii...va fi mai bine. La stat - unii o duc f. bine, altii... f. rau. SI mai e si faptul ca e 'nasol' sa pleci inaintea shefului. Apoi mie shefa mi-a venit azi la ora 14... stiu ca a stat aseara la 19 -20 shedinta..dar io zau, cand vin la 9...
Cat despre imunizari, sper ca am imunizat pe Mara, si gata. Nu mai primim raceli la noi acasa. Si da, prematurii sunt mai afectati - cand imi zicea ginecologul ca e mai bine ca se naste dupa termen.. nu credeam. Uite ca medicul stie ce stie...
Cat despre echitatea in familie - si pe mine ma ajuta tati. (sper sa nu citeasca soacra - s-a schimbat la fatza acu 1 an cand l-a vazut ca isi face de mancare...). Apai daca are timp, si ii e foame... plus ca el imi cere prajituri - io ii cer sa spele vasele. De fapt, s-a oferit el de cateva ori sa le spele, vazand ce urat face dermatita pe miini de la detergenti si apa.
Si da si cu aspiratorul - tot din motive alergenice.
o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
Doloress spune:
Laura de aceea noi mamicile de baieti trebuie sa fim foarte atente si sa-i invatam pe baieti cum sa puna osul la treaba. Mai ales in ziua de azi (in Romania mai putin insa aici e ceva la ordinea zilei) cand barbatii nu se casatoresc automat la 20 de ani, cum pleaca de acasa, cand e foarte probabil sa stea multi ani singuri, deci trebuie invatati sa faca de toate. Deocamdata sunt semne foarte bune la noi, Patrick e foarte incantat cand ii dau mici chestii de facut, du asta la gunoi, uite sterge aici, spala dincolo, bineinteles, mai mult de chestie, sa nu-ti inchipui acuma ca exploatez copilul. Seara automat stragem jucariile, inainte de a merge la culcare, ma ajuta sa scot vasele din masina, sa le pun si tot asa. Si la gradinita il lauda educatoarea, e singurul care isi strange jucariile la sfarsitul zilei.
Fetelor l-am scapat ieri al ciocolata, i-a dat doamna educatoare si i-am dat si eu acasa, a adormit la 11 noaptea si azi dimineata cand s-a trezit primul lucru ce l-a cerut AHO (nu stiu de unde le scoate, insa cred ca de la chocolat anagramat)
Doloress spune:
Cleo of, of ce mi-ai facut tu mie, picuri sare pe rana, ai? Ca in preajma sarbatorilor (mai ales de Paste, ca aici Pastele e un fel de ocazie de mancat ciocolata si nimic mai mult) tare mi-e dor de casa!
Si in Quebec sunt peisaje fain, tocmai am mai pus zilele trecute niste pozici cu preregrinarile noastre prin tara noastra de adoptie uitati aici:
http://good-times.webshots.com/album/577159423gVIFvf
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Doloress Cleo of, of ce mi-ai facut tu mie, picuri sare pe rana, ai? Ca in preajma sarbatorilor (mai ales de Paste, ca aici Pastele e un fel de ocazie de mancat ciocolata si nimic mai mult) tare mi-e dor de casa! Si in Quebec sunt peisaje fain, tocmai am mai pus zilele trecute niste pozici cu preregrinarile noastre prin tara noastra de adoptie uitati aici: http://good-times.webshots.com/album/577159423gVIFvf Mami de pitic Patrick (29.04.2008) |
nu am fo cu intentie... pur si simplu azi nu ma pot concentra la munca, si mi-a placut f. mult clipul asta... . banui ca ti-e dor de Moldova, sau mai degraba mie mi-a adus aminte de copilarie (inclusiv sarbatorile in Moldova, unde cere religioase au alta anvergura si sensibilitate).
Doloress, mamicule, ce dor de duca am cu pozele tale astea cu canioanele...
Doloress spune:
Cleo da, recunosc ca mi-au dat lacrimile cand am vazut biserica, mi-e dor de oameni, de traditii, de vremurile care au fost. Ca dupa cum vezi, munti am si aici si peisaje, insa atmosfera aia de sfintenie din manastire nu o poti regasi aici. Sau in seara de Inviere cand bate toaca.
In legatura cu joburile, mie de asta imi place aici, ca pot sa am un job decent, sa castig atata cat sa-mi duc civilizat traiul, fara sa ma spetesc si sa-mi pierd viata pe la munca. Normal, si aici sunt joburi in care muncesti pana noaptea, dar si castigi pe masura. Pe mine una joburile alea nu ma intereseaza. Noi vrem sa castigam atata cat sa ne permitem si o vacanta din cand in cand, nimic mai mult. Ca stim ca mai mult vine si cu sacrificii. IN Romania insa ca sa castigi decent muncesti pana cazi lat. Cel putin asa era cand am plecat eu, sper sa se mai fi schimbat in bine.
