*LMA!!* Puiuti de Randunici 2008!! (394)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Pun retetele de pasca cu smantana aici ca n-am timp sa intru pe bucataras azi si sper sa va fie de folos

Reteta I

1 kg smantana
2 linguri de faina sau zeamil (amidon alimentar)
1 lingurita de gris
8 galbenusuri
5 albusuri batute spuma
400 g zahar (preferabil pudra)
100 g stafide
1 lingurita de sare
5 plicuri zahar vanilat
Coaja de la o lamiae

Se pune smantana (din cea mai grasa si mai batoasa) de seara la scurs, pe un tifon, pe pat de malai. Se lasa pana dimineata, cand ceea ce va ramane va fi o smantana f consistenta, cremoasa, fara zer.
Se amesteca galbenusurile cu sare si apoi cu zaharul, se adauga faina (preferabil zeamil), grisul,smantana.Apoi se amesteca incet albusurile battue spuma , cu dosul lingurii, putin cate putin (ca la pandispan) .Se adauga stafidele , vanilia si coaja de lamaie.
Se unge o tava cu unt, se tapeteaza cu pesmet, se pune hartie de pergament usa si aia cu unt si tapetata cu faina .Se toarna compozitia si desupra se pun celelalte 3 albusuri batute spuma. Se coace la cuptor la foc f mic, timp de doua ore.Ca sa nu se arda albusurile de la suprafata, dupa ce au inceput sa se intareasca un pic si sa prinda un pic de culoare, se acopera tava cu alta hartie de pergament.
Se verifica daca e coapta cu pai exact ca si cozonacul.
Compozitia este moale la inceput. Nu se va coace in tava de tort cu margine rabatabila ca sa nu curga pe langa. Sau se poate pune pe pat de aluat fraged (ou+unt+faina) intins bine si ridicat pe margini.

Reteta II
6 oua
6 linguri de faina (zeamil)
250 g zahar (preferabil pudra)
1 kg de smantana (nu mai trebuie scursa)
Se freaca zaharul+smantana+ faina si se pun la fiert la foc mic, amestecandu-se continu pana se ingroasa. Se da la o parte de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin dupa care se incorporeaza galbenusurile , unul cate unul, amestecand cu lingura. Se adauga apoi o lingura de unt, stafide , vanilie si albusurile batute spuma amestecand cu dosul lingurii compozitia.
Aceeasi procedura cu tava, se coace la fel. Fara pergamentul de deasupra pentru ca nu mai are albusuri deasupra.

Simona,mamica de Teo (16 ani) siDuuDuu (DOO ANI )

Acum "doo" ani fericirea a batut a "dooa" oara la usa mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zozela spune:

La multi ani,Andrei si Daria!!

Sa fiti sanatosi si sa aveti o viata lunga si frumoasa!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zozela spune:

Drum bun randunicilor calatoare!!

fericit tuturor!!

lui Mihai si cu !!
Copil zdravan, plin de viata, cu par balai si ochi albastri, ca si maica-sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Hai sa traiti!

Eu am cautat pe bucataras retete de pasca cu smantana, si am gasit ceva. Dar daca stiam ca scrie Mimo, intram aici mai intai.
Mi-a venit si mie putin chef de sarbatori... si am zis sa incep cu o pasca

Da' ce inseamna zeamil???

Raluca mamica de Sanziana

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca2107 spune:

LA MULTI ANI,ANDRU !!! RAMO, SA-TI TRAIASCA PUIUTUL FRUMOS , SA FIE SANATOS SI SA ITI ADUCA NUMAI BUCURII!!!
LA MULTI ANI, DARIA!!!!

Drobul e gata, ouale vopsite, pasca-i in cuptor, sarmalele si mancate de unii (nu va uitati la mine ca eu postesc, da!!) salata boeuf ornata, tiramisu deja gustat de Briana (cica e si bun), friptura la bait, maine cozonacul , ciorba pe foc si tot n-am terminat. Revin

Mergi la inceput

La Multi Ani Andru!!! Sa fii sanatos, fericit si cu viata lunga!

La Multi Ani Daria! Sa ai parte numai de lucruri bune printesica!

Mergi la inceput

Are mama o fetita cu codite

P.S. IN SFARSIT are par destul pentru niste codite

Mergi la inceput

Noi suntem bine , eu n-am mai lesinat si copilul nu si-a mai rupt,zdrelit nimic. Doar ca mamosenia e mamosenie si nu poate respira fara mine iar energia e debordanta (zici ca ia vitamine ) Urmeaza un an greu de tot, daca nici anul asta nu slabesc nu mai am nicio sansa
Sovi intrebai de masa de la gradi...pai, nu o sa stea nimeni sa-i dea cu lingurita in gura si nici sa-i paseze mancarea, tocmai asta-i smecheria O zi, doua, trei o sa rabde sau o sa manance numai zeama. Apoi se ia dupa turma si incepe si el sa manance , sa mestece...o sa vezi, rabdare! Lasa ca nu slabeste si daca, pune la loc repede. Macar sa nu-i mai dea nici la 5 gustrea aia, sa-i dai tu acasa sa manance bine PATRU KILE DE COZONAAACCCC?
Olgule nu-i sansa sa ma lipesc de Mimu, se fofileaza intr-un stil Uraste sarbatorile si ca sa nu bombane langa mine non stop sau sa-l tarasc pe undeva la cumparaturi si sa ne ambalam motoarele, isi face de lucru Mai, toti clientii lui mai, au cate o cerere expresa, importanta si f pretioasa fix in saptamana mare M-a intrebat ieri daca trebuie sa luam ceva "de iepuras" copiilor si mi-a bagat bani pe card Eu sa fiu sanatoasa si sa gasesc o masina de politie nici mare nici mica, una cum are Luca in parc dar eu n-am vazut-o , care are baterii si zice : centru, centru , avem nevoie de ajutoare Am cercetat toate jucariile din Auchan si Noriel, nu am gasit Dar am bani pe card Deci nu am timp sa mai lesin, da?

Mergi la inceput

Kya, zeamil=amidon alimentar (asa scrie pe plic, gasesti pe langa vanilii si esente de rom)Nu se pprepara in vreun fel special, se trantesc acolo doua linguri ca si cum ar fi faina (nediluat, nestins, nenimic)
Eu recunosc, am mancat pasca I. Aia e cevaaa...Pasca II pare mai usoara si nu simt ca e ceva in neregula cu ea, eu cred ca II voi face anul asta. Iese (general vorbind) ca un cremsnitoi

Mergi la inceput

Hai sa va zic si cu ce ma "dreg" eu de ieri si inca mai am provizii serioase: cu coliva , bogdaproste

Mergi la inceput