Strumfi de iul-aug 2007 (179)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cygni spune:

Vivela, si eu am lasat-o de mica sa cotrobaie peste tot, sa vada tot, ii aratam, ii explicam, foarte rar l-am folosit pe "nu" cand era ceva periculos si ii explicam de ce. Si atunci incercam sa spun ceva pozitiv de ex "solutia o lasam acolo pentru ca e toxica ustura" in loc de "nu atinge". Insa de exemplu daca invata sa se urce singura pe pian cand nu e nimeni in camera, e foarte nasol daca ar cadea pe parchet. Pe pian nu se afla nimic interesant sau la ce nu ar avea acces, pur si simplu ii place sus. Poate se face pilot

Eu pot sa discut la infinit cu ai mei, ca ei cred una si eu alta si fac tot ca ei. Si unele lucruri chiar ma deranjeaza.

Cat despre venirea lui Damian cred ca atat timp cat il implici va fi totul bine, chiar daca inevitabil mai apar mici crize, pe masura ce creste cel mic va fi tot mai frumos, cand vor incepe sa se joace impreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Vivela cred ca nu ai reusit sa vezi mesajul dar te intrebam cum il pregatesti pe strumf pt venirea fratiorului.

Eu am fost la cumparaturi saptamana trecuta pt cate ceva pt bebe si Catarina. Nu ma tragea inima sa cumpar nimc albastru sau bleu vroiam doar roz si rosu. Saracul copil tare mi-e ca o sa poarte rosu la greu

Stefania mamica www.tickerclub.com/cache/bc78ee8833.png[/img]" target="_blank">Buburuzei Catarina si24+
www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina
O romanca in Danemarca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Stefania, nu pot sa zic ca am un program anume pt pregatirea lui David (ar trebui, oare?), dar ii spun ca o sa aiba un fratior care acum creste la mami in burtica si cand o sa fie suficient de mare o sa merg la doctor sa il scoatem de acolo. ca va fi asa ca el, dar mai micut si ca o sa-i dam si lui sa pape tzitzi, o sa-i facem baita, ca or sa se joace impreuna...bineinteles ca de fiecare data il asigur ca il iubesc foarte mult si ca el (david) e baiatul mare a lui mami, ca el e puternic si stie atat de multe lucruri...

chestiile astea ii gadila orgoliul, ca atunci cand intreb: "cine e baiatul meu mare?" - imi zice foarte fericit :"eu sunt!" .

si in general vorbesc despre Damian, il tot bag in discutie, ca o sa faca si damian cutare lucru, ca in patutul ala o sa doarma damian (da, n-am strans patul mic in care a dormit david doar vreo 3 luni...), ca o sa-l plimbam si noi cu carutul pe damian, asa cum vecina il plimba pe bebele ei mic...

nu exagerez - cred - adica incerc nici sa nu-l sufoc cu prezenta fratelui mai mic. la gradinita insa povesteste la toti copiii ca el are bebe mic la mami in burtica si acum toti copiii (si parintii lor) stiu ca david este copilul din grupa care o sa aiba un fratior, si nu eu sunt cea care le-a spus !

referitor la hainute, sa stii ca eu am cumparat multe haine rosii pt david, am avut retinere doar la roz (desi vad ca se poarta si asta, chiar si pt baieti) si la buline, desi au fost cateva vanzatoare care au vrut sa ma convinga ca bulinele sunt si pt baieti ("uitati doamna, e pe fond bleo" ).

_

Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) + 30+ Damian
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui stefania_97
Saracul copil tare mi-e ca o sa poarte rosu la greu

si ce daca??????? eu pt andrei, cand era bebe mic, am luat numai lucruri colorate....rosii, galbene, mov.....cand ma intreba vanzatoarea: ce e fetitza, baiat? ma uitam cam ciudat la ea....si ea la fel, cand ii ziceam ca e baiat dar vreau exact chestia aia rosie! si acu ii iau lucruri viu colorate....nu roz, dar colorate!!!!!

opriti planeta....vreau sa cobor!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Eu as putea sa vorbesc cu mama...infinit. Efectiv nu pricepe, la Cosmin ajunsesem la cutite, chiar nu mai vorbeam...

De data asta am ajuns sa pun in balanta si sincer nu pot sa o tin departe pe Adelise de ea (o iubeste enorm) sau pe ea de Adelise. Si cand ii zic in ce stadiu am ajuns cu Cosmin cu dintii, nu stiu daca va mai amintiti ca a fost sub anestezie totala pentru a plomba dintii plus extractie de masea la 4 ani, imi spune ca nu e adevarat, ca el avea dintii asa oricum si daca nu i-ar fi dat ea dulciuri.

Sincer sunt frustrata din punctul asta de vedere, tac dar am momente cand imi vine sa ii zic ca nu o mai las langa copii daca nu se potoleste. Le da inclusiv pe ascuns...sau nu intreaba.

In fine, cum ziceam am cantarit si am ajuns la concluzia ca o zi de dulciuri nu afecteaza asa rau precum ar afecta lipsa bunicii din viata lor. Sper cel putin.