cleo78 spune:
citat din mesajul lui Doloress Cleo da, recunosc ca mi-au dat lacrimile cand am vazut biserica, mi-e dor de oameni, de traditii, de vremurile care au fost. Ca dupa cum vezi, munti am si aici si peisaje, insa atmosfera aia de sfintenie din manastire nu o poti regasi aici. Sau in seara de Inviere cand bate toaca. In legatura cu joburile, mie de asta imi place aici, ca pot sa am un job decent, sa castig atata cat sa-mi duc civilizat traiul, fara sa ma spetesc si sa-mi pierd viata pe la munca. Normal, si aici sunt joburi in care muncesti pana noaptea, dar si castigi pe masura. Pe mine una joburile alea nu ma intereseaza. Noi vrem sa castigam atata cat sa ne permitem si o vacanta din cand in cand, nimic mai mult. Ca stim ca mai mult vine si cu sacrificii. IN Romania insa ca sa castigi decent muncesti pana cazi lat. Cel putin asa era cand am plecat eu, sper sa se mai fi schimbat in bine. Mami de pitic Patrick (29.04.2008) |
vorbesti de traditii. Din pacate undeva, la tara - inspre munte mai sunt pastrate. Atat. S-a pierdut sensul lor intial, pur.
mai, noi ne consideram o familie medie. Adica cu facultati, joburi medii, cheltuieli medii, 2 locuinte in zone medii, rate medii, dar pt concedii tre sa facem economii. Salariul meu se duce pe gradi, rate, intretinere. Acu - nu stiu ce facem ca se duce si salariul lui tati.. ca gandul!
aldaesme spune:
Deci tot eu, da?!
Am etajul curat, da'e drept ca nu e mare , o pasca si doi cozonaci extrasi din cuptor, alti doi cozonaci in cuptor si o pasca in asteptare. Aluatul pentru biscuiti in frigider...
Mersi, mersi...da'sa stiti ca la mine nu e nici grav nici urgent...inca. Adica initial contractul la univ imi expira la final de aprilie, de aceea m-am apucat sa aplic pe ici pe colo, intre timp mi s-a prelungit contractul - cred ca pentru prima data fara sa trag de ei si complect pe neasteptate, asa ca asta imi lasa atat timp pentru scris cat si pentru gasit jobul potrivit pentru omul potrivit adica io. Io sunt tare optimista si chiar daca sufar de stres major inainte de vreo prezentare, interviu, etc., am mereu mare incredere ca totul va iesi cum imi doresc...si par a avea dreptate. Cateodata stau si ma intreb si eu de unde atat optimism in mine...ca zau ca nu e ca si cum in viata mea nu au existat necazuri sau probleme care sa ma dezechilibreze insa mai mereu parca sunt cateva clipe intense de rau si apoi puf...totul e bine. Dar ma rog la cat noroc am avut in ultima perioada cred ca e cazul sa joc serios la loto...nu care cumva sa imi iasa numerele fara sa le joc .
Deci mai am pe lista de sters usile, de facut un blat...da'tre sa se termine restul de facut, de taiat biscuiti in forma de epur si oua si de facut eventual foi si cremele aferente...aici insa mai ramane de vazut. Io cred ca la cate dulciuri or fi nici nu are sens sa ma apuc sa fac si drob sau miel (nu eu nu am sa fac miel, face sotul sau nu mananca).
Pentru a nu ramane cu mancare in plus am hotarat sa fac urmatoarele:
- drob;
- sunca fiarta - am primit o pulpa d-acasa...cica aici nu ar fi...zau?
- chiftele;
- snitele;
- friptura de miel cu nu stiu ce iaurto chestie.
- cus cus cu menta pentur miel;
- oarece salata cu dresing de miere si mustar - doar ce am citit ca e de departe mai sanatos decat vinaigreta;
- oua fierte;
- crema de hrean in loc de mustar;
- pasca;
- cozonac;
- tort - da nu stiu de care inca;
- biscuiti;
- prajitura cu foi - ramane de vazut;
- vin - rosu si alb;
- bere;
- apa
- suc
Daca il pun asa lista parca tot sunt prea multe - urasc sa arunc mancare si mai nou mi se intampla tot mai des. Dar am hotarat ca cel putin pui ne luam...porci nu avem voie---sa taiem, as aca de ce i-am creste...
fug ca am auzit cuptorul...
Esme
Doloress spune:
Esme ce de bunatati! yum-yum cum ar zice Patrick!
Eu fac miel cu menta, reteta asta :
http://www.codrosu.ro/pulpa-de-miel-cu-menta-reteta-delicioasa-de-paste/
MI-ai dat o idee buna cu cus-cus-ul si merge si cu sos de menta, chiar nu stiam ce garnitura sa fac, in afara de salata.
cleo78 spune:
citat din mesajul lui Doloress Esme ce de bunatati! yum-yum cum ar zice Patrick! Eu fac miel cu menta, reteta asta : http://www.codrosu.ro/pulpa-de-miel-cu-menta-reteta-delicioasa-de-paste/ MI-ai dat o idee buna cu cus-cus-ul si merge si cu sos de menta, chiar nu stiam ce garnitura sa fac, in afara de salata. Mami de pitic Patrick (29.04.2008) |
I am home, now.
CUm faceti sosul de iaurt cu menta?
YLARI spune:
Doloress, m-ai terminat cu peisajele alea!!!!!
Vazut o gogoasa balerina incantatoare Pupi si pe ea si pe chinabulina
Esmeeeeeeee, in cate zile mancati voi lista aia mamicutzo???
Mihaser, cum adica la fel ai patit si tu la ambele sarcini? Cand s-a pozitivat testul? Merci. Pup.
YLARI
EVA mea
ticker
POZE