PCOS (17)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elizbeth spune:

Citat:
citat din mesajul lui norocica_26

ELIZABETH, mie mi-a dat doctorul Duphaston, diminieata si seara, la inceputul sarcinii, cam 14 zile..... nu mai retin sigur cat timp ca a trecut ceva timp.
Eu mai auzisem de la fete ca in caz de PCOS, se mai continua cu metformin, dar sigur nu stiu ...mai vorbeste cu fetele, poate stiu ele mai bine.

Norocica, mersi pentru raspuns, dar eu am trecut deja de 3 luni si nu mi-a dat doctorul metformin. Eu nu luasem nici inainte si nu cred ca mai are rest de acum incolo. O sa mai caut pe forum poate gasesc niste raspunsuri. Doctorul meu nu mi-a zis din ce cauza ar putea fi si mi-a recomandat doar sa stau la pat cat mai mult.

Va pup si sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aruam spune:

Buna fetele
Am gasit un articol interesant despre evening -primrose-oil(ulei de luminita de seara). Scuze dar nu stiu sa-l pun ca link pe forum,dar va descurcati copiati adresa.

http://www.babyhopes.com/articles/epo-for-pcos-evening-primrose-oil-for-polycystic-ovarian-syndrome.html

anul acesta o sa fiu
Doamne ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aruam spune:

Se pare ca am reusit sa-l pun ca link

anul acesta o sa fiu
Doamne ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cori_mic spune:

Citat:
citat din mesajul lui elizbeth

Buna fetelor, revin si eu printre voi, chiar daca nu am mai scris nimic, am asteptat sa vad cum evolueaza sarcina si se
e pare ca nu ma pot bucura pe deplin de ea, fiindca am avut o iminenta de avort prin saptamana a 8-a in urma careia am
descoperit ca am colul deschis. Acuma am si placenta jos inserata dar sper sa se mai ridice cu timpul.
Mi-am luat concediu medical si trebuie sa stau la pat. Simt ca innebunesc,
fiindca eu eram o persoana destul de activa, plecam la cumparaturi dimineata la 9 si ma intorceam seara la 5( desigur asta in
weekend cand nu lucram) si acuma smotocesc pernele sa le iasa tot puf-ul. Dar pentru bebe incercam sa stam cuminti
fara sa facem multa galagie.

Gravidutile si mamicile de pe acest forum, poate ma ajutati si pe mine cu vreun sfat, ce tratament ati urmat voi
in timpul sarcinii, ati intampinat probleme, are legatura cu pcos-ul sau lipsa de progesteron?
Medicul meu mi-a dat utrogestan cate 3/zi pe care le iau de la inceputul sarcinii, e cumva prea putin?

Gudinde iti multumim ca esti mereu alaturi de noi si daca se poate trece-ma si pe mine pe listuta cu gravidute 16 s+.
Se pare ca eu si Cori am fost norocoase in aceiasi perioada.

Buna elizabeth, in primul rand iti urez multa multa sanatate si sa stea bebe cuminte acolo unde e pana la 40 s. Ca sa iti raspund la intrebare, da problema cu progesteronul este legata de PCOS si din cauza lipsei de progesteron se ajunge la iminenta de avort in primul trimestru de sarcina, probabil de aici derivand si celelalte probleme ale tale. Si eu am luat din aceasta cauza duphaston de 3 ori pe zi pana in saptamana 14 cand doctorita a spus ca de atunci placenta functioneaza normal si nu mai e nevoie de sustinere. Din fericire eu nu am avut alte probleme , dar si eu am evitat orice fel de efort, am renuntat la sport si la plimbari si la alte "activitati" pana mai acum cand mi s-a confirmat ca totul merge asa cum trebuie. Nu stiu ce cantitate de progesteron contine utrogestanul, am o cunostinta care lua cate doua bulinute de 3 ori pe zi, dar cred ca doctorul e in masura sa iti dea exact cat ai tu nevoie. Eu de la el m-am umplut de cosuri pe gat si spate si firicele de par pe unde nu te astepti, dar s-au redus muult de cand am intrerupt si doctorita a spus ca dupa ce nasc dispar de tot.
De metformin, daca nu ai luat inainte nu avea nici un rost sa iei in sarcina. In sarcina nu se ia ca tratament ci se intrerupe TREPTAT pentru a nu provoca avort spontan, asta in primele saptamani de sarcina.

Ca sa stii insa, daca stai cuminte asa cum a spus doctorul totul va fi bine deoarece de perioada critica ai trecut. Ai rabdare pentru ca totul e pt bebe. Il simti? eu il simt aproape zilnic si ma topesc . Pup si sper sa vad numai vesti bune la acest subiect.

