PCOS (17)
Raspunsuri - Pagina 15
cori_mic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Kalenda Buna! Si eu fac tratament cu Siofor, dar deocamdata nu pot sa spun ca am slabit de la el pt ca am tinut vreo 3-4 zile dieta cu supa de varza si am scapat de 1,5kg. In schimb, as vrea sa va cer parerea referitor la tratamentul pe care il urmez acum. Dupa cum v-am spus zilele trecute, iau duphaston pt. a-mi veni menstruatia (sunt la ultima din cele 10 zile) si ginecologul mi-a spus sa iau milligest din prima zi de menstruatie ca sa-mi puna ovarele in repaus. Concomitent, nutritionista mi-a prescris siofor 850 (am aprox. 10 zile de cand le iau). Si acum iata ce vroiam eu sa va intreb: daca mai aman o luna administrarea AC si raman doar cu sioforul exista posibilitatea ca ovarele mele (ajutate bineinteles de siofor) sa lucreze si ele la un ovul mititel? Va multumesc pt. intelegere |
Kalenda, cred ca Gudinde iti poate da un raspuns mai avizat cand va intra, intre timp eu nu pot sa iti spun decat parerea mea in urma a ceea ce am experimentat eu: AC nu prea ajuta cu nimic, citeste articolele puse de Gudinde pe prima pagina. Multi ginecologi le prescriu pt ca dau pacientelor impresia de CM dar in cazul nostru nu ajuta la nimic. Ce pot sa iti spun eu este ca am urmat si eu un asa "tratament" 6 luni, tratament in urma caruia nu s-a schimbat nimic ca aspect al ovarelor in schimb analizele hormonale mi s-au dat complet peste cap. Si la PCOS cam asta e rezultatul lor. Nu dati cu rosii , e parerea mea..Sfatul meu: cauta un endocrinolog bun si mergi pe mana lui.
Cori 27+ cu Maya. Doamne ajuta-ne sa crestem sanatosi.
cori_mic spune:
Neata fetelor, sa nu va suparati pe mine, dar cititi si voi mai jos si hotarati. Eu stiu ce inseamna leucemia deoarece fratele meu a murit la varsta de 7 ani din cauza acestei boli. Daca se trimit destule sms-uri vor putea procura un nou ecograf de care au atat de mare nevoie la spitalul fundeni pentru acesti copii bolnavi. Va pup.
"In cadrul Institutului Clinic Fundeni, isi desfasoara activitatea sectia de Pediatrie (cea mai mare din tara) unde se trateaza copii diagnosticati cu leucemii, limfoame, copii care fac dializa, copii cu talasemie, copii cu hepatite cronice.
Anual sunt inregistrate peste 5.000 de internari, iar aria de acoperire este toata suprafata Romaniei. Dupa fiecare cura citostatica, copiii fac aplazie medulara (starea de sanatate se inrautateste, ei fiind mai predispusi la infectii). Pentru a interveni prompt, medicii trebuie sa dispuna de logistica necesara. Un aparat echograf ar asigura o mai buna functionare a sectiei de Pediatrie unde sunt tratati copiii cu aceste afectiuni. Acest aparat este esential pentru decelarea modificarilor aparute la nivelul ficatului, rinichiului sau al altor organe importante. Daca aceste modificari nu sunt descoperite la timp, multe vieti sunt curmate.
Pentru a ajuta acesti copii, sa isi implineasca visul de a fi sanatosi si de a se bucura din nou de momentele copilariei, Asociatia M.A.M.E. impreuna cu Sectia de pediatrie a Spitalului Fundeni, au lansat proiectul umanitar „Atinge o Stea”. Finalitatea acestuia reprezinta strangerea de fonduri pentru cumpararea unui echograf necesar medicilor ce trateaza copiii grav bolnavi, aflati in lupta pentru viata. Valoarea aproximativa, necesara pentru achizitionarea unui astfel de aparat, este de 45.000 euro.
In acest scop, Asociatia M.A.M.E. a organizat o serie de evenimente pentru a strange fonduri. Pana acum s-au strans 5.600 de euro din cei 45.000 necesari achizitionarii ecografului.
Daca doriti sa contribuiti la realizarea acestui proiect, o puteti face astfel:
• Trimitand un SMS la numarul 858 in perioada 10 iunie-10 iulie 2010 donezi 2 euro. Numarul este valabil in reteaua Vodafone, Orange, Cosmote. serviciul este gratuit si nu se percepe TVA.
• Online, folosind serviciul Paypal in contul: office@asociatiamame.com Aceast#259; adres#259; de e-mail este protejat#259; de spambo#355;i; ave#355;i nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
• Donand in conturile Asociatiei:
Cont bancar deschis la Banca Transilvania SA, Sucursala Iancului
Asociatia M.A.M.E - Cod de identificare fiscala: 25454339
Cont RON: RO 03 BTRL 0440 1205 N750 44XX
Cont EURO: RO 75 BTRL 0440 4205 N750 44XX"
adijo spune:
Cori Mic, multumim de informatii. Vom ajuta cu mare drag.
Legat de tratamentul cu metformin eu l-am inceput acum 3 luni - efecte secundare : in prima luna o groaznica senzatie de foame( imi venea sa manac orice) si diaree. Eu iau 1000mg ( 500- 0 - 500).
Si eu am fost diagnosticata cu pcos , am testosteron marit , lh/fsh: 2/1, prolactina usor marita si 17-oh-progesteronul marit; am cicluri spontane la 30-35 zile dar sunt anovulatorii. Testele de glicemie ,insulina atat a jeune cat si provocate au iesit in limite normale de fiecare data, de aceea de 3-4 ani, de cand fac investigatii,medicii au ezitat sa-mi puna diagnosticul de pcos si mai ales sa-mi prescrie metformin( eu fiind si slaba).
Am luat tratament doar pt prolactina si pt glanada suprarenala( dexamethazona)aproape 2 ani timp in care hormonii au ajuns in parametrii normali( incusiv raportul lh/fsh = 1) iar ovarele aveau aspect normal . Cu toate astea nu ovulam spontan. Am facut stimulari cu clomifen , am obtinut ovulatie dar nu si sarcina.Am facut si inseminari si tot nimic.
De data asta medicii de la o clinica de fertilizare din Austria mi-au recomandat metformin: mi-au spus ca el ajuta la cresterea calitatii ovocitelor.Eu urmeaza sa fac Fiv. Nu mai stau sa vad daca ovulez cu met , nu mai fac alte stimulari- mi-au ajuns. Dar pot sa spun ca in a doua luna de metformin ciclul mi-a venit la 28 zile, in ziua 14 am avut dureri puternice in ovarul stang si mucus abundent - deci cred ca a fost o ovulatie... eu astfel de simptome evidente de ovulatie nu am mai avut fara stimulare.. din pacate luna urmatoare nu s-a mai intamplat, iar ciclul mi-a venit la 35 zile...
Eu am in jurul meu 2 exemple de reusita dupa metformin, doua prietene care au ramas la cateva luni de la inceperea tratamentului, dupa ce s-au chinuit una 3 ani cealalta 6( ultima nici macar nu avea pcos- ci probleme cu trompele si cu tiroida)- deci se poate- eu una imi pun mari sperante in el- nu stiu ce altceva sa mai incerc...
BAFTA TUTUROR!
cori_mic spune:
Fetelor, va multumec mult pentru ajutor .
