Strumfi de iul-aug 2007 (179)
Raspunsuri - Pagina 8
nma spune:
Miky ia repede o cafeluta.
Eu ieri nu am lucrat nimika iar azi ... inca nu mi-am terminat cafeaua . De maine banuiesc ca intru in panica .
In fiecare dimineata Andra se trezeste si ma roaga sa nu plec a biou. Imi propune sa fac schimb cu tati care e in somaj tehnic de doua luni .
Nico
mychydutza spune:
nma, lasa ca prea multa munca strica la ten....si tu tre sa ai tenu frumos . acushica te dibuieste sefu ca navighezi pe internet si te convoaca la sedinta, asa ca profita cat mai poti. cafeluta am luat deja, sunt la fundu canii...
eu ieri am stat acasa, mi-am luat o zi de concediu sa mai stau cu mama ca pleaca vineri ......andrei e un rasfatzat, mama ii face toate poftele , ii spune povesti.....bunicile astea sunt fenomenale! ieri am fost intr-o vizita, ocazie cu care am "inundat" masina cu un bidon de 6 litri de apa(chioara din fericire), care s-a spart si a curs toata apa de mi-a facut fleashca bancheta din spate....am mancat ca un porcushor de sarbatorile astea. a venit mama sambata dimineata incarcata cu de toate, inclusiv cu blatul de tort. mi-a facut pastrama afumata(in afumatoarea proprie), oua rosii, simulte alte bunatati. eu am "asteptat-o" cu friptura si cu frigiderul gol.
luna, ce-ti face depresia? si eu sunt cam cazuta in butoi....tre sa-mi cumpar ceva sa ma inviorez....da' nici finante n-am ...bine ca suntem sanatosi
opriti planeta....vreau sa cobor!!!!
Vivela spune:
neata
da' ce v-a apucat asa depresia, in grup? ia vedeti ca nu-i a buna, mai luati si voi un mar, o portocala, ca poate va simtit grele dupa atatea oua rosii si carne de miel.
si eu sunt la munca, si desi nu ma spetesc foarte tare, tot n-am niciun chef, as fi dormit toata ziua daca era dupa mine. am uitat sa-mi cumpar cafea si sunt zombi, trebuie sa cobor sa-mi iau ca altfel adorm cu capul pe birou.
eu stiu ca david o sa-l iubeasca pe frac-su (atata-i trebuie, sa n-o faca!!!), da' cu mine ce are? de ce tb sa stam noi izolati de restul lumii si sa ne iubim doar noi doi cand as fi putut sa-l dragalesc si cu restul lumii de fata? in fine, a trecut criza, sper sa fie ok la maica-mea saptamana asta - fara mine.
am facut in vacanta asta si un off-road cu ATV-ul, de fapt un Polaris (pt cine stie), eram cam scary prin padurile alea - copii in masina si o burtoasa, clientii ideali . pe la Sf. Ana se facea in draci parapanta, la ce nervi avusesem cu o noapte inainte imi venea sa cer si eu o chestie dinaia sa ma duuuuuuuc unde m-o lua vantul...
in alta zi ne-a pus necuratul sa facem un drum pana la lacul valea uzului, de care nu am auzit pana in momentul cand ne-am uitat pe harta. dupa vreo 2 ore jumate de hurducaturi pe drum forestier f accidentat de am zis ca lepad copchilu' am ajus la un lac care nu era f spectaculos - cu un baraj cam nasol...dezamagire totala. apoi am luat-o pe strada, dar cu ocol cam mare (am facut cam 100 km intors, fata de 53 cat erau pe drumul neasfaltat)...deja acumulasem vreo 5 ore de mers cu masina- in conditiile in care ziceam ca ne intoarcem in bucuresti in aceeasi zi. asa ca de voie de nevoie am mai ramas o noapte acolo, ca simteam cum imi intra vertebra in vertebra.
david a fost tare dezamagit ca dupa ce facusem drumul ala lung am ajuns de unde am plecat si s-a pus pe bocit - de incepusera si oamenii aia sa se simta aiurea (am stat la niste prieteni).
in fine, si asta a fost distractia, nu stiu daca o sa mai ajungem curand prin zona, eu as vrea, dar numai daca se descopera intre timp teleportarea, ca nu mai rezist la drumuri asa lungi.
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) + 30+ Damian
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
Luna1 spune:
Mychy ne luam de mana draga mea. Eu as putea sa-mi cumpar cate ceva insa al meu sot m-a avertizat sa pun stop la cheltuieli ca vine ziua mea si vreau cam multe. Vorba ta, bine ca suntem sanatosi.