Cu cataratul si saritul eu nu mai zic nimic. Am albit efectiv. Nici eu nu-i zic "nu poti" si o corectez si pe mama care ii mai zice, insa Adelise il copiaza pe Cosmin si se catara impreuna pe pervaz, de acolo sar in canapea si apoi pe podea. Insa asa repede ca iti sta inima. O las, sincer nu m-am gandit la accidente ca sunt mereu acolo, sau e cineva.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Vivela cam la fel fac si eu. Nu ii spun foarte multe dar am luat de la biblioteca o carte care are desene si explica exact cand vine bebe ce se intampla, bebe creste si iese din burtica. Eu ii spun ca ea ea fata mare, tot asa se umfla in pene dar cand ii convine ei zice ca e fata mica si ca nu poate

Ii arat multe poze de cand era mica, si ii spun ca bebe tot asa mic. Ma gandeam ca poate faci ceva ce nu fac si eu si sa ma informez bine ca sa nu apara gelozia aia rautacioasa desi sunt constienta ca gelozie va fi cel putin la inceput.

Inca ceva il vei tine pe strumf acasa cand va veni bebe sau il duci normal la gradinita. Eu ma gandesc sa o tin acasa cu bebe vreo 2 saptamani pt ca si sotul va avea concediu 2 saptamani si ma poate ajuta.

Micky aici e greu de gasit verde si galben la hainute. E mai totul roz si bleu. Ce ma bucur cand mai vad ceva lila sau rosu

Stefania mamica www.tickerclub.com/cache/bc78ee8833.png[/img]" target="_blank">Buburuzei Catarina si24+
www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina
O romanca in Danemarca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Eu cu cataratul .. ca si Luna. Il are de model pe Alex asa ca o gasesc peste tot. Cel mai tare ma dispera cu mobila. E bine fixata dar tot imi e teama.
Cat am stat la socrii domnisoara mea a exersat mersul pe bicicleta nepoatei de 5 ani (e cu roti ajutatoare). Sincer se descurca foarte bine, isi tinea bine echilibru, urca sigura. Bunica era disperata cand a descoperit ce face nepotica. Pt mine era ceva normal (am uitat ca fata e prea mica).
Cu bunicii ne intelegem bine. Au fost dicutii cu scantei la Alex. Acum le cumpara fructe in loc de ciocolata .
Hainute .... am cumparat chiar toate culorile.

Nico

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Cygni am uitat sa spun ca ti-am admirat strumfita .

Nico

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Hristos a inviat!
Sper ca ati petrecut frumos de sarbatori.

Nikole, felicitari pt bebelina, sa fiti sanatosi cu totii, de abia astept sa vad poze cu minunea mica.

Nico, un special pt tine.

Noi suntem in vacanta la Bucuresti si pana acum am avut program ca atare: mancat la greu, adormit noaptea tarziu la ore neortodoxe, vizite, pierdut vremea, etc.

Ieri am fost si am vazut-o pe fetita prietenei mele, are 3 luni (fetita, nu prietena) si e asa de mica, pufoasa si miroase a lapte, m-am topit.

Luna, Michy, hai lasati depresia ca uite, e soare afara, a venit primavara .

Mychy, ramane sa ne vedem pe 11 aprilie? Iti trimit nr mele pe PM si sa-mi zici tu cum si cand preferi, in ce formula, cu sau fara pitici, cu sau fara anexe.

pupici la strumfarie,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Cygni, ti-am admirat Alisul .

Eu haine am luat toate culorile, Sabinei ii statea excelent in turcoaz si ma enervau femeile care-mi ziceau "ce baietel dragut aveti!" cand o vedeau, desi cerceii erau evidenti. Daca aveam baietel sigur purta rosu, portocaliu, verde, mult alb... Oricum mi-e greu sa cumpar haine dragute pentru baietii prietenilor, parca toate sunt cacanii.

Cu bunicii eu am probleme, partea "buna" este ca nu ne vedem mai des de o data la 2 saptamani. Socrul meu a invatat ce vrem de la el in legatura cu copilul si nu face multe greseli, sau nu le face intentionat si oricum se corecteaza repede. Insa cu mama nu se poate discuta, numai ea stie cum se cresc copiii, ne contrazice in fata Sabinei, o lasa sa manance tot ce vrea ea dar nu o lasa sa alerge sau sa se catare, daca aluneca putin face mare tragedie, se joaca cu ea ca si cum ar avea 1 an, nu 2 ani si 9 luni, altadata o trateaza ca si cum ar avea 4-5 ani, ii da mesaje confuze si e aiurea de tot. Eu n-am incredere sa o las pe Saby cu niciun bunic fara sa fim noi in preajma, mama se supara ca atunci cand vine la noi nu o las sa se duca in parc cu fata, dar ea traverseaza aiurea, o tine strans de mana de o invineteste, nu o lasa sa alerge pe iarba etc.

Si daca tot sunt la faza cu datul din casa, declar ca va invidiez pe toate cele care aveti ajutor. De Pasti am lasat pe ultima zi si curatenia si mancarea de facut, copilele se alergau printre picioarele mele, trebuia sa stau si cu ochii pe ele sa nu pateasca ceva, a mai stat sotul, dar eu alaptez, eu fac curat, eu cozonacii si pasca... Asa mult mi-ar placea sa stau cu copii si sa vina cineva sa-mi faca luna in casa si altcineva sa-mi umple frigiderul...

-----------------------------------
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

-----------------------------------
Larisa 6-12 luni***Larisa 1-6 luni***Sarbatori de iarna 2009
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput