PCOS (17)
Raspunsuri - Pagina 11
oana_irin spune:
Buna fetelor!
Ma alatur si eu voua...am aceiasi problema despre care s-a discutat de-a lungul a 17 capitole, mai precis Sindormul Ovarelor Polichistice.
De cand ma stiu n-am avut o menstruatie regulata (de cateva ori pe an) iar de cand m-am casatorit (3 ani) nu ne-am ferit sa avem copii si deocamdata nu s-a intamplat nici la noi minunea (dar nadajduim in ajutorul lui Dumnezeu).Am citit in cateva capitole despre acel tratament cu metformin fapt ce m-a determinat sa iau decizia de a face toate analizele necesare pentru a-l urma.
Din cate am inteles primul "popas" se face la endocrinologie pentru a vedea secretia insulinei in corp si daca exista acea rezistenta.
Am fost si la Dr. Muresan din Cluj de la Gine 1(am auzit ca e f bun dar si f ocupat )si mi-a prescris Clostilbegyt pentru stimulare ovariana si Duphaston pentru reglarea menstruatie + analize de sange in zilele 2-5 a menstrei.
Inca n-am reusit sa le iau (mi-a venit o singura data menstruatia de atunci si intr-un moment neoptrivit pentru ca nu eram in cj in perioada respectiva).
Mi-a ramas in minte declaratiile utilizatorului KIR (PCOS 7) in care spunea despre aceea clinica din Ungaria unde se face acest tip de trataemnt in urma caruia ramasese si ea insarcinata.
Imi doresc atat d emult un bebe la fel ca si voi si acum sunt foarte derutata pentru ca nu stiu incotro s-o iau si cu ce sa incep?
Stiti cumva un doctor fff bun endocrinolg care poate sa ma ajute?
Va pup pe toate si va doresc multa bafta!
Trebuie sa avem incredere in noi si in ajutorul lui Dumnezeu!
O zi frumoasa tuturora!
sunshine4ever spune:
Oana irin bine ai venit intre noi.
Imi pare rau sa vad ca lista noastra se inmulteste.
Citind postarea ta m-am vazut pe mine. De mai bine de cinci ani dupa fivuri in Ungaria a trebuit sa ajungem la Budapesta ca sa depistam SOP, ca doar renumitul dr Muresan si multi altii ma tineau si pe mine pe tratam aiurea...(activeaza-ti PM ca sa iti pot da mai multe detalii despre doctori). Din toamna anului trecut sunt pe tratament cu metformin si abia acuma am dat de un dr endocrinolog de care pot sa zic ca are un plan de bataie pas cu pas. (daca doresti iti dau detalii in PM sau mail). Plus de ocupa de noi ca si cuplu cu probleme de infertilitate , si nu doar de mine.
Ai nevoie intr-adevar sa iti faci analize homronale in z2-3 poti pan ain z5 daca apuci sa fi pe cm in weekend, ca sa vezi cum stai si pentru SOP se face TTGO.
Din pacate doar cu clostylbegit si dupahaston dat dupa ureche nu rezolvi nimica. Trebuie sa elimini anumite cauze. Daca doresti pot sa iti dau si nume de endocrinolog si nume de ginecolog din cluj, pot sa iti spun toata povestea mea si pataniile cu dr dar activeazati PM sau da-mi o adresa de mail, ca nu vreau sa fiu off topic sai sa fac reclama la vreun dr.
in asteptarea unui ingeras
Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit, MTHFR A1298C heterozigot, cardiolipina pozitiv, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot
oana_irin spune:
magduta10, multumesc mult pentru timpul pe care mi l-ai acordat raspunzandu-mi la mesaj.
Ti-am trimis un e-mail prin intemediul forumului cred ca la adresa cu care te-ai inregistrat pe site!
Sa-mi dai un semn daca ai primit mesajul!
sunshine4ever spune:
Oana ai PM si mail de la mine.
in asteptarea unui ingeras
Fiv1-hiperstimulare, Fiv2-nereusit, MTHFR A1298C heterozigot, cardiolipina pozitiv, PAI1(675 4G/4G) homozigot, mutatia V34L pozitiv-genotip heterozigot
anuika84 spune:
Buna seara dragele mele! Ce bine imi pare ca v-am gasit si ma bucur ca ati continuat aceasta odisee. Unde ati disparut toate acum la sfarsitul lunii mai inceputul lunii iunie?
