Sunt disperata numai stiu ce sa fac
Buna!Numele meu este Ioana am o fetitza de 11 luni si am si eu o problema destul de grava cu ea.In urma cu aproximativ o saptamana jumate a inceput sa ii curga nasucul am dus-o direct la pediatru pt un consult,mi s-a spus ca are un pic de rosu in gat.Mi-a dat direct antibiotic.Dupa aproximativ 3 zile i-a trecut, am considerat sa nu o prea supra solicit cu antibiotic si am intrerupt tratamentul.Dupa aproximativ 3 zile mi-a facut febra 38.9 si ii curgea bine nasucul.A 2-a zi am mers din nou la medic si mi-a zis ca i-a revenit rosu in gat si din nou antibiotic Ceclor si Ibalgin, dupa 5 zile trebuia sa merg la control seara imi face din nou temperatura 38.9 i-am pus din nou supozitor Novocalmin si nurofen 2.5ml, dimineata cand am mers la medic, pt control mi s-a spus ca are stomatita urata si inca mai are rosu in gat de 2 zile ma tine cu temperatura destul de mare dar care variaza in deosebi seara imi face temperatura pe timpul zilei fputin, de mancat refuza sa manance numai laptic si ceiuc.Se trezeste din somn plangand si numai stiu ce sa fac cu ea.Mi-a dat tratament pt stomatita Glicerina Barosata cu Stamicin + stamicin tableta cate jumate din tableta de 3 ori pe zi plus antibiotic.Numai stiu ce sa fac cu ea seara imi face din nou febra.Va rog din suflet daca stiti un tratament mai bun va rog sa mi-l spune-ti sunt disperata am ajuns sa plang langa ea , ea de durere eu de mila
Va multumesc !
Raspunsuri
ligia1112 spune:
Sfatul meu este sa continui cu tratamentul prescris de medic si sa nu il mai intrerupi. Si in loc de Glicerina boraxata cu stamicina poti incerca Gengigel; este foarte, foarte bun si am vazut ca este si pentru copii, dar intreaba neaparat farmacista daca il recomanda sugarului si care e doza maxima.
maru spune:
antibioticul nu se intrerupe dupa 3 zile nnever ever ever. Nu faci decat sa creezi rezistenta si urmatorul va fi si mai tare si mai tare. Nu asta vrei. De ce intrebi pe forum o multime necunoscuta tie, fara studii de specialitate in loc sa ai incredere in medicul tau?
buli spune:
asculta medicul. el stie ce spune, a vazut copilul, nu face prescriptii dupa ureche. si alta data sa nu mai intrerupi antibioticul.
daca nu-i merge bine, du-te la spital.
e ok daca bea lichide, daca nu maninca bine citeva zile nu e o tragedie. problema apare daca nu se hidrateaza suficient.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Androix spune:
Urmeaza tratamentul prescris de medic. Si niciodata sa nu mai intrerupi antibioticul dupa 3 zile. Tratamentul se face minim 5 zile. La sfarsitul tratamentului mergeti la un consult. Febra o poti tine in frau cu panadol si nurofen alternativ la 6-8 ore.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
admin spune:
Si noi am trecut prin momente de groaza cand copilul mic are febra mare si nu mai sti ce sa faci.
Pentru ajutorul medical cred ca este bine sa pastrezi legatura cu medicul de familie si cu cei care ti-au oferit tratament.
Pe langa ajutorul medical cred ca ai mare nevoie si de suport psihic - ca sa zic asa. Acesta il poti gasi aici! Vreau sa-ti spun cateva idei:
- din experienta mea ca parinte cred ca o temperatura de 38,9 nu este mare la un copil mic. Din contra, temperatura arata ca organismul se lupta cu boala.
- febra poate dura zile bune, o saptamana (cel mai mult la noi a durat 6 zile si crede-ma ca eram epuizati)!
- nu exagera cu pastilele, chiar daca ai impresia ca febra ramane mare
- cand baiatul nostru (Andrei) facea febra mare ne speriam si mergeam repede la medic. Medicul nostru de familie era un om in varsta cu multa experienta. Era calm si ne calma si pe noi rapid. Ne spunea ca in copilaria lui nu aveau termometru si ca mama lui ii punea mana uda pe frunte sa vada daca sfaraie. Ne intreba mereu de ce ii luam asa de des temperatura, Spunea ca termometru nu creaza decat panica. De la el am invatat ceva. ne spunea mereu:
"Cel mai bun lucru la febra mare este sa te uiti la copil. Daca este destul de vioi, reactioneaza bine la intrebari sau la joculete atunci este OK. Daca pare pierdut, delireaza, reactioneaza greu, atunci trebuie mers de urgenta la medic"
Si in final un lucru foarte important: Nu uita sa-i dai lichide!
tit.ioana spune:
Va multumesc din suflet pt raspuns.Nu am crezut ca mi se va raspunde asa de repede.Din pacate asa este tratamentul nu se intrerupe dupa 3 zile , este prima data cand raceste si nu am crezut ca o sa evalueze asa boala.Fetitza azi e mai bine nu mi-a mai facut temp dar nasucul ii mai curge si stomatita inca persista.Sper din suflet sa se faca bine cat mai repede.Va multumesc inca o data din suflet tuturor
gabitza2005 spune:
Stomatita nu se vindeca atat de repede , dureaza chiar si doua saptamani. Nu mananca deoarece o deranjeaza bubitele, de fapt este chiar dureros pentru ea - da-i lichide si mancare foarte moale.
Bee spune:
Stomatita poate sa dea si febra. Iar antibiotic, doar pentru un pic de rosu in gat.......clasic. Cu antibioticul, ori trebuie dat si il dai 5, 7, zile, nu 3 zile, ori nu i-l dai.
Iar la rosu in gat, in Bucuresti, unde sa zicem ca medicii au idei mai occidentale asa, nu-ti recomanda antibiotic decat dupa 3-4 zile de febra (si numai daca te vad disperata sa-i dai copilului "ceva sa-i treaca").
Cu mancarea, nu mananca cred in primul rand de la dureri, apoi de la starea generala proasta daca e racita si face si febra. Sanatate!
www.dropshots.com/dochia" target="_blank">poze1
poze2
toanca spune:
Sfatul meu este sa continui cu tratamentul prescris de medic si sa nu il mai intrerupi ca de aia te-ai dus la medic
theo_2004 spune:
incearca sa UITI ca exista algocalmin, novocalmin si altele cu aceeasi subt activa.
cauta info pertinente despre febra (cum, cand, de ce apare febra la copii) si vei vedea ca nu aceasta trebuie sa ne sperie ci, cum scria cineva mai sus, starea copilului. incearca sa nu suprasoliciti ficatul copilului cu f multe medicamente.
din experienta proprie: al meu a avut 37:7 si era lesinat 9a primit ceva nurofen dupa o zi jum de zacut)iar alta data la 39:8 jucam ascunsa prin casa (eu in trening, el in chiloti si maieu). eu la starile lui reactionez in primul rand. si indiferent de ce boala avea, mancarea era mereu pe planul II, hidratarea e cea mai importanta in orice boala.
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"