Gravidute si mamici de Constanta (70)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Ela, biscutiti la 3 luni? Adik gluten la 3 luni?
Realizezi ca mersul si vorbirea timpurie/intarziata nu are nici o legatura cu alaptatul, nu ?
Realizezi beneficiile alaptatului, nu ?
Nu sunt sfaturi "gratuite", sunt sfaturi de bun simt, realiste .
Nu vreau sa creez polemici, dar ......

Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marizta spune:

multumesc fetelor pt raspuns....am vazut abia acum...scuze(ma gandeam k primesc notificare pe mail k am prim rasp,dak stiti voi cum sa fac,sa imi spune-ti si mie)
sa stiti k m-am programat joi la 17 la dr.peteanu, abia astept..sper sa fie bine bebelusul si abia astept sa imi spuna cate sapt am mai exact.....o sa va tin la curent
noutati.....:de cand am aflat k sunt insarcinata nu ma odihnesc bine noaptea .pe la 4-5/6 ma trezesc si ma foiesc cand pe o parte cand pe alta pana suna ceasul sa ma trezesc..si la munca ma ia un somn....nu stiu dc.....emotii?, in rest ma simt bine,nu prea am greturi,mananc bine.....nu prea stiu ce sa mananc seara.... si ami vb

Mergi la inceput

maritza,fina mea a nascut acum 3 ani cu peteanu, s-a declarat fff multumita de el/ei. A venit la spital imediat cum l-a sunat.
Va trebui sa te obisnuiesti cu noua ta "stare" si mai ales sa te odihnesti.Profita de aceasta perioada, incarca-ti bateriile.
Seara, poti manca ceva usor, gratar, salate, lapte, iaurturi, etc.
Verifica pe net lista cu alimentele permise/nepermise in sarcina, sunt unele nepermise, cel putin in primele trimestre, cum ar fi fructele de mare.
Mananci bine...asa ai scris..adik bine din pct de vedere calitativ sau cantitativ?

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Isis_23 spune:

Citat:
citat din mesajul lui marizta

multumesc fetelor pt raspuns....am vazut abia acum...scuze(ma gandeam k primesc notificare pe mail k am prim rasp,dak stiti voi cum sa fac,sa imi spune-ti si mie)
sa stiti k m-am programat joi la 17 la dr.peteanu, abia astept..sper sa fie bine bebelusul si abia astept sa imi spuna cate sapt am mai exact.....o sa va tin la curent
noutati.....:de cand am aflat k sunt insarcinata nu ma odihnesc bine noaptea .pe la 4-5/6 ma trezesc si ma foiesc cand pe o parte cand pe alta pana suna ceasul sa ma trezesc..si la munca ma ia un somn....nu stiu dc.....emotii?, in rest ma simt bine,nu prea am greturi,mananc bine.....nu prea stiu ce sa mananc seara.... si ami vb

Incerk sa mananci mai usor,nu gras,axeaza-te pe proaspat,legume,fructe,nu neglija ouale si lactatele,peste neaparat,gratar d epui,curcan,cereale.Evita carnea de porc,mezelurile,conservele,fara sucuri acidulate,nici macar nectarele pe care scrie "natural 100%".Mai bine iti storci o portocala si o grefa!
Hidrateaza-te mult!
Sanatate si liniste!
si succes la dr.sa ne spui noutati!

Mami mandra de Edith de pe 23.01.2009

http://www.flickr.com/photos/44563043@N03/?saved=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Isis_23 spune:

eu i-am dat mandrei mele biscuiti la 8 luni,dupa ce i-au iesit dintii,si ducea singura la gurita!
Tot cam atunci si cereale,pt.k nu mai lua mult in greutate si nu se impaca prea bine cu ppiureurile!
De asemenea,am alaptat-o exclusiv la san pana la 6 luni,ink o mai alaptez!Cu toate astea,merge si vb.si canta si danseaza,kiar dak nu i-am dat biscuiti si cereale la 3 luni!
ela,nu ne-o lua in nume de rau,dar si cartile astea sunt facute dupa niste studii,si dak in ele zice k glutenul face rau,pai asa o fi!
eu cred k diversificare trebuie stuidata indelung,pt.k asa cum este obisnuit copilul sa manace cand e mic,asa se va alimenta si k matur.
Si sa recunoastem,romanii se hranesc foarte prost.La noi nu conteaza calitatea,ci sa fie stomacul plin,ceea ce e totalmente gresit!

Mami mandra de Edith de pe 23.01.2009

http://www.flickr.com/photos/44563043@N03/?saved=1

Mergi la inceput

Si Luca a primit biscuiti abia spre 9 luni, din cei speciali de la Nestle. Cereale Nestle dupa 4 luni, si diversificarea am inceput-o timid, cu rabdare de pe la 5 luni si 3 saptamani, fiind alimentat mixt pana atunci(mi-am dorit si am cerut sprijin ptr alaptarea exclusiva la san, dar nu am avut aceasta sansa ).
Repercursiunile diversficiarii timpurie si haotica, apar mai tarziu.

Gravidutzelor, cititi, aveti timp si material unde sa va documentati, sa alegeti tot ceea ce este mai bun si bine ptr viitorii copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larisel spune:

Mie mi-a recomandat medicul alergolog (Alena are DA) diversificarea pe la 8-9 luni si asta avand in vedere alimentatzie mixta. Nu m-am hotarat cand sa incep dar oricum nu ma grabesc, deshi fetitzele au deja 4 luni jumate.

din 09.12.2009 mami de Katya Natalia & Sofia Alena

Albume: L0-3; L4; L5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marizta spune:

buna fetelor,acum am ajuns si eu la munca (sediu principal).
in leg cu mancarea....sa va zic ce am mancat ieri: dim 3 felii paine prajita cu cas,pe la 10:30 portia de fructe-capsuni, la 12 -2 oua fierte,1 rosie si cas si 1 felie paine .si cand am ajuns aks 17 1 farfurie mica supa galusti si 1 inghetata......si mai pe seara am facut foietaj cu branza k au venit viitorii fini si am mancat 2 bucati,nu prea am avut pofta de mancare..inainte sa fiu vreu sa zic k de la 12 si pana plecam aks tb sa mai rontai ceva,acum nu prea mai rontai......incerc sa invat sa mananc sanatos..inca ma mai documentez
abia astept sa vina joi

Mergi la inceput

maritza, e f bine, mananca multe fructe, e minunata perioada pe care o prinzi cu sarcina, ai toata vara in fata cu toate fructele posibile, si legumele la fel.
Lactatele, sunt iarasi f bune, contin calciu.
Fibrele, iarasi sunt f importante, previne constipatie, care de obicei apare la unele persoane in timpul sarcinii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aniska80 spune:

Multumesc fetelor de urari!Pe 1 mai este ziua cea mare...intalnirea cu printesa!!!
Eu nasc la Spitalul Judetean cu d-na dr SAPTEFRATI MARIANA!Sper sa fie ok...baiatul l-am nascut tot acolo in 2003 dar cu dl dr RUSA.
Va pup si va doresc o zi placuta!

Anamaria,mami a lui Denis(22.04.2003)&37+cuMELISSA
AMR...4 ZILE!!!

Mergi la inceput