Vivela cu gelozia...eu o experimentez in sens invers, adica am facut prostia sa astept de la Cosmin sa lase de la el de multe ori ca e mai mare, si sincer nici nu i-am insuflat eu asta, si acum de cele mai multe ori renunta el ca "she's only little", chiar in weekend le-am luat inghetate de ex la amandoi si Adelise a vrut-o pe a lui Cosmin iar el i-a dat-o ca nu vrea sa o faca sa planga. In fine, poti zice ca e bine, insa acum Adelise a devenit o razgaiata care il joaca pe Cosmin cum vrea ea, il si adora si viceversa, insa daca il pup sau il tin in brate vine ea repede sa-l dea la o parte, sa-l pupe ea cica, dar nu eu. Iar el se da tot pe motivul ca nu vrea sa o supere. Insa pe mine ma termina deja comportamentul asta al ei.
Acum sa va zic ce facuram noi de Paste. Mama mi-a facut mancare, ca cica cum as putea vopsi eu oua cu unghiutele mele frumoase. Asa ca m-am bucurat de oferta, mi-a facut si oua rosii, si salata de beuf si tort... Apoi sambata noaptea i-am facut si eu ei o bucurie si impreuna cu frate-miu am dus-o la biserica romaneasca in Londra, unde a fost total impresionata, biserica romaneasca e pe Fleet Street, langa catedrala St Paul, si politia vine si inchide circulatia pe strada aceea, si e potop de lume care chiar si in ploaie a stat sa ia lumina. Am fost cu ea, cu Cosmin si familia fratelui meu. I-a placut tare mult pt ca deja era putin depresiva ca nu simte atmosfera de Paste ca in Romania, asa a simtit-o.
Luni am fost la prietena mea la gratar, fetele s-au jucat la greu si noi am motait pe acolo.
Cam atat despre noi, a fost super dar prea scurt. Iar am mult de munca dar lipsa de chef.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Cygni spune:
Mai fetelor da ce-ati patit, mai ales tu mychy veselia odiseei din ce vad eu pe-aici, tocmai tu hai fruntea sus si inima la fel (am visat si eu la pastrama dar nu am mai avut de unde sa cumparam dupa ce am plecat la Lepsa si nu ne-a dat prin cap sa luam de la carrefour in drum)
Luna inseamna ca e tare empatic Cosmin ca lasa mereu de la el cred ca situatia se va mai echilibra cand mai creste putin Adelise desi pentru el intotdeauna va fi surioara mai mica. Cred ca e inevitabil sa existe astfel de "gelozii" intre frati desi parintii ii iubesc pe fiecare enorm. Am citit o carte interesanta si am cautat-o si pe amazon http://www.amazon.co.uk/Five-Love-Languages-Children/dp/1881273652/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1270626896&sr=8-1 in caz ca vrei sa ti-o procuri, bineinteles, nu sunt de acord cu tot ce scrie nenea ala dar in principiu sunt niste chestii relativ simplu de aplicat in privinta felulului in care daruim dragoste copiilor, ca fiecare om are un limbaj preferat al dragostei, desi trebuie sa le manifesti pe toate ca parinte trebuie sa descoperi ce limbaj prefera fiecare copil
Vivela dar ati petrecut nu gluma ce repede trece timpul in cateva saptamani auzim ca nasti, David ce zice de venirea lui Damian? o sa fie ok, zic eu la mama ta, ca si noi ne faceam n griji pentru Alise ca am lasat-o prima data asa mult fara amandoi si a fost bine iar cand am revenit nu mai putea de bucurie, chiuia, ne imbratisa si ne pupa in continuu, ne-a pus sa stam toti in pat sa ne rostogolim si iubim, sa topaim de mana toti trei, era in culmea fericirii. Ma gandeam ca e posibil sa ne respinga cand ne intoarcem in prima faza dar felul in care ne-a asteptat ne-a dat gata pe amandoi.
Voi cum reactionati cand bunicii fac pentru copii lucruri cu care voi nu sunteti de acord?
Si sa nu uit de poze, o gasiti aici pe mandra iubitoare de rauri si pietricele.
mychydutza spune:
vivelo, nu esti zdravana! cum ti-ai urcat mai burta in ATV??? esti foarte tare! bine ca a rezistat eroic la hurducaturi.....
luna,
mychydutza spune:
cygni, faine poze. abia astept sa-l trimit pe andrei la dorna sa se bucure de soare si aer curat!
Luna1 spune:
Cygni frumoase poze, frumos personaj, frumoas peisaj. Dar tu vaz ca nu-ti arati fata. Mersi pt cartea recomandata, am sa o caut sa o descarc, daca tot iau readerul poate o citesc pe el.
Vivelo nu esti sanatoasa cu ATV-ul tau, poate nasti prin padure.
