Hai CastelanaC!Bv Roxana!Iep mar-apr 2010 (128)
Raspunsuri - Pagina 5
bordeancavio spune:
HAI BRIZA!!!!!!! NASTERE USOARA!!! CE SCHIMBARE SI LA DR TAU!!!

vio asteptand pe bebe
36+
Tudor Cristian
poze
http://picasaweb.google.com/vasileviorica/Hainute#
andira spune:
Hai ca am pus-o pe Iris la geam, in costumasul de cosmonaut, a adormit instanta ca de-abia a si mancat, si 10 min cat o las pe ea va mai scriu si voua.
In primul rand, va multumesc tuturor pentru sustinere si incurajari, sa stiti ca au contat foarte mult!! 

Acum, deci dupa cum stiti, m-au luat contractiile de cu noaptea, iar pe la 8, vazand ca am contractii cam la 10 min, am zis sa plecam la spital, eu cu gandul la ce-mi spusese dr, ca voi naste foarte repede, odata travaliul declansat.
Ajung la Camera de garda, ma verifica, pierdeam tot dopul, colul deschis 2 degete, dar fara dilatatie. Dr imi spune ca asa cum arata, pot naste acum, azi sau mai poate dura, si ma intreaba daca vreau sa ma internez sau sa ma duc sa mai astept acasa, in caz ca nu stau departe. Ma gandesc nitel si zic ca raman, ca sa nu ma intorc acasa si sa plec iar, si sa dau pisicile mici peste cap de pomana.
Asa ca imi gasesc un salon, alaturi de alte 2 gravidute programate a doua zi la cezariana, si ma pun pe asteptat. Si spre disperarea mea, constat ca mi s-au oprit de tot contractiile!! Lucru constatat de altfel si la monitorizare, unde bb era ok, dar contractii ioc.
Si stau asa, uitandu-ma pe pereti si pe niste reviste, cateva ore. Se face 10, se face 11, se face 12 si nimic. Il sun pe Ionut si-i spun ca vreau acasa. Lui ii pica fata, si nu stie cum sa ma convinga sa stau cuminte acolo, ca sigur o sa nasc azi sau maine. Ii spun ca daca tot nu se intampla nimic, la 13.00 ma apuc de genoflexiuni.
Trece si ora 13, vine mesaj de la Rebiana care ma intreaba daca am nascut, frustrarea cat carul pe mine!!
Ma intrebam ce sa spun: ca n-am nici pe naiba si stau de pomana acolo, sau ca inca mai trag nadejde sa nu rada bb Iris de mine...
La 14.00 deja faceam strategii ce sa le spun doctorilor si sotului ca sa pot pleca acasa, cand la un moment dat simt o contractie usoara. Hop, ce-o fi asta???
Mai am una peste vreo 20 min, suficient cat sa-mi piara iar interesul, si inca una... si la ora 3 simt un mare poc jos de tot, ca si cum Iris mi-ar fi tras una tare cu piciorusele. N-am timp sa stau sa ma sperii ce-o fi fost, ca simt ca incep sa ma ud....
Ma uit buimacita la cele 2 colege de salon si-mi scapa: "f..k!!! mi s-a rupt apa!!"
Se mobilizeaza una din ele repede si cheama asistentele, imi fac bagajul si ma mut sus, in sala de travaliu. Si de aici incepe distractia.
Pe la 4 fara ceva ajung si pe masa, la verificat. Verdict: membrane rupte, col incomplet sters, dilatatie 5!! Si eu nu simtisem nimic...
Dr de garda ma intreaba daca l-am sunat pe dr meu, evident nu-l sunasem, mi-era si jena sa-i spun ca am venit ca bleaga la spital si ca vroiam sa plec acasa, pe semnatura
.
Spune ca il suna ea, si eu ma pun cuminte in pat, cu revistele langa mine, si contractii absolut suportabile cam la 7-8 min. In sala de travaliu mai erau inca 6 gravide, eu ultima venita (care a nascut binenteles si prima
), toate vaitandu-se mai mult sau mai putin, eu relaxata ca inca e totul ok.
