daca nu nasc in timpul prenatalului?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denisamov spune:

am sunat la primaria de care apartin (sector 3 ) si am expus problema mea. raspunsul a fost ca nu-i pb daca in loc de 42 de zile am 30...
multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clabuc spune:

Denisa, si eu ma gandeam la acelasi lucru: sa-mi pastrez cele 42 de zile de postnatal (obligatorii), dar asta este totusi ceva relativ, adica pot calcula in functie de DPN, dar copilul se poate naste si la 1-2 saptamani dupa DPN. Si eu ma intrebam ce se intampla daca imi raman mai putin de 42 zile de postnatal. Dar, noroc ca ai intrebat tu, si acum m-am lamurit si eu. Dupa parerea mea, e destul de logic sa ne luam maximum de zile de prenatal, avand in vedere ca veniturile vor fi mai mari, implicit si indemnizatia de crestere a copilului va fi mai mare.
As mai avea o intrebare, iar daca s-a mai raspuns la ea imi cer scuze (sunt la servici si nu am destul timp sa caut): eu am nascut in martie 2008 si m-am intors la servici in martie 2010, fiind insarcinata in 3 luni. Cand voi naste in octombrie 2010, la calcularea indemnizatiei, se considera si veniturile pe care le-am avut din indemnizatia de crestere a primului copil?

LALY, cea mai fericita mamica din lume cu MARIA CLARINDA (18 martie 2008) si 14+

Poze Clarinda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui denisamov

am sunat la primaria de care apartin (sector 3 ) si am expus problema mea. raspunsul a fost ca nu-i pb daca in loc de 42 de zile am 30...
multumesc

Normal ca au raspuns orice tampenie ca doar nu tine de ei. Pot sa spuna orice. Ce treaba au ei cu concediul de maternitate?

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Clabuc

Denisa, si eu ma gandeam la acelasi lucru: sa-mi pastrez cele 42 de zile de postnatal (obligatorii), dar asta este totusi ceva relativ, adica pot calcula in functie de DPN, dar copilul se poate naste si la 1-2 saptamani dupa DPN. Si eu ma intrebam ce se intampla daca imi raman mai putin de 42 zile de postnatal. Dar, noroc ca ai intrebat tu, si acum m-am lamurit si eu. Dupa parerea mea, e destul de logic sa ne luam maximum de zile de prenatal, avand in vedere ca veniturile vor fi mai mari, implicit si indemnizatia de crestere a copilului va fi mai mare.
As mai avea o intrebare, iar daca s-a mai raspuns la ea imi cer scuze (sunt la servici si nu am destul timp sa caut): eu am nascut in martie 2008 si m-am intors la servici in martie 2010, fiind insarcinata in 3 luni. Cand voi naste in octombrie 2010, la calcularea indemnizatiei, se considera si veniturile pe care le-am avut din indemnizatia de crestere a primului copil?

LALY, cea mai fericita mamica din lume cu MARIA CLARINDA (18 martie 2008) si 14+

Poze Clarinda

Se vor considera si acele venituri in calculul bazei. Defapt toate veniturile impozabile sau asimilate realizate in acele 12 luni.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamov spune:

atunci va rog sa-mi spuneti unde pot gasi (o legfe, ceva)ce tbr sa fac.
am inteles de la dvs ca tb sa ma intorc la munca dar banuiesc ca este specificat acest aspect si intr-o lege.
multumesc

Mergi la inceput

Conform legii in perioada de maternitate contractul de munca se suspenda. Tot conform legii dupa maxim 126 de zile de concediu medical pt maternitate nu se mai poate acorda altul. Implicit nu exista decat doua variante:
Ori se intra in CIC - ceea ce nu se poate deoarece nu se acorda decat cu a 43-a zi de la nastere - deci cade
ori contractul de munca deine activ pentru ca nu mai este suspendat incetand suspendarea odata cu ultima zi din concediul medical ceea ce inseamna ca angajata isi reia activitatea.

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

hai mey Marius fii mai explicit, adica nu exista un pargraf in lege care sa redea situatia descrisa cu exactitate (ar fi si imposibil banuiesc) dar ce prezinti tu este interpretarea diverselor legi existente, spune ca nu am dreptate

Mergi la inceput

Nu este o interpretare ci ma degraba o consecinta legala. Eu doar am detaliat procedural. Pe scurt orice consecinta(efect) al unei dispozitii legale se bazeaza pe acea dispozitie (off topic: mama ce logica am end off topic).
Cu alte cuvinte ca sa nu mergi la serviciu trebuie sa existe o baza legala in virtutea careia aceasta sa fie consecinta(efectul). Cum nu exista una implicit ceea ce ramane este doar efectul (sau incetarea efectului) unei dispozitii anterioare. Adica nu mai ai baza legala pt a avea contractul suspendat implicit acesta redevine de drept activ.

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns johnny23sync spune:

si totusi da ca nu au mai ramas 42 de zile dupa nastere si m-au ramas doar 38 de zile ce fac?
??????????????????????????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui johnny23sync

si totusi da ca nu au mai ramas 42 de zile dupa nastere si m-au ramas doar 38 de zile ce fac?
??????????????????????????

Te intorci la lucru 4 zile

Mergi la inceput