Sunt disperata numai stiu ce sa fac

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Sunt dr care dau aiurea antibiotice , dar hai sa nu deveim paranoia cu asta.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

parerea mea, repet a mea, proprie si personala, pe care am dreptul sa o exprim pe un forum public, este: trebuie mare atentie si informare pentru a trata corect o persoana! am cunoscut cazuri care au primit tratament cu antibioticul la care iesise REZISTENTA infectia. din punctul meu de vedere este o greseala de neacceptat. si atunci cand aud ca se prescrie antibiotic pentru "rosu in gat" devin sceptica. aaa daca spune medicul sunt punte albe pe amigdale, este puroi in gat, starea generala a copilului este degradata ... se mai accepta un antibiotic DAR inainte de prima doza se poate recolta si sange pt hemoleucograma si exudat si se verifica in timp util (dupa 1-2 doze) daca este antibioticul potrivit. sa astept 5 zile si sa vezi ca nu apar imbunatatiri si sa se schimbe antibioticul iar pe "ghici" nu mi se par solutii corecte in tratarea unui copil mai ales.

normal, fiecare face cum crede, cum stie, cum vrea. dar acest lucru nu ma poate opri sa-mi exprim parerea.

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Bine punctat Theo

Poze Diana
Povestea nasterii

Raluca, mami de Diana (24.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Teo ,a sta spun si eu , cu mentiunea ca rosul in gat poate sa fie si de la bacterii , iar in cazul acesta arata diferit fata de rasoul in gat dat de virusuri.(Fara sa fie nevoie de existenta punctelor de puroi)

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tit.ioana spune:

Va multumesc pt sfaturi fetelor.Intradevar sunt pro si contra pe antibiotic si asta o spun pt ca medicul meu pediatru a spus ca are rosu in gat dar nu a specificat ca are si semne de puroi in gat.In prima faza fetitza nu imi facuse temperatura doar i-a curs nasucul , problema a fost ca tatal ei racise si am zis sa nu cumva sa fi luat ceva virus de la el chiar daca nici nu s-a apropiat de ea si a avut masca cand a fost in jurul ei tot a luat microbul.Problema a fost ca am intrerupt antibioticul dupa 3 zile de acolo au inceput problemele zic eu, dar acum e problema stomatita si pe langa asta ieri mi-a facut ceva alergie si eu zic ca de la antibiotic i-au iesit ceva punctulete pe burtica si pe spate iar pe frunte au fost mai mari petele, am sunat pediatrul si mi-a zis sa ii intrerup antibioticul pt ca s-ar putea ca de la el sa fi facut alergie si sa merg la control.Cand a vazut-o medicul a zis ca s-ar putea sa fie "rubeola" pt ca inca nu are un an si nu a primit vaccin-ul pt ca sa nu mai faca rubeola.M-a trimis la Spitalul de Boli Infectioase si acolo mi s-a spus ca e greu de zis ce este dar 90% dupa cate i-am zis ce am patit , mi s-a spus ca nu este rubeola.Azi fetitza e mult mai bine de 4 zile nu mi-a mai facut temp dar marea mea problema acum este: Mi-e f frica sa nu imi reintoarca din nou boala ca in prima faza.Medicul mi-a zis ca rosu in gat numai are doar stomatita si sa speram sa numai faca temp.Imi cer scuze daca scriu un pic mai mult dar sunt noua pe forum si fetitza avand prima data rosu in gat si sa fie bolnava sincer am fost disperata.Azi am sunat medicul si i-am zis ca fetitza e mai bine si i-au disparut dupa fata si mai are in zona de la pampers cateva punctulete si am intrebat-o ce pot sa ii dau ca sa ii intaresc imunitatea si mi s-a zis sa ii mai dau biotics baby si sa ii dau cat mai multe fructe si iaurturi, dar totodata mi-a mentionat sa stau linistita ca fetitza nu a fost un copil bolnavicios si dandu-i biotics nu prea crede sa ii fii afectat stomacelul dar ca saprevin oricum ii dau fructe si iaurturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns s_ellia25 spune:

fetita mea a vea 3.5 luni si au zis ca are rosu in gat si avea si febra mare mi-au dat paracetamol si dupa 2 zile avea deja chest infection..cred ca de asta unii medici dau aantibioatic din prima pentru ca in foarte multe cazuri boala se inrautateste rapid..daca imi dadea si mie din prima zi probabil ca nu ajungeam la complicatii..in fine..cand fiimea are febra ca sa nu ii dau asa de multe medicamente eu ii scad febra si cu metode clasice..impachetari cu lapte ,otet cu apa la picioaruse si sunt eficiente sa stii...multa sanatate sii un paste fericit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

mi-am amintit si de faza cum ca febra poate aparea si inaintea declansarii efective a unei boli "copilaresti" iar administrarea antibioticului in aceste cazuri este gresita.
asta cum ca sa nu devenim paranoici la pescrierea antibioticelor dupa prima zi de febra si fara analize!

mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui s_ellia25

fetita mea a vea 3.5 luni si au zis ca are rosu in gat si avea si febra mare mi-au dat paracetamol si dupa 2 zile avea deja chest infection..cred ca de asta unii medici dau aantibioatic din prima pentru ca in foarte multe cazuri boala se inrautateste rapid..daca imi dadea si mie din prima zi probabil ca nu ajungeam la complicatii..in fine..cand fiimea are febra ca sa nu ii dau asa de multe medicamente eu ii scad febra si cu metode clasice..impachetari cu lapte ,otet cu apa la picioaruse si sunt eficiente sa stii...multa sanatate sii un paste fericit

nu se dau antibiotice preventiv pt. ca se nasc astfel germeni rezistenti la antibiotice si daca nu pot fi combatuti e cam trist.

ioana, in ce ordine au aparut bubitele si cum sunt?

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tit.ioana spune:

XIO nu sunt bubite sunt ceva pete cat un varf de pix de culoare rosiatica dar la atingere nu se simt deloc, si pe frunte i-a iesit ceva pete mai mari adica cum ar fi o muscatura de tantar dar fara sa aiba punctul alb ce numai roseata.Acum e bine numai are decat ffff putin in zona pampers.Mi-e un pic frica s-a nu reapara raceala ca nasucul inca mai curge cel putin de 2 ori pe zi o aspir.Sper din suflet sa fie spre finalizare raceala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fiona67 spune:

Si atunci forumurile pentru ce mai exista?
Nici eu nu sunt medic dar am citit destul cat sa nu-i dau copilului antibiotic daca doar ii curge nasul.In plus, un medicament gresit administrat poate provoca efecte care se suprapun celor initiale si, astfel, diagnosticul este mai dificil de pus.
Ca sa nu mai spun ca uneori este bine sa mai ceri si parerea altui medic daca tratamentul pare prea invaziv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fiona67 spune:

Mesajul de mai sus este pentru Buli, nu stiu de ce a aparut independent de postarea ei!

Mergi la inceput