PCOS (17)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gargaritza82 spune:

Ruxandrada, cum ti s-a parut dr Neamtu? as vrea sa merg si eu la ea dupa ce nasc daca nu revine Dr Corcau din concediu pana atunci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxandrada spune:

Gargaritza, e o profesionista! Du-te cu toata increderea. Daca o sa ai nevoie de numarul dumneaei, cand te hotarasti, trimite-mi un PM, ca sa ti-l dau.
Eu merg la dansa din 2007, dupa ce mi-am luat inima in dinti sa incerc din nou sa fac un copil. Aveam probleme cu tiroida din '93, si trecusem prin niste tratamente care mai de care mai fanteziste, date de medici pentru care inteleg ca am fost un cobai perfect. A fost prima care m-a verificat in amanunt, si singura care mi-a dat un tratament , greu de suportat la inceput, e drept, dar care a mers. Am reusit sa obtin ovulatie ( si sa slabesc aproape 30 de kilograme!), ceea ce e mare lucru; pacat ca s-a complicat totul cu problemele de trombofilie, dar... exista tratament si pentru ele.
Oricum ,tinem legatura, si , daca te hotarasti, sunt aici.

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpediem spune:

Salutare tuturor fetelor!
Pe scurt povestea mea: acum 2 ani o sarcina oprita in evolutie la 15 sapt, abia acum am aflat cauza: trombofilia.
In rest, absolut toate analizele f bune si credeti-ma sunt o groaza de analize pe care le-am facut si pe sarcina, dar mai ales dupa. Am un TEANC.
Ginecoloaga m-a trimis la Parhon la Dr. Neamtu ca a zis ca ea nu prea mai imi da de cap si sa vada ce-mi zice Neamtu. Am fost joia trecuta la Parhon si Neamtu mi-a zis ca nu am sindromul ovarelor polichistice, desi asa aveam diagnosticul de 3 ani incoace, ca ovarele doar au aspect micropolichistic, dar mie venindu-mi ciclul singur de cand ma stiu undeva la 30-35 zile, nu este vorba de sindrom. Am rugat-o sa-mi faca echo la sani, ca nu-mi facusem de 2 ani, dar nu a vrut, ca lasa, ca nu e nevoie, i-a palpat doar.
I-am lasat plicul cu bani si mi-a zis ca vrea sa ma vada iar sapt asta, ca nu e lamurita in privinta mea. Eu fiind din alt oras, nu din Buc. Mi-a dat sa fac glicemia si insulina. Le-am facut, sunt f bune, m-am dus la ea iar, ieri, mi-a facut iar o endovaginala si desi analizele de insulina erau f bune mi-a dat metformin.Am intrebat-o de ce si ce asteptari trebuie sa am de la acest medicament, precum si ce reactii adverse are si a inceput sa ma repeada, ca nu o sa inteleg eu ce o sa-mi zica ea, etc..,in conditiile in care eu sunt aproape doxa in materie de PCOS, trombofilie, sarcina si ginecologie in general, pt ca de 2 ani asta fac non-stop. Si mi-a dat sa iau intai 1/2 pastila metformin dim-pranz-seara, apoi sa maresc treptat pana ajung la 1 cp dim-pranz-seara. Dar nu mi-a scris pt CAT TIMP tre sa-l iau. Mi-a zis sa revin peste 2 luni. Acuma eu tre sa o sun si sa o intreb cat timp il iau, se face vreo pauza? sau cum?
Foarte dezamagita de Neamtu. Desi m-am dus prin recomandarea ginecoloagei din orasul meu, cu care se cunoaste.Desi m-am dus plina de speranta acolo pt ca am citit pe forumul desprecopii si pe altele ca e o dr nemaipomenita. Poate asa o fi, si am avut eu ghinion, de s-a purtat asa urat si superficial cu mine. Desi i-am dat plicul cu bani sapt trecuta si ieri i-am dus punga cu cadou.
Nu stiu daca sa iau acest metformin sau nu...Nu pot intelege de ce mi l-a dat daca eu am glicemia 85 iar valorile normale sunt intre 60-99, iar insulina o am 10.6 iar valorile normale sunt intre 2.6-24.9. Mi-a balmajit ceva de un raport intre ele, dar nu a avut rabdare sa-mi explice, ca cica n-as fi inteles, de parca as fi fost picata de pe Marte si nu puteam intelege...
Scuzati-ma pt acest mesaj imens, dar sunt dezamagita si obosita...De 2 ani de cand am pierdut sarcina, totul e anapoda si parca nu mai scot capul la liman...Trageam si eu speranta cu dr asta, dar...degeaba. Acuma vreau sa inteleg si eu de ce mi-a dat acest metformin. Daca sunteti dragute si stiti voi si puteti sa-mi explicati, va raman recunoscatoare.
O zi frumoasa tuturor!

"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cori_mic spune:

Buna fetelor,

Aruam, imi pare rau de rezultat, dar fii puternica si o sa vezi ca bebe vine .

Ruxandra, schema pe care ti-a dat-o gargaritza e cea folosita si de mine cu succes asa ca sa ai toata increderea. Am luat si eu duphaston pt sustinere - tie ti s-a dat si oral si vaginal pt ca probabil ai riscul mai mare, dar cu pastilutele aste se mentine progesteronul crescut si deci si sarcina, ai incredere. Fara nici un efort sau stres. Mult noroc. Inca un sfat: incearca sa eviti constipatia pe cat se poate , toxinele ajung la embrion si pot avea rezultate grave daca sarcina nu e fixata bine.

Carpediem , nu stiu ce sa spun decat multa bafta, eu sunt pacienta dr Magda Corcau asa ca nu am avut contact cu dr neamtu si dupa ce nasc tot la ea voi merge. Mi-a spus ca se intoarce in septembrie.
Cori 27+ cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxandrada spune:

Cori, multumesc pentru sfaturi si pentru incurajari!
Sigur ca o sa urmez schema, am mare incredere in voi si de-aia va si intreb la fiecare pas; sper din suflet sa nu va agasez...
Cu constipatia nu am avut probleme pana acum, dar m-am gandit ca la un moment dat s-ar putea sa apara; Magnerot-ul ma ajuta foarte mult ( e orotat de magneziu), pe langa faptul ca merg regulat la sala, dar va trebui, treptat, sa-mi ajustez si programul de exercitii, asa ca ramane sa am mare grija cu ce mananc...
Carpediem, iti inteleg si nedumerirea, si nemultumirea. Eu, din fericire, nu am avut ghinionul sa am de-a face si cu stilul asta,si ma gandesc ca nici nu stiu cum as putea reactiona... Si eu am si glicemia si insulina in limite, dar n-as fi ovulat veci- pururi fara Metformin/Siofor ( si am luat 3/zi in ultima jumatate de an). Mie mi s-a spus ca acest medicament restabileste functia ovariana ( eu aveam cicluri si de 120 de zile...) si, mai mult, creste calitatea ovocitelor. Pentru ca nu sunt bine documentata, am luat explicatia ca atare, asa ca nu stiu sa-ti spun daca e pertinenta sau nu... Singurul lucru de care sunt sigura e ca la mine a functionat tratamentul cu Siofor, asa incat in luna asta in care am ramas insarcinata am avut un folicul de 24/25 mm, care a fost declarat satisfacator. Om vedea ce o sa urmeze.
Sfatul meu sincer e sa incerci sa treci cu vederea toata intamplarea si sa te mai duci la dumneaei macar o data; daca se repeta, e clar ca trebuie schimbat ceva.
Va pup pe toate si va doresc sa vi se implineasca ceea ce v-ati pus in gand!

