daca nu nasc in timpul prenatalului?

daca nu nasc in timpul prenatalului? | Autor: denisamov

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,
am o intrebare...daca nu nasc in cele 84 de zile de prenatal...si mai intarzii cu o saptamana, unde voi intampina probleme si ce fel de probleme?
medicul meu de familie mi-a spus ca s-ar putea sa intampin dificultati la depunerea dosarului pt concediului de maternitate.

multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Va trebui sa revii la serviciu dupa ce nasti intre data expirarii celor 126 de zile maxim admise de lege pt concediul de maternitate si CIC (daca ai dreptul la CIC).

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamov spune:

sa repet sa vad daca am inteles...daca nu nasc...in cele 126 zile....tb sa ma intorc la birou pana nasc?

Mergi la inceput

poate nu am explicat eu bine:
concediul de maternitate este impartit in doua pre si post natal...in lege spune ca obligatoriu trb pastrate 42 zile post natal....si eu intreb daca nu nasc in prenatal , adica in cele 84 de zile, ce se intampla?

Mergi la inceput

Pai intrebarea nu prea are sens in acest caz. Din cate stiu exista un termen medical limita pentru orice femeie insarcinata privind nasterea. de asemenea (inca) nu am auzit pe cineva sa intre in prenatal cu 84 de zile anterior DPN. Adica din luna a VI-a. Daca vrei sa facem scenarii de dragul scenariilor nu cred ca intru in joc. Iar la intrebarea initiala am dat un raspuns.

mai este ceva similar aici dar in esenta este acelasi lucru:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=150550

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

chiar nu-mi arde de gluma, nu inteleg de unde ati dedus asta!
am intrat in prenatal in ianuarie calculand la limita zilele alocate prenatalului....nu vad care este pb!
am avut motivele mele.
iar acum mai pot beneficia de prenatal pana pe data de 11 aprilie...este posibil sa nu nasc...nici pe primul copil nu l-am nascut la termen ci dupa, cu o saptamana!
si atunci mi-am permis sa formulez o intrebare avand in vedere ca medicul de familie mi-a spus ca acest concediu nu poate fi intrerupt.

multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina-bubulina spune:

Nici mie nu-mi arde de glume. Vreau sa va intreb daca din ziua in care m-am angajat si ziua in care se naste copilul trebuie sa fie exact un an sau trebuie sa am un an de munca inainte si apoi sa fac copilul. Cine stie va rog sa ma lamuriti si pe mine ca la munca nu ma ajutat nimeni.multumesc

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denisamov

chiar nu-mi arde de gluma, nu inteleg de unde ati dedus asta!
am intrat in prenatal in ianuarie calculand la limita zilele alocate prenatalului....nu vad care este pb!
am avut motivele mele.
iar acum mai pot beneficia de prenatal pana pe data de 11 aprilie...este posibil sa nu nasc...nici pe primul copil nu l-am nascut la termen ci dupa, cu o saptamana!
si atunci mi-am permis sa formulez o intrebare avand in vedere ca medicul de familie mi-a spus ca acest concediu nu poate fi intrerupt.

multumesc

ramane acelasi raspuns. La expirarea celor 126 de zile nu se mai acorda concediul de maternitate. Daca la expirarea celor 126 de zile nu aveti 42 de zile de la nastere va trebui sa va reluati serviciul.

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ina-bubulina

Nici mie nu-mi arde de glume. Vreau sa va intreb daca din ziua in care m-am angajat si ziua in care se naste copilul trebuie sa fie exact un an sau trebuie sa am un an de munca inainte si apoi sa fac copilul. Cine stie va rog sa ma lamuriti si pe mine ca la munca nu ma ajutat nimeni.multumesc

"Nici mie nu-mi arde de glume" - asta e un fel de amenintare verbala?

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina-bubulina spune:

pentru ca nu vroiam sa crezi ca fac misto cand intreb asa ceva. nu stiu de ce crezi ca ar fi o amenintare verbala. nu m-a interesat pana acum asa ceva ptr ca nu aveam de gand sa fac copii. si sa stii ca mai sunt si fete pe aici care nu cauta sa se certe sau sa ameninte pe cineva. am inteles bine? eu am fost angajata la 1 feb 2010 daca copilul meu se naste inainte de 1 feb 2011 trebuie sa ma intorc la munca si dupa ce fac un an adica dupa ce trec de 1 feb2011 pot beneficia de concediu de maternitate?multumesc

Mergi la inceput

Pentru concediul de maternitate sunt suficiente 6 luni anterioare intrarii in prenatal.
Pentru concediul de ingrijire a copilului minor sunt necesare 12 luni asigurate anterioare datei nasterii copilului. In aceste 12 luni intra contractul de munca, concediul medical, concediul de odihna, somajul, concediul de maternitate, PFA.

Pagina legislativa

Mergi la inceput