PCOS (17)
Raspunsuri - Pagina 13
ALINAOPREA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aruam Fetelor din pacate si cea de-a 2 -a IA a fost un esec Nu stiu ce s-a intamplat lucrurile pareau ca merg asa de bine. Imi facusem mari sprante de data aceasta ,dar nu a fost sa fie. Asta e mergem mai departe ... desi e foarte greu sa-ti aduni puterile si sa o o iei de la capat.Sper sa reusesc .Momentan iau o pauza pt ca asa simt vreau sa merg in concediu si dupa ceea o sa vad ce o sa fac. anul acesta o sa fiu Doamne ajuta |
Cuvintele sunt de prisos.....
Eu stiu ce inseamna infrangerea ....
Important e sa nu te dai batuta, sa vii cu forte proaspete din vacanta si sa lupti in continuare.
Odata si odata vom avea si noi o mica minune in brate....
Te imbratisez cu drag !
Alina in asteptarea unei minuni de
Ruxandrada spune:
Buna, fetelor!
V-am scris acum catva timp povestea mea, care e lunga si plictisitoare,asa ca nu o sa rescriu aici decat cateva amanunte: am 38 de ani, doua sarcini obtinute natural si oprite in evolutie la 7 saptamani aproximativ( in decembrie-ianuarie 2005-2006 si decembrie 2009), sunt "fericita" posesoare a unor boli autoimune, tiroidita autoimuna, PCOS si mutatiile MTHFR C677T si A1298C genotip heterozigot. Am reusit, gratie Siofor-ului, sa ovulez natural , iar pe 13 iunie am avut, in z21, un folicul de 24/25 de mm, care s-a spart. Am facut marti testul de sarcina ( la 10 zile dupa ovulatie) si a iesit pozitiv ( cu a doua linie pala, avand in vedere varsta sarcinii, cred ca a fost imediat dupa implantare, fiindca marti seara am avut o scurgere maronie, apoasa, redusa cantitativ, care s-a orpit aseara). Ce ma sfatuiti: sa intrerup Siofor-ul? La ultima sarcina asa am facut,la recomandarea endocrinologului, l-am intrerupt brusc, si apoi am citit ca ar fi trebuit, de fapt, sa-l iau in continuare , dar in doze gradual mai mici... E o sarcina pretioasa pentru mine, avand in vedere varsta, si as vrea sa fac tot ce depinde de mine ca sa evit un esec... Voi intelegeti cu siguranta prin ce trec...
Va multumesc anticipat si ma rog la Dumnezeu sa ne ajute sa ne implinim si noi farama asta de vis...
R
Kalenda spune:
Buna!
E prima data cand indraznesc sa-mi expun problemele si mai ales gandurile si sperantele in fata voastra, chiar daca am citit si invatat destul de multe de pe acest forum in ultima perioada. Desi nu de foarte mult timp, imi doresc si eu sa am un bebe, dar se pare ca viata imi cam joaca feste. Tot vesnicul PCOS e de vina. Vroiam, daca se poate, sa ma ajutati cu o parere referitoare la tratamentul pe care trebuie sa-l urmez timp de 3 luni. Pt. ca am ciclu neregulat (vine numai cand vrea el, chiar si dupa 3 luni), acum iau duphaston 10 zile si astept sa vina, dupa care, la recomandarea ginecologului meu, voi lua 3 luni Milligest ca sa-mi puna ovarele in repaus. Concomitent, nutritionistul (pt. ca am si probleme cu greutatea) mi-a prescris Siofor 850.
Multumesc,
gargaritza82 spune:
cori
aruam, imi pare tare rau. te imbratisez cu drag
Ruxandrada, mie mi s-a spus sa opresc treptat sioforul. felicitari pentru bebe, sa fie sanatos si sa mearga totul excelent de data asta
pup toate fetele
Ruxandrada spune:
Gargaritza, multumesc mult!
Eu luam 1500/zi, iar azi am scazut la 1000 si o sa o tin asa doua-trei zile, apoi o sa scad la 500...
Ati luat cumva si Duphaston? Mie mi-a recomandat medicul ginecolog si Duphaston si Utrogestan ( cel din urma intravaginal).
Sa speram ca o sa fie totul bine.
R
aruam spune:
Buna fetele
Multumesc mult de tot pt sustinere.Stiu ca o vina si timpul meu cat de curand
Ruxandrada FELICITARI !!!!!!!!!!!!! Sarcina usoara si fara probleme sa-ti dea Dumnezeu un bebe sanatos.
Pt mutatiile MTHFR C677T si A1298C genotip heterozigot urmezi vreun tratament ? Te intreb ca si sora mea este in aceeasi situarie ca si tine .Si ea are aceste mutatii si probleme cu tiroida , a pierdut la fel ca tine din pacate 2 sarcini.Dr i-a spus ca la urmatoarea sarcina trebuie f atent monitorizata si i-a spus ca va trebui sa ia CLEXANE.
In privinta Sioforului si eu tot asa am citit ca s-ar intrerupe treptat si nu brusc.
Kalenda bine ai venit pe .
Iti doresc sa nu stai prea mult la acest capitol si sa ajungi cat mai repede la Odisee.
In privinta tratamentului nu ma pot pronunta prea mult dar cred ca sioforul te va ajuta foarte mult.Pe mine m-a ajutat.Important este sa ai incredere in medicul tau si sa fi convinsa ca iti da tratamentul corespunzator. Conteaza f mult sa ai un medic de incredere eu am reusit sa gasesc unul bun dupa 2-3 ani.
anul acesta o sa fiu
Doamne ajuta
Ruxandrada spune:
Aruam, , multumesc mult pentru incurajari!
Pentru mutatii iau zilnic Omega 3 (1/zi), Acid folic (10mg/zi), Magnerot(1/zi), Vitamina E (1/zi, dar doar in primele 10 zile ale cm), Aspenter (1/zi), si fac Clexane de 0,2 imediat dupa ovulatie.
Pe langa astea, iau Euthyrox ( 100/zi) si Siofor (1500); si pe mine Sioforul m-a ajutat ENORM, fara el nu stiu daca as fi putut sa ovulez natural. Luna aceasta in care am ramas insarcinata am avut in z21 un folicul de 24/25 mm, cu tratamentul pe care ti l-am zis.
Acum ginecologul, dupa pozitivarea testului, mi-a recomandat Duphaston ( 2/zi) si Utrogestan intravaginal ( 2x2/zi). Ma rog la Dumnezeu sa fie bine de data aceasta.
Daca te mai pot ajuta cu ceva, scrie-mi.
R
gargaritza82 spune:
Ruxandrada, mie mi s-a zis asa:
500mg dimi- 500 mgpranz- 500mg seara
in caz de sarcina, prima saptamana:
500mg dimi- 0 pranz- 500mg seara
a doua saptamana:
0 dimi- 0 pranz-0 500mg seara
si apoi se intrerupe.
Kalenda spune:
Buna fetelor,
Parca pe zi ce trece sunt tot mai trista... Si unde mai pui ca acum ma chinui cu un regim de slabit care ma deprima complet . Cele 3 luni de tratament trec tare greu. Si inca nu am inceput anticonceptionalele, de abia sunt la faza cu duphastonul pt. a avea menstruatie .
Multumesc mult, Aruam, pt. incurajare .
Ruxandrada, felicitari! In curand vei fi . Sa fiti sanatosi amandoi si sa aveti parte numai de bucurii!
Sa dea Domnul sa fie bine() pentru noi toate! Multi pupici
Ruxandrada spune:
Gargaritza, multumesc mult pentru schema!
Eu sunt in a treia zi de 1000, deci o mai tin asa pana marti, dupa care trec pe 500 o saptamana.
Azi am vorbit si cu doamna doctor Neamtu si m-a trimis urgent la dozari de TSH, T4 liber si progesteron.
Kalenda, multumesc mult pentru incurajari! Mie im e si frica sa ma bucur, dupa experientele prin care am trecut; incerc sa fiu calma si echilibrata ( e greu, dar nu imposibil). Ma gandesc ca daca Doamne-Doamne vrea, am sa reusesc!
Ma rog pentru toate!
R