Din pacate puteti sa ma treceti si pe mine in lista celor cu sindromul ovarelor micropolichistice. Am si eu o istorie mai lunga asupra evolutiei dar mai intai sa ma prezint. Ma numesc Alexandra voi implini peste o luna 26 de ani , am 1.60 m si 45 de kg, am acnee mai multa pe spate si pe piept dar asta de cand am lasat anticon si pe fata iar pilozitate asa multa n-am . Eu fac parte din acel segment al celor slabe si chiar foarte slabe. Cum a inceput totul la mine : de la varsta de 14 ani cand mi-a venit ciclul spotan si pentru prima oara si m-a tinut si 10 zile , fara tratament la un an de asteptare sa vina pe cale naturala , eu n-am mai avut menstruatie. Deci pana pe la vreo 18 ani am luat duphaston schema aceea din a a16 zi , apoi de la varsta aia am mers la ginecolog si mi-a dat anticonceptionale. La 15 ani mi s-a facut dozarea hormonala doar a TSH care a iesit marit diagnostic hipotiroidie si tratament cu eutirox si duphaston, vreo 6 luni logest ... Apoi la 17 ani si dozarile hormonale in a 21a zi progesteron mic in rest restul analizelor bune, prolactina, fsh , lh, tsh, nu mi s-au facut insulina si glucoza, pe atunci purtam diagnosticul de insuficienta luteala. Apoi la varsta de 24 de ani am refacut iar dozarile hormonale tot in a21a zi progesteron mic 2.46 nmol/L (valori normale 5.3-86) si LH ridicat 19.41 mU/ml (valori normale in perioada luteala 1-11,4), iar in februarie luna trecuta am facut pentru prima data si o transvaginala unde s-au vazut ovarele micropolichistice si o moderata hipoplazie uterina. Doctora nu mi-a zis nimic , apoi acum cateva zile am fost la doctorul Chawli si mi-a explicat pe indelete si mi-a pus si diagnosticul desi eu banuiam ca am asa ceva inca de la cealalta ecografie , am citit singura si am facut legatura intre LH si aspectul ovarelor. Doctorul mi-a mai dat sa fac inca odata TSH-ul si Testosteronul direct, insa eu am mai cerut si niste analize hepatice pentru ca am avut hepatita B (si iau duphaston de 7 luni iar , iar de la varsta de 18 ani pana la 25 am luat anticonp Dessorelle si nu am avut probleme mari la ficat , acum ma supara dar o sa va zic de ce) si am mai cerut eu colesterolul si insulina. De ce am mers la doctor iar pentru ca sunt logodita si viitorul meu sot isi doreste un bebe foarte tare ( anul asta el face 37 de ani) si am zis sa merg sa vad cat de greu procreez. Doctorul mi-a zis momentan un an de zile sa incerc pe cale naturala cu duphaston , dar sa nu-l mai iau 10zile din a16a zi a CM ci din a21-1 zi doar 5 pastile pentru ca nu se stie cand ovulez (daca oi ovula) neavand ciclu si atunci sa nu inhibam, pe urma a zis ca trecem la alte stimulari si tratamente. La ecograf mi-a zis ca prezint si cativa foliculi foarte mici sa inteleg ca din aceeia s-ar fi format ovulul, sa inteleg ca totusi e de bine acolo un pic ? Uterul cred ca e mic 40/31 desi nu a zis nimic iar dimensiunile ovarelor mele sunt de 31/25 si 27/21 (poate imi puteti da detalii). A zis ceva de metformin doctorul ca se da la diabetici dar a zis ca la mine nu crede ca e cazul. Acum astept sa imi vina rezultatele miercuri si a zis ca daca imi ies proaste TSH-ul sau Testosteronul sa vin la el , daca ies bine sa iau duphaston asa cum a zis el si sa incerc sa fac bebei. Problema mea cea mai mare este ca sotul meu nu prea intelege cu ce se mananca aceasta boala. Lucreaza in strainatate si ne vedem odata la 2 luni si el vrea ca in perioada aia sa si raman. Asa de tare m-am suparat zilele astea 2 am plans, de ma doare fierea acum. El zice ca ma iubeste si ca vom reusi sa facem un bebe dar ma preseaza cu lucrul asta si mai ales ca nu a inteles din prima ca nu am cum sa raman in iulie acum cand ma duc 2 saptamani la el din care 6 zile sunt la rusi, si 3 saptamani cand vine el in august. Offfff urata boala mai avem. Sper sa mai intrati pe forum fetelor sa imi ziceti si mie cate ceva Scuze ca am scris atat de mult.
aruam spune:
Anuika bine ai venit !
Iti doresc ca visul tau sa devina realitate cat mai curand.
In ceea ce priveste diagnosticul tau nu pot pronunta cred ca cel mai bine este sa mergi si la un endocrinolog.
In legatura cu metforminul daca se dovesdeste ca ai PCOS este tratamentul cel mai indicat,intr-adevar metforminul este medicament ce se da in diabet ,dar cum in PCOS rezisenta la insulina este crescuta de pt asta se recomanda.
Mie personal metforminul mi-a facut foarte bine si eu aveam ciclu neregulat dar acum s-a reglat si am si ovulatie.
Iti doresc multa bafta si sotului tau multa rabdare pt un copil nu vine pe lume atunci cand vrem noi desi ni-l dorim atata.
anul acesta o sa fiu
Doamne ajuta
aruam spune:
Despre mine pot sa va apun ca ieri am facut a 2-a IA .
Am avut un folicul de 22 mm si endometrul de 9 mm. IA am facut-o in ziua 16 ,ceea ce pt mine este foarte bine ca eu in genral ovulez mai tarziu ziua 19 -22. V-am mai spus eu de 2 luni iau Evening primrose (Ulei de luminita se seara)care la mine se pare ca da rezultate.Si dr s-a minunat ca foliculul a crescut asa mult m-a intrebat daca am luat ceva si endometrul a spus ca se dezvolta foarte bine ca este triplustratificat.
Sper ca peste 2 saptamani sa va dau vestea cea mare.
anul acesta o sa fiu
Doamne ajuta
gargaritza82 spune:
Aruam, iti tin pumnii stransi. abia astept sa intri sa ne dai vestile
Luminita de seara m-a ajutat si pe mine, in sensul ca mi-a scurtat faza foliculara. si eu ovulam foarte tarziu, si am vazut rezultate clare de cand am inceput sa iau.
nu stiu daca va incurajeaza ca eu cica n-am PCOS ( dupa unii medici, dupa altii as avea, ma rog... ) dar am bebe in burtica am ramas in luna in care am implinit 5 ani de incercari. inca nu ma bucur, tot mi-e frica sa nu se opreasca in evolutie asa cum mi s-a mai intamplat, nu am semnale prea incurajatoare... maine fac o echo, am inima cat un purice.
va pup pe toate
ALINAOPREA spune:
Buna fetele,
Eu am fost azi la eco si sunt tare fericita.
Am pe OD in folicul de 17,6,ceea ce e f bine pt. ziua 12.....nu?
Endometrul era cam micutz,de 6,8 si mi-a dat sa iau cyclo-proginova numai pastilele albe (2/zi) pana joi dimineata cand fac inseminarea
Maine seara la ora 21 fac pregnilul si sa speram ca se lasa cu .
Sa-mi tineti pumnii!
Va -acesc.
Alina in asteptarea unei minuni de
aruam spune:
Gargaritza FELICITARI !!!!!!!!!!!!!!!
Sa-ti dea Dumnezeu un bebe sanatos si frumos si stea bine prins acolo la mamica lui
Sa ne spui cum a fost la eco.
Alina super foliculul iti tinem pumnii.
Cu cine faci IA? Ai facut stimulare?
Multa bafta sa fie cu 2 liniute
Pt mine timpul trece asa de greu .....dar asta e..asteptam.
anul acesta o sa fiu
Doamne ajuta