Si cum stateam asa in pat, va jur ca incepusem parca sa vad cum se scurteaza timpul dintre contractii, si cum se fac din ce in ce mai intense. Medicul de garda vine si-mi spune ca dr meu are ambele telefoane inchise, si ca nu poate lua legatura cu el. Incerc si eu, constat acelasi lucrul, ii trimit totusi mesaj.
Mi-e din ce in ce mai clar ca voi naste cu medicul de garda, nu cu medicul meu, asta e, dar pentru ca devenise din ce in ce mai dureros, o rog sa-mi puna peridurala.
Cand, ce-o aud?!?!? "Asta decide medicul curant". What??????
"Pai, si daca el decide maine, dupa ce nasc eu???" Raspuns: "asta e, vazand si facand..."
Ca sa nu o mai lungesc, concluzia a fost ca nu imi pun peridurala pentru ca asta decide medicul meu, sau medicul de garda, care a lalait-o cat a putut. Am vazut-o vorbind cu alt medic de acolo care a intrebat-o de anestezie pt mine, si i-a zis "mai vedem, e tertipara...", cascand ochii conspirativ la el. "Aaa, e tertipara?" zice si el, si pleaca.
Mi-a fost mai mult decat clar ca n-au vrut sa-mi puna peridurala ca sa nu se mai complice, oricum terminau repede cu mine.
Practic, eram pacienta nimanui acolo. Fiecare isi vedea de pacienta lui, toate aveau sau urmau sa le fie pusa anestezia, numai eu stateam singura si asta era. Saracul Ionut ma intreba cum ma simt, mie imi sareau ochii de durere, si el se invartea ca un leu in cusca in Camera de garda, fara sa poata sa ma ajute.
O tipa mai tanara care era in patul de langa mine ma vedea ca ma strambam si gemeam de durere, si ma intreaba, plina de mila: "vrei un no-spa?" 

Daca nu m-ar fi durut probabil asa de tare, m-ar fi busit rasul instant. Asa, ma uit la ea printre dinti, notez replica si imi zic ca o sa ma amuz mai incolo.
Apare la un moment dat medicul de garda cu inca o rezidenta dupa ea, si o rog iar sa imi faca anestezie, ca nu mai puteam. Ok, hai sa ma verifice si aud exact ceea ce banuiam: "ce epidurala, are dilatatie 8". Ok, deja-vu-ul celorlalte 2 nasteri, cand m-au verificat la dilatatie 10, respectiv 8, si incerc sa ma pregatesc pt ce urmeaza.
In 7-8 minute simt ca trebuie sa imping, si o strig pe dr. Nu vine dr de garda, vine rezidenta, ma verifica, dilatatie completa, hai si impinge.
Nu stiu ce naiba imi face, cred ca degaja capul copilului, dar pe langa contractiile de expulzie care dor ca naiba, ma doare rau si ce face ea acolo, si o rog sa ia mana. Nu prea ne intelegem, o striga pe moasa, ca poate sunt mai cooperanta cu ea.
In fine, ca sa nu mai stau, imping odata ca si cum sa iasa bb, si o aud "asaaaa, super, hai pe masa!"
La naiba, adica copilul deja iese cu capul, si ele ma pun sa ma dau jos din pat, sa strabat celelalt salon de travaliu, si sa ma mai sui si pe masa, concentrandu-ma sa nu scap copilul!!
Ma sui pe masa tremurand deja, si imping, ca nu ma mai pot controla. Langa mine doar infirmiera, celelalte isi puneau grabite manusile, si o aud: "dna doctoooooor!!!" Astea doua "viiin!!"
Eu imping o data mai tare, si simt cum bb iese, si o imensa usurare...
Iese repede si placenta, si apoi rezidenta ma anunta: "acum o sa doara putin.."
Eu, crezand ca ma coase, zic "da, stiu", si ea continua "o sa verific uterul daca e ok". Si nu va spun ca se apuca sa ma controleze inauntru, dar atat de naspa, ca imi venea sa sar de pe masa de durere. Tip pt ca ma durea ca naiba, si amandoua, ea si moasa, ma admonesteaza ca ce am de tip, ca doar am mai trecut prin asta. In gandul meu "in m... ...tii, am mai nascut de 2 ori, dar nu m-a chinuit nimeni in halul asta!!!", varianta orala iese mai frumos si-i spun ca doare al naibii de tare..
Ma lasa in pace ca nu ne intelegem iar, si pt ca pot sa respir in sfarsit fara sa ma mai doara ceva, o intreb "m-ati taiat?" "Nu".
Uraaaa, hi hi, adica n-a mai apucat....
In schimb, a pleznit pielea putin, si e nevoie de vreo 2-3 copci, pe care ma anunta ca mi le puna, fara a uita in prealabil sa-mi faca vreo 2 fiole de xilina, adica dublu fata de cat ar fi folosit in mod normal, si asteapta si 2-3min sa-si faca efectul - ca sa previna probabil alt circ cu mine
Ca urmare, a fost mult mai simplu, si n-am mai simtit fiecare impunsatura si fiecare fir trecand, ca la celelalte 2 nasteri.
Am apucat sa o vad si pe bb trecand fulgerator pe langa mine, si sunt socata de cat de mica e. La externare am aflat ca avea si circulara de cordon, laxa, de care nu mi-a zis dr la eco, desi tot facusem, una chiar cu 2 zile inainte de nastere.
Medicul rezident cu care am nascut nici macar nu mi-a recoltat pentru niste analize care se fac standard in Cantacuzino (mi-a spus nedumerita dr neonato la externare, ingrijorata pt copil), pentru HIV, sifilis si inca ceva. Se pare ca astea le fac tuturor femeilor care nasc, insa pt motive care imi scapa, pe mine m-a ratat.
Nu-i vorba, le facusem oricum la inceputul sarcinii, ca sunt in protocolul standard de analize, dar na, iar din ciclul "pacienta nimanui...".
La vreo ora dupa ce am nascut m-a sunat si medicul meu, gasise probabil mesajul de la mine, dar nici nu i-am mai raspuns. Ce naiba sa-i spun, sa ma felicite ca am nascut??
A doua zi n-a venit de dimineata sa ma vada, desi m-as fi asteptat sa o faca, a venit abia spre seara, probabil inainte de a pleca acasa. Era vizibil jenat, dar n-am insitat si nici nu i-am zis nimic, i-am spus doar ca s-a terminat foarte repede (practic, tot travaliul dureros a durat undeva intre 40 - 50 min, cu tot cu expulzie), ca ma simt bine si ca abia astept sa plec acasa. Era evident ca abia asteapta sa scape, si a tulit-o repede. M-a dezamagit si pentru ca il intrebasem daca vine la nastere, in cazul in care se declanseaza noaptea sau in weekend, si m-a asigurat ca sigur ca vine. Putea sa-mi spuna din start ca el are alte planuri in weekend, mai ales cand fusesem vineri la control, si stia si mi-a si spus ca foarte posibil sa nu mai apuc 3 aprilie...
Norocul meu ca am nascut repede, si ca n-am avut vreo problema cu sarcina.
Concluzia e ca in Cantacuzino, daca nu ai medicul tau langa tine, ceilalti nu te lasa sa mori. Dar atat. Mai mult nu se apuca sa faca.
Partea buna a fost ca nu mi-au facut epiziotomia. Nu va pot descrie de diferenta e, ma simteam super, la 14h dupa nastere zburdam prin spital si citeam invidia pe fata tuturor lauzelor, si din salon, si din camera de alaptat, care nu mai stiu cum sa stea sau sa se aseze pe scaunele incomode sau pe pat. ![]()
Am aflat ca bb nu avea nimic la femur, e absolut ok, in schimb are o pata pe piciorusul stang, 2cm deasupra si sub genunchi, de prima data m-am speriat cand am vazut-o, am crezut ca e vanata sau are vreo necroza a tesuturilor, ceva.