In legatura cu metforminul, adijo o sa te ajute, dar nu trebuie sa fii dezamagita atunci cand vezi ca intr-o luna ovulezi cu el si intr- alta nu, cam asa a fost si la mine. Asa cum am spus mai sus eu sarcina am reusit-o cu metformin si stimulare , dar nu am mentionat faptul ca si eu inainte de a face stimularea am mai ovulat de doua ori. Am inceput in aprilie, in iunie am avut ovulatie si apoi in septembrie. Asa ca se poate, la unele fete se regleaza luna de luna, la altele mai pe sarite doar ca eu am hotarat impreuna cu doctorita ca suplimentar sa incerc si cu stimulare ca deja imi pierdusem rabdarea gandindu-ma ca o sa imi creasca barba asteptand si in plus in cateva luni - cred ca 1 luna-2 de cand am reusit eu mai intra si doctorita in prenatal si "pierdeam trenul" . Ai incredere si multa bafta.
Ellyshor spune:
Hello!
Va pupic dulce dragele mele!
Vreau sa va intreb si eu ceva: 17-OH Progesteronul se face intr-o anumita zi a cm-ului sau nu?
Mersiii anticipat!
Eu sunt bine, mai am un pic si fac cea de-a doua injectie cu Diphereline!
Kisses!!!!!!!!!!!
Babyboom...vino la mami...acum
adijo spune:
Da, 17-oh-progesteronul trebuie facut in prima parte a ciclului, de preferat in ziua 2-3. Daca se face in partea a doua poate da valori eronate din cauza prezentei in cantitati mari in sange a progesteronului simplu.(prog simplu e in cantitati mici in prima jumatate si creste mult in a doua jum. a ciclului).
Ellyshor spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adijo Da, 17-oh-progesteronul trebuie facut in prima parte a ciclului, de preferat in ziua 2-3. Daca se face in partea a doua poate da valori eronate din cauza prezentei in cantitati mari in sange a progesteronului simplu.(prog simplu e in cantitati mici in prima jumatate si creste mult in a doua jum. a ciclului). |
Scumpo, esti o bomboana!
Iti multumesc din suflet si iti doresc numai bine!
Babyboom...vino la mami...acum
emilia.m spune:
Buna fetelor si bine v-am gasit.
Spuneti-mi va rog, voi cum luati Metformin-ul, cate pastile pe zi si daca in fiecare zi sau doar in anumite zile?
Mie imi recomandase un medic acum cativa ani Yasmine (pe care nu l-am tolerat asa ca m-a trecut pe Diane)+ 3 pastile de Metformin pe zi in fiecare zi dar la un moment dat am intrerupt tratamentul pt ca un ginecolog mi-a spus ca e convins ca nu am PCOS pt ca la 2 eco consecutive ovarele nu aveau aspect polichistic. De fapt gresise grav. Am PCOS si s-a dovedit asta: ma ingras usor (nu exagerat dar totusi...), imi cade parul si mi se ingrasa in asa fel incat trebuie sa il spal zilnic, conform analizelor de pana acum nu am ovulatie si menstruatia lipseste cu desavarsire luni in sir (chiar si 6 luni) daca nu e fortata de Duphaston. Dupa ce imi fac analizele + echo recomandate de endocrinolog voi reincepe Diane 35 pana ma voi decide ca vreau BB (cel mai probabil in 2012 pt ca in octombrie 2011 am nunta) dar as vrea sa revin si pe Metformin. Intre timp voi lua in continuare Euthyrox 50 pt Tiroidita pe care o am.
Dupa aceea, cand ma voi linisti si voi fi pregatita pt sarcina, voi incerca tratamentul naturist al Liviei si daca nu merge voi incerca stimulare ovariana sub urmarirea unui ginecolog.
Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.
adijo spune:
Am o intrebare pt fetele care au luat mult timp metformin: nu ati observat sa faceti mai usor vanatai dupa lovituri? Eu in ultima luna am observat ca ma invinetesc f. usor, la cea mai mica lovitura... picioarele mele arata mai rau ca ale unei fetite de 5 ani care se da cu bicicleta si nu prea stie... Eu nu aveam astfel de probleme... poate fi de la metformin? ca altceva nu prea iau...