PCOS (17)
Raspunsuri - Pagina 9
Ellyshor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gudinde Ellyshor, Iti multumesc pentru incredere, dar daca m-ai fi vazut ieri n-ai fi crezut ca-s puternica. Cand am vazut ATPO-ul ala am cazut psihic efectiv. Da, teoretic stiam ca avand PCOS am de trei ori mai multe sanse sa fac Hashimoto decat o femeie normala, dar practic nu ma asteptam, ca eu am mai facut ATPO-ul de 2 ori de cand am trecut de la hipotiroidie subclinica la hipotiroidie si a iesit de fiecare data ok. Am plans cum nu-ti pot spune, mi s-au deschis toate sertarasele cu amintiri negre legate de endocrinologie, m-au napadit toate temerile. De fapt, cred ca a fost picatura care a umplut paharul ca se adunasera prea multe-n viata mea. Asa ca azi am iesit la plimbare cu masina si prin parc, m-am bucurat de o zi superba, m-am reincarcat cu energie pozitiva si m-am gandit la toate lucrurile minunate din viata mea. Asta-i viata, mergem mai departe. |
Scumpa, poate a fost mai bine ca te-ai descarcat si ai reusit sa eliberezi toate energiile negative acumulate, altfel nu pot sa le faci loc celor pozitive
Suntem oameni si e normal sa avem si momente de slabiciune, mai ales cand ne confruntam cu asemenea probleme.
Eu sunt convinsa insa ca tu sigur vei gasi puterea sa mergi mai departe si mai ales sa gasesti un tratament adecvat care sa-ti stabilizeze afectiunea. Doamne ajuta!
Babyboom...vino la mami...acum
Ellyshor spune:
citat din mesajul lui gudinde Ellyshor, In legatura cu problema ta, sa sti ca ma bucur mult ca n-ai PCOS. Endometrioza din pacate, este si ea o boala cu care trebuie luptat. Fetele de la topicul de endometrioza sunt experte in aceasta boala. Legat de dr Niculescu de la Giulesti, parerea mea este sa culegi mai multe opinii ale pacientelor dansului, ca daca decizi sa mergi la el, macar sa sti cu cine ai de-a face. |
M-am decis deja sa merg pe mana dr Niculescu.
Am citi despre el si bune si rele, cum e normal. Ce a contat insa a fost ca majoritatea fetelor care s-au plans, nu au fost nemultumite de el ca medic, ci de el ca om. Stiu ca are o problema cu kg in plus, si asta a deranjat, dar la mine asta e un aspect irelevant, pt ca eu sunt chiar foarte slabuta.
Am fost si eu la el, la control dupa ce am fost la dr Neamtu. Intr-adevar, mi s-a parut un pic cam taciturn, dar pentru mine asta conteaza mai putin. Am citit ca este unul dintre medicii cei mai buni de la Giulesti, si mai ales pe ce ma intereseaza pe mine, laparoscopia ca interventie in redobandirea fertilitatii.
Dupa calculele mele in jurul datei de 10 mai ar trebui sa fac interventia. Sper sa obtin rezultate bune. Oricum, cel putin se va clarifica mult situatia si voi avea si eu un diagnostic concret, nu ca pana acum.
Te pup dulce si iti doresc tot binele din lume!
gudinde spune:
Ellyshor,
In acest caz totul e perfect si-ti doresc o colaborare fructoasa cu dr Niculescu.
In fond, important este sa sti cu cine ai de-a face si plusurile lui sa se regaseasca in lista ta de calitati necesare ale ginecologului pt o buna colaborare.
aruam spune:
Buna fetele,
Gudinde imi pare foarte rau ,nu stiu ce sa-ti spun...dar eu stiu ca esti puternica si ca o sa reusesti usor ,usor sa-ti aduni puterile si sa lupti in continuare.Ce sa facem viata este o continuua lupta,dar unii au mai mult de luptat,important este sa vedem si lucrurile bune care ne-au ramas.
Elyshor ma bucur ca ai reusit in sfarsit sa ai cat de cat un diagnostic si ma bucur ca nu ai PCOS.
Iti tin pumnii la laparoscopie sa dea Dumnezeu sa fie bine.
Despre mine pot sa va spun ca in luna mai m-am hotarat sa fac o a 2-a inseminare,dar de data asta o sa incerc cu stimulare.Pana atunci vreau sa-mi mai fac niste investigatii sa fiu sigur ca pot face stimulare.
De cateva zile am inceput sa iau Evening primrose, am citit ca se poate lua si cu metformin,sper sa fie bine.
anul acesta o sa fiu
Doamne ajuta
Ellyshor spune:
citat din mesajul lui aruam Buna fetele, Elyshor ma bucur ca ai reusit in sfarsit sa ai cat de cat un diagnostic si ma bucur ca nu ai PCOS. Iti tin pumnii la laparoscopie sa dea Dumnezeu sa fie bine. Despre mine pot sa va spun ca in luna mai m-am hotarat sa fac o a 2-a inseminare,dar de data asta o sa incerc cu stimulare.Pana atunci vreau sa-mi mai fac niste investigatii sa fiu sigur ca pot face stimulare. De cateva zile am inceput sa iau Evening primrose, am citit ca se poate lua si cu metformin,sper sa fie bine. anul acesta o sa fiu Doamne ajuta |
Scumpa iti doresc bafta multa multa! Sa iti ajute Dumnezeu si anul asta sa iti implinesti si urarea de la semnatura
Cu stimulare eu zic ca sansele sunt mult mai mari
Am uitat sa va spun ce mi-a zis dr Neamtu cand am fost la ea.
Mi-a zis ca raportul LH:FSH mai mare de 1 nu mai e atat de relevant in PCOS, si ca, citez: "asta e medicina veche de 20 de ani".
Mi-a zis ca doar el singur nu mai e suficient pentru diagnostic, si ca se tine cont si de alti factori: anamneza, echografii, dozari hormonale, etc.
La mine doar raportul asta a fost aiurea. Anul trecut il aveam 2,7 iar anul asta a scazut la 1,8.
Va pupic dulce si mai vorbim!
marya_b spune:
Interesant articolul..
Am citit ca Medicina traditionala chineza este recunoscuta pentru tratamentele eficiente impotriva oricaror probleme de infertilitate atat la femei cat si la barbati. Este vorba despre anumite scheme cu amestec de minim 15 plante si de acupunctura...Am vazut ca sunt si la noi cabinete specializate in medicina chineza..Cred ca merita incercat (personal sunt pentru tratamente bazate pe plante, naturiste..)
vasilasanita spune:
Buna fetele!
Va rog sa ma ajutati si pe mine ca nu mai inteleg nimic.
Am raportul LH:FSH 2. Concluzie: ovare micropolichistice , la echo se vad margelute in jurul ambelor ovare
ASta inseamna ca e posibil sa fie sindrom PCOS?
Celelalte analize sunt OK.
Pentru a ramane insarcinata mi s a recomandat stimulari, 3 luni Clostylbeggit si daca nu merge Puregon sau Gonal. Voi ce parere aveti?
Am cautat pe net nu am gasit prea multe informatii despre ovare micropolichistice.
Dumnezeu ne va ajuta!
gudinde spune:
Dragele mele,
In cautarile mele pe Internet, am gasit un mic articol scris de dr Mehmet Oz care mi-a placut foarte mult si care cred ca o sa va placa si voua. Articolul este in engleza, sper sa nu se supere cineva.
"The Smart Route to Your Best Life
By Mehmet Oz, MD
I often emphasize the importance of being a smart patient; someone who accepts responsibility for their own health and well-being. A smart patient seeks out relevant information, keeps an open dialogue with their doctor, and does not hesitate to get second opinions.
Smart patients also possess another crucial trait – they are proactive. They work to pinpoint the best possible treatment options for current afflictions; but additionally, smart patients preserve an open conversation with their doctor to find out what conditions they may be at risk for. There are many things about your health that you cannot control, but everyone can take certain steps to prevent and detect future ailments, especially those you may be at risk for. Creating this individualized strategy isn’t just smart – it’s genius.
....
You should always be the expert on your own body. Know what questions to ask your doctor. After all, often the smartest thing that you can do as the patient is to ask the right question at the right time."
gudinde spune:
vasilasanita,
Acel raport conteaza daca este in z3. Impreuna cu eco reprezinta doua analize importante, dar nu suficiente pt a pune un diagnostic de PCOS.
Acest diagnostic se pune in urma unei baterii de analize si a unei anamneze complete facute de endocrinolog.
Eu iti doresc sincer sa nu fie vorba de PCOS, dar daca acesta va fi diagnosticul pus de medic, sa sti ca aici te primim cu drag si sper ca informatiile culese de noi de-a lungul a XVII capitole sa te ajute.
vasilasanita spune:
tsh 1.74 uU/ml 0.2-4
T4 liber 1.13 ng/dl 0.8-1.8
LH 8.7 mU/ml 2.5-14
FSH 4.34 mU/ml 4-13
PROGESTERON 0.56 ng/ml 0.75-1
estradiol 58.8 pg/ml 19-180
oestrone 36 pg/ml sub 75
17-oh progesteron 0.5 ng/dl 0.1-1
Androstenedione 274 ng/dl 50-310
Androstanediol glucuronide 2.2 ng/ml 0.3-7.9
DHEA sulfate 164 ug/dl 60-320