Cori 17 s cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeag23 spune:

Citat:
citat din mesajul lui aruam

Buna fetele
Am gasit un articol interesant despre evening -primrose-oil(ulei de luminita de seara). Scuze dar nu stiu sa-l pun ca link pe forum,dar va descurcati copiati adresa.

http://www.babyhopes.com/articles/epo-for-pcos-evening-primrose-oil-for-polycystic-ovarian-syndrome.html

da...e bun uleiul de primula...si eu am luat tot la recomandarea bioterapeutei...m-a costat 1 milion si ceva...l-a comandat din China, si pe langa asta si niste pastilute umplute cu praf de furnici...toate pt hormoni...si binele organismului...tare sunt curioasa cum o sa-mi iasa analizele..astept salariul si merg sa vad iar..insulina care ma inebuneste si testosteronul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elizbeth spune:

Cori_mic, multumesc mult de raspuns! Stiam ca noi avem niveluri scazute de progesteron dar uite mie doctorul mi-a dat doar 3 pastilute de utrogestan si ma gandesc ca poate a fost prea putin si din cauza asta nu s-a inchis colul si placenta e cam joasa. Dar de acuma nu mai am ce sa fac dacat sa merg inainte si sa sper ca totul va fi bine.
Si eu am inceput sa-l simt pe cel mic dar pe mine ma gadila si ma face sa rad, ma linistesc si devin mai constienta ca trebuie sa fac tot posibilul sa fie bine.
Vad ca tu ai aflat deja ca ai fetita si i-ai pus un nume foarte frumos.Felicitari! Eu mor de curiozitate si toata lumea isi da cu parerea dupa cum sunt eu, dupa burtica, dupa ce a visat...ca nu mai am rabdare, dar mai am de asteptat pana la inceputul lui mai cand sunt programata la ecografie.

Sarcina usoara si tie si multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxi25 spune:

buna fetelor, am si eu o nelamurire: eu am raportul lh/fsh = 2, dar doctorii mi-au spus ca aspectul ovarelor este normal, deci nu e pcos, ciclul il am regulat, desi in jur de 30-33 zile

stiti de cazuri cu pcos care nu au putut fi diagnosticate ecografic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Roxi,

Diagnosticul de PCOS se pune in urma coroborarii mai multor analize, eco, examen clinic.
De asta este si dificil de pus uneori diagnosticul. Nu exista un set fix de analize care daca ies intr-un anumit fel este PCOS, daca nu ies, nu-i PCOS.

Fetelor,
In primul rand LMA tuturor celor care-si serbeaza astazi ziua onomastica.

In secundar pt mine e o zi cam trista,
Pe langa niste analize hormonale proaste, astazi pt prima oara mi-a iesit ATPO-ul prost. Este tiroida Hashimoto. Asta e! Nu mai am nici cuvinte, nici lacrimi.

As avea o intrebare pt fetele care au tiroida Hashimoto: luati euthyrox sau novothyral?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Va pupic fetelor!

In primul rand, Gudinde imi pare rau ca au aparut la tine noi complicatii ale afurisitului de SOPC. Nu pot sa te ajut cu mare lucru pentru ca nu m-am confruntat cu o astfel de problema.
Tu esti insa o femeie foarte puternica si daca pana acum ai luptat si ai si reusit sa tii in frau acest sindrom, la fel vei face si de acum incolo. Bafta multa scumpa mea!

Aruam, te pup dulce draga mea si iti multumesc mult pentru tot ajutorul dat.

Despre mine, pot sa va spun ca am fost in cele din urma la Bucuresti, la dr Neamtu.
Din concluziile doamne dr nu am SOPC, ceea ce e relativ bine.
Ce nu e bine insa, e ca mi-a zis ca am sigur endometrioza, si mi-a si aratat la echo un chist mic de 0,8 mm endometriozic pe ov stang.
Mi-a facut legatura cu dr Niculescu de la Giulesti si acum cand imi vine cm-ul trebuie sa sun sa ma programez la laparoscopie.
Asa ca....Doamne ajuta ca nu mi-e frica de operatie ci de ce gaseste dr in burtica.
Sper sa revin cu vesti mai bune.
Va pupic dulce si va doresc mult succes in tot ceea ce faceti!

Babyboom...vino la mami...acum

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Ellyshor,

Iti multumesc pentru incredere, dar daca m-ai fi vazut ieri n-ai fi crezut ca-s puternica. Cand am vazut ATPO-ul ala am cazut psihic efectiv. Da, teoretic stiam ca avand PCOS am de trei ori mai multe sanse sa fac Hashimoto decat o femeie normala, dar practic nu ma asteptam, ca eu am mai facut ATPO-ul de 2 ori de cand am trecut de la hipotiroidie subclinica la hipotiroidie si a iesit de fiecare data ok.
Am plans cum nu-ti pot spune, mi s-au deschis toate sertarasele cu amintiri negre legate de endocrinologie, m-au napadit toate temerile.
De fapt, cred ca a fost picatura care a umplut paharul ca se adunasera prea multe-n viata mea.
Asa ca azi am iesit la plimbare cu masina si prin parc, m-am bucurat de o zi superba, m-am reincarcat cu energie pozitiva si m-am gandit la toate lucrurile minunate din viata mea.
Asta-i viata, mergem mai departe.

In legatura cu problema ta, sa sti ca ma bucur mult ca n-ai PCOS. Endometrioza din pacate, este si ea o boala cu care trebuie luptat. Fetele de la topicul de endometrioza sunt experte in aceasta boala.
Legat de dr Niculescu de la Giulesti, parerea mea este sa culegi mai multe opinii ale pacientelor dansului, ca daca decizi sa mergi la el, macar sa sti cu cine ai de-a face.

Mergi la inceput