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpediem spune:

Ruxandrada iti multumesc pt raspuns. Asta si vroiam sa aflu: daca exista printre voi cazuri cu glicemia si insulina in limite normale, dar carora li s-a dat sa ia Siofor si ce rezultate au avut dupa acest tratament. Ma bucur enorm pt tine, ca a dat roade tratamentul si esti graviduta. Sa-ti ajute Dumnezeu sa duci bine sarcina si sa nasti un bebe sanatos si frumos!!
Va rog, fetele care ati mai facut tratament cu Siofor sa-mi spuneti cum a reactionat organismul vostru la tratament, daca ati obtinut ceea ce trebuia, daca ati ramas gravi si ce efecte advrese are acest medicament.
Eu ma gandesc ca mi l-a dat ca sa ma ajute sa slabesc, caci am pus vreo 10 kg pe mine in ultimul an de la dereglari, stimulari si sedentarism, dar si pt a reusi sa ovulez natural. Dar acum incep sa nu mai fiu asa indoita in privinta Sioforului, mai ales cand vad ca Ruxandrada a obtinut rezultatul scontat cu el.
O seara frmoasa sa aveti!

"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cori_mic spune:

Carpediem de slabit nu stiu daca ajuta in vre-un fel pentru ca multe dintre fete au avut pofta de mancare crescuta de la el. In cazul meu a fost cam invers: simteam asa ca o greata cand l-am inceput si nu mai aveam pofta de nimic, dar asta a disparut dupa o perioada cand s-a invatat corpul cu el si nu a mai fost nici un alt efect. Nu am slabit; nici nu m-am ingrasat (bine, eu greutatea o aveam normala si nu am facut efort in acest sens 1.72 si 54 kg... ce vremuri, acum ma laud cu 61 de la gargarita din burtica ). Sioforul l-am luat din aprilie pana in decembrie cand am ramas gravi.

Insa la mine nu a functionat simplu, in sensul ca nu am ovulat pana cand nu am facut si stimulare cu ovamyd cu care slava Domnului am ovulat din prima luna, dar care mi-a bagat din start si 2 kg la bord. De la doamna doctor am inteles ca sioforul are mult mai mult succes tocmai in cazurile in care pacientele au niste probleme cu kg si concomitent reusesc sa slabeasca, asta chiar stimuleaza ovulatia. In cazurile non-fat trebuie facuta stimulare suplimentara.

Cori 27+ cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shoset spune:

Eu am fost diagnosticata cu PCOS in urma cu 2 ani, un an am facut tratament cu metformin,anul acesta am ovulat si acum sunt insarcinata, am 2 luni de sarcina.Dupa ce mi s-a confirmat sarcina am intrerupt metforminul.Este un medicament bun si te va ajuta sa ramai insarcinata, pe mine m-a ajutat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kalenda spune:

Buna!
Si eu fac tratament cu Siofor, dar deocamdata nu pot sa spun ca am slabit de la el pt ca am tinut vreo 3-4 zile dieta cu supa de varza si am scapat de 1,5kg. In schimb, as vrea sa va cer parerea referitor la tratamentul pe care il urmez acum. Dupa cum v-am spus zilele trecute, iau duphaston pt. a-mi veni menstruatia (sunt la ultima din cele 10 zile) si ginecologul mi-a spus sa iau milligest din prima zi de menstruatie ca sa-mi puna ovarele in repaus. Concomitent, nutritionista mi-a prescris siofor 850 (am aprox. 10 zile de cand le iau). Si acum iata ce vroiam eu sa va intreb: daca mai aman o luna administrarea AC si raman doar cu sioforul exista posibilitatea ca ovarele mele (ajutate bineinteles de siofor) sa lucreze si ele la un ovul mititel?
Va multumesc pt. intelegere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gargaritza82 spune:

carpediem, Ruxandra, v-am citit parerile despre dr Neamtu, multumesc
pana una alta e super daca se intoarce dr Corcau din concediu in septembrie cori, multam de info

shoset, felicitari! sarcina usoara si un bebe sanatos!

gudinde, nu ai mai intrat de mult, cum mai esti?

pup toate fetele

Mergi la inceput