PCOS (17)
Raspunsuri - Pagina 10
vasilasanita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui vasilasanita tsh 1.74 uU/ml 0.2-4 T4 liber 1.13 ng/dl 0.8-1.8 LH 8.7 mU/ml 2.5-14 FSH 4.34 mU/ml 4-13 PROGESTERON 0.56 ng/ml 0.75-1 estradiol 58.8 pg/ml 19-180 oestrone 36 pg/ml sub 75 17-oh progesteron 0.5 ng/dl 0.1-1 Androstenedione 274 ng/dl 50-310 Androstanediol glucuronide 2.2 ng/ml 0.3-7.9 DHEA sulfate 164 ug/dl 60-320 Testoron liber 1 pg/ml 0-2.6 Testosteron total 0.34 ng/ml 0.11-0.8 prolactina 7.5 ng/ml 2.8-29 |
Analizele mele facute in z6 de CM. Singurul care e aproape de limita e androstedionul.
Ce parere aveti? In partea dreapta sunt valorile de referinta.
Dumnezeu ne va ajuta!
gudinde spune:
vasilasanita,
Raportul LH/FSH se face in z2-3.
Pe masura ce te apropii de perioada ovulatiei, LH-ul creste, deci este noemal ca raportul sa nu mai fie 1.
Pe analizele tale, sincer nu vad nimic care sa-mi sara in ochi, dar faptul ca ai o problema de ovulatie indica clar ca undeva este o problema. Daca un set de analize arata bine, nu inseamna ca totul este perfect (ca daca ar fi perfect ai ovula), ci doar ca acel set de analize arata ok.
Din pacate asta este una dintre cele mai frustrante posturi: nu ovulezi, dar nici nu se vede clar problema.
Poate celelalte fete vad ceva ce mie mi-a scapat.
Multa sanatate!
vasilasanita spune:
Eu in ziua 15 am un folicul de 18 mm, l-am masurat de mai multe ori la eco, acu nu mai stiu ce se intampla cu el.Daca s-a spart sau nu? Ca dupa nu am mai fost la echo, nu mi a spus nimeni ca ar tb sa vin. Dureri si teste de ovulatie pozitive am in zilele 16-17. La analiza progesteronului din z22 arata ca am ovulat. Acu eu nu stiu prea multe cum se manifesta ovarele astea micropolichistice. Dr mi a aratat margelute in jurul ovarului la echo. Se poate intampla ca acesti foliculi sa nu sa se mai sparga si sa ramana acolo sau cum???? Dr mi a mai spus ca, chiar daca erau de z6 n avea voie LH ul sa l dubleze pe FSH. Pupici!
Multumesc pentru raspuns.
Dumnezeu ne va ajuta!
gargaritza82 spune:
Am recuperat din urma, nu mai intrasem cam de mult.
gudinde, imi pare tare rau de vestile proaste
mult succes va doresc si va pup cu drag pe toate
gudinde spune:
Gargarita o sa trec peste, ca asta e. Sigur ca nu este o veste buna, dar nici un capat de tara nu este. Este insa de monitorizat cu seriozitate evolutia.
Vasilasanita din punctul meu de vedere monitorizarea ovulatiei implica si o ecografie pentru a se constata clar daca a avut sau nu loc ovulatia.
Din pacate asta sta la latitudinea fiecarui medic, la modul cum lucreaza sau la ce reusesti sa obtii in cadrul unei discutii (acum depinde cat de comunicativ este, cat de receptiv la sugestiile/dorintele pacientului etc.)
vasilasanita spune:
citat din mesajul lui gudinde Vasilasanita din punctul meu de vedere monitorizarea ovulatiei implica si o ecografie pentru a se constata clar daca a avut sau nu loc ovulatia. Din pacate asta sta la latitudinea fiecarui medic, la modul cum lucreaza sau la ce reusesti sa obtii in cadrul unei discutii (acum depinde cat de comunicativ este, cat de receptiv la sugestiile/dorintele pacientului etc.) |
MUltumesc mult pentru raspunsuri. Esti tare draguta, sper sa-ti indeplineasca Dzeu si tie toate dorintele si sanatate multa tuturor!!
Dumnezeu ne va ajuta!
adijo spune:
Ce liniste aici.. Eu sunt in a doua luna de metformin. Mi-e in continuare f. foame dupa el , in plus, acum am o pofta de dulce ceva fantastic( inainte nu prea aveam). Ciclul luna asta pare sa vina mai repede; din nou am aceleasi scurgeri maronii, care au inceput luna asta prin ziua 21... am crezut ca scap de ele... deci,se pare, tot nu ovulez.Speram intr-o minune inainte de fiv...
Ellyshor spune:
Hey scumpelor!
Am facut saptamana asta laparoscopia. Am endometrioza.
Mi-au fost indepartate 2 chisturi endometriozice si alte 2 seroase, de pe fiecare ovar si acum sunt in covalescenta.
Urmeaza sa fac un tratament si sa vedem daca reusesc sa-l ademenesc anul asta pe Babyboom...
Am vazut ca pe biletul de externare scrie ca ovarele au "albugineea ingrosata", dar nu scrie nimic daca se vad sau nu cicatrici ovulatorii, desi eu am echografii care dem. ca am ovulat.
L-am intreabt pe dr si mi-a zis ca nu am ovare polichistice. Asa sper sa fie.
Oricum nu mi-a facut drilling, probabil nu a considerat necesar.
Mai vorbim dragele mele. Va doresc numai bine.
Babyboom...vino la mami...acum
aruam spune:
citat din mesajul lui Ellyshor Hey scumpelor! Am facut saptamana asta laparoscopia. Am endometrioza. Mi-au fost indepartate 2 chisturi endometriozice si alte 2 seroase, de pe fiecare ovar si acum sunt in covalescenta. Urmeaza sa fac un tratament si sa vedem daca reusesc sa-l ademenesc anul asta pe Babyboom... Am vazut ca pe biletul de externare scrie ca ovarele au "albugineea ingrosata", dar nu scrie nimic daca se vad sau nu cicatrici ovulatorii, desi eu am echografii care dem. ca am ovulat. L-am intreabt pe dr si mi-a zis ca nu am ovare polichistice. Asa sper sa fie. Oricum nu mi-a facut drilling, probabil nu a considerat necesar. Mai vorbim dragele mele. Va doresc numai bine. Babyboom...vino la mami...acum |
ELLYSHOR imi pare rau sa aud ca ai endometrioza dar imi pare bine ca nu ai PCOS.
Unde ai facut laparoscopia? Cu ce medic?
Am o prietena care a avut endometrioza a facut tratament cu diferelin si a reusit sa ramana insarcinata,dar din pacate a pierdut sarcina.
O sa reusim ca trebuie neaparat
Din pacate nici eu nu vin cu vesti prea bune m-am pricopsit cu un alt nodul la san ( am mai avut unul pe care l-am operat acum 2 ani), chiar acum cand urma sa incep stimularea.
Asta e o sa incerc inca o inseminare pe ciclu natural.
Acum cu o vrea Dumnezeu dar eu o sa lupt pana o sa-mi vad visul cu ochii.
Ellyshor insanatosire grabnica.
toate fetele
anul acesta o sa fiu
Doamne ajuta
Ellyshor spune:
Scumpa Aruam
Si mie imi pare rau ca am endometrioza, dar pe de-o parte ma bucur ca stiu clar ce am si nu mai bajbai prin ceata dupa tratamente nepotrivite.
M-am operat la Giulesti, la dr Niculescu.
Imi pare rau pt nodul...cum mama naibii s-a facut iar? De la ce? Medicii ce spun?
Sper din tot sufletul sa se rezolve cu tratament si sa vii cu vestea cea buna cat de curand. Doamne ajuta!
Va pupic dulce dragele mele!
Babyboom...vino la mami...acum