Cum reactionez cand bunicii fac "prostii"? Pai nu stiu cum sa mai reactionez, de ex la gratar la prietena mea a fost si mama, asa ca fie-mea, care n-a mancat nimic mancare (si era ceva la oferta, pui, mici, carnaciori, mamaliga cu branza si smantana, pasca) a mancat caramele la greu ca ii tot dedea mama. Problema e ca ma cert cu al meu din cauza asta, ca se uita la mine in stilul "iar o umple maica-ta pe Adelise cu dulciuri si tu nu zici nimic" si cand credeam ca gata, s-a terminat, i-a mai dat mama o caramea. Ce sa zic...uneori izbucnesc ca ma enervez ca mama la varsta ei nu intelege ca iubirea nu se cumpara cu caramele, alteori tac si ma gandesc ca nu moare o zi cu o dieta indoielnica.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Cygni spune:
Luna las' ca tie iti trimit special poze cu moaca mea
Mama mea e la extrema cealalta, daca i-am dat o bucata de cascaval lu fiica-mea, care si-asa gusta de doua ori si pe urma gata, se crizeaza, cat am fost plecati ne-a aruncat cascavalul din frigider (deci tupeu, nu gluma ) si in alta zi ea cu mana ei i-a dat o bucata de cioco in schimb ce mie imi face n teorii daca fac o eroare de alimentatie.
Sa nu mai spun ca atunci cand mergem in vizita daca vrea sa se urce pe pian, o lasa, si pe birou in picioare si apoi vrea si-acasa la fel, evident. Mie imi place ca e catzarata Lis dar nu vreau sa se obisnuiasca sa se urce pe mobila fiindca daca eu nu sunt langa ea se pot intampla accidente si vreau sa evit astfel de obiceiuri.
Orice as face, mama mea are ceva de comentat. Din fericire lucreaza dar ce te faci cand iese la pensie?
p.s. daca i-ar da caramele as face-o cu ou si otet dar e la extrema cealalta dupa cum ziceam, cu alimentatia foarte stricta si cu altele....
Vivela spune:
ma, cu ATV-ul a fost ok, le-am zis ca merg daca stiu sa lege buricul copilului. n-am primit un raspuns afirmativ ferm, dar cu juma de gura au zis: hai, ma, ca nu te zdruncina prea rau . trebuia sa-mi dau seama ca afirmatia asta o facusera cu o seara in urma, dupa palinca, vin si bere, cand probabil pe ei (barbatii!!) nu-i mai zdruncina nimic pe lume!!!
oricum, m-am convins cu ocazia asta ca o sa nasc la 42 de saptamani, si atunci cu interventii, cred ca fii-miu nr. 2 a invatat sa se tina strans de cordon inauntru si nu cred ca o sa-l mai conving sa se dea jos de pe liana asa usor .
Cygni, david zice ca il iubeste pe fratiorul lui, cum imi vede burta dezgolita zice "vreau sa-l pup pe fratiorul meu" si pupa burta, deci pare sa accepte totul usor. cel putin acum, cat inca nu plange, nu imi cere atentie asa mare...dar nu pot sa garantez ca asa se va comporta si dupa ce o sa fie afara si o sa vada ca "bebe mic" e chiar unul ca el, cu care va trebui sa imparta totul, camera, jucariile si mai ales pe mine.
cand ai mei fac ceva ce nu-mi convine, le zic pur si simplu. de ex, le-am zis sa nu-i mai cumpere prostioare de mancat- ca una-doua ii mai dadeau cate o ciocolata, o bomboana, etc., astfel ca el ajungea sa manance mai multa ciocolata decat mancare. si le-am zis- gata cu astea si le-am spus ce sa-i cumpere daca tot vor sa-i dea ceva (batoane de cereale in special).
de catarat, eu il las sa se urce pe unde vrea, ba chiar il ajut , ma scoate din sarite cand il aud "nu pot!", asa ca il ajut sa poata sa ajunga unde vrea. bineinteles, nu chiar absolut oriunde, dar are acces in majoritatea locurilor. dupa ce vede ca nu e foarte interesant acolo sus - nici nu mai incearca sa urce. de ex, am niste dulapuri suspendate in bucatarie. ii sticleau ochii la ele, incerca sa se suie pe masa sa ajunga la ele. l-am urcat eu acolo, a cotrobait prin dulapuri, a facut inventarul si gata, si-a dat seama ca nu-s prea interesante jucariile alea si a trecut mai departe. decat sa se urce cand sunt eu cu spatele, am zis ca mai bine o facem impreuna, eu fiind pe faza sa-l tin daca se dezechilibra.
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) + 30+ Damian
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba