Strumfi de iul-aug 2007 (179)
Raspunsuri - Pagina 17
musso17 spune:
mychy,am ambitie dar fiind fumatoare de cel putin 10 tigari pe zi sigur voi intra in sevraj si atunci sa te ti ce nervi o sa am,asa ca il astept pe sot ca daca nu ma mai pot stapani sa ia copilul si sa iasa..asta e,nu vreau sa ma descarc pe mihnea,el n-are nici o vina,ba mai mult m-a si ajutat cand am ramas insarcinata caci n-am avut nici o problema in a ma lasa...
Vivela spune:
mai, nu va mai prostiti cu tigarile! nici ocazional, mychy!
stiu persoane care fumau ocazional, ca tine, apoi li s-a intamplat cate ceva si viciul s-a transformat intr-unul permanent...
eu nu m-am apucat si nu mi-a trecut niciodata prin cap sa ma apuc pt ca nu am gasit nici macar un motiv, oricat de mic. plus ca nu suport mirosul, mie mi se pare ca cei care fumeaza sunt masochisti rau, cum naiba sa te imputi singur, de buna voie, pe bani tai??
in fine, nu ii condamn pe cei care fumeaza, doar ca nu-i inteleg...
Lachi
, lasa clatitele, macar foloseste fructoza la dulciuri, are calorii la fel ca zaharul, insa e mai dulce ca acesta si nu ridica glicemia, nu ingrasa...
pe mine m-a motivat dr sa nu mai poftesc, cred ca sunt de o incapatzanare extrema daca simpla lui observatie m-a facut sa-mi piara cheful de dulce...am o ciocolata pe masa si nici macar nu-mi face cu ochiul. Carla, deschide fereastra ca ti-o arunc daca vrei
.
si tot relativ la dulciuri, david mananca destul de multe, insa nu orice. de ex, nu mananca ciocolata cu alune sau cu chestii prin ea, le scuipa si cica "e gunoaie". ii mai dau uneori ciocolata kinder, adica un baton dinala mic, raaaar il cere si pe al doilea. si mai mananca uneori Barni, prajiturica. in rest, cere "gogosica" (care inseamna ori chiar gogosi sau briose sau chec...) daca ne ducem la piata, musca de 2-3 ori si gata, nu mai vrea. nu mananca mult, dar des, din pacate. iar in ultima luna, cam de cand e in greva foamei, m-am bucurat ca mananca si astea (prostia mea!!), asa ca incerc usor-usor sa il dezvat de prostul obicei si sa-i ofer in schimb ceva mai sanatos.
sucuri acidulate nu bea, nici apa carbogazoasa. nu-i place, i-am oferit si cica "apa cu bule e pt tati" (uh, bine ca zice corect "apa cu bule"!). cola nu i-am dat niciodata, pt ca nici noi nu prea bem, decat foarte rar, cum a fost acum vreo 3 saptamani, cand am poftit eu la o cola fara zahar. apoi si eu si tati am stat pe WC vreo 3 zile, am zis ca o sa ne dizolvam cu totul, ce mai, curatenie de primavara interna!!
noroc ca n-a vrut si david, ca asta ne mai lipsea.
gata, fug la treaba, revin mai incolo, sa vad si eu pozele puse de Nico.
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07)
+
30+ Damian
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
Luna1 spune:
Hello,
Vaz ca tot la dulciuri sunteti.
Sa mai completez si eu: sa nu ma intelegeti gresit eu am inceput cu mama alta campanie. Pana acum izbucneam si ma rasteam la ea si ii ziceam ca n-are voie nimic dulce, iar mama cum ziceam ii dadea ca na "e copil, saraca!". Acum am campania intelegere. Adica ii permit sa ii dea cu o limita. Fie-mea e inebunita dupa tic-tac asa ca o las sa-i dea cateva tic-tacuri in ideea ca daca colaboram macar stiu ce ii da si ii da chestii mai putin nocive. Ii explic "fara acadele, fara bomboane de supt, mai bine o bucata de ciocolata, sau trei tic-tacuri ca se termina repede". Asa mama simte ca are voie sa ii dea si ne intelegem oarecum.
Iar daca vreodata se plange ca nu mananca ii zic sa nu-i dea nimic dulce si vede si ea schimbarea. Insa eu chiar nu pot spune "nu faci ca mine valea", voi vorbiti din perspectiva bunicilor care nu stau aproape, daca erau aproape va zic eu ca faceati compromisuri, cred eu ca e mai importanta relatia bunic nepot decat regulile noastre (atat timp cat nu sunt extreme).
Ieri a fost al meu acasa (care e nebun comparativ cu mine, abia vede fie-sa o bucata de cioco la trei luni) si a mancat fie-mea de a rupt numai chestii sanatoase, legume la steamer, peste, supe, etc. Asta ca de cate ori cerea un treat ta-su ii dadea niste ardei gras sau castravete.
Asa ca i-am zis ca ar trebui sa stea acasa cu ea ca ar manca fie-sa exclusiv sanatos.
Fianna nu cred ca ai vazut cand am povestit experienta noastra cu cola. In Egipt cred ca imi cazuse si ultimul neuron si am lasat-o pe fie-mea sa guste cola. Atat mi-a trebuit. De fiecare data cand mergeam la masa si indrazneam sa imi iau cola urla fie-mea ca vrea si ea. Cu ultima zbatere de "inteligenta" i-am explicat ca n-are voie, ca e alcool in ea si alcoolul e pt adulti. Asa ca de atunci pana la sfarsitul vacantei urla madam in plin restaurant "I WANT ALCOHOL!" tavalindu-se pe jos.
SI erau ceva englezi pe acolo care se uitau si se cruceau intelegand ce vrea mandra. Acum nu mai avem cola in casa, si daca imi cumpar pe undeva efectiv nu ii dau. S-a calmat.
Nico ai doi pui superbi. Cel mai mult imi place cum dorm amnadoi.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
musso17 spune:
vivela,si eu mabucur ca zice clar "apa cu bule"
..imi place cum povestesti!!..eu ma condamn ca fumez si ca put si ca am tartru si ca-mi miros mainile..si ca..m-am luat din instinctul de turma,tineretea!!!
luna,io -mi aduc aminte de faza cu alcoolul..tare,am povestit si unei prietene..a fost amuzant desi pentru voi cred "ca cam" jenant.
ies,ma duc pe plaja cu fii-miu.
aaa..anca,tare faza cu oja si ciocolata!!
nma spune:
Multumesc fetelor
.
Luna, mama mea sta in blocul vecin si i-am interzis sa ofere dulciuri la nepoti. La noi e mai complicat, Andra are dermatita atopica, cum a primit o acadea face reactie. A fost mai greu la inceput dar acum toata lumea ne intelege (sau se minuneaza de cat de dusa cu pluta sunt eu
si ii compatimesc pe bietii copii).
Cel mai tare ma enerveaza cand cineva incearca sa le ofere dulciuri pe ascuns apoi ii sfatuiesc sa nu ii spuna mamei
. Fosta bona asta facea pana am aflat.
Cu sucurile stam binisor. Nu primesc nimic acidulat (Alex a gustat de doua ori cola de la sot), prefer sa le dau apa sau suc proaspat dar cand am musafiri trecem pe granini
.
Cu cola chiar imi amintesc o faza aiurea. La 3 ani Alex a primit la gradinita de la Mosu' printre altele si o sticla de cola
. Sacarcul nu intelegea cum a putut Mosu sa incurce sticlele de suc.
Revin ![]()
Nico
loredana_76 spune:
Musso nu esti singura in turma cu fumatoarele,nici eu nu pot sa ma las deloc,ma autosugestionez cat de nasoale sint,etc,de maine nu mai fumez,dar nu pot si pace.Da-mi si mie cartea te rog pe mail(loredana_762003@yahoo.com ),daca ai timp,poate asa mai am vreo sansa.
Am vazut poze cu striumfii lui Nico,sint superbi si casuta e foarte frumoasa.
Fetele Monicai nazdravane la care ma uit cu nostalgie,daca as fi dus sarcina pina la capat ar fi trebuit sa nasc tot pe atunci,aveam nr 2 mare.
Davidut de Vivela,ce ochi superbi si expresivi are.
Eu dulciuri de casa ii dau in fiecare zi,bine nu va ganditi ca in cantitati uriase,ca desert un patratel de placinta,orez cu lapte,gris cu lapte,chec,in fiecare zi altceva...ou kinder o data la..bomboane n-a gustat in viata lui,acadele la fel,poate un tic tac care nu-l maninca tot.Cola i-am dat acum de paste sa guste ca intreba ce este si vad ca n-a mai cerut.Dar ii mai dau sirop cu apa cu bulburuci,asa zice el.
Cu soacra la fel ca si Luna am ajuns la compromisuri,in sensul ca las un pic de la mine ca altfel se creeaza tensiuni care nu fac bine copilului.Si nu numai in privinta alimentatiei si la restul.
Aaa,era sa uit am vazut si pozele cu strumfita lui Cygni,si David cauta prin pamint gandacei ,rame,melci ,chiar facem adevarate expeditii in spatele blocului pe tema asta.
stefania_97 spune:
Noi avem bafta ca bunicii sunt departe. Oricum mama nu comenteaza si nici nu da fara sa ma intrebe. Cand e in vizita se poarta exemplar desi ii face mai toate poftele mandrei. Cred ca maica-mea a inteles din prima luna cand am adus-o de la spital ca eu decid si nu se baga.
Soacra-mea saraca nu i-ar da nimic fara sa ne intrebe pe noi. Este o persoana care nu se baga si care respecta ce ii zicem noi.
Pe mine ma enerva cand ma duceam la brutar sa cumpar paine sau alte minuni ii dadeau o acadea facuta de ei fara sa ma intrebe. Bine ca nu ma duc des acolo. Si acum m-am mai calmat ca oricum sunt mici si de la mine nu vede niciodata.
Cand mergem la magazin sunt munti cu ciocolata si bomboane, eu ii zic ca poate sa aleaga un iaurt, lapte cu cacao sau un ou kinder dar ca va primi num ai unul si doar daca nu a mancat acasa nimic dulce. Restul ii zic ca o doare burta. Si ea repeta dupa mine, nu luam ciocolata ca ne doare burta
.
E greu si ma emnerveaza ca au atatea dulciuri in magazin sincer. E o mare tentatie si pt noi adultii dar pt ei copiii.
Stefania mamica www.tickerclub.com/cache/bc78ee8833.png[/img]" target="_blank">Buburuzei Catarina si
24+
www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina
O romanca in Danemarca
nma spune:
Am mai scris un mesaj si s-a dus pe apa sambetei.....
Greierash apare si casuta noastra in ceva poze
. Inca e in staiu de constructie, abia astept sa pun poze cu rezultatul final.
La salina am fost aici aproape, la Ocnele Mari, impreuna cu Karli si familia ei. Salina nu e deschisa de mult timp.
Karli 
Timi eu scriu telegrafic de cele mai multe ori ... aveam impresia ca ti-am scris ieri. Sper sa nu lase cicatrici arsura. Maine ar trebui sa fac si eu o portie de crema de zahar ars.
Georgi daca renunti la fumat ma las si eu de ciocolata. Ce zici, te bagi? Eu sunt dependenta de dulciuri
.
Nico
karligutza spune:
hello hello... vad ca vorbiti aici de alcohol, de tigari, cafea, dulciuri... mai urmeaza drogurile

... si noi ne-am intors de la mamaie si tataie de la Botosani, unde am petrecut Pastele si pregatirile de Paste of course... Adeluta a fost de o cumintenie iesita din comun! cred ca i-a placut mult libertatea de miscare; acum e mai mare, altfel poate gestiona si ea libertatea asta, mai ales ca in curte nu era nici un pericol, decat sa calce pe florile lu' mamaie
... avem si poze; o sa va arat in curand cateva; oricum ne-a placut asa de mult ca vrem sa mai facem 2 excursii a cate 2 saptamani macar fiecare cat de curand... una in sezonul lalelelor peste vreo 2 saptamani (e plin de zambile si narcise acum
) si una pe la sfarsitul lunii iunie cand sunt cirese pe copac, capsuni si ridichi in gradina si puisori mici la closca...
o sa facem ravagii ![]()
valen, cristina26, simo m-am gandit la voi...

timi
bine ati revenit si voi acasa... ai zis tu ca veti fi mai obositi la intoarcere; dar bine ca ati fost, ati vazut Romania prin ochii tuturor celor 4 membri ai familiei acum.... cred ca parintii s-au bucurat f.mult sa va aibe acasa langa ei! 
fianna felicitari pentru noua sarcina!
pana la urma ramaneti definitiv in Dubai? ca tot ziceai ca ti s-a subtiat sangele... crezi ca n-o sa mai rezisti in zone mai reci, aveti in plan vreo Londra cumva?
Luna intri te rog frumos un pic pe googlemail? mercic! 
karligutza
sunt mamica Adelutei