Pana la urma, medicul neonato m-a lamurit ca e doar o pigmentare a pielii, care apare la copiii care au unul din parinti mai inchis la ten (mi-a si aratat la un alt bebelus exact acelasi gen de pata, localizata pe glezna si pe spate), dar mama lui intr-adevar era mai colorata.
Deocamdata nu stim ce e cu ea, si nici cum o sa evolueze, vom vedea ulterior.
Iepurasul meu a avut 2950g, 49 cm si nota 9 la nastere, nu de alta, dar a venit inainte de 38 saptamani.
Numai ca tot timpul cat am stat acolo a fost motiv de vesnica frustrare cand imi vedeam copilul "la alaptat", pentru ca nu mi-au dat-o in camera, ci aveam ore fixe, din 3 in 3h (9, 12, 15 etc) cand coboram la alaptat.
Si de fiecare data copila mea dormea dusa, pentru ca era hranita cu lapte praf, eu nu puteam decat sa o tin in brate, sa o pup, sa o mangai, si sa ma uit la ea cum doarme. In a 3-a noapte am facut si febra laptelui, si tot degeaba, copila mea era in continuare hranita cu lapte praf, si nici o sansa sa ma mut la alt etaj, unde se tineau copiii cu mamele in camera, pentru ca era super aglomerat spitalul, si nu erau locuri.
A venit sotul meu la miezul noptii sa imi aduca o pompa de lapte, ca mai reduc tensiunea, si norocul meu ca pt prima data, febra laptelui nu m-a tinut decat o noapte.
Asa ca miercuri eram hotarata sa ma impachetez si sa-mi iau copilul acasa, putea sa stea dr neonato si-n cap, eu numai usa o aveam in fata ochilor. Icter, neicter, pierdere in greutate si "putin cruduta", sa fie ea sanatoasa, eu pierdeam laptele si nu puteam sa stau cu copilul meu decat 3-4h pe zi - evident ca i-am zis ca nu ma mai prinde inca o noapte acolo.
Binenteles ca ieri am avut circ cu bb, nu reusea sa apuce sanul si nici nu era foarte doritoare sa traga, daca pana acum i-a curs biberonul in gurita. Sotul m-a intrebat daca nu e cazul sa luam si niste lapte praf, dar i-am zis ca in nici un caz, eu una nici nu ma gandeam sa-i mai dau lapte praf.
Pana la urma am reusit dupa ceva maraieli si plansete, asa ca acum zic ca am intrat intr-un oarecare ritm. Doar ca inca doarme foarte mult, de la icter, abia astept sa stea si ea mai mult treaza.
Maine imi vin acasa si pisicile, am zis ca le fimam reactia pe care o vor avea la vederea lui Iris
, o sa va povestesc.
dayanara spune:
Felicitari Jasmin! 
Bun venit bebe Robert!
Nastere usoara briza!
nu nasc fetelor, dar deja m.am suparat asa ...nici eu nu stiu pe cine
eu nasc ultima ce sa mai
roxana
39+
silvana aroa si
ivan leonard(2.12.2006)
POZE
andira spune:
Vio - rogu-te, da un enter la majorete, pentru ca s-a latit pagina de nu se poate, vom citi foarte greu mesajele ![]()

Jasmine - felicitari!!! Sa va traiasca si sa va bucurati de amandoi baietii!
Felicitari Bumbitza, Cenia, Magdone, Yaia - sa va bucurati de iepurasi!!!
Briza - bafta multa diseara!!
andira spune:
Cori, Castelana, Nibi, Honey, Delia, Andra, Greenfrog, Rebiana - multumesc!! 
Rebiana - multumesc mult pentru ca le-ai anuntat pe fete pt mine cand am nascut, si multumesc pentru mesajele de incurajare!

Ina - La Multi Ani, sa fii sanatoasa si fericita alaturi de ai tai! 
Va las, ma duc sa mai fac putina ordine, recuperez acum tot ce n-am facut cat eram gravida. ![]()
Si ma gandeam ieri, cand eram in masina in drum spre casa, ca m-am imaginat atat ca mamica de aprilie, dar acum sunt mamica de martie...![]()
Ma uit la bb, cat de scumpa e, si ma felicit in fiecare secunda ca m-am luptat sa o am, desi cam toti din jurul meu erau reticenti cand le spuneam ca mai vreau un bb...
Nu va mai spun ca, dupa nastere, cand am anuntat prietenii si familia ca am nascut, am avut parte de comentarii gen "felicitari! dar acum va cumintiti si voi, nu?" - sau - "si acum sper ca va opriti..."

Evident, mi-a sarit basca si pe unul din "emitenti" chiar l-am luat mai tare, ce il doare daca ma opresc sau mai fac 5???? Ca doar nu mi-i creste altcineva, sunt copiii mei si viata mea, punct!
In fine, nu ma mai enervez, doar ma bucur de copii si de familia mea ![]()
Magdone spune:
Andira, bine ca ai scapat si totul e Ok cu tine si cu bebe. Citind povestea ta mi-am adus aminte cand l-am nascut pe Razvan la Giulesti si fac si eu comparatie cu nasterile care le-am avut aici. Ooff de ce or fi oamenii astia asa insensibili si lipsiti de empatie, eu nu pot sa inteleg
Si ce daca ai mai trecut o data prin asta, poti sa treci si de 10 ori, tot doare.
Aici nu stiu ce sa iti mai faca sa nu te doara, te intreaba de 10 ori nu vrei epidurala, aproape ca te roaga sa faci. Iar apoi cu taieturile, nu pot sa inteleg care e diferenta, de ce cand mi-au facut epiziotomie in Rom, nu puteam sa stau pe scaun si aici n-ai nici o problema, te asezi dupa o ora si nu te doare nimic...
Vroiam sa va mai zic apropo de colici, eu beau 2 litri de ceai de fenicul pe zi. Pot sa va zic ca la mine are efect ceaiul asta. Olivia n-a avut colici si acum vad ca nici Adam nu se plange deocamdata. La Razvan n-am baut si saracul 3 luni a avut colici. Puteti sa incercati, poate are efect.
Pupici si
nasteri usoare in continuare!
honeybaby spune:
Andira - vai ce frica m-a luat sa nu nasc in perioada asta fara dr
.
Bine ca a fost rapid.
Nu inteleg nici eu ce treaba au unii cu nr de copii pe care ii vrei tu.....
Roxana- nuuuu ultima. Eu am zis ca te las pe tine prima si acum trebuie sa ma tin de cuvant dar nu vreau sa nasc in mai.
O fi vrut dr sa zica 1 mai si nu m-am prins eu ???![]()
Denisa,
39 + cu bebe roz
Maya Rebecca
Doamne ajuta sa fie bine de data asta ! 
Poze & Filmulete Bebeluna
greenfrog spune:
off andira ce experienta si la tine!
bine ca sunteti acasa!
la noi e sesiune de planset intens din cauza colicilor. acum e la buni in brate. eu ma simt tare obosita azi.
Rebiana27 spune:
ANDIRA
ma bucur ca sunteti acasa!!
As mai scrie dar plange matza mica... pupacesc!
Mami de doua minuni: Luca si Mara
Pulbere de stele a scurs clepsidra timpului, dand fericirii mele aripi de visare...
I can't fake with dignity so i'll not try!!
dayanara spune:
andra s, bine ca e iannis e ok ! restul nu mai conteaza , cu toate ca e de necrezut cum se poarta asistentele!
andira ma bucur ca iris e bine, ca femurul a ramas doar o sperietura!
nasol ca nu ai apucat epidurala, dar totusi ai nascut repede
denisa nu mai sunt sigura ca o sa nasti dupa mine :)
roxana
39+
silvana aroa si
ivan leonard(2.12.